تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف گیلاس به صورت پودر شده به جای آبمیوه می‌تواند به پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک کند. این روش نه تنها اثرات مثبت بر سلامت دارد، بلکه می‌تواند به کاهش ضایعات غذایی نیز منجر شود.

ترکیبات فعال موجود در گیلاس

گیلاس قرمز به طور طبیعی سرشار از ترکیباتی همچون آنتوسیانین و کوارستین است.

خواص آنتوسیانین‌ها

  • خاصیت آنتی‌اکسیدانی
  • اثرات ضد التهابی
  • نقش احتمالی در کاهش خطر زوال عقل

تحقیقات گذشته نشان داده‌اند که آنتوسیانین‌ها می‌توانند در مبارزه با بیماری‌هایی مانند دمانس و آلزایمر نقش موثری داشته باشند.

یافته‌های جدید دانشگاه کنت

پژوهشگران دانشگاه کنت نتایج خود را در مجله Antioxidants منتشر کردند. این مطالعه نشان داد که تبدیل گیلاس به آبمیوه، راهکار بهینه‌ای برای بهره‌برداری از ترکیبات مفید آن نیست؛ بلکه شکل پودر شده گیلاس بیشترین میزان فعالیت زیستی و اثرگذاری را دارد.

مقایسه بخش‌های مختلف گیلاس

در این تحقیق، آب گیلاس، تفاله و پوست هسته آن با هم مقایسه شدند.
نتیجه: پودر گیلاس بیشترین میزان آنتوسیانین را دارا بود و از مکمل‌ها یا عصاره‌ها نیز اثربخش‌تر عمل کرد.

دیدگاه پژوهشگران

دکتر مارینا اِسکورا (دانشگاه کنت)

او تأکید کرد که همکاری با تولیدکنندگان محلی نقشی اساسی در این دستاورد داشت:
«محصولات جانبی کشاورزی نیازی نیست دور ریخته شوند؛ بلکه می‌توانند در تولید غذاهای سالم و پایدار مورد استفاده قرار گیرند. این مدل علمی قابلیت اجرا در مقیاس وسیع در کنت و دیگر مناطق کشاورزی را دارد.»

دکتر سارا بلکبرن (نویسنده اصلی مقاله)

او نیز افزود:
«ترکیب روش‌های تحلیلی دقیق با مدل‌های آزمایشگاهی ارزان، امکان بررسی تأثیر مواد غذایی بر سلامت انسان را فراهم می‌کند. این موضوع نه تنها برای انسان‌ها بلکه برای محیط زیست نیز سودمند است.»

وضعیت دمانس در بریتانیا

  • در حال حاضر حدود ۱ میلیون نفر در بریتانیا با دمانس زندگی می‌کنند.
  • پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۴۰ این رقم به ۱.۴ میلیون نفر افزایش یابد.

نقش رژیم غذایی در کاهش خطر آلزایمر

یافته‌های پیشین

تحقیقات قبلی نشان داده‌اند که مصرف خوراکی‌های غنی از فلاونوئید مانند:

  • توت سیاه
  • چای
  • شراب قرمز
  • شکلات تلخ

می‌تواند خطر ابتلا به دمانس را کاهش دهد.

پژوهش ۲۰۲۴ دانشگاه کویین بلفاست

این مطالعه بیان می‌کند که افزایش مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های سرشار از فلاونوئید می‌تواند خطر آلزایمر را تا ۲۸ درصد کاهش دهد.

source

توسط expressjs.ir