شایانیوز- اگه اهل شمال و به خصوص گیلان باشید یا حتی فقط یه بار کباب ترش گیلانی رو خورده باشید، می دونید که طعمش چقدر خاص و خوشمزه ست. کباب ترش یه جورایی از اون غذاهای خوش رنگ و خوش طعم شمال ایرانه که وقتی بوی خوشش تو خونه پیچید، همه جمع میشن دور میز و منتظر می مونن که زودتر غذا حاضر بشه. این کباب یه فرق اساسی با بقیه کباب ها داره، اونم اینکه طعمی ترش و ملس داره که از رب انار یا آب انار و البته سبزیجات تازه و معطر شمالی میاد. اصلاً همین ترشی و عطر سبزیجات، کباب ترش رو از بقیه کباب ها متمایز می کنه و باعث میشه آدم با هر لقمه حالش جا بیاد. گیلانی ها خیلی به آشپزی شون اهمیت میدن و از قدیم غذاهای محلیشون رو با عشق و حوصله درست می کنن. کباب ترش هم از اون دسته غذاهاست که معمولاً تو مهمونی ها و روزای خاص سر سفره دیده میشه و هر کسی که می خواد طعم واقعی شمال رو بچشه، باید حتماً این کباب رو امتحان کنه. راز خوشمزگی این کباب توی سبزی های معطریه که توش استفاده میشه؛ سبزی هایی مثل ترخون، جعفری و گشنیز که تو شمال خیلی پرطرفدار و تازه هستن. اگر دنبال یه غذای ساده ولی متفاوت هستید که بتونید تو خونه درست کنید و همه رو شگفت زده کنید، کباب ترش گیلانی انتخاب عالیه. تو این مقاله قراره با هم دیگه مرحله به مرحله طرز تهیه این کباب خوشمزه رو یاد بگیریم، از مواد لازم گرفته تا نکات ریز و مهمش که باعث میشه کبابتون درست مثل شمالی ها خوشمزه بشه. پس با من همراه باشید تا با هم به دنیای خوش رنگ و خوش طعم کباب ترش سفر کنیم.
مواد لازم
برای تهیه کباب ترش گیلانی به مواد زیر نیاز داریم؛
گوشت گوسفندی یا گاوی چرخ کرده یا قلوهای (ترجیحاً گوشت گوسفند): ۵۰۰ گرم
گردو خرد شده: ۱۰۰ گرم
سبزی معطر گیلانی (شامل ترخون، جعفری، گشنیز، نعناع): ۱۵۰ گرم
پیاز متوسط: ۱ عدد
رب انار یا آب انار ترش طبیعی: ۳ قاشق غذاخوری
سیر: ۲ حبه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
روغن (ترجیحاً روغن زیتون یا روغن کنجد): ۲ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی (اختیاری): ۱ عدد
زعفران دم کرده (اختیاری): ۱ قاشق چایخوری
نکته مهم درباره سبزی معطر
سبزی های محلی گیلان طعم و بوی خاصی به کباب می دهند که باید تازه و خرد شده باشند. اگر دسترسی به سبزی های محلی ندارید، می توانید از سبزیهای مشابه با همان ترکیب استفاده کنید، اما بهترین نتیجه با سبزی های محلی است.
طرز تهیه کباب ترش گیلانی
آماده سازی گوشت و سبزی ها
ابتدا گوشت را به قطعات کوچک برش دهید یا اگر چرخ کرده دارید، مستقیماً استفاده کنید. سبزی ها را خوب بشویید و پس از خشک شدن، بسیار ریز خرد کنید. پیاز و سیر را نیز رنده یا خرد نمایید.
ترکیب مواد
در یک کاسه بزرگ، گوشت را با سبزی های خرد شده، پیاز، سیر، گردو، رب انار یا آب انار، نمک، فلفل، زردچوبه و روغن مخلوط کنید. اگر از لیمو عمانی استفاده می کنید، هسته های آن را جدا کنید و با گوشت اضافه نمایید. همچنین زعفران دم کرده را برای عطر و رنگ بهتر بیفزایید.
ورز دادن
مواد را با دست خوب ورز دهید تا کاملاً یکدست شده و مواد به خورد گوشت بروند. این مرحله مهم است چون باعث می شود کباب هنگام پخت از هم باز نشود.
مرینیت کردن
کاسه را با پلاستیک بپوشانید و حداقل ۳ تا ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه ها کاملاً به خورد گوشت بروند. بهتر است این مرحله را شب تا صبح انجام دهید.
سیخ کردن و کباب کردن
گوشت مرینیت شده را به آرامی و به اندازه های مناسب روی سیخ های باریک چوبی یا فلزی بکشید. سپس روی زغال یا گریل با حرارت متوسط کباب کنید. هر چند دقیقه یک بار کباب ها را بچرخانید تا کاملاً مغزپخت و خوش رنگ شوند.
سرو کردن
کباب ترش گیلانی را معمولاً همراه با نان محلی، سبزی خوردن تازه و دوغ یا نوشیدنی های محلی سرو می کنند.
و در آخر…
کباب ترش گیلانی ترکیبی بی نظیر از گوشت خوشمزه و سبزی های معطر شمالی است که به وسیله رب انار یا آب انار طعم ترش و دل نشینی پیدا می کند. این غذا نه تنها یک تجربه طعمی لذیذ است بلکه نمادی از فرهنگ غذایی غنی و متنوع مردم گیلان به شمار می رود. با رعایت نکات ذکر شده و کمی حوصله، شما هم می توانید این کباب خوشمزه را در منزل تهیه کرده و از آن لذت ببرید.
source