اگر قصد خرید یک لپتاپ ارزان قیمت 💻 با مشخصات سختافزاری مناسب دارید باید یک سری نکات را در نظر بگیرید.
برخی اوقات خرید لپتاپ با سختافزار منسوخ شده ممکن است توجیه اقتصادی نداشته باشد. در ادامه نکات مهمی که باید قبل از خرید لپ تاپ های ارزان در نظر بگیرید را بررسی میکنیم.
نکات مهم خرید لپ تاپ ارزان و خوب
The Most Important Things to Consider for Buying a Laptop (the Cheap One)
یک لپ تاپ خوب همیشه باید نیازهای شما را برطرف کند و لزوما یک لپ تاپ گران نیست. اما در برخی اوقات ممکن است شما لپ تاپی بخرید که توانایی اجرای اپها و برنامههای مهم رایج را نداشته باشد. در ادامه این مطلب انزل وب یک چک لیست برای بررسی ارائه میکنیم.
۱- حداقل یک پردازنده چهار هستهای انتخاب کنید
مهمترین چیز در یک لپتاپ قدرت پردازش سی پی یو آن است. حتی در خرید لپتاپهای ارزان قیمت باید قدرت پردازش سیپییو در نظر گرفته شود. این قطعه تعیین میکند که دستگاه شما چقدر خوب میتواند کارهای روزمره، وب گردی، بازی و.. را انجام دهید.
این یک واقعیت است که استفاده پردازندههای دو هستهای در لپتاپهای اقتصادی و مقرون به صرفه، محدود به انجام کارهایی بیش از وبگردی ساده نیستند. به طور مثال اگر قصد دارید که تبهای زیادی در مرورگر باز کنید یا یا به مدت طولانی ویدیو تماشا یا بازی کنید، یک پردازنده دو هستهای ممکن است تا حدی کند باشد که عملا لپ تاپ برای شما غیرقابل استفاده شود.
از طرفی پردازندههای ۸ هستهای یا ۱۶ هستهای نیز ممکن است که گران باشند. پیشنهاد ما انتخاب لپ تاپی است که حداقل پردازنده ۴ هستهای (Quad-Core Processor) داشته باشد.
برخی از نمونههای رایج این پردازندهها مدل Intel Core i3 یا i5 (یا برند جدیدتر Core 3/Core 5) یا یک پردازنده AMD Ryzen 3 یا ۵ است (که ممکن است در مقایسه با مدل های Intel، اقتصادی تر باشد).
۲- ۸ گیگابایت رم حداقل مقدار ممکن است
در مورد رم صحبت و اختلاف نظرهای بسیاری بین اهالی تکنولوژی است. اما به طور کلی، حافظه رم بیشتر این امکان را به شما میدهد که برنامههای زیادی را همزمان اجرا کنید.
اگر عملکرد لپتاپ برای شما بسیار مهم است مدلی را انتخاب کنید که حداقل ۸ گیگ رم داشته باشد. البته با کمی هزینه بیشتر میتوانید مدلهای ۱۶ گیگابایتی را نیز که عملکرد بسیار بهتری دارند انتخاب کنید.
در دنیای امروزه عملا لپتاپهای با ۴ گیگ رم توان پردازشی و اجرای بسیار پایینی دارند و با هنگ کردنهای پی در پی مواجه خواهید شد. پس بهتر است پول خود را برای مدلهایی که ۴ گیگ رم دارند هدر ندهید.
۳- مطمئن شوید که فضای ذخیرهسازی کافی دارد
اگرچه که فضای ذخیره سازی را میتوان با تغییر هارد یا هاردهای اکسترنال جبران کرد. اما برای شروع بهتر است حتما هارد را در یک سطح نه خیلی بالا و نه خیلی پایین انتخاب کنید.
لپ تاپی که دارای هارد ضعیف هستند در درازمدت میتواند برای شما مشکلساز شود.
از نظر فنی، یک لپتاپ میتواند ویندوز ۱۱ را تنها با یک درایو ذخیرهسازی ۶۴ گیگابایتی اجرا کند. اما نصب حتی چند برنامه ضروری، این فضا را پر میکند و شما دائما مجبور خواهید بود به حافظه خارجی تکیه کنید. ۶۴ گیگابایت فضا برای اکثر افراد واقعا کاربردی نیست.
پیشنهاد میکنیم لپتاپی رو انتخاب کنید که حداقل ۱۲۸ گیگ فضا داشته باشد. این مقدار فضا چندان بالا نیست و اگر گزینهای با مقدار هارد بیشتر (مثل ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت) و هزینه کمی گرانتر در دسترس بود حتما آن را انتخاب کنید.
اگر گیمر هستید یا عکس و فیلم زیادی دارید، حداقل فضا ۵۱۲ گیگابایت مناسب شما خواهد بود.
همچنین، مطمئن شوید که لپتاپی با حافظه SSD تهیه میکنید، نه یک هارد HDD قدیمی. هاردهای اساسدی یک گزینه به روز و سریعتر هستند. خرابی و سرعت پایین HDD در دراز مدت برای شما مسئله ساز میشود.
۴- به صفحه نمایش با وضوح پایین راضی نشوید
وقتی حرف تعادل قیمت و انتخاب گزینه مناسب را میزنیم میتوانیم از بسیاری از فاکتورهای مهم وضوح صفحه نمایش صرف نظر کنیم. اما شما باید یک استاندارد حداقلی برای صفحه نمایش داشته باشید. توصیه میکنیم حداقل وضوح تصویر Full HD (1920×1080) را انتخاب کنید. به خصوص اگر مدل لپ تاپ با صفحه نمایش بزرگتر ۱۵ اینچی را انتخاب میکنید.
گزینههای پایینتر از این کانفیگ خواندن متن و نمایش پیکسل تصاویر گرافیکی را دشوار میکنند.
بسیاری از لپتاپهای ارزان قیمت دارای صفحه نمایش ۱۳۶۶×۷۶۸ هستند که با برچسب “HD” مشخص میشوند اما باید در نظر داشته باشید که تجربه لذت بخشی را برای استفاده ارائه نمیکنند.
۵- کیفیت ساخت را بررسی کنید
یکی از موارد مهمی که در هنگام خرید لپتاپ اقتصادی به آن توجه نمیشود، کیفیت ساخت است. لولاهای سست و قاب پلاستیکی سبک به این معنی است که دستگاه دوام چندانی ندارد و یک علامت هشدار هستند.
بنابراین اگر لپ تاپ را آنلاین میخرید، سعی کنید از طریق یک فروشگاه فیزیکی لپتاپ را از نزدیک ببینید. اگر این امکان وجود ندارد، چند نقد ویدیویی از محصول تماشا کنید و ببینید افرادی که این مدل را خریداری کردهاند در مورد آن چه نظری دارند.
۶- عمر باتری لپ تاپ را فراموش نکنید
خوشبختانه، عمر باتری در لپتاپهای اقتصادی معمولا بد نیست. با توجه به اینکه CPU نه چندان قوی، انرژی کمتری مصرف میکنند این این مورد به دستگاه کمک میکند که با یک بار شارژ کردن مدت زمان بیشتری روشن بماند.
این وجود اگر میخواهید مطمئن شوید که لپ تاپ شما حداقل یک روز را بدون نیاز به شارژ کردن دوام میآورد، حتما نتیجه عملکرد باتری را به صورت آنلاین یا ویدیویی (بررسی نقدها) نگاه کنید. در برخی اوقات سازندگان لپتاپ ادعاهای عجیب غریب در در زمینه عمر باتری و دوام آوردن آن دارند که واقعی نیست.
۷- پورتها و اتصالات را خوب بشمارید
خوشبختانه این روزها مانند گذشته لپتاپها دارای پورتهای متعدد نیستند. اما با توجه به اینکه اکثر دستگاه از طریق پورت USB یا HDMI به لپ تاپ متصل میشوند، و تعداد پورت در لپتاپهای ارزان بسیار محدود است، حتما تعداد آنها را قبل از خرید چک کنید که مطمئن شوید تمام دستگاههای شما را برای اتصال همزمان پشتیبانی میشوند.
جمع بندی
خرید لپ تاپ همیشه یکی از انتخابهای سخت است. کاربران با توجه به اینکه بار هزینه میکنند معمولا به مدت طولانی از لپتاپ استفاده میکنند. پس حتما هنگام خرید به موارد مهمی مثل قدرت پردازنده، داشتن حداقل ۴ گیگ رم و فضای کافی هارد برای آرشیو دیتا و اجرای برنامههای مهم خود توجه داشته باشید.
خوشبختانه نقد لپتاپها در در جاهایی مانند یوتیوب یا صفحات خرید و سرویس های آنلاین زیادی مانند Rtings یا Laptopmag برای بررسی وجود دارند، حتما از آنها استفاده کنید تا تصمیم نهایی را بگیرید.
نظرات و پیشنهاد شما؟
متاسفانه با وجود شرایط اقتصادی نه چندان خوب داخل کشور، ممکن است لپتاپهای ارزان نیز برای بسیاری از افراد هزینه بالایی داشته باشند. پس حتما دقت کنید که پول خود را صرف چه سختافزار و به منظور چه هدفی میکنید. خوشحال میشم که بدانیم شما به چه نکات دیگری برای خرید لپ تاپ دقت میکنید.
source