20 تیر 1404 ساعت 14:00

زایمان واقعی با آنچه در فیلم‌ها دیده‌اید زمین تا آسمان فرق دارد. پس از خواندن 10 باور اشتباه درباره زایمان متوجه می‌شوید که به‌ دنیا آمدن بچه قرار نیست مثل فیلم‌های ترسناک باشد.

ما در عصر اطلاعات زندگی می‌کنیم و فکر می‌کنیم که حداقل نسبت به موضوعات کلی و مهم اطلاعات درستی داریم. گرچه به‌لطف اشتباهات رایج و کلیشه‌ای در فیلم‌ها، داستان‌های پیرزن‌ها و خاطراتی که افراد با چند واسطه شنیده‌اند، زایمان به پدیده‌ای کاملا متفاوت تبدیل شده‌ است. بررسی 10 باور اشتباه درباره زایمان می‌تواند نگاه شما را کاملا تغییر دهد.

فهرست مطالب

تبدیل زایمان به کابوسی ترسناک به‌خاطر تعدادی باور اشتباه

زایمان رخدادی حیرت‌آور و جادویی است که گاهی می‌تواند هر منطقی را زیر پا بگذارد. هرچند این باعث نمی‌شود هر چیز عجیبی را که می‌شنوید باور کنید. همین باورهای اشتباه باعث شده‌اند عده‌ای نفرت و ترسی باورنکردنی از بچه‌دار شدن داشته باشند.

همه‌چیز مثل سریال فرندز

اگر از طرفداران سریال جذاب فرندز باشید، حتما ماجرای بچه‌دار شدن مانیکا و چندلر را به‌خاطر می‌آورید. اریکا در آشپزخانه نشسته است که ناگهان در شکم خود احساس درد کرده و جیغ می‌زند. چند ثانیه بعد کیسه آب پاره می‌شود و همگی با نگرانی و هیجان به‌سمت بیمارستان روانه می‌شوند. تقریبا هفت دقیقه بعد نیز بچه به‌دنیا مي‌آید.

 

چرا چنین صحنه‌ای یک باور اشتباه درباره زایمان محسوب می‌شود؟ اول از همه اینکه انقباضات زایمان ناگهانی نیستند و به‌صورت تدریجی آغاز می‌شوند. اینگونه نیست که فرد ناگهان درد شدیدی را احساس کرده و متوجه شود زمان زایمان فرا رسیده است. انقباضات معمولا ساعت‌ها و گاه روزها طول می‌کشند تا نوبت به بیمارستان برسد. پاره شدن کیسه آب نیز تنها در ۱۰ تا ۱۵ درصد موارد رخ می‌دهد.

باور اشتباه درباره زایمان: پاره شدن شدید کیسه آب

یک باور اشتباه دیگر درباره زایمان به کیسه آب مربوط می‌شود. برخی تصور می‌کنند اگر در ماه‌های آخر بارداری در رستوران باشند، احتمال پاره شدن کیسه آب و خیس شدن کامل صندلی و کف وجود دارد. اول از همه باید گفت که در اکثر موارد پزشک مجبور می‌شود کیسه آب را پاره کند.

حتی در صورت پاره شدن کیسه آب نیز چند قطره را احساس خواهید کرد. گویی که خودتان را خیس کرده‌اید. در واقع اگر شلوار مشکی به‌تن داشته باشید، هیچکس حتی متوجه پاره شدن کیسه آب نخواهد شد.

ضرورت دراز کشیدن برای زایمان

فیلم‌ها باعث شده‌اند همه این باور اشتباه را درباره زایمان داشته باشند. شما همیشه باید روی تخت بیمارستان دراز بکشید تا بلکه امکان زایمان وجود داشته باشد. هرچند که در واقعیت اینگونه نیست. شما روی تخت دراز می‌کشید تا تیم پزشکی راحت‌تر وضعیت سلامتی مادر و جنین را بررسی کنند.

بسیاری از افراد در حالت اسکوات یا زانو زده نوزاد خود را به‌دنیا می‌آورند. برخی به یک سمت دراز می‌کشند و حتی برخی ترجیح می‌دهند در حالت ایستاده باشند. به طور کلی برخی افراد هنگام حرکت کردن درد کمتری را تجربه می‌کنند.

باور اشتباه درباره زایمان: یکبار سزارین، همیشه سزارین

فیلم‌ها در رابطه با این باور اشتباه زایمان تقصیر ندارند. بسیاری از زنان فکر می‌کنند که اگر فرزند اول خود را از طریق سزارین به‌دنیا آورند، دیگر امکان زایمان طبیعی وجود نخواهد داشت. گرچه در واقعیت بسیاری از زنان فرزند دوم خود را به‌صورت طبیعی به‌دنیا می‌آورند.

تصمیم پزشک در این زمینه به عوامل مختلفی مثل دلیل انتخاب سزارین در زایمان یپشین، سیاست‌های بیمارستان و نوع برش قبلی بستگی دارد.

زایمان بدون درد با اپیدورال

بسیاری با خود می‌گویند که هر روز در اخبار علمی از پیشرفت‌های شگفت‌انگیز در حوزه پزشکی و سلامت می‌شنویم. پس چرا زایمان بدون درد با اپیدورال واقعیت نداشته باشد؟

در زایمان اپیدورال کمر ضدعفونی می‌شود و پزشک متخصص بیهوشی یک سوزان مخصوص و لوله‌ای نازک را وارد فضای اطراف نخاع می‌کند. ورود تدریجی دارو باعث می‌شود که درد در نیمه‌ی پایینی بدن تا حد زیادی کاهش پیدا کند. در این حالت مادر کاملا بیدار و به‌هوش است.

بیشتر بخوانید

مشکل اینجاست که پس از اپیدورال کنترلی روی پاهای خود نخواهید داشت و احساس سنگینی می‌کنید. همچنین اپیدورال نمی‌تواند احساس فشار ناشی از تولد بچه یا درد را کاملا از بین ببرد. در برخی افراد نیز باید دارو بارها تغییر کند تا نتیجه دلخواه به‌دست آید. مهارت متخصص بیهوشی در این زمینه بسیار مهم است.

باور اشتباه درباره زایمان: جیغ زدن در حد فیلم‌های ترسناک

همه این باور اشتباه را درباره زایمان داریم. اصلا فکر می‌کنیم که زایمان بدون جیغ‌های شدید، عرق کردن، فحش دادن و حتی زدن اطرافیان ممکن نیست. گرچه پزشکان نظر دیگری دارند. برخی زنان در طول زایمان فقط ناله می‌کنند و برخی دیگر نیز فقط نفس عمیق می‌کشند. برخی مادرها به‌ آرامی گریه می‌کنند و برخی نیز کاملا ساکت هستند.

اگر مراحل آماده‌سازی مادر به‌درستی انجام شود، زایمان از یک تجربه ترسناک به رخدادی آرام و زیبا تبدیل خواهد شد.

بیمارستان به‌عنوان تنها مکان امن

معمولا این باور اشتباه وجود دارد که اگر در یک اتاق استریل با تعداد زیادی دستگاه پزشکی نباشید، زایمان با مشکل مواجه خواهد شد.

اگر بررسی‌های پیش از زایمان از وجود مشکلی حکایت داشته باشند، قطعا باید سراغ بیمارستان بروید. هرچند اگر همه‌چیز عادی باشد، مراجعه به زایشگاه یا حتی کمک گرفتن از یک ماما باتجربه در خانه نیز می‌تواند کفایت کند. البته فراموش نکنید که حتی ممکن است در طول یک زایمان کاملا عادی نیز مشکلاتی بروز کند. مخصوصا اینکه حتی تاثیر آلودگی هوا بر بارداری زنان اثبات شده است. به همین خاطر بودن در نزدیکی مراکز درمانی ضروری است.

ضرورت سزارین در صورت بزرگ بودن بچه

اگر سر بچه بزرگ باشد، باید دور زایمان طبیعی را خط بکشید. این باور اشتباه در ذهن اکثر زنان وجود دارد. هرچند باید بدانید که سر بچه تنها یکی از عوامل تاثیرگذار است.

شکل لگن مادر، موقعیت بچه، زمان انجام زایمان و توانایی مادر در حرکت کردن و قرار گرفتن در موقعیت‌های مختلف همگی می‌توانند در زایمان نقش داشته باشند. بسیاری از زنان توانسته‌اند بدون هیچ مشکلی نوزادانی را از طریق زایمان طبیعی به دنیا بیاورند که بین ۴ تا ۴.۵ کیلوگرم وزن داشتند.

باور اشتباه درباره زایمان:  اجباری در ۴۰ هفتگی

زمان زایمان چندان دقیق نیست. وقتی فردی باردار است، اطرافیان مرتب از او می‌پرسند که چرا هنوز نوزاد به‌دنیا نیامده است. آنها فکر می‌کنند که زایمان حتما باید در ۴۰ هفتگی رخ دهد. هرچند در واقعیت باید انتظار زایمان را در هفته‌های ۳۹ تا ۴۲ داشته باشید.

البته در برخی مواقع دخالت پزشکی برای خارج کردن نوزاد ضروری است، ولی به‌طور کلی چند روز تاخیر چندان جای نگرانی ندارد.

زایمان سریع

قرار نیست به بیمارستان مراجعه کنید و پس از گذشت دو ساعت خندان نوزادی را در آغوش داشته باشید. اولین تجربه زایمان معمولا طولانی خواهد بود و به‌طور میانگین بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت طول می‌کشید.

به همین خاطر به زنان باردار توصیه می‌شود که هنگام رفتن به بیمارستان با خود خوراکی و آب کافی ببرند. همچنین بهتر است راحت‌ترین لباس‌های خود را بپوشید و تعدادی فیلم یا سریال در گوشی داشته باشید. شارژر هم ضروری‌ترین گزینه است.

تعدادی باور اشتباه باعث شده‌اند زایمان از رخدادی عادی به پدیده‌ای وحشتناک، استرس‌‌زا و عذاب‌آور تبدیل شود. این تجربه ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. پس خیلی نگران حرف‌ها و تجربیات دیگران نباشید!

source

توسط expressjs.ir