آزمون آیلتس یکی از آزمون‌های معتبر بین‌المللی و روشی برای سنجش سطح زبان انگلیسی افرادی است که قصد ادامه تحصیل یا مهاجرت در کشورهای انگلیسی‌زبان را دارند. مدرک آیلتس برای بسیاری از دانشگاه‌ها و سازمان‌های مهاجرتی مهم است و یکی از شرایط اصلی پذیرش به شمار می‌رود. برای این‌که در آزمون نمره خوبی کسب کنید، لازم است با نحوه نمره بندی آیلتس آشنا شوید و معیارهای محاسبه آن را بدانید.

آنچه در این مطلب می‌آموزید:

  • با معیارهای دقیق نمره‌دهی برای تمام بخش‌های آزمون آیلتس آشنا می‌شوید.

  • جدول تبدیل نمرات آیلتس به CEFR را یاد می‌گیرید.

  • نمره موردنیاز برای تحصیل، مهاجرت و کار را می‌فهمید.

  • روش‌های مؤثر برای افزایش نمره آیلتس را یاد می‌گیرید.

فهرست مطالب این نوشته
997696

آگاهی از سیستم نمره‌دهی آیلتس به داوطلبان کمک می‌کند تا برای کسب نمره مدنظر خود هدف تعیین کنند و با برنامه‌ریزی مناسب، برای رسیدن به موفقیت تلاش کنند. همچنین با در نظر گرفتن معیارهای نمره‌ بندی آیلتس می‌توانند متوجه شوند که در چه مواردی ضعیف‌تر عمل کرده‌اند و آن‌ها را رفع کنند. در این آموزش با نمره بندی آیلتس برای هر یک از بخش‌های آن آشنا می‌شویم و جدول محاسبه آن را بر اساس CEFR یاد می‌گیریم. همچنین به نکات مهمی در خصوص نحوه افزایش نمره آیلتس اشاره خواهیم کرد.

سیستم نمره بندی آیلتس چگونه است؟

آزمون آیلتس (IELTS) به کمک معیار ارزشیابی استانداردی نمره‌دهی می‌شود که به آن «مقیاس‌ نمره‌دهی» (Band Scale) گفته می‌شود و از نمره ۰ تا ۹ را شامل می‌شود. نمره ۰ به این معنی است که داوطلب به هیچ‌یک از سوالات پاسخ درست نداده است و نمره ۹ که بالاترین نمره آیلتس است، نشان می‌دهد که داوطلب به تمام سوال‌ها پاسخ درست داده است.

آزمون آیلتس از چهار بخش «Listening/Reading/Writing/Speaking» تشکیل شده است و برای محاسبه نمره کل، مجموع نمرات هر چهار بخش تقسیم بر ۴ می‌شود. سپس با توجه به قوانین نمره‌دهی، نمره کل طبق دستورالعمل زیر گرد می‌شود:

  • اگر میانگین تا ۰٬۲۵ باشد، به عدد پایین‌تر گرد می‌شود.
  • اگر میانگین ۰٬۲۵ تا ۰٬۷۵ باشد، به ۰٬۵ گرد می‌شود.
  • اگر میانگین ۰٬۷۵ یا بیشتر باشد، به عدد بالاتر گرد می‌شود.

برای این‌که نمره بندی آیلتس را بهتر درک کنید، مثال زیر را در نظر بگیرید.

اگر برای مثال، نمرات داوطلب در هر یک از بخش‌های آزمون آیلتس به‌ترتیب «۶٬۵»، «۷٬۰»، «۶٬۰» و «۶،۵» باشد، میانگین نمرات او به صورت زیر محاسبه خواهد شد:

(6.5 + 7 + 6 + 6.5) / 4 = 6.5

محدود نمره مورد تأیید برای دانشگاه‌ها معمولاً بین ۶ تا ۷ است. اما اگر به منظور پیدا کردن فرصت شغلی بهتر قصد مهاجرت دارید، ممکن است به نمره بالاتری مانند ۷٬۵ یا ۸ نیاز پیدا کنید. در هر صورت، برای قبولی و اخذ پذیرش، ابتدا باید بدانید که چه نمره‌ای مدنظرشان است و سپس با در نظر گرفتن آن برای آزمون آماده شوید.

نمودار سیستم نمره‌دهی آیلتس

فیلم آموزش مجموعه‌ آزمون‌های آیلتس کمبریج در فرادرس

کتاب‌های تست کمبریج از معتبرترین تمرینات آیلتس به شمار می‌روند، زیرا نمونه آزمون‌های سال‌های قبل آیلتس را دارند که به داوطلبان کمک می‌کند تا بتوانند برای آزمون اصلی آماده شوند.

برای افرادی که به کتاب‌های تست کمبریج نیاز دارند و در عین حال ترجیح می‌دهند به کمک فیلم‌های آموزش برای آزمون آماده شوند، مجموعه فیلم‌های آموزش آیلتس کمبریج تهیه شده است که به توضیح و تحلیل نمونه آزمون‌ها می‌پردازد و با ارائه پاسخ‌های تشریحی می‌تواند روشی مناسب برای ارزیابی روند داوطلبان باشد. لینک مجموعه فیلم‌های آزمون‌های آیلتس کمبریج از فرادرس را در ادامه مشاهده می‌کنید.

تصویر مجموعه آموزش‌‌های آیلتس کمبریج از فرادرس
برای مشاهده فیلم‌‌‌های آزمون آیلتس کمبریج از فرادرس روی تصویر کلیک کنید.

نمره بندی آیلتس برای هر بخش

با دانستن معیارهای نمره بندی آیلتس برای هر یک از بخش‌های آن، می‌توانیم نقاط ضعف خود را بهتر بشناسیم و برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای بهبود عملکرد خود داشته باشیم. همان‌طور که اشاره شد، آزمون آیلتس از چهار بخش زیر تشکیل شده است:

  • «Listening»
  • «Reading»
  • «Writing»
  • «Speaking»

هر یک از این بخش‌ها به صورت جداگانه از ۰ تا ۹ نمره‌دهی می‌شود و در نهایت میانگین این چهار نمره به عنوان نمره کل (Overall Band Score) در نظر گرفته خواهد شد. پیش‌تر در مجله فرادرس با بخش‌های مختلف آزمون آیلتس آشنا شدیم. در این بخش نحوه محاسبه نمره هر یک از بخش‌ها را توضیح می‌دهیم.

نمره بندی لیسنینگ آیلتس

بخش «Listening» از ۴۰ سوال تشکیل شده است و ۴ بخش دارد. برای هر پاسخ درست یک نمره خام در نظر گرفته شده است. سپس این نمره خام با جدول نمره بندی آیتلس تطبیق داده می‌شود و در نهایت نمره کل بر این اساس محاسبه خواهد شد. اگر قصد دارید با بخش لیسنینگ آزمون آیلتس بیشتر آشنا شوید، مشاهده فیلم آموزش آشنایی با لیسنینگ آیلتس از فرادرس را به شما پیشنهاد می‌کنیم که لینک آن هم در ادامه آورده شده است.

در ادامه جدول نمره‌دهی لیسنینگ آیلتس را مشاهده می‌کنید. در نظر داشته باشید که نمره خام با توجه میزان سختی آزمون ممکن است تغییر کند، اما جدول محاسبه دقیقی از نمره لیسنینگ را طبق استاندارد جهانی ارائه می‌کند.

جدول نمره‌دهی Listening آیلتس
نمره خام نمره کل
39 – 40 9.0
37 – 38 8.5
35 – 36 8.0
32 – 34 7.5
30 – 31 7.0
26 – 29 6.5
23 – 25 6.0
18 – 22 5.5
16 – 17 5.0
13 – 15 4.5
10 – 12 4.0

نمره بندی ریدینگ آیلتس

بخش «Reading» آزمون آیلتس از ۳ بخش تشکیل شده و شامل ۴۰ سوال می‌شود. برای هر بخش یک متن تخصصی یا چند متن عمومی در نظر گرفته شده و بعد از آن سوالاتی مطرح می‌شود که داوطلب باید با توجه به متن به آن‌ها پاسخ دهد. برای آشنایی با نحوه نمره بندی آیلتس برای بخش ریدینگ، لازم است یک نکته مهم را مدنظر داشته باشید.

آزمون آیلتس دو نوع «آکادمیک» (Academic Training) و «جنرال» (General Training) دارد. بخش ریدینگ آیلتس آکادمیک و جنرال در نوع متن‌ها با هم تفاوت دارد. به همین دلیل نمره‌دهی آن‌ها نیز به طور جداگانه محاسبه می‌شود.

در جدول زیر می‌توانید نحوه نمره‌دهی ریدینگ آکادمیک را مشاهده کنید.

نمره‌دهی ریدینگ آیلتس آکادمیک
پاسخ‌های درست نمره کل
40-39 9
38-37 8.5
36-35 8
34-33 7.5
32-30 7
29-27 6.5
26-23 6
22-19 5.5
18-15 5
14-13 4.5
12-10 4
9-8 3.5
7-6 3
5-4 2.5

در جدول زیر می‌توانید نحوه نمره‌دهی ریدینگ جنرال را مشاهده کنید. در نظر داشته باشید که آزمون آیلتس نمره منفی ندارد.

نمره‌دهی ریدینگ آیلتس جنرال
پاسخ‌های درست نمره کل
40 9
39 8.5
37-38 8
36 7.5
34-35 7
32-33 6.5
30-31 6
27-29 5.5
23-26 5
19-22 4.5
15-18 4
12-14 3.5
9-11 3
6-8 2.5

نمره بندی رایتینگ آیلتس

بخش سوم آزمون آیلتس Writing است که از دو تسک (Task) تشکیل شده است و بر اساس چهار معیار اصلی نمره‌دهی می‌شود. این معیارها برای هر دو تسک استفاده می‌شود، فقط در تسک ۱ از معیار «Task Achievement» و در تسک دوم از معیار «Task Response» برای ارزیابی کمک گرفته می‌شود.

فرض کنید داوطلبی در تسک اول نمره ۸ و در تسک دوم نمره ۶ را کسب کرده است. نمره کل رایتینگ او را می‌توان به این صورت محاسبه کرد:

Writing Task 1= band score 8

Writing task 2= band score 6

Total Writing Score=6.5

نمره کل داوطلب به صورت ۸+۸+۶=۲۰/۳=۶،۶۶۸+۸+۶=۲۰/۳=۶،۶۶

  • یک نمره برای تسک اول در نظر بگیرید.
  • دو نمره برای تسک دوم در نظر بگیرید.
  • مجموع آن را تقسیم بر ۳ کنید.
چند کتاب و مداد و کاغذ روی میز در کارفنجان قهوه

در مجموع نمره رایتینگ آیلتس ۲۵٪ از نمره کل آزمون را شامل می‌شود که بین صفر تا ۹ متغیر است. در جدول زیر می‌توانید نحوه نمره‌ دهی آیلتس را برای بخش رایتینگ مشاهده کنید.

جدول معیارهای نمره‌دهی رایتینگ
Coherence and Cohesion Task Achievement (for Task 1)
Grammatical Range and Accuracy Task Response (for Task 2)
Lexical resource

هر یک از این معیارهای نمره‌دهی که در جدول فوق مشاهده می‌‌کنید، توضیحات مشخص دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

۱. Coherence and Cohesion

«Coherence and Cohesion» به معنی انسجام و پیوستگی متن است. این معیار نمره‌دهی برای هر دو تسک رایتینگ آیلتس به نحوه سازمان‌دهی ایده‌ها، ساختار هر یک از پاراگراف‌ها و استفاده از کلمات مناسب ربط‌دهنده (مانند «Therefore» و «However») بستگی دارد. داوطلب برای نوشتن یک متن منسجم و مرتبط باید موارد زیر را در نوشته خود رعایت کند.ایده‌هایش را به شکلی منطقی و پشت سر هم مطرح کند.

  • در هر پاراگراف فقط یک «ایده محوری» (Topic Sentence) را توضیح دهد.
  • از «کلمات ربط‌دهنده» (Linking Words) به شکل درست و در جای مناسب استفاده کند.

نکته: نوشتن متنی با ایده‌های پراکنده، استفاده اشتباه یا بیش از حد از کلمات ربط‌دهنده و رعایت نکردن اصول پاراگراف‌نویسی باعث از دست دادن نمره داوطلب در این بخش خواهد شد.

۲. Task Achievement و Task Response

«Task Achievement» به معنی پاسخ دادن کامل و دقیق به سوالات است و معیار ارزشیابی نمره تسک ۱ رایتینگ آیلتس به شمار می‌رود. در این تسک داوطلب باید گزارشی از یک نمودار، جدول، فرایند یا نقشه‌ بنویسد و در صورت نیاز مقایسه کند. این معیار نمره بندی آیلتس مشخص می‌کند که داوطلب به چه مواردی در نوشته خود باید اشاره کند که در ادامه مشاهده می‌‌کنید.

  • اطلاعات کلیدی را بیان کند.
  • مقایسه کند و خلاصه‌ای از تصویر را ارائه دهد.
  • از به کار بردن جملات تکراری و بیان تمام جزئیات تصاویر خودداری کند.
  • فقط به دو موضوع اصلی اشاره کند و درباره آن‌ها بنویسد.

نکته: یکی از اشتباهات رایج داوطلبان در رابطه با تسک ۱ رایتینگ آیلتس این است که بدون تحلیل منطقی، فقط چند جمله را که از قبل آماده کرده‌اند به نوشته خود اضافه می‌کنند. همچنین فکر می‌کنند اگر به تمام مواردی که در تصاویر اشاره شده جواب بدهند، نمره بهتری می‌‌گیرند. در صورتی که فقط باید به دو مورد از ویژگی‌های اصلی نمودار اشاره کنیم و آن‌ها را با جزئیات توضیح بدهیم.

​«Task Response» به معنی پاسخ دادن کامل و منسجم به سوالات تسک ۲ رایتینگ است. در این تسک موضوعی به داوطلب داده می‌شود که باید بر اساس آن «Essay» بنویسد. معیار نمره‌دهی این بخش با توجه به نحوه پاسخ‌دهی به صورت زیر تعریف می‌شود:

  • داوطلب باید به همه بخش‌های سوال پاسخ کامل بدهد.
  • موضع‌گیری مشخصی نباید وجود داشته باشد.
  • از مثال و دلایل کافی برای حمایت از ایده محوری استفاده شود.

نکته: یکی از اشتباهات رایج در رابطه با پاسخ دادن به سوال تسک دوم رایتینگ آیلتس این است که داوطلب با توضیح دادن زیاد از موضوع اصلی منحرف می‌شود و در نتیجه معیار «Task Response» را از دست می‌دهد. همچنین ساختار «Essay» باید واضح و مشخص باشد تا بتواند به طور کامل همه جوانب سوال را پوشش بدهد.

۳. Grammatical Range and Accuracy

«Grammatical Range and Accuracy» سطح دستور زبان داوطلب را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. یعنی داوطلب باید بتواند موارد زیر را در نوشتن هر یک از تسک‌های ۱ و ۲ رعایت کند تا بتوانید این معیار نمره‌دهی را به دست بیاورد.

  • از ساختارهای گرامری متنوع استفاده کند.
  • جمله‌های ساده و پیچیده را ترکیب کند.
  • از نظر دستوری از جملاتی با ساختار درست استفاده کند.
  • اشتباهات گرامری او بسیار کم باشد.

نکته: داوطلب نباید فقط از ساختارهای ساده گرامری استفاده کند، زیرا ساختارهای ساده نمره بالایی را به دنبال ندارد. در کنار ساختارهای ساده باید بتواند از جملات پیچیده‌تر هم کمک بگیرد تا سطح گرامر او مشخص شود. عدم مطابقت فعل و فاعل نیز نمره او را پایین می‌آورد.

۴. Lexical Resource

«Lexical Resource» دامنه واژگان داوطلب را ارزیابی می‌کند. داوطلب باید با به کار بردن لغات متنوع و کاربردی، نشان دهد که از سطح لغات بالایی برخوردار است. همچنین نباید لغات ساده را تکرار کند و از کالوکیشن‌های مناسبی استفاده کند تا به شکل درست از کلمات در جملات خود استفاده کرده باشد. پیش‌تر در مجله فرادرس با کالوکیشن‌های انگلیسی آشنا شدیم. برای مطالعه بیشتر می‌توانید به لینک مربوطه مراجعه کنید.

برای این‌که داوطلب بتواند به این معیار نمره‌دهی دست پیدا کند، لازم است موارد زیر را در متن‌های خود مدنظر داشته باشد:

  • استفاده از کلمات خاص و دقیق به‌‌‌جای لغات ساده و عمومی
  • استفاده درست از کالوکیشن‌های انگلیسی
  • نداشتن اشتباهات املایی و رعایت کردن قوانین نشانه‌گذاری
دختری پشت میز کارش در حال شادی کردن

نمره بندی اسپیکینگ آیلتس

اسپیکینگ آیلتس آخرین بخش از آزمون است و به صورت حضوری یا تماس ویدئویی انجام می‌شود. از سه بخش تشکیل شده است و شخص مصاحبه‌ در هر بخش سوالاتی را مطرح می‌کند که داوطلب باید به آن‌ها پاسخ کامل و دقیق بدهد. برای نمره‌دهی هم معیارهایی در نظر گرفته شده است که در جدول زیر مشاهده می‌‌کنید.

جدول معیارهای نمره‌دهی اسپیکینگ
Grammatical Range and Accuracy Fluency and Coherence
Pronunciation Lexical Resource

در ادامه هر یک از این معیارهای نمره بندی آیلتس را توضیح می‌دهیم تا بهتر بتوانید برای این بخش از آزمون آماده شوید.

۱. Fluency and Coherence

«Fluency» به معنی روانی گفتار و «Coherence» به معنی انسجام و پیوستگی ایده‌ها است. این معیار نشان می‌دهد که روان صحبت کردن و بیان ایده‌ها بدون مکث‌های زیاد در نمره داوطلب تأثیر زیادی دارد. برای این‌که بتوانید در این بخش از آزمون نمره بهتری کسب کنید، لازم است موارد زیر را مدنظر داشته باشید.

  • بدون مکث زیاد صحبت کنید و از کلماتی مانند «you know» و «um» یا «uh» استفاده نکنید.
  • ایده‌های خود را به شکلی منطقی و به طور پیوسته مطرح کنید.
  • از لغات و عبارت ربط‌دهنده کمک بگیرید.
  • از جملات تکراری استفاده نکنید.
  • به صورت پراکنده و غیر مرتبط صحبت نکنید.

۲. Lexical Resource

«Lexical Resource» به معنی دامنه واژگان است و یکی از معیارهای مهم نمره‌دهی اسپیکینگ آیلتس به شمار می‌رود. اما منظور از دامنه واژگان، استفاده درست از کلمات در جایگاه مناسب است. به همین دلیل معیاری برای ارزیابی تنوع لغات، کاربردی و مناسب بودن آن‌ها به شمار می‌رود.

اگر قصد دارید دامنه لغات خود را افزایش دهید، توصیه می‌‌کنیم فیلم آموزش واژگان ضروری آیلتس را از فرادرس مشاهده کنید. لینک آن هم در ادامه آورده شده است.

برای این‌‌که بتوانید نمره خود را از نظر استفاده از واژگان افزایش دهید، نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

  • از واژگان متنوع استفاده کنید.
  • از اصطلاحات رایج، کاربردی و در عین حال رسمی استفاده کنید.
  • مفاهیم پیچیده را با کلمات ساده بیان کنید.
  • از کلمات در جای مناسب خود استفاده کنید و کالوکیشن‌های درست به کار ببرید.
  • نظرات خود را به شکلی واضح و مشخص بیان کنید تا شنونده گمراه نشود.

۳. Grammatical Range and Accuracy

این بخش از نظر ساختارهای گرامری، داوطلب را ارزیابی می‌کند. به همین دلیل هنگام پاسخ دادن به سوالات باید نشان دهید که تسلط کافی بر دستور زبان انگلیسی دارید و می‌توانید از ساختارهای مختلف، مانند جملات ساده، مرکب و پیچیده استفاده کنید. همچنین اشتباهات گرامری شما نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد که تأثیر زیادی در نمره بندی آیلتس دارد. برای این‌که از نظر دستوری نمره خوبی در بخش اسپیکینگ آیلتس کسب کنید، توصیه می‌کنیم نکات زیر را مدنظر داشته باشید.

  • از ساختارهای گرامری متنوع استفاده کنید.
  • از انواع زمان‌های انگلیسی کمک بگیرید.
  • ساختار جملات را به گونه‌ای تغییر دهید که اشتباه نباشد.
  • از نظر گرامری، جملات ساده و تکراری به کار نبرید.
  • در ترتیب قرار گرفتن واژه‌ها و عبارات دقت کنید.

۴. Pronunciation

«اصول تلفظ کلمات انگلیسی» (Pronunciation) به شما کمک می‌کند تا شانس کسب نمره بهتری در بخش اسپیکینگ آیلتس داشته باشید. لهجه داشتن تأثیری در نمره شما ندارد، اما تلفظ درست کلمات و رعایت استرس (Stress) باعث می‌شود که مخاطب بهتر متوجه منظورتان شود. برای مثال، می‌توانید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • صداها، سیلاب و استرس را درست ادا کنید.
  • Rising and Falling Intonation را به درستی رعایت کنید.
  • سعی نکنید لهجه غلیظی به خود بگیرید، چون ممکن است از لهجه انگلیسی دور شود و درک آن را سخت کند.
  • روی کلمات استرس درست بگذارید.
  • به طور یکنواخت صحبت نکنید و سعی کنید لحن خود را با بیان احساسات تغییر دهید.

دختری در حال مطالعه پشت میز کار

جدول محاسبه نمرات آیلتس و سطح زبان معادل

همان‌طور که اشاره شد، آزمون‌ آیلتس از دو سیستم نمره‌دهی استفاده می‌کند که یکی از آن‌ها «نمرات هر بخش» (Each Skill) و دیگری «نمره کل هر چهار بخش» (Overall Score) است. برای این‌که داوطلب بتواند نمره خود را محاسبه کند، باید بداند که هر بخش بر چه اساسی نمره‌دهی می‌شود.

طبق استاندارد تعیین سطح جهانی «CEFR»، نمره آزمون آیلتس با در نظر گرفتن معیارهای خاصی محاسبه می‌شود که در جدول زیر به طور کامل توضیح داده شده است. این مقیاس به طور رسمی توسط مؤسسات برگزارکننده آزمون آیلتس، یعنی «Cambridge» و «British Council» و «IDP » منتشر شده است و به عنوان مرجع جهانی برای ارزیابی نمره آیلتس استفاده می‌شود.

جدول مقیاس نمره بندی آیلتس

(IELTS Band Scale)

توضیحات سطح زبان انگلیسی نمره آیلتس
کاملاً مسلط و دقیق، توانایی درک کامل زبان حرفه‌ای (Expert) ۹
درک بسیار خوب، اشتباهات کم و غیرساختاری بسیار خوب (Very Good) ۸
تسلط مناسب، در برخی موارد اشتباهات غیرجدی خوب (Good) ۷
توانایی ارتباط مؤثر در موقعیت‌های آشنا، اشتباهات رایج گرامری و لغوی توانمند (Competent) ۶
درک پایه‌ای از زبان، توانایی برقراری ارتباط ساده متوسط (Modest) ۵
دامنه محدود در استفاده از زبان، مشکل در درک و بیان ضعیف (Limited) ۴
ارتباط در سطح بندی و فقط در موقعیت‌های ساده بسیار ضعیف (Extremely Limited) ۳
مشکل زیاد در برقراری ارتباط مبتدی (Intermittent) ۲
فقط چند واژه ساده، فاقد توانایی مؤثر بسیار مبتدی (Non-user) ۱
داوطلب به هیچ سوالی پاسخ نداده است. بدون پاسخ (Did not attempt) ۰

چطور نمره آیلتس خود را افزایش دهیم؟

بهبود نمره آیلتس به برنامه‌ریزی منظم، راهکارهای یادگیری و تمرین کردن بستگی دارد. تا به اینجای مطلب درباره نمره بندی آیلتس صحبت کردیم و جدول نمره‌دهی را برای هر یک از بخش‌‌ها توضیح دادیم. در کنار این موارد، لازم است نکات مهم دیگری را نیز مدنظر داشته باشیم که در افزایش نمره کل نقش بسزایی دارد. در ادامه به این نکات اشاره کرده‌ایم.

  • برنامه‌ریزی منظم داشته باشید.
  • روی مهارت‌هایی که ضعیف‌تر هستید تمرکز بیشتری داشته باشید.
  • از منابع رسمی و معتبر برای مطالعه و تست زدن استفاده کنید.
  • به معیارهای نمر‌ه‌دهی هر یک از بخش‌های آزمون دقت کنید.
  • دایره واژگان خود را گسترش دهید. برای مثال، می‌توانید فلش‌کارت درست کنید، موضوعی را انتخاب کنید و لغات را در قالب جمله و مکالمه یاد بگیرید.
  • ساختار جملات خود را تقویت کنید: از جملات پیچیده و متنوع کمک بگیرید.
  • با اصول تلفظ کلمات انگلیسی آشنا شوید.
  • تمرین کنید که در بازه زمانی مشخص به سوالات پاسخ دهید تا روز آزمون بتوانید زمان را به خوبی مدیریت کنید.
  • از پادکست و اپلیکیشن‌های یادگیری آیلتس کمک بگیرید.
  • روند پیشرفت خود را به طور مستمر ارزیابی کنید، اشتباهات خود را یادداشت کنید و بازخورد بگیرید.
نمودار راه‌های افزایش نمره آیلتس

نمره قبولی آیلتس برای اهداف مختلف

آزمون آیلتس نمره مشخصی را برای قبولی در نظر ندارد. درواقع، نمره قبولی را دانشگاه یا سازمانی که برای آن اقدام کرده‌اید تعیین می‌کند. برخی از مؤسسات نمره ۶ و برخی دیگر نمره ۷ را به عنوان حداقل نمره در نظر می‌‌گیرند. اما این موضوع تا حد زیادی به هدف داوطلب از شرکت در آزمون آیلتس بستگی دارد. چه قصد ادامه تحصیل، مهاجرت یا اشتغال در کشور دیگری را داشته باشید، داشتن حداقل نمره مدنظر آن‌ها برای اخذ پذیرش لازم است. در این بخش حداقل نمره آیلتس را برای هر یک از این اهداف بررسی می‌کنیم.

۱. نمره آیلتس برای ادامه تحصیل

برای ادامه تحصیل در کشورهای مختلف، نمره قبولی فرق می‌کند. در ادامه جدولی را مشاهده می‌کنید که نمره کل و حداقل نمره قبولی آیلتس را برای ادامه تحصیل در کشورهای مختلف نشان می‌دهد.

جدول نمره آیلتس برای ادامه تحصیل
کشور مقطع تحصیلی نمره کل و حداقل قبولی
کانادا کارشناسی

نمره کل: ۶،۵ – ۶

حداقل نمره قبولی: ۵٬۵ یا بالاتر

کانادا کارشناسی ارشد/دکترا

نمره کل: ۷٬۰ – ۶٬۵

حداقل نمره قبولی: بین ۶٬۵ تا ۶٬۰

استرالیا کارشناسی

نمره کل: ۶٬۰ – ۶٬۵

حداقل نمره قبولی: ۶٬۰

استرالیا کارشناسی ارشد/دکترا

نمره کل: ۷٬۰ – ۶٬۵

حداقل نمره قبولی: ۶٬۰ یا بالاتر

انگلیس همه مقاطع

نمره کل: ۷٬۵ – ۶٬۰

حداقل نمره قبولی: بستگی به رشته دارد.

۲. نمره آیلتس برای مهاجرت

برای مهاجرت، به‌ویژه در کشورهایی که بر اساس سیستم نمره بندی آیلتس اخذ پذیرش دارند، ارائه مدرک آیلتس ضروری است. دو نوع آزمون هم مورد تأیید است که شامل آزمون جنرال و آکادمیک می‌شود. با توجه به نوع مهاجرت، نمره قبولی نیز متفاوت است. در جدول زیر می‌توانید نمره بندی آیلتس برای مهاجرت را در سه کشور کانادا، استرالیا و انگلیس مشاهده کنید.

جدول نمره آیلتس برای مهاجرت
کشور/سیستم مهاجرتی نوع برنامه نمره کل و حداقل قبولی
کانادا (Express Entry) CLB 7

نمره کل: ۶٬۰

حداقل نمره قبولی: ۶٬۰

استرالیا (Skilled Visa) مهاجرت تخصصی

نمره کل: حداقل ۶٬۰

حداقل نمره قبولی: هر مهارت ۶٬۰

انگلیس (UKVI) تحصیل، کار، اقامت دائم

بسته به نوع ویزا

۳. نمره آیلتس برای کار و اقامت کاری

نمره مدنظر برای ویزای کاری به نوع شغل و کشور مربوطه بستگی دارد و به همین دلیل نمره بندی متفاوتی برای آن در نظر گرفته شده است. برای برخی از رشته‌ها مانند پرستاری یا مهندسی، به سطح زبان بالاتری نیاز است. در جدول زیر می‌توانید نمره کل و حداقل نمره قبولی را برای اقامت کاری در کشورهای کانادا، استرالیا و انگلیسی ببینید.

جدول نمره آیلتس برای کار و اقامت کاری
کشور/حوزه شغلی نوع شغل نمره کل و حداقل قبولی
استرالیا / انگلیس پرستاری، پزشکی

نمره کل: ۷٬۵ – ۷٬۰

حداقل نمره قبولی: هر مهارت ۷٬۰

کانادا  مهندسی، IT

نمره کل: ۶٬۰ یا بالاتر

حداقل نمره قبولی: بستگی به استان دارد.

استرالیا مشاغل عمومی و فنی

نمره کل: ۶٬۵ – ۵٬۵

حداقل نمره قبولی: ۶٬۵ – ۶٬۰

یادگیری آیلتس با فرادرس چگونه است؟

برای آمادگی در آزمون آیلتس لازم است قبل از هر چیز هدف خود را از شرکت در آزمون تعیین کنیم. سپس می‌توانیم آکادمیک یا جنرال را انتخاب کنیم و برای آن آماده شویم. با تهیه برخی از کتاب‌های معتبر می‌توانیم با ساختار هر یک از بخش‌های آن آشنا شویم و بدانیم که هر بخش از چه نوع سوالاتی تشکیل شده است.

بعد از آن می‌توانیم با یادگیری تکنیک‌های پاسخ دادن به سوالات برای آزمون آماده شویم. در نهایت هم شرکت در آزمون‌های ماک آیلتس و تست زدن می‌تواند به ما در ارزیابی عملکرد خود کمک زیادی بکند. اگر قصد دارید با آزمون‌ آیلتس و ساختار بخش‌های مختلف آن بیشتر آشنا شوید، مشاهده فیلم مجموعه آموزش‌های آیلتس از فرادرس را پیشنهاد می‌کنیم که لینک آن در ادامه آورده شده است.

تصویر مجموعه آموزش‌های آیلتس در فرادرس
برای مشاهده فیلم آموزش‌های آیلتس در فرادرس روی تصویر کلیک کنید.

جمع‌بندی

در این مطلب از مجله فرادرس با ساختار و سیستم نمره‌دهی آزمون ‌آیلتس آشنا شدیم و راه‌هایی را برای بهبود نمره داوطلبان در هر یک از بخش‌های آزمون پیشنهاد کردیم. در بخش پایانی یک جمع‌بندی کلی ارائه می‌‌کنیم تا نمره بندی آیلتس به طور خلاصه توضیح دهیم. به طور کلی، مواردی که در این مطلب بررسی شد، شامل موارد زیر است:

  • آشنایی با نحوه نمره‌دهی آیلتس: نمره آیلتس از ۰ تا ۹ محاسبه می‌شود و هر نمره بیانگر سطح خاصی از مهارت داوطلب است.
  • نحوه نمره‌دهی لیسنینگ آیلتس: نمره خام از ۴۰ محاسبه می‌شود. سپس به نمره نهایی تبدیل می‌شود و بر اساس جدول نمره‌دهی محاسبه خواهد شد.
  • نحوه نمره‌دهی ریدینگ آیلتس: ساختار آزمون دقیقاً مشابه لیسنینگ است، اما برای آزمون آکادمیک و جنرال فرق دارد. برای هر یک، جدول نمره‌‌دهی مجزا در نظر گرفته شده است.
  • معیارهای نمره‌دهی رایتینگ آیلتس: چهار معیار اصلی برای نمره‌دهی معرفی شد و نحوه محاسبه آن بر اساس استانداردهای جهانی توضیح داده شد.
  • معیارهای نمره‌دهی اسپیکینگ آیلتس: نمره‌دهی این بخش نیز بر اساس چهار معیار اصلی تعیین می‌شود.
  • راهکارهای افزایش نمره آیلتس: راه‌های مفیدی برای افزایش نمره آزمون پیشنهاد شد که تأکید آن بر تست زدن، افزایش دامنه لغات، روانی کلام و استفاده از ساختارهای گرامری بود.

در مجموع، اگر با نمره بندی آیلتس آشنا شوید و بدانید که هر بخش چگونه ارزیابی می‌شود، می‌توانید با برنامه‌ریزی هدفمند و تمرین‌های منظم نمره خود را افزایش دهید. همچنین می‌توانید متوجه نقاط ضعف خود در هر یک از بخش‌‌های آزمون شوید و برای رفع آن‌ها بکوشید.

مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «راهنمای آزمون های زبان انگلیسی» است. در ادامه، می‌توانید فهرست این مطالب را ببینید:

source

توسط expressjs.ir