شایانیوز- اگر شما جزو کسانی هستید که در ماه محرم غذای نذری میپزن و بین مردم توزیع میکنن احتمالا این روزها حال و هوای خاصی دارید. پلو و خورشت قرمه سبزی جزو غذاهای پرطرفدار برای نذری دادن هست و ما در این مطلب طرز تهیه خورش قورمه سبزی نذری برای 50 و 100 نفر رو به شما آموزش میدیم. تا پایان همراه ما باشید.
![]()
مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی نذری برای 50 نفر
گوشت گوساله یا گوسفندی 4 کیلوگرم
سبزی قورمه 6 کیلوگرم
لوبیا قرمز یک کیلوگرم
پیاز 2 کیلوگرم
لیمو عمانی 50 عدد
روغن 2 و نیم کیلوگرم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
![]()
طرز تهیه قورمه سبزی نذری برای 50 نفر
مرحله اول
برای تهیه قورمه سبزی نذری برای 50 نفر، باید لوبیا قرمز رو از 12 ساعت قبل چند بار بشویید و سپس با مقداری آب خیس کنید. در این مدت 2 تا 3 بار هم آبش رو عوض کنید تا هم نفخش از بین بره و هم بعد از پخت نرم بشه.
مرحله دوم
پیازها رو پوست بگیرید، نگینی خرد کنید و داخل یک قابلمه، با مقداری روغن تفت بدید تا سبک و طلایی بشه. سپس گوشت گوساله یا گوسفندی رو که در اندازه های حدودا 4 سانتی متری خرد کردید به قابلمه اضافه کنید. گوشت رو تفت بدید تا رنگش تغییر کنه. 4 قاشق غذاخوری فلفل سیاه و 6 قاشق غذاخوری زردچوبه هم بریزید و تفت بدید.
مرحله سوم
وقتی عطر ادویه ها آزاد شد، لوبیا قرمز رو آبکش کنید و همراه گوشت چند دقیقه تفت بدید. بعد آب جوش و 2 قاشق غذاخوری نمک داخل قابلمه بریزید و حرارت رو زیاد کنید تا به جوش بیاد، سپس حرارت رو کم کنید تا خورش قرمه سبزی نذری به آرومی بجوشه و جا بیفته.
مرحله چهارم
لیمو عمانی ها رو داخل آب گرم قرار بدید تا تلخی اون ها گرفته بشه. سبزی خورشتی رو ساطوری خرد کنید و داخل یک تابه با مقداری روغن و نمک تفت بدید تا آب سبزی تبخیر و کمی سرخ بشه.
![]()
مرحله پنجم
بعد از اینکه گوشت و لوبیا نیم پز شدن، سبزی سرخ شده رو به خورش قرمه سبزی نذری اضافه کنید و هم بزنید و زمان بدید تا آروم بجوشه. حدود یک ساعت بعد، لیمو عمانی ها رو به خورش قورمه سبزی اضافه و نمک خورش رو هم اندازه کنید.
مرحله ششم
بعد از 3 تا 4 ساعت که خورشت نذری آروم آروم جوشید و جا افتاد، قورمه سبزی نذری خوشمزه شما حاضره و می تونید همراه پلو داخل ظرف های تک نفره نذری بریزید و اون ها رو توزیع کنید. نذرتون قبول.
نکات پخت خورش قورمه سبزی نذری
-برای 50 نفر باید حدود 7 و نیم کیلوگرم برنج بپزید.
-برای درست کردن خورش قرمه سبزی نذری برای 100 نفر میزان مواد اولیه رو دو برابر و برای 200 نفر 4 برابر کنید.
-استفاده از گوشت گوسفندی مزه بهتری به خورش قورمه سبزی میده اما در صورت تمایل از گوشت گوساله هم می تونید استفاده کنید.
-موقع سرخ کردن سبزی، اون رو مرتب هم بزنید تا ته نگیره و نسوزه. اگر سبزی حین سرخ کردن بسوزه مزه تلخی به خورشت میده.
-خورشت قورمه سبزی برای لعاب دار شدن و جا افتادن به حرارت ملایم و زمان زیادی نیاز داره. حدود 4 تا 5 ساعت زمان خوبی برای جاافتادن این غذاست.
![]()
اگر به آشپزی علاقمند هستید، این صفحه رو با دستورهای متنوع و عالی دنبال کنید.
source