شایانیوز- چرا هر چقدر هم دقت می کنیم، آخرش قوری قشنگ چینی مون یه روزی زرد می شه و پر از لکه های چای و قهوه میشه؟ انگار هیچ راه فراری از این داستان نیست. مخصوصاً اگه عادت داشته باشیم روزی چند بار چای دم کنیم، بعد از مدتی می بینیم ته قوری و دور دهانه اش یه لایه قهوه ای کدر نشسته که هر چقدر هم آب بکشیم، انگار نمی خواد بره. خیلی ها فکر می کنن تنها راه حل این مشکل، استفاده از سفیدکننده های شیمیایی هست که هم بوی تند و آزاردهنده ای دارن، هم ممکنه به مرور به لعاب قوری آسیب بزنن. قبل از این که برین سراغ این جور مواد شیمیایی، یه سری راه حل ساده و طبیعی وجود داره که می تونه مثل یه معجزه لکه های چای رو از بین ببره، بدون این که لازم باشه از مواد خطرناک استفاده کنین یا حسابی به زحمت بیفتین. بعضیوقت ها چیزهایی که توی آشپزخونه داریم، مثل جوش شیرین، لیمو، سرکه یا حتی خمیردندان، می تونن بهتر از هر شوینده ای کار کنن. فقط کافیه بدونین چطوری ازشون استفاده کنین. توی این مقاله می خوایم قدم به قدم، با هم بررسی کنیم که چطور می شود قوری چینی مون رو مثل روز اول تمیز و براق کنیم، بدون این که مجبور باشیم از مواد شیمیایی قوی استفاده کنیم. پس اگه شما هم از دست این لکه های لجوج خسته شدین و می خواین یه راه حل بی خطر و مؤثر رو امتحان کنین، همینجا بمونین. قراره با هم کلی ترفند ساده و کاربردی رو یاد بگیریم که دیگه هیچ لکه چایی جرات نکنه روی قوری باکلاس تون بشینه.
استفاده از جوش شیرین و آب گرم
جوش شیرین (بیکربنات سدیم) یک پاک کننده طبیعی و غیرساینده است که می تواند لکه های چای را از بین ببرد.
روش اجرا
مواد لازم؛ ۲ قاشق غذا خوری جوششیرین + آب گرم.
یک خمیر غلیظ از جوششیرین و آب گرم تهیه کنید. با استفاده از یک اسفنج نرم یا مسواک قدیمی، خمیر را روی لکه ها بمالید. اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند.دسپس با آب گرم شست و شو دهید. در صورت باقی ماندن لکه، فرآیند را تکرار کنید.
پاک سازی با سرکه سفید و نمک
سرکه سفید به دلیل خاصیت اسیدی ملایم، در حل کردن لکه های چای مؤثر است و نمک نیز به عنوان یک ساینده ملایم عمل می کند.
روش اجرا
مواد لازم؛ سرکه سفید + نمک + دستمال نرم.
مقدار مساوی سرکه و نمک را مخلوط کنید تا خمیری شکل شود. خمیر را روی لکه ها بمالید و با دستمال به آرامی سطح را پاک کنید. پس از ۱۰ دقیقه، قوری را با آب ولرم شست و شو دهید. از تماس طولانی مدت سرکه با چینی خودداری کنید، زیرا ممکن است به لعاب آن آسیب بزند.
استفاده از پوست لیمو و نمک
اسید سیتریک موجود در لیمو یک ماده طبیعی ضدلک است و در ترکیب با نمک، خاصیت پاک کنندگی آن افزایش می یابد.
روش اجرا
مواد لازم؛ پوست لیمو تازه + نمک درشت.
قسمت داخلی پوست لیمو را روی لکه بمالید. کمی نمک روی آن بپاشید و با حرکات دورانی اسکراب کنید. پس از ۱۰ دقیقه، با آب گرم بشویید. این روش علاوه بر پاک کردن لکه، بوی خوبی نیز بر جای می گذارد.
روش خیساندن در آب و مایع ظرفشویی
اگر لکه ها سطحی هستند، می توانید از این روش ساده استفاده کنید.
روش اجرا
مواد لازم؛ آب داغ + چند قطره مایع ظرفشویی. قوری را با آب داغ و مایع ظرفشویی پر کنید و ۱ تا ۲ ساعت بگذارید بماند. سپس با اسفنج نرم لکه ها را پاک کنید. در صورت نیاز، این کار را تکرار نمایید.
پاک سازی با خمیر دندان
خمیردندان به دلیل داشتن مواد ساینده ملایم و ترکیبات پاک کننده، می تواند برای لکه های مقاوم مفید باشد.
روش اجرا
مواد لازم؛ خمیردندان سفیدکننده (بدون ژل) + مسواک نرم.
مقدار کمی خمیردندان را روی لکه بمالید و با مسواک به آرامی اسکراب کنید. پس از ۵ دقیقه، با آب گرم بشویید.
کلام پایانی
لکه های چای روی قوری چینی اگر به موقع رسیدگی شوند، به راحتی قابل پاک شدن هستند. روش های طبیعی مانند جوش شیرین، سرکه، پوست لیمو و خمیردندان می توانند بدون آسیب رساندن به سطح چینی، لکه ها را از بین ببرند. در استفاده از هر روش، دقت کنید که از مواد ساینده خشن پرهیز کنید تا لعاب قوری آسیب نبیند. با رعایت این نکات، قوری چینی شما همیشه مانند روز اول تمیز و درخشان خواهد ماند.
source