کمیل سیدشوربلال، استاد دانشگاه آزاد اسلامی و مدیرعامل یکی از شرکتهای دانش بنیان در گفتوگو با ایسنا، از تولید محصولی خبر داد که امکان کشت غلات پاییزه در خارج از فصل را فراهم میآورد.
وی با اشاره به اینکه این محصول هیچ نمونه مشابه خارجی ندارد، گفت: این فناوری میتواند مشکلات خشکسالی و کمآبی در مناطق مرکزی ایران مانند اصفهان و یزد را کاهش دهد.
جایگزین سرما در غلات پاییزه با استفاده از محصول جدید
این مسئول با اشاره به اینکه محصول تولیدی میتواند جایگزین سرما در غلات پاییزه شود، افزود: این محصول به کشاورزان این امکان را میدهد که کشت گندم و جو را در فصل بهار و بعد از اسفند ماه انجام دهند.
وی همچنین اظهار داشت: این محصول با کاهش نیاز به آب، موجب افزایش بازدهی کشاورزی و کاهش مصرف منابع آب میشود.
افزایش ۳۰ تا ۵۰ درصدی عملکرد محصولات کشاورزی با استفاده از این محصول
وی با بیان اینکه استفاده از این محصول میتواند عملکرد کشاورزی را بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش دهد، توضیح داد که این دستاورد موجب بهبود کیفیت و افزایش درصد پروتئین در غلات خواهد شد.
سیدشوربلال همچنین تاکید کرد که این محصول در مناطق مختلف ایران، به ویژه در مواجهه با خشکسالی، کارایی بالایی دارد.
تولید و تجاریسازی کودهای شیمیایی و هورمونی
سیدشوربلال افزود: شرکت «سبز رویش» تولید و تجاریسازی کودهای شیمیایی و هورمونهای کشاورزی را در دستور کار خود قرار داده است.
وی همچنین اعلام کرد که محصولات این شرکت تمامی مجوزهای لازم را اخذ کرده و اکنون در بازار در دسترس هستند.
این محصول هیچ مشابه خارجی ندارد
وی با اشاره به تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۸ در انگلستان انجام شده، گفت: این محصول هیچ مشابه خارجی ندارد و مقالات ما در ژورنالهای بینالمللی به عنوان مرجع استفاده شده است.
وی همچنین تأکید کرد که این محصول برای اولین بار در ایران تولید شده است.
همکاری با جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی اصفهان برای اجرای طرح کشت خارج از فصل
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، از همکاری با جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی اصفهان در راستای اجرای طرح کشت خارج از فصل خبر داد. هرچند که به گفته او این طرح در سالهای گذشته به مرحله اجرایی نرسید، اما این محصول اکنون در مزارع خصوصی با استقبال خوبی مواجه شده است.
فرهنگسازی در کشاورزی برای استفاده از محصولات نوآورانه
سیدشوربلال با اشاره به استقبال کشاورزان از این محصول در مناطق مختلف ایران، بیان کرد: در بسیاری از مزارع خصوصی، کشاورزان از این محصول استفاده کرده و موفق به کشت در شرایط کمآبی شدند.
وی همچنین بر لزوم فرهنگسازی برای گسترش استفاده از این تکنولوژی در کشاورزی تاکید کرد و گفت: این محصول میتواند در مناطقی مانند تبریز و شمال کشور که با مشکل سرما مواجه هستند، به عنوان راهحلی برای کشت خارج از فصل و افزایش بازدهی محصولات کشاورزی استفاده شود.
پتانسیل صادرات این محصول به کشورهای دیگر وجود دارد
سیدشوربلال با بیان اینکه در کشورهای دیگر ممکن است نیازی به کشت خارج از فصل نباشد، تصریح کرد: پتانسیل صادرات این محصول به کشورهایی که با مشکلات مشابه کمآبی و خشکسالی روبهرو هستند، وجود دارد.
محصول جدید میتواند به کاهش مصرف آب در کشاورزی کمک کند
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه استفاده از این محصول میتواند نیاز به آب در کشاورزی را کاهش دهد، افزود: با استفاده از این تکنولوژی، کشاورزان قادر خواهند بود تا مصرف آب را بهطور قابل ملاحظهای کاهش دهند، بهویژه در مناطقی که هنوز از روشهای آبیاری غرقابی استفاده میشود.
انتهای پیام