براساس گزارش وال‌استریت ژورنال، شرکت اپل در حال توسعه فناوری پیشرفته‌ای است که امکان کنترل آیفون از طریق سیگنال‌های مغزی را فراهم می‌سازد. این فناوری می‌تواند به افراد زیادی که به دلیل بیماری‌هایی مانند ALS (اسکلروز جانبی آمیوتروفیک) یا فلج نخاعی توانایی استفاده از دست‌های خود را از دست داده‌اند، کمک کند تا همچنان بتوانند با دنیای دیجیتال در ارتباط باشند.

آینده‌ای بدون لمس

کنترل دستگاه تنها با نیروی ذهن

اپل در تلاش است تا نحوه تعامل کاربران با آیفون را وارد مرحله‌ای جدید کند. در این پروژه، دستگاه‌های اپل بدون نیاز به لمس یا حرکت فیزیکی، فقط با خواندن سیگنال‌های مغزی از کاربران، دستورات آن‌ها را دریافت و اجرا می‌کنند.

این قابلیت به‌ویژه برای هزاران کاربری که نمی‌توانند از دست‌های خود استفاده کنند، می‌تواند یک تحول بزرگ محسوب شود. این فناوری همچنین مسیر را برای دسترسی‌پذیری بیشتر در میان افراد دارای ناتوانی جسمی باز خواهد کرد.

همکاری با شرکت Synchron

استفاده از فناوری استنت‌مانند برای ثبت سیگنال‌های مغزی

اپل در مسیر دستیابی به این فناوری، با شرکت آمریکایی Synchron همکاری می‌کند. این شرکت سازنده دستگاهی به نام Stentrode است که یک ایمپلنت شبیه استنت محسوب می‌شود و بر روی رگ‌هایی که از قشر حرکتی مغز عبور می‌کنند، قرار می‌گیرد.

دستگاه Stentrode چگونه کار می‌کند؟

خواندن سیگنال مغز از طریق الکترودهای هوشمند

دستگاه Stentrode دارای الکترودهایی است که سیگنال‌های مغزی را به‌دقت می‌خوانند. این سیگنال‌ها سپس به زبان قابل درک برای آیفون ترجمه می‌شوند و به دستگاه اجازه می‌دهند بدون هیچ حرکت فیزیکی از سوی کاربر، نیت و خواسته او را شناسایی و اجرا کند.

اپل در رقابت با Neuralink ایلان ماسک

هدف‌گذاری برای آینده‌ای با تایید FDA

اپل با این پروژه در تلاش است تا در رقابت با دیگر شرکت‌های پیشگام در حوزه فناوری‌های عصبی مانند Neuralink ایلان ماسک قرار گیرد. این شرکت‌ها در حال توسعه ایمپلنت‌هایی هستند که به عنوان رابط مغز و رایانه (Brain-Computer Interface) شناخته می‌شوند.

این ایمپلنت‌ها در حال حاضر در چند بیمار به‌صورت آزمایشی و ایمن مورد استفاده قرار گرفته‌اند. اپل با درنظر گرفتن آینده‌ای که در آن این فناوری‌ها مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) را دریافت می‌کنند، به دنبال ورود گسترده‌تر به این حوزه است.

source

توسط expressjs.ir