واکنش نخست‌وزیر رژیم اسرائیل به قطع روابط با رئیس‌جمهوری آمریکا در پی وقوع اختلافات میان آنان، برداشته‌شدن گام‌های جدید در مذاکرات مستقیم حماس و آمریکا درباره غزه، تاکید جمهوری اسلامی ایران بر مواضع خود درباره فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای و انتشار اخباری تازه درباره میزان تولید بنزین از مهمترین اخبار شامگاه ۲۱ اردیبهشت ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، در شامگاه ۲۱ اردیبهشت اخباری مختلفی در حوزه‌های خبری منتشر شد که در ادامه گزیده‌ای از آن‌ها را می‌خوانید:

«واکنش نتانیاهو به احتمال قطع روابطش با ترامپ»، «جزییاتی از مذاکرات حماس و آمریکا» و «خبرهایی درباره بنزین»

پزشکیان: دنبال توافقیم اما تأسیسات هسته‌ای را کنار نمی‌گذاریم

سیاسی – مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری در جلسه امروز هیئت دولت، با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، اظهار کرد: آنچه ما از طرف جمهوری اسلامی پیگیر بودیم این است که جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست. آنان هم گفته‌اند می‌خواهند مطمئن شوند ما به سلاح هسته‌ای نمی‌خواهیم دست پیدا کنیم؛ ما با تمام وجود آماده بودیم ولی اینکه اعلام کنند ایران باید صلح‌آمیز بودن تحقیقات انرژی هسته‌ای را کنار بگذارد تا آنان با ما مذاکره کنند این به‌هیچ‌وجه قابل‌قبول نیست.

وی تصریح کرد: آنچه که در چارچوب سازمان ملل و انرژی صلح آمیز هسته‌ای است پیگیری می‌کنیم و بر آن ایستاده‌ایم اما اینکه ما به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم اعتقاد ما و فتوای مقام معظم رهبری است ولی از تحقیقات و مطالعات علمی و تلاش خود برای انجام اقدامات صلح‌آمیز هسته‌ای به‌هیچ‌وجه کوتاه نمی‌آییم.

رئیس‌جمهوری ادامه داد: ما گفت‌وگو می‌کنیم برای اینکه صلح می‌خواهیم و دنبال جنگ نیستیم. ما گفت‌وگو می‌کنیم تا به دنیا ثابت کنیم از گفت‌وگو فرار نمی‌کنیم. جمهوری اسلامی به‌هیچ‌وجه دنبال ناآرامی منطقه نیست و این اسرائیل است که در منطقه ناآرامی ایجاد می‌کند. دنیا باید بداند کشوری هستیم که دنبال صلح و امنیت در منطقه هستیم. کشورهای اسلامی با یکدیگر برادرند و می‌توانند دست یاری بهم دهند و صلح را در منطقه پایدار کنند.

«واکنش نتانیاهو به احتمال قطع روابطش با ترامپ»، «جزییاتی از مذاکرات حماس و آمریکا» و «خبرهایی درباره بنزین»

عارف: حداقل معاملات ایران و ازبکستان به ۲ میلیارد دلار می‌رسد

محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهوری در همایش تجاری ایران و ازبکستان با بیان اینکه دو کشور اشتراکات تاریخی و فرهنگی بسیاری هستند که سرمایه‌ای برای توسعه همکاری‌هاست، یادآور شد: از بدو استقلال ازبکستان هر دو کشور همکاری‌های گسترده تجاری و اقتصادی داشته‌اند که در سال‌های اخیر پویا و رو به‌ رشد بوده است. حجم تجارت دو کشور در سال ۲۰۲۴ به میزان ۵۰۰ میلیون دلار بود که البته این روابط قابلیت توسعه بیشتری دارد. 

وی افزود: روابط دو کشور قابلیت ارتقا دارد که با افزایش شناخت ظرفیت‌ها و ایجاد ارتباطات میان فعالان اقتصادی و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌ها و رفع موانع پیش‌رو امکان‌پذیر است. با مذاکراتی که با نخست‌وزیر ازبکستان در ایروان داشتیم در آینده کوتاهی کف معاملات میان دو کشور را به ۲ میلیارد دلار خواهیم رساند.

معاون اول رئیس‌جمهوری تاکید کرد: برای توسعه روابط تجاری دو کشور ضروری است موانع حذف شود، بخش خصوصی دو کشور فعال شود و زیرساخت‌های لازم را فراهم کنیم. تسهیل نقل و انتقلات بانکی، امور گمرکی و ترانزیت کالا و کاهش هزینه‌های حمل و نقل از جمله موارد لازم در این زمینه است. ترانزیت و حمل و نقل در روابط تجاری دو کشور موثر است و باید در جهت رفع موانع این مسیر تلاش کنیم.

«واکنش نتانیاهو به احتمال قطع روابطش با ترامپ»، «جزییاتی از مذاکرات حماس و آمریکا» و «خبرهایی درباره بنزین»

عراقچی: مذاکرات روبه‌جلو بود/ غنی‌سازی قابل مذاکره نیست

جهان – «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه و پس از پایان دور چهارم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط که همانند گذشته با میانجیگری عمان برگزار شد، گفت: امروز دور چهارم گفت‌وگوها برگزار شد. نسبت به سه دور گذشته مذاکراتِ بسیار جدی‌تر و صریح‌تری بود. ما مقدار زیادی از فضاهای کلی فاصله گرفتیم و وارد موارد جزئی‌تری شدیم.

عراقچی تصریح کرد: در این شرایط مذاکرات دشوارتر می‌شود اما به‌رغم دشواری و صراحتی که در مذاکرات بود، اما بحث‌های بسیار مفیدی انجام شد و می‌توانیم الان بگوییم که دو طرف درک بهتری از مواضع همدیگر دارند و درباره مقدار زیادی از موضوعات اصلی مورد اختلاف، الان بیشتر در مورد آن بحث شده، ابعاد آن بیشتر باز شده، درک بهتری وجود دارد و مواضع مقداری به هم نزدیکتر شده است؛ در نهایت می‌توان گفت‌وگوها را رو به جلو ارزیابی کرد.

او با بیان اینکه «ما تصمیم گرفتیم که این مذاکرات ادامه پیدا کند»، گفت: هر دو طرف مصمم هستند و برای جلسه بعدی توافق شده اما روز و محل آن با توجه به برنامه‌هایی که هر دو طرف دارند و تنظیم آن مقداری سخت است را به عهده وزیر خارجه عمان گذاشتیم ولی فکر می‌کنم مثلاً با فاصله تقریباً یک هفته، یکی دو روز کم و زیاد برگزار خواهد شد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره موضوعات مورد مذاکره نیز گفت: موضوعات رفع تحریم و موضوع غنی‌سازی ۲ موضوع اصلی مذاکره هستند. از نظر ما غنی‌سازی یک موضوعی است که حتما باید ادامه پیدا کند و هیچ جای مصالحه در خصوص آن وجود ندارد. ممکن است مواردی مانند ابعاد، اندازه‌، سطح و میزان آن به جهت اعتمادسازی، مثلاً در یک دوره‌ای، مشابه دوره گذشته، محدودیت‌هایی برای آن قائل شویم ولی اصل موضوعِ غنی‌سازی اصلا قابل مذاکره حتی نیست؛ همین‌طور بحث تحریم‌ها. منظور و مقصود ما از مذاکره طبیعی است که رفع تحریم‌هاست. رفع تحریم‌ها در هر شرایطی یکی از پایه‌های مذاکره ما هست و این موردِ توافق دو طرف قرار دارد.

«واکنش نتانیاهو به احتمال قطع روابطش با ترامپ»، «جزییاتی از مذاکرات حماس و آمریکا» و «خبرهایی درباره بنزین»

مقام آمریکایی: مذاکرات با ایران ادامه دارد

«سباستین گورکا» معاون دستیار رئیس جمهور آمریکا و مدیر ارشد «مبارزه با تروریسم» کاخ سفید در گفت‌وگویی با یک رسانه سعودی به مذاکرات جاری بین ایالات متحده و ایران در مورد برنامه هسته‌ای این کشور اشاره کرد و گفت: «مذاکرات ادامه دارد، اما چیزی که می‌توانم علناً بگویم این است که هیچ چیز در مورد اهدافی که تعیین کرده‌ایم و آنچه از تهران می‌خواهیم تغییر نکرده است.»

این مقام آمریکایی در گفت‌وگو با شبکه الشرق مدعی شد: «ترامپ در نامه ارسالی خود برای مقامات ایران، خواستار برچیده شدن قابلیت‌های هسته‌ای ایران و عدم حمایت این کشور از نیروهای نیابتی‌اش در منطقه شده است.»

گورکا در ادامه گفت: «این چیز پنهانی نیست. توییت‌های رئیس جمهور ترامپ را بخوانید که در هر توییت می‌گوید: نه به سلاح هسته‌ای و نه به حمایت از گروه‌های نیابتی».

این اظهارات در حالی است که ایران بارها اعلام کرده «نیروی نیابتی» در منطقه ندارد و غنی‌سازی نیز خط قرمز این کشور در مذاکرات است.

«واکنش نتانیاهو به احتمال قطع روابطش با ترامپ»، «جزییاتی از مذاکرات حماس و آمریکا» و «خبرهایی درباره بنزین»

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

طبق گزارش خبرگزاری ریانووستی، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین شامگاه یکشنبه در اظهاراتی عنوان کرد: «من منتظر دیدار حضوری با پوتین در روز پنجشنبه در استانبول هستم.»

وی افزود: «ما انتظار آتش‌بس کامل و پایداری را از روز دوشنبه داریم تا اساس و بنیان لازم برای دیپلماسی را فراهم کند.»

این اظهارات رئیس‌جمهور اوکراین پس از آن مطرح می‌شوند که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به ابتکار همتای روسی خود در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: «اوکراین باید فورا با آن موافقت کند.»

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه پیشتر پیشنهاد مذاکرات مستقیم با اوکراین در تاریخ ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) در شهر استانبول ترکیه را مطرح کرد که به گفته او باید با هدف ایجاد صلح پایدار و از بین بردن ریشه‌های جنگ باشد.

«واکنش نتانیاهو به احتمال قطع روابطش با ترامپ»، «جزییاتی از مذاکرات حماس و آمریکا» و «خبرهایی درباره بنزین»

نتانیاهو: برای طرح‌هایمان در یمن و غزه از کسی اجازه نمی‌خواهیم

در پی گزارش‌های متعددی که از تنش در روابط دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو منتشر شده است؛ نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که برای حمله به یمن و طرح‌های جنگی در غزه از کسی اجازه نمی‌خواهد و افزود: ما ظرف دو سال ۱۰ هزار و ۵۰۰ نیروی حریدی را جذب خواهیم کرد و این تعدادی است که ارتش قادر به جذب آن است.

وی ادامه داد: من در رسانه‌ها شنیدم که من و ترامپ در آستانه جدایی هستیم، اما مایک هاگابی، سفیر آمریکا در تل آویو این مسئله را تکذیب کرد. من و ترامپ هر چند روز یکبار صحبت می‌کنیم و خود ترامپ گفته است که ما توافق نظر داریم.

نتانیاهو تصریح کرد: من بر این باور نیستم که شما چیزی از یک کشور فلسطینی در آینده بشنوید. صحبت‌ها از وجود شکاف با واشنگتن، بنا به دلایل سیاسی است. ما در حمله به حوثی‌ها (انصارالله) اجازه نخواستیم و برای طرح‌های جنگی خود در غزه نیز اجازه نخواهیم خواست.

«واکنش نتانیاهو به احتمال قطع روابطش با ترامپ»، «جزییاتی از مذاکرات حماس و آمریکا» و «خبرهایی درباره بنزین»

ویتکاف: اسرائیل افق روشنی در جنگ غزه ندارد

«استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا به خاورمیانه و مسئول مذاکرات بین رژیم صهیونیستی و حماس برای رسیدن به آتش‌بس در غزه، شامگاه یکشنبه در اظهاراتی اذعان کرد: «اسرائیل بدون داشتن هیچ راهی برای حرکت رو به جلو، درحال ادامه دادن جنگ است.»

طبق گزارش شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی، ویتکاف در «انتقاداتی بی‌سابقه علیه اسرائیل» در گفت‌وگو با خانواده اسرای اسرائیلی نزد حماس تصریح کرد: «اکنون فرصتی وجود دارد و امیدواریم اسرائیل و میانجی‌گران از آن استفاده کنند.»

ویتکاف در انتقاد خود از رژیم صهیونیستی اذعان کرد: «ما خواستار بازگشت اسرا هستیم. اما اسرائیل حاضر به پایان دادن به این جنگ نیست. با وجود نبود هرگونه چشم‌اندازی از پیشرفت و نیاز اساسی برای رسیدن به توافق، اسرائیل درحال ادامه دادن جنگ است.»

«واکنش نتانیاهو به احتمال قطع روابطش با ترامپ»، «جزییاتی از مذاکرات حماس و آمریکا» و «خبرهایی درباره بنزین»
عیدان الکساندر اسیر اسرائیلی ـ آمریکایی

حماس: اسیر دو تابعیتی آمریکایی اسرائیلی را آزاد می‌کنیم

جنبش حماس شامگاه امروز (یکشنبه) از تصمیم خود برای آزادی اسیر دو تابعیتی آمریکایی اسرائیلی خبر داد و خلیل الحیه، رئیس جنبش حماس در غزه در این زمینه اظهار کرد: ما تماس‌هایی با دولت آمریکا طی روزهای گذشته برقرار کردیم و رویکرد مثبت بالایی را نشان دادیم. آزادی عیدان الکساندر در راستای گام‌های صورت گرفته برای آتش بس، گشودن گذرگاه‌ها و ورود کمک‌ها به نوار غزه است.

وی تصریح کرد که حماس آمادگی خود را برای آغاز فوری مذاکرات فشرده ابراز می‌کند.

پیشتر ابوعبیده،‌ سخنگوی گردان‌های عزالدین قسام از حمله مستقیم رژیم صهیونیستی به محل نگهداری اسیر صهیونیست دارای تابعیت آمریکایی خبر داد.

تلاش مجدد برای آزادی الکساندر در حالی صورت می‌گیرد که قرار بود طبق توافقات حماس و آمریکا، این اسیر طی ماه قبل آزاد شود اما رژیم صهیونیستی مانع از توافق شد.

پیش از این نیز یکی از رهبران جنبش حماس در گفت‌وگو با شبکه الجزیره اعلام کرد مذاکرات مستقیم میان جنبش حماس و دولت آمریکا در خصوص آتش‌بس در نوار غزه در جریان است که پیشرفت‌هایی داشته است.

مقام حماس افزود: مذاکرات از چند روز قبل در جریان بوده و طی آن مباحث مربوط به ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و برقراری آتش‌بس در این منطقه مورد بررسی قرار گرفته است.

«واکنش نتانیاهو به احتمال قطع روابطش با ترامپ»، «جزییاتی از مذاکرات حماس و آمریکا» و «خبرهایی درباره بنزین»

تولید بنزین ۱۳.۵ میلیون لیتر افزایش می‌یابد

اقتصادی – جانشین مدیرعامل هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) با اشاره به اجرای همزمان پروژه‌ها در سه بخش بالادستی، میان‌دستی و پایین‌دستی صنعت نفت و گاز، از پیشرفت قابل توجه طرح مهر خلیج فارس خبر داد و گفت: بخش اعظم این پروژه تا پایان سال به مرحله تولید می‌رسد که به دنبال آن حدود ۱۳.۵ میلیون لیتر بنزین از اجرای این طرح، عاید کشور خواهد شد.

موسوی در حاشیه بیست‌و نهمین نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر در سه حوزه بالادستی، میان‌دستی و پایین‌دستی صنعت نفت و گاز فعالیت می‌کنیم، گفت: در حوزه بالادستی در زمینه لرزه‌نگاری و مدیریت اکتشافات نفت مشغول به کار هستیم و در حوزه میان‌دستی نیز پروژه‌های خطوط انتقال و اجرای پالایشگاه‌ها را پیش می‌بریم.

وی با اشاره به فعالیت‌های این مجموعه در بخش پایین‌دستی افزود: در حال حاضر ۲۲۰ حلقه چاه نفتی در میدان‌های مارون ۲، ۵، ۶، اهواز  ۲ و ۳، ۵، شادگان و میدان مشترک یادآوران در حال حفاری است.

«واکنش نتانیاهو به احتمال قطع روابطش با ترامپ»، «جزییاتی از مذاکرات حماس و آمریکا» و «خبرهایی درباره بنزین»

«اسنپ‌فود» محکوم شد

در پی شکایت تپسی از اسنپ‌فود،  شورای رقابت با اکثریت آرا،  اسنپ فود را به رویه‌های انحصاری محکوم کرد.  این شورا پس از بررسی شکایات و مستندات ارائه شده،  قراردادهای انحصاری اسنپ‌فود با رستوران‌ها را مصداق رویه‌های ضدرقابتی تشخیص داد و در رای خود،  این شرکت را به حذف شروط ضدرقابتی از قراردادها، شامل قراردادهای پیشین جاری و قراردادهای آتی موظف کرد.

بر این اساس، شورای رقابت این قراردادها را با توجه به سهم مسلط اسنپ‌فود در بازار، مصداق رویه ضدرقابتی دانسته و با اکثریت آرا، رای به توقف رویه ضد رقابتی اسنپ فود و عدم تکرار آن در آینده صادر کرده است. این رای به این معناست که شروط ضدرقابتی قراردادها شامل  «اعطای تخفیف در کمیسیون به شرح همکاری انحصاری» از قراردادهای پیشین جاری و آتی حذف خواهند شد. همچنین، جریمه‌هایی که برای خروج رستوران‌ها از قراردادهای انحصاری و همکاری با رقبا تعیین شده بود نیز بی‌اعتبار خواهند بود.

انتهای پیام

source

توسط expressjs.ir