شایانیوز- حالا که فصل توت فرنگیه، باید بدونید این میوه ی خوشمزه یه کم دردسر داره. اگه درست نشوریدش، هم آلودگی میمونه، هم زود خراب میشه. روش های زیادی وجود داره تا بتونی  توت فرنگی رو تمیز شست بدون اینکه بهش آسیب بزنی. اولین نکته اینه که توت فرنگی رو نباید زیر آب فشار قوی شست وگرنه له میشه. بهترین کار اینه که تو یه ظرف آب سرد بریزیدش و آروم دست بکشید روش. یادتون باشه قبل شستن ساقه ها رو نکنید، چون اگه بکنید آب تو بافت میوه نفوذ میکنه و بی طعم میشه. یه ترفند خوب اینه که یه کم جوش شیرین یا سرکه تو آب بریزید. اینطوری هم ضدعفونی میشه، هم آلودگی ها بهتر پاک میشن. بعدش هم حتماً خوب خشکش کنید، وگرنه توی یخچال کپک میزنه. اگه میخواید توت فرنگیتون هم تمیز بشه هم مدت بیشتری تو یخچال بمونه، این روش ها رو حتما امتحان کنید. تو این مطلب همه چیز رو دقیق بهتون یاد میدم، از زمان شستن گرفته تا روش های ضدعفونی کردن و خشک کردن. پس با من همراه باشید.

89853-687471

شستن صحیح توت فرنگی؛ راهنمای جامع برای حفظ طراوت و بهداشت

آماده‌ سازی اولیه؛ جلوگیری از آسیب دیدن میوه

توت فرنگی را بلافاصله پس از خرید نشویید، زیرا رطوبت باعث فساد سریع‌ تر آن می‌ شود. تنها در صورتی که قصد مصرف فوری دارید، اقدام به شستن کنید. پیش از شست‌ و شو، این مراحل را دنبال کنید:

ساقه و برگ‌ ها را بعد از شستن جدا کنید؛  اگر قبل از شستن ساقه را بکنید، آب وارد بافت میوه شده و طعم آن را رقیق می‌ کند.

توت‌ های له‌ شده یا کپک‌ زده را جدا کنید؛ تا از انتقال آلودگی جلوگیری شود.

از آب سرد استفاده کنید؛ زیرا آب گرم بافت توت فرنگی را نرم و خراب می‌ کند.

33

روش صحیح شستن توت فرنگی

شست‌ و شوی اولیه با آب سرد

توت فرنگی‌ ها را در یک ظرف بزرگ یا سینک تمیز قرار دهید و آب سرد جاری روی آن‌ ها بریزید. فشار آب نباید زیاد باشد تا میوه‌ ها له نشوند. با انگشتان خود به آرامی توت‌ ها را در آب بچرخانید تا گرد و غبار و آلودگی‌ های سطحی جدا شوند.

استفاده از محلول ضدعفونی‌ کننده (اختیاری اما توصیه‌ شده)

برای اطمینان از حذف آفت‌ کش‌ ها و باکتری‌ ها، یکی از این روش‌ ها را انتخاب کنید:

سرکه سفید؛ ۱ پیمانه سرکه + ۳ پیمانه آب. توت‌ ها را ۵ دقیقه در این محلول بخیسانید، سپس با آب سرد آبکشی کنید.

جوش شیرین؛ ۱ قاشق غذاخوری جوش شیرین در یک لیتر آب. ۲-۳ دقیقه خیساندن کافی است.

نمک دریایی؛ ۱ قاشق چای‌خوری نمک در یک لیتر آب برای حذف بقایای آفت‌کش‌ ها.

نکته؛ پس از خیساندن در هر محلول، حتماً با آب سرد آبکشی کنید تا طعم میوه تغییر نکند.

5

خشک کردن اصولی

رطوبت باقی‌ مانده باعث کپک زدن توت فرنگی می‌ شود. برای خشک کردن:

توت‌ ها را روی یک دستمال تمیز یا حوله کاغذی بچینید.

به آرامی با یک دستمال دیگر روی آن‌ ها ضربه بزنید تا آب جذب شود.

3

نگهداری توت فرنگی پس از شستن

اگر بلافاصله مصرف نمی‌کنید:

در یک ظرف درب‌ دار با یک دستمال کاغذی در کف آن قرار دهید تا رطوبت اضافه جذب شود.

در یخچال (دمای ۱-۴ درجه سانتی‌ گراد) نگه دارید و حداکثر ظرف ۲-۳ روز مصرف کنید.

برای نگهداری طولانی‌ تر، می‌ توانید پس از خشک کردن کامل، آن‌ ها را فریز کنید.

2

اشتباهات رایج در شستن توت فرنگی

شستن با آب گرم یا داغ (بافت میوه را از بین می‌ برد).

استفاده از صابون یا مایع ظرفشویی (مواد شیمیایی وارد بافت میوه می‌ شوند).

خیساندن طولانی‌ مدت (توت فرنگی آب جذب کرده و بی‌ طعم می‌ شود).

نگهداری توت خیس در یخچال (کپک زدن سریع‌ تر اتفاق می‌ افتد).

4

کلام آخر

شستن توت فرنگی نیازمند دقت و ظرافت است تا هم آلودگی‌ ها زدوده شوند و هم کیفیت میوه حفظ شود. با رعایت این روش‌ ها، می‌ توانید از طعم و طراوت توت فرنگی به بهترین شکل لذت ببرید. یادتان باشد که شست‌ و شوی درست، اولین قدم برای یک مصرف سالم و لذیذ است.

source

توسط expressjs.ir