رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به تعطیلی برخی از مراکز مشاوره دانشگاه‌ها به دلیل مشکلات بودجه‌ای گفت: این مراکز باید مجدد فعال شوند و توجه جدی به طرح‌های سنجش سلامت و روان دانشجویان داشته باشیم؛ چرا که بسیاری از مشکلات نظیر خودکشی و رفتارهای خود آسیب‌رسان از این طریق کاهش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید حبیبا در چهارمین نشست دبیران شورای هماهنگی معاونان دانشجویی مناطق ده‌گانه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور که امروز در دانشگاه خوارزمی در حال برگزاری است، گفت: توسعه و ترویج سبک زندگی دانشجویی، بهبود خدمات صنفی، توسعه مهارت های دانشجویی، گسترش دیپلماسی علمی دانشجویی، جذب هدفمند دانشجویان بین الملل، ارتقای نظام‌ بورس‌های تحصیلی و فرصت های مطالعاتی، توزیع عادلانه امکانات، صیانت از اعتبار مدارک تحصیلی و غیره از جمله برنامه‌ها و اهداف سازمان امور دانشجویان است.

وی با بیان اینکه همه دانشگاه‌ها باید گزارش های اجرایی سالیانه از برنامه ها و اقدامات خود داشته باشند، گفت: بازنگری و اصلاح قوانین و مقررات دانشجویی از دیگر برنامه های سازمان امور دانشجویان است؛ ضمن اینکه باید تلاش کنیم تا شرایط دانشگاه ها از نظر وضعیت صنفی دانشجویان رشد یابد.

حبیبا بر شناسایی، اصلاح و سامانه سپاری فرآیندهای دانشجویی تاکید کرد و افزود: باید تمامی این فرایندها هوشمندسازی شوند.

رییس سازمان امور دانشجویان اظهار کرد: باید به دنبال درآمدزایی در حوزه دانشجویی باشیم؛ ضمن اینکه بانک‌های اطلاعاتی یکی دیگر از وظایف سازمان امور دانشجویان تعریف شده است.

وی با اشاره به فعال کردن مراکز مشاوره غیرفعال در دانشگاه ها تاکید کرد: متاسفانه مراکز مشاوره در برخی از دانشگاه‌ها به دلیل مشکلات بودجه‌ای تعطیل شدند که باید این مراکز مجدد احیا و فعال شوند.

معاون وزیر علوم تاکید کرد: باید توجه جدی به طرح های سنجش سلامت و روان دانشجویان داشته باشیم؛ چرا که بسیاری از مشکلات نظیر خودکشی و رفتارهای خود آسیب رسان به این طریق بسیار کاهش می یابد.

حبیبا افزود: ورزش های همگانی و قهرمانی در دوره جدید مدیریتی باید بسیار جدی مورد توجه قرار بگیرد؛ چرا که این ورزش ها شادابی و جنب و جوش در دانشگاه ها را فراهم می کنند.

وی بر فعال بودن شوراهای صنفی و رفاهی در دانشگاه تاکید کرد و گفت: تشکیل شوراهای صنفی در دانشگاه‌ها قبل از ما به حاشیه رفته بود؛ بطوریکه این شوراها امروز فعال شدند و امروز آمار دانشگاه هایی که شورای صنفی دارند، از ۲۸ شورا به ۴۸ شورا افزایش یافته است؛ بنابراین نباید از تشکیل شوراهای صنفی در دانشگاه‌ها بترسیم.

رییس سازمان امور دانشجویان همچین از بیمه شدن لپ‌تاپ و تلفن همراه دانشجویان خبر داد و گفت: تا کنون نزدیک ۵۰۰۰ دانشجو نسبت به بیمه موبایل و لپ‌تاپ خود اقدام کردند.

وی با اشاره به برگزاری جلسات منظم برای حضور گشت در محیط‌های دانشگاه ها گفت: طی چند روز گذشته شاهد اتفاقاتی در محیط برخی دانشگاه‌ها برای دانشجویان بودیم؛ ما باید موضوع امنیت دانشجویان در اطراف دانشگاه‌ها را پیگیری و نور اطراف این مراکز را تامین کنیم و نگوییم بودجه نداریم.

حبیبا افزود: تمامی پرونده های انضباطی دانشجویان را در بازه زمانی ۶ ماهه بررسی و حتی در کمسیون موارد خاص را حل و فصل کردیم. با اینکه تصمیم‌گیری در خصوص این موارد تبعات کلی دارد؛ اما باید آنچه به نفع نظام است را رقم بزنیم.

معاون وزیر علوم با بیان اینکه پیری جمعیت را باید جدی بگیریم، اظهار کرد: باید فضاها و تسهیلات مختلفی نظیر ساخت خوابگاه‌های متاهلی را فراهم کنیم تا دانشجویان رغبت به فرزندآوری داشته باشند.

وی گفت: باید در جذب دانشجویان خارجی تلاش کنیم؛ اما نه به هر قیمتی؛ ضمن اینکه جذب ۲۵۰ هزار دانشجو تا پایان برنامه هفتم توسعه یک وظیفه اصلی دانشگاه‌هاست.

حبیبا همچنین با اشاره به هدفمندی یارانه تغذیه دانشجویان خاطرنشان کرد: در این رابطه اجرای طرح نوین تغذیه در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته است؛ به طوریکه دانشگاه تبریز در این زمینه پیش قدم شده است و امیدواریم سایر دانشگاه ها نیز به این طرح بپیوندند.

انتهای پیام

 

source

توسط expressjs.ir