آزمون آیلتس یکی از آزمون‌های معتبر و بین‌المللی است که در بسیاری از کشورهای دنیا به عنوان مدرکی برای اخذ پذیرش در دانشگاه‌ها به شمار می‌رود و به کمک آن می‌توان هم در کشورهای دیگر ادامه تحصیل کرد و هم برای برخی از شغل‌ها فرصت‌‌‌های کاری خوبی پیدا کرد. آزمون آیلتس از چهار بخش تشکیل شده است و هر بخش یکی از مهارت‌های اصلی زبان انگلیسی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. در این آموزش قصد داریم ۱۱ روش تقویت ریدینگ آیلتس را بررسی کنیم.

فهرست مطالب این نوشته
997696

در ابتدای مطلب به روش‌های تقویت ریدینگ آیلتس اشاره می‌کنیم. سپس با ساختار ریدینگ آکادمیک و جنرال آشنا می‌شویم و در ادامه به نکات مهمی در خصوص پاسخ دادن به سوالات ریدینگ آیلتس می‌پردازیم. همچنین را‌ه‌های تقویت ریدینگ آیلتس را بر اساس انواع سوالات آن بررسی خواهیم کرد.

روش های تقویت ریدینگ آیلتس

آزمون آیلتس از چهار بخش تشکیل شده است که شامل «لیسنینگ» (Listening)، «ریدینگ» (Reading)، «رایتینگ» (Writing) و «اسپیکینگ» (Speaking) می‌شود. برای این‌که بتوانیم در هر یک از این بخش‌ها نمره خوبی کسب کنیم، لازم است با ساختار هر یک از بخش‌ها، انواع سوالات آن و تکنیک‌های پاسخ دادن به آن‌ها آشنا شویم. در این بخش از مطلب قصد داریم به طور اختصاصی به را‌ه‌های تقویت ریدینگ آیلتس اشاره کنیم که شامل موارد زیر می‌شود:

  • روش Skimming
  • روش Scanning
  • شناسایی کلمات کلیدی
  • روش Paraphrasing
  • حدس زدن معنی کلمه در متن
  • اولویت دادن به سوالات ساده‌تر

در این مطلب مراحل تقویت ریدینگ آیلتس را توضیح می‌دهیم و به نحوه آمادگی برای هر بخش اشاره می‌کنیم. سپس نکات مهمی را در خصوص پاسخ دادن به سوالات ریدینگ آیلتس توضیح می‌دهیم و در ادامه توضیحاتی درباره ساختار ریدینگ آیلتس می‌دهیم. همچنین فرق بین ریدینگ آیلتس آکادمیک و جنرال را بررسی می‌کنیم. در انتهای مطلب نیز برخی از منابع مهم برای تقویت ریدینگ آیلتس را معرفی خواهیم کرد.

نمودار روش‌‌های تقویت ریدینگ آیلتس

آمادگی برای آزمون آیلتس با فرادرس

آزمون آیلتس ساختار مشخصی دارد و شامل چهار بخش می‌شود. هر یک از این بخش‌ها از سوالاتی تشکیل شده است و مهار‌ت‌های چهارگانه زبان را ارزیابی می‌کند. درواقع، هدف از این آزمون ارزیابی مهارت‌های زبانی افراد و میزان تسلط آن‌ها به زبان انگلیسی است.

به منظور شرکت در آزمون آیلتس، داوطلبی باید به سطح مشخصی از زبان انگلیسی رسیده باشد که بتواند نمره خوبی بگیرد. همچنین لازم است که منابع مناسبی تهیه شود و مطالعه به صورت یک پروسه منظم و برنامه‌ریزی‌شده پیش برود. در این راستا کتاب‌های زیادی به عنوان منبع آیلتس در دسترس داوطلبان قرار دارد. همچنین اپلیکیشن یا پادکست‌هایی برای تقویت مهارت‌های اسپیکینگ و رایتینگ آیلتس تهیه شده است.

در کنار این منابع، استفاده از فیلم‌های آموزشی نیز می‌تواند داوطلبان را با انواع سوالات هر یک از بخش‌‌های آزمون آشنا کند و تکنیک‌های پاسخ دادن به آن‌ها را یاد دهد. اگر قصد دارید برای آزمون آیلتس آماده شوید و به یک برنامه‌ریزی منظم نیاز دارید تا قدم به قدم پیش بروید و به نتیجه دلخواه خود برسید، فیلم‌های آموزش آیلتس فرادرس گزینه مناسبی هستند.

این فیلم‌های آموزشی به طور جداگانه هر یک از بخش‌های آزمون را آموزش می‌دهد و شما را با سوالات آن آشنا می‌کند. همچنین نمونه آزمون‌های سال‌های قبل را نیز دارد و آزمون‌های کمبریج را هم لحاظ کرده است تا با تمرین کردن بتوانید با آمادگی و تسلط بیشتری در جلسه شرکت کنید. برای سهولت دسترسی لینک مجموعه فیلم‌های آموزش آیلتس در فرادرس را در ادامه مشاهده می‌کنید.

تصویر مجموعه آموزش آیلتس از فرادرس
برای مشاهده فیلم مجموعه آموزش‌های آیلتس در فرادرس روی تصویر کلیک کنید.

مراحل تقویت ریدینگ آیلتس

برای این‌که بتوانیم در بخش ریدینگ آیلتس نمره خوبی کسب کنیم، قبل از هر چیز باید هدف خود را مشخص کنیم. یعنی باید مشخص کنیم که قرار است در آزمون آکادمیک یا جنرال شرکت کنیم. سپس با در نظر گرفتن سطح زبان انگلیسی خود باید منابع را انتخاب کنیم و طبق یک برنامه‌ریزی منظم مطالعه را پیش ببریم.

برای کسب نمره بهتر باید با انواع سوالات ریدینگ آیلتس آشنا شویم و تکنیک‌های پاسخ دادن به سوالات را یاد بگیریم. در ادامه بهتر است از نمونه آزمون‌های سال‌های قبل کمک بگیریم تا با تست زدن و تمرین کردن بتوانیم با نقاط ضعف خود آشنا شویم و درصدد رفع آن‌ها بربیاییم.

اما برای تقویت ریدینگ آیلتس لازم است در کنار منابعی که ذکر شد، با نکات مهمی در خصوص تست زدن و آمادگی برای پاسخ دادن به سوالات ریدینگ آیلتس آشنا شویم. در ادامه به ۱۰ نکته مهم اشاره کرده‌‌ایم.

۱. دستورالعمل سوال را با دقت بخوانید

دستورالعمل سوال معمولاً به شما می‌گوید که قرار است چند کلمه در جاهای خالی بنویسید. اگر برای مثال صورت سوال از شما بخواهد که بیشتر از دو کلمه در جای خالی ننویسید، اگر بیشتر بنویسید، حتی با وجود درست بودن جواب، پاسخ غلط برای شما در نظر گرفته می‌شود.

ساده‌ترین راه برای این‌که بتوانید به دستورالعمل سوال به درستی پاسخ بدهید این است که دقیقاً مطابق چیزی که سوال از شما خواسته عمل کنید. برای بخش ریدینگ معمولاً این سه نوع سوال را می‌بینید:

  • فقط یک کلمه بنویسید
  • بیشتر از دو کلمه ننویسید
  • بیشتر از سه کلمه
  • و/ یا یک عدد ننویسید

در نظر داشته باشید که برای هر بخش دستورالعمل خاصی نوشته شده است و هر بخش با بخش دیگر فرق دارد. پس بهتر است صورت سوال را با دقت بخوانید تا در روز امتحان به اشتباه سوالات را پاسخ ندهید.

۲. از تکنیک Skimming برای درک کلی موضوع استفاده کنید

«Skimming» به معنی خواندن سریع متن به منظور درک ایده کلی آن است. یکی از روش‌های مؤثر برای پاسخ دادن به سوالات ریدینگ «Skimming» است. از آنجا که معمولاً متن‌های ریدینگ طولانی است و فرصت کافی برای خواندن کل متن وجود ندارد، داوطلب باید از روش‌هایی کمک بگیرد تا بدون این‌که کل متن را بخواند، با خواندن بخش‌های مرتبط با سوال، به آن‌ها پاسخ دهد. اما قبل از خواندن سوال‌ها، استفاده از تکنیک «Skimming» می‌تواند تا حد زیادی در وقت صرفه‌جویی کند. در این روش، داوطلب در حد دو تا سه دقیقه وقت می‌گذارد و خیلی سریع متن را می‌خواند. هنگام خواندن، هیچ توجهی نباید به کلمات جدید کرد، بلکه فقط باید متن را بخوانیم تا بر موضوع کلی اشراف داشته باشیم. یعنی بدانیم که متن درباره چه چیزی است و چه مواردی را مدنظر دارد.

۳. از تکنیک Scanning برای پیدا کردن کلمات کلیدی استفاده کنید

«Scanning» به معنی خواندن برای درک جزئیات است. بعد از این‌که متن را «Skim» کردید و متوجه شدید که درباره چه چیزی است، نوبت به «Scanning» می‌رسد. در این روش، شما کل متن را نمی‌خوانید، بلکه از طریق خواندن صورت سوال و پیدا کردن کلمات کلیدی می‌توانید به متن برگردید و با خواندن آن بخشی که کلمات کلیدی را می‌بینید، به جواب سوال دست پیدا کنید. در هر سوال چند کلمه کلیدی وجود دارد که به شما در پیدا کردن پاسخ سوال در متن کمک می‌کند. همچنین کلمه کلیدی می‌تواند در گزینه‌هایی باشد که به عنوان پاسخ برای سوال در نظر گرفته شده است و این به نوع سوال بستگی دارد.

کلمه کلیدی اطلاعاتی را درباره ایده کلی متن در اختیار شما قرار می‌دهند. درواقع، رابط بین سوال و پاسخ هستند. به همین دلیل تقویت مهارت «Scanning» باعث می‌شود که در بازه زمانی کمتری به سوال‌ها پاسخ بدهید و در نتیجه در روز آزمون با کمبود وقت مواجه شوید و بتوانید به تمام سوال‌ها جواب دهید. اما متن‌های ریدینگ طوری طراحی شده است که در بیشتر مواقع کلمه کلیدی عیناً تکرار نشده است، بلکه «مترادف» (Synonym) یا «پارافریز» (Paraphrase) آن‌ها را در متن می‌بینیم. پس برای این‌که بتوانیم کلمات کلیدیِ صورت سوال را در متن پیدا کنیم، لازم است در متن به دنبال مترادف آن‌ها بگردیم. این مترادف‌ها می‌توانند یک کلمه یا حتی یک عبارتی باشند که کلمه را تعریف کرده است.

تکنیک Scanning با مثال

برای درک بهتر تقویت ریدینگ آیلتس با تکنیک «Scanning»، از نمونه سوالی کمک می‌گیریم و مراحل را روی آن توضیح می‌دهیم. در تصویر زیر نمونه سوالی را مشاهده می‌‌کنید که کلمات کلیدی آن هایلایت شده است. هر یک از سوال‌ها با رنگ متفاوتی هایلایت شده است.

در نظر داشته باشید که این فقط بخشی از سوالات است که از شماره ۸ تا ۱۱ را نشان می‌دهد. در آزمون اصلی تعداد سوالات بیشتر است. در ادامه متن ریدینگ را مشاهده می‌کنید که کلمات کلیدی سوال با همان رنگ هایلایت شده است.

نمونه سوال ریدینگ آیلتس

در ادامه توضیحات مربوط به هر یک از سوال‌ها را مشاهده می‌کنید.

توضیح سوال ۸

این سوال چهارگزینه‌ای و پاسخ آن یکی از گزینه‌های A / B / C / D است. متن را برای هر یک از آن‌ها scan کنید تا متوجه شوید در کدام قسمت به آ‌ن‌ها اشاره شده است. پیدا کردن آن‌ها اصلاً کار سختی نیست.

درواقع، به سه گزینه در متن اشاره شده است و شما باید از بین آن‌ها گزینه درست را انتخاب کنید. کلمه کلیدی در سوال «wake up» است و در متن کلمه «woke» هایلایت شده است که شکل گذشته این فعل است. با خواندن این بخش از متن متوجه می‌شویم که پاسخ درست «7:22» یعنی گزینه C است.

توضیح سوال ۹

در این سوال کلمات کلیدی «lose weight» و «breakfast» هستند که با رنگ بنفش هایلایت شده است. اما در متن کلمه «lose weight» پیدا نشد، پس حتماً باید مترادفی برای آن باشد. به همین دلیل، پیدا کردن کلمه «breakfast» سریع‌تر می‌تواند ما را به جواب سوال برساند.

کلمه «breakfast» را سه بار در متن پیدا کردیم. همچنین کلمه «weight loss» را مشاهده می‌کنید که شبیه کلمه کلیدی «lose weight» در صورت سوال است. پس الآن دیگر می‌دانیم که در کجای متن باید به دنبال جواب باشیم.

توضیح سوال ۱۰

برای این سوال به دنبال دو کلمه کلیدی «supplement» و «absorption» هستیم. هر دوی آن‌ها چند بار در یک پاراگراف از متن تکرار شده‌اند. پس الآن می‌دانیم که کدام قسمت را باید بخوانیم.

تنها کاری که باید انجام دهیم این است که پاراگراف مدنظر را با دقت و کلمه به کلمه بخوانیم تا جواب سوال را پیدا کنیم.

توضیح سوال ۱۱

این سوال فقط یک کلمه کلیدی دارد: «coffee» که در پاراگراف یکی مانده به آخر است. چون این آخرین سوال است، فرصت داریم که پاراگراف را دقیق‌تر بخوانیم تا به جواب سوال دست پیدا کنیم.

در مثال فوق، متن پارافریزی از سوال است و ما باید مفهوم را درک کنیم. به این دو عبارت دقت کنید. یکی از آن‌ها در صورت سوال و دیگری در متن آمده است.

‘best time to stop drinking coffee’

‘putting the brakes on caffeine consumption’

تشخیص درست پارافریزها نقش بسیار مهمی در پیدا ​کردن پاسخ دارد. به همین دلیل توصیه می‌شود که قبل از شرکت در آزمون اصلی، به منظور تقویت ریدینگ آیلتس و شناسایی پارافریزها از نمونه آزمون‌های ماک آیلتس کمک بگیرید تا با تمرین بیشتر بتوانید در پیدا کردن آن‌ها تسلط کافی پیدا کنید.

در این نمونه سوال مشاهده کردید که پاسخ سوالات را می‌توانیم بدون خواندن کل متن پیدا کنیم. آشنایی با تکنیک «Scanning» برای تقویت ریدینگ آیلتس امری ضروری است و اگر قصد دارید در این بخش از آزمون نمره خوبی کسب کنید، توصیه می‌کنیم از این روش کمک بگیرید.

۴. برای هر بخش ۲۰ دقیقه وقت بگذارید

آزمون آیلتس دو نوع « آیلتس آکادمیک» (IELTS Academic Test) و «آیلتس جنرال» (IELTS General Test) دارد. هم ریدینگ آکادمیک و هم جنرال از سه بخش تشکیل شده است و برای کل آزمون ۶۰ دقیقه فرصت دارد. بنابراین، برای هر یک از بخش‌ها باید حدوداً ۲۰ دقیقه زمان اختصاص دهید. بیشتر داوطلبان برای این‌که مطمئن شوند به سوالات درست جواب داده‌اند، بیشتر از ۲۰ دقیقه روی بخش اول تمرکز می‌کنند. این کار باعث می‌شود که شما فرصت پاسخ دادن به سوالات بعدی را نداشته باشید.

برای این‌که بتوانید زمان را به خوبی مدیریت کنید و طی ۶۰ دقیقه به تمام سوال‌ها پاسخ بدهید، باید تمرین داشته باشید. از نمونه سوالات سال‌های قبل کمک بگیرید و سعی کنید شرایطی مانند آزمون اصلی را برای خود فراهم کنید تا در همان بازه زمانی تست بزنید. در آزمون‌‌های اول احتمالاً با کمبود وقت مواجه می‌شوید، اما اگر زمان را به خوبی مدیریت کنید، می‌توانید به مرور زمان این مشکل را رفع کنید.

نمودار تقویت ریدینگ آیلتس

۵. پاسخ‌ سوال‌ها را به ترتیب وارد برگه پاسخنامه کنید

برخلاف لیسنینگ، در بخش ریدینگ آزمون آیلتس زمان اضافه برای وارد کردن پاسخ سوال‌ها در برگه پاسخنامه در نظر گرفته نشده است. بنابراین، هر سوالی را که می‌خوانید و جواب آن را پیدا می‌کنید، همان لحظه وارد برگه پاسخنامه کنید.

۶. از سوالاتی که پاسخ آن‌ها را نمی‌دانید عبور کنید

آزمون ریدینگ آیلتس برای ارزیابی مهارت زبان انگلیسی شما در درک مطلب و پاسخ دادن به تعدادی از سوال‌ها است. سطح سوال‌ها از ساده تا سخت در نظر گرفته شده است و با پاسخ دادن به آن‌ها، می‌توان سطح زبان انگلیسی داوطلب را حدس زد.

بر همین اساس نمره ریدینگ مشخص می‌شود که محدوده آن بین ۰ تا ۹ متغیر است. دانشگاه‌ها معمولاً نمره بین ۶ تا ۷ را به عنوان نمره قبولی در نظر می‌گیرند. پس قرار نیست به همه سوال‌ها پاسخ درست بدهید تا بتوانید پذیرش بگیرید. با دیدن سوالاتی که پاسخ آن‌ها را نمی‌دانید، نگران نشوید. اگر نمی‌توانید در آن لحظه پاسخ را پیدا کنید، از روی آن‌ها رد شوید.

بدترین کار این است که وقت ارزشمند خود را صرف پیدا کردن پاسخ سوالاتی بکنید که دشوارتر از سوالات دیگر است. با دیدن این سوال‌ها فقط از روی آن‌ها رد شوید. بعداً اگر وقت اضافه داشتید می‌توانید برگردید و آن‌ها را مرور کنید.

۷. هیچ سوالی را بدون پاسخ نگذارید

یکی از نکات مهم در رابطه با پاسخ دادن به سوالات آیلتس این است که به تمام آن‌ها پاسخ بدهید. آزمون آیلتس نمره منفی ندارد، برای همین اساتید آیلتس تأکید دارند که اگر حتی پاسخ سوالی را هم پیدا نکردید، جای آن را خالی نگذارید و حتماً به آن پاسخ بدهید. شانس این‌که آن پاسخ بر حسب تصادف درست باشد، ۲۰ تا ۲۵٪ است. پس با این کار می‌توانید نمره خود را افزایش دهید.

فقط کافی است پاسخ این سوال‌ها حدس بزنید. با حدس زدن می‌توانید گزینه‌ای را انتخاب کنید که به پاسخ نزدیک‌تر است. این روش برای تمام بخش‌های آزمون آیلتس توصیه می‌شود و می‌توان آن را روش مؤثری برای افزایش نمره دانست.

۸. با ترتیب پاسخ سوالات آشنا شوید

یکی از راه‌های تقویت ریدینگ آیلتس آشنایی با انواع سوالات آن است. وقتی می‌خواهیم در آزمونی شرکت کنیم، قبل از هر چیز باید برای آن آماده شویم. منظور از آمادگی در آزمون این است که نمونه سوالات آزمون‌های قبل را تهیه کنیم و با انواع سوالات آن آشنا شویم.

برای بخش ریدینگ آیلتس، بعد از این‌که نوع آزمون خود را مشخص کردیم (جنرال یا آکادمیک)، لازم است با سوالات آن آشنا شویم. برخی از سوال‌ها به گونه‌ای مطرح شده‌اند که پاسخ آن‌ها را می‌توان به‌ترتیب در متن پیدا کرد. اما پاسخ برخی از سوالات به صورت تصادفی در متن قرار دارد.

اگر با انواع سوالات از قبل آشنایی داشته باشید و بدانید که برای هر سوال چگونه باید پاسخ را پیدا کنید، هم زمان را از دست نمی‌دهید و هم به پاسخ درست دست پیدا می‌کنید. در آموزش‌های قبلی مجله فرادرس انواع نمونه سوالات ریدینگ آیلتس را بررسی کردیم. برای مطالعه بیشتر می‌توانید به لینک مربوطه مراجعه کنید.

سوالات ریدینگ انواع مختلفی دارد. در یک دسته‌بندی آن‌ها را به ۱۲ نوع مختلف تقسیم می‌کنیم که عبارتند از:

  • Matching Headings
  • Multiple Choice
  • Short Answer
  • Name Matching
  • True, False, Not Given
  •  Yes, No, Not Given
  • Summary Completion
  • Matching Sentence Endings
  • Sentence Completion
  • Matching Paragraph Information
  • Table Completion
  • Diagram Labelling

۹. هدف آزمون را بدانید

اگر متنی را مشاهده کردید و با «Skimming» متوجه شدید که هیچ درکی از عنوان آن ندارید و اطلاعات شما درباره آن موضوع کم است، اصلاً جای نگرانی نیست. شما قبل از هر چیز باید بدانید که هدف از برگزاری این آزمون چیست.

آزمون آیلتس برای ارزیابی مهارت‌های زبان انگلیسی شما طراحی شده است. پس هدف این نیست که دانش یا اطلاعات عمومی شما را به چالش بکشد. اگر متنی با موضوع کاملاً تخصصی برای ریدینگ در نظر گرفته می‌شود، صرفاً به این منظور است که توانایی شما را در پیدا کردن پاسخ سوالات و بررسی سطح زبان انگلیسی شما محک بزند. با دانستن این‌ موضوع، با اعتمادبه‌نفس بیشتری به سوالات پاسخ می‌دهید.

۱۰. با آزمون‌های ماک آیلتس تمرین کنید

همان‌طور که اشاره شد، آشنایی با انواع سوالات ریدینگ آیلتس و نحوه پاسخ دادن به سوالات آن، یکی از راه‌های تقویت ریدینگ آیلتس است. اما بعد از این روش، لازم است در محیطی شبیه آزمون اصلی تست بزنید و بازخورد بگیرید.

نمونه سوالات آزمون‌های سال‌های قبل همیشه در دسترس داوطلبان است و به کمک آن‌ها می‌توانند برای آزمون آماده شوند. درواقع، وقتی در بازه زمانی مشابه آزمون واقعی تست می‌زنید، با شرایط آشنا می‌شوید و در روز آزمون با استرس کمتر و اعتمادبه‌نفس بیشتری به سوال‌ها پاسخ می‌دهید.

۱۱. بازخورد بگیرید

از بهترین روش‌های تقویت ریدینگ آیلتس گرفتن بازخورد است که در زبان انگلیسی به آن «Feedback» گفته می‌شود. وقتی تست می‌زنید، حتماً باید پاسخ‌های آن را بررسی کنید تا متوجه شوید که به چه سوالاتی پاسخ اشتباه داده‌اید و دلیل اشتباه چه بوده است. درواقع بازخورد گرفتن به معنی این است که اشتباهات بررسی می‌شود و شما متوجه نقاط ضعف خود می‌شوید. در نتیجه سعی می‌کنید در تمرین‌های بعدی آن‌ها را به حداقل برسانید.

در رابطه با بخش‌هایی مانند رایتینگ یا اسپیکینگ، بهتر است از یک استاد متخصص کمک بگیرید تا اشتباهات شما را گوشزد کند. اما در رابطه با لیسنینگ و ریدینگ، چون بیشتر آزمون تستی است، خودتان هم می‌توانید متوجه دلیل اشتباهات خود شوید و با یک مقایسه ساده با پاسخ تشریحی سوال‌ها، آن‌ها را تشخیص دهید. به مرور زمان بر این مشکلات غلبه می‌کنید و در نهایت به سوالات کمتر پاسخ غلط خواهید داد.

دختری که تخته‌ای در دست دارد و روی آن نوشته شده improve your reading

نکات مهم برای پاسخ دادن به سوالات ریدینگ آیلتس

همان‌طور که اشاره شد، برای پاسخ دادن به هر یک از سوالات ریدینگ آیلتس روش‌های مختلفی وجود دارد و برای این‌که بتوانیم به آن‌ها پاسخ درستی بدهیم، لازم است با روش‌های پاسخ دادن به آن‌ها آشنا شویم. در این بخش مطلب، هر یک از سوال‌ها را به طور جداگانه بررسی کرده‌ایم و نکات مهم برای پاسخ دادن به آن‌ها را نام برده‌ایم.

اگر قصد دارید نکات مهم برای تقویت ریدینگ آیلتس را به کمک فیلم‌های آموزشی یاد بگیرید، مشاهده فیلم آموزش تکنیک‌های ریدینگ آیلتس از فرادرس را پیشنهاد می‌کنیم که لینک آن هم در ادامه آورده شده است.

۱. سوالات True/False/Not Given

این نوع سوال‌ها جزو سوالات سخت به شمار می‌روند، زیرا داوطلب معمولاً بین گزینه‌‌های «False» و «Not given» مردد می‌شود و نمی‌تواند تصمیم بگیرد. صورت این سوال‌ها یک جمله خبری است و داوطلب باید اطلاعات را از داخل متن پیدا کند و در ادامه به این نتیجه برسد که سوال درست یا نادرست است یا اصلاً اطلاعاتی که در صورت سوال مطرح شده داخل متن نیست.

برای پاسخ دادن به این نوع سوال‌ها نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

  • کل جمله را با دقت بخوانید و در نظر داشته باشید که حتی یک کلمه می‌توانید معنی جمله را تغییر دهد.
  • کلمات کلیدی را مشخص کنید و متن را برای پیدا کردن آن‌ها «scan» کنید.
  • اگر متن با جمله مغایرت داشت، گزینه «False» درست است.
  • اگر اطلاعات جمله در متن پیدا شد و مطابقت داشت، گزینه «True» درست است.
  • اگر اطلاعات جمله در متن پیدا نشد، گزینه «Not Given» درست است.

۲. سوالات Matching Headings

در این نوع سوال‌ها چند عنوان می‌بینیم که به آن‌ها «Heading» گفته می‌شود. با وصل کردن آن‌ها به هر یک از پاراگراف‌های متن می‌توانیم پاسخ را پیدا کنیم.

برای پاسخ دادن به این نوع سوال‌ها نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

  • فقط جمله اول و آخر هر یک از پاراگراف‌ها را بخوانید تا ایده اصلی را پیدا کنید.
  • مترادف‌ها و پارافریزها را در تیترها پیدا کنید.
  • تیترهایی را که بیش از حد به جزئیات اشاره کرده‌اند یا غیرمرتبط هستند را حذف کنید.
  • اگر دو تیتر درست به نظر می‌رسد، هر دو را کنار بگذارید و بعد از خواندن پاراگراف‌های بیشتر، دوباره به سراغ آن‌ها بروید.

۳. سوالات Matching Paragraph Information

در این نمونه سوال‌ها، داوطلب باید اطلاعاتی که در سوال وجود دارد را به اطلاعات مربوط به یکی از پاراگراف‌های متن وصل کند. مهارت‌هایی که برای پاسخ دادن به سوالات این بخش نیاز دارم، توانایی تشخیص اطلاعات و «scan» کردن سوالات است. برای پاسخ دادن به این نوع سوال‌ها نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

  • به دنبال کلماتی مانند اسم‌های خاص، تاریخ، اعداد و کلمات کلیدی بگردید.
  • برخی از پاراگراف‌ها ممکن است بیشتر از یک جواب داشته باشد، درحالی‌که پاراگراف‌های دیگر بیشتر از یک جواب دارند.
  • از روش‌های «Skimming» استفاده کنید به‌جای این‌که هر کلمه را بخوانید.

۴. سوالات Matching Sentence Endings

در این نوع سوال‌ها شاهد جملاتی هستیم که نیمی از آن‌ها در صورت سوال است و نیم دیگر در پاسخ به عنوان گزینه در نظر گرفته شده است. وقتی بخشی از سوال را به جواب وصل می‌کنیم، جمله کامل می‌شود.

برای پاسخ دادن به این نوع سوال‌ها نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

  • بخش اول جمله را با دقت بخوانید و سعی کنید بخش دوم آن را حدس بزنید.
  • به دنبال بخش‌هایی باشید که از نظر دستوری و منطقی با بخش اول جمله مطابقت داشته باشد.
  • گزینه‌هایی را حذف کنید که از نظر معنی یا ساختار با هم مطابقت ندارند.

سوالات Multiple-Choice Questions

رایج‌ترین سوالات ریدینگ آیلتس سوالات چندگزینه‌ای است که امکان ندارد در آزمونی آن‌ها را نبینیم. این نوع سوال‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

  • سوالی مطرح می‌شود و انتهای آن علامت سوال قرار می‌گیرد. سپس پاسخ آن یکی از گزینه‌هایی است که در ادامه آمده و داوطلب باید آن را به عنوان پاسخ درست انتخاب کند، مانند مثال زیر:

What did the 2006 discovery of the animal bone reveal about the lynx?

A) Its physical appearance was very distinctive

B) Its extinction was linked to spread of farming

C) It vanished from Britain several thousand years ago

D) It survived in Britain longer than was previously thought

  • جمله‌ای نوشته شده است که به شکل سوال نیست، بلکه یک جمله خبری ناقص است و ادامه آن را باید از بین گزینه‌ها انتخاب کرد و به عنوان پاسخ درست در نظر گرفت، مانند مثال زیر:

In parapgraph one, the writer suggest that companies could consider

A) abolishing pay schemes that are based on age

B) avoiding pay that is based on piece-rates

C) increasing pay for older workers

D) equipping older workers with new skills

برای پاسخ دادن به این نوع سوال‌ها نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

  • زیر کلمه کلیدی در صورت سول خط بکشید.
  • تمام گزینه‌های پاسخ را قبل از پیدا کردن پاسخ در متن، بخوانید.
  • به دنبال «Distractors» باشید، یعنی گزینه‌هایی که می‌توانند شما را از پاسخ درست دور کنند.
  • اگر حدس می‌زنید که گزینه‌ای اشتباه است، آن را حذف کنید (تکنیک حذف گزینه).

۵. سوالات Summary Completion

برای این نوع سوال‌ها بخشی از متن در نظر گرفته شده است که خلاصه‌ای از یک یا چند پاراگراف است. به صورت رندوم جاهای خالی در متن قرار داده شده است که داوطلب باید جاهای خالی را با کلماتی پر کند که از متن پیدا کرده است. البته دو نوع سوال «Summary Completion» تعریف شده است که عبارتند از:

  • متنی با جاهای خالی که داوطلب باید پاسخ سوال را از داخل متن پیدا کند.
  • متنی با جاهای خالی که پاسخ سوال داخل کادری نوشته شده است و داوطلب باید با خواندن متن، از بین کلمات داخل کادر جاهای خالی را کامل کند.

برای پاسخ دادن به این نوع سوال‌ها نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

  • از سرنخ‌هایی استفاده کنید که می‌تواند شما را در پیدا کردن جواب کمک کند، مانند نکات گرامری و واژگانی
  • از «Context» برای حدس زدن نوع کلماتی استفاده کنید که به عنوان پاسخ باید در جای خالی قرار بگیرند.
  • جملات مترادف و پارافریز را در متن اصلی پیدا کنید.
  • مراقب باشید که طبق صورت سوال تعداد کلماتی که مجاز هستید را در جای خالی قرار دهید.

۶. سوالات Sentence Completion

این نوع سوال‌ها به گونه‌ای مطرح می‌شود که چهار یا پنج جمله در کنار هم قرار می‌گیرد و برخی از آ‌ن‌ها جای خالی دارد. داوطلب باید با توجه به متن جاهای خالی را پر کند تا جمله مفهوم کاملی را منتقل کند. برای این‌که بتوانید به این نوع سوال‌ها پاسخ بدهید، خوانند دستورالعمل سوال از هر چیزی مهم‌تر است، چون به شما می‌گوید که حداکثر چند کلمه می‌توانید در جای خالی قرار دهید.

برای پاسخ دادن به این نوع سوال‌ها نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

  • جمله را بخوانید و حدس بزنید که چه نوع کلمه‌ای باید در جای خالی قرار بگیرد.
  • بخش مرتبط را در متن پیدا کنید و آن را با جمله مطابقت دهید.
  • مطمئن شوید که پاسخ از نظر گرامری با جمله مطابقت دارد.

۷. سوالات Table/Diagram/Flowchart Completion

این نوع سوالات به شکل جدول، دیاگرام یا فلوچارت مطرح می‌شود و در هر سه حالت در بخش‌هایی از نمودار جاهای خالی قرار دارد که داوطلب باید آن اطلاعات را از داخل متن پیدا کند و در جاهای خالی قرار دهد.

دستورالعمل سوال‌ها اهمیت زیادی دارد. چون به ما می‌گوید که مجازیم از چند کلمه برای پر کردن جاهای خالی استفاده کنیم.

برای پاسخ دادن به این نوع سوال‌ها نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

  • مشخص کنید که اطلاعاتی که از صورت سوال حذف شده عدد، اسم یا فکت است.
  • به عنوان‌ها نگاه کنید تا بتوانید ارتباطی بین اجزای نمودار، فرایند یا جدول پیدا کنید.
  • پاسخ سوالات را می‌توانید به‌ترتیب در متن پیدا کنید.

۸. سوالات Short-Answer Questions

سوالات «Short-Answer» ظاهری شبیه سوال‌های معمولی دارند. یعنی سوالی مطرح شده است و داوطلب باید با توجه به اطلاعات داخل متن پاسخ آن را پیدا کند. بعد از آن باید این نکته را در نظر بگیرید که حداکثر چند کلمه می‌تواند در پاسخ به سوال بنویسد و با توجه به آن به سوال‌ها جواب دهد.

برای پاسخ دادن به این نوع سوال‌ها نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

  • به دنبال فکت‌های خاص باشید (مانند چه کسی، چه چیزی، کجا، کی، چرا و چگونه).
  • دقت کنید که چند کلمه می‌توانید برای پاسخ به سوالات بنویسید.
  • با دقت جواب بدهید و فقط از کلماتی استفاده کنید که در متن هست.

۹. سوالات Identifying Writer’s Views/Claims

این نوع سوال‌ها از همان نوع True / False / Not Given یا Yes / No / Not Given هستند که دیدگاه یا نظر شخصی نویسنده را مطرح می‌کنند. در آزمون آیلتس معمولاً جزو سوالات چالش‌برانگیز هستند و برای پاسخ دادن به این نوع سوال‌ها نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

  • لحن بیان نویسنده و دیدگاهش را درک کنید.
  • مشخص کنید که نویسنده با موضوعی که مطرح شده موافق، مخالف یا بی‌طرف است.
  • پاسخ‌ها را فقط با توجه به متن انتخاب کنید و حدسیات خودتان را اعمال نکنید.

ساختار ریدینگ آیلتس

آزمون آیلتس از چهار بخش تشکیل شده است که عبارتند از:

  • «شنیداری» (Listening)
  • «خواندن» (Reading)
  • «نوشتن» (Writing)
  • «صحبت کردن» (Speaking)

برای این‌که بتوانید به سوالات هر یک از بخش‌‌ها پاسخ دهید، باید با انواع سوالات آشنا شوید و با تکنیک‌های پاسخ دادن به آن‌ها آشنا شوید. در آموزش‌های قبلی مجله فرادرس با نحوه آمادگی در آزمون آیلتس آشنا شدیم. در این آموزش به طور ویژه با روش‌های تقویت ریدینگ آیلتس آشنا شدیم و نحوه پاسخ دادن به سوالات آن را یاد گرفتیم. اما باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که ساختار آزمون ریدینگ آیلتس آکادمیک با جنرال فرق دارد. در ادامه به بررسی ساختار هر یک از این آزمون‌ها آشنا می‌شویم.

نمودار ریدینگ آیلتس آکادمیک

ریدینگ آکادمیک

ریدینگ آکادمیک از سه بخش تشکیل شده است. هر بخش از یک متن تخصصی و طولانی تشکیل شده است و در ادامه انواع سوالاتی مطرح می‌شود که داوطلب باید با توجه به متن به آن‌ها پاسخ دهد. نمره آزمون هم مجموعه نمره هر سه بخش است و در مجموع ۶۰ دقیقه برای پاسخ دادن به سوالات هر بخش فرصت داده می‌شود.

در مجموع تعداد ۴۰ سوال برای این بخش در نظر گرفته شده است. سوالات ریدینگ آیلتس آکادمیک انواع مختلفی دارد و برای این‌که بتوانیم به آن‌ها پاسخ دهیم، باید با ساختار ریدینگ آیلتس و نحوه پاسخ دادن به سوال‌‌ها آشنا شویم. به یک نمونه سوال ریدینگ ‌آکادمیک دقت کنید که از آزمون‌های سال‌های قبل انتخاب شده است.

نمونه سوال ریدینگ آیلتس جنرال

نمره‌دهی ریدینگ آیلتس آکادمیک

همان‌طور که اشاره شد، نمره‌دهی ریدینگ آیلتس آکادمیک با جنرال فرق دارد. در جدول زیر می‌توانید با نحوه نمره‌دهی ریدینگ آکادمیک و جنرال آشنا شوید.

نمره‌دهی آزمون ریدینگ آکادمیک
نمره کل تعداد پاسخ‌های درست
۹ ۳۹-۴۰
۸٬۵ ۳۷-۳۸
۸ ۳۵-۳۶
۷٬۵ ۳۳-۳۴
۷ ۳۰-۳۲
۶٬۵ ۲۷-۲۹
۶  ۲۳-۲۶
۵٬۵ ۱۹-۲۲
۵ ۱۵-۱۸
۴٬۵ ۱۳-۱۴
۴ ۱۰-۱۲

ریدینگ جنرال

ریدینگ جنرال هم از سه بخش تشکیل شده است و داوطلب در مجموع باید به ۴۰ سوال پاسخ دهد. مدت زمان آزمون هم مانند ریدینگ جنرال ۶۰ دقیقه است. تنها تفاوتی که بخش جنرال با آکادمیک دارد، در نوع متن‌ها است. ریدینگ جنرال در بخش اول و دوم شامل دو تا سه متن کوتاه است و هر متن به موضوعات اجتماعی‌تری مربوط می‌شود. برای مثال می‌تواند آگاهی یک روزنامه یا بخشی از یک مقاله عمومی باشد.

اما در بخش سوم، مانند ریدینگ آکادمیک از یک متن طولانی و تخصصی تشکیل شده است. برای هر بخش تعدادی سوال در نظر گرفته شده و داوطلب باید با توجه به متن به آن‌ها پاسخ دهد. در ادامه به یک نمونه سوال ریدینگ جنرال توجه کنید که از آزمون‌های سال‌های قبل انتخاب شده است.

نمونه سوال ریدینگ آیلتس آکادمیک

نمره‌دهی ریدینگ آیلتس جنرال

نمره‌دهی ریدینگ آیلتس توسط کامپیوتر محاسبه می‌شود و مبنای نمره‌دهی تعداد سوالات درست است. آزمون آیلتس نمره منفی ندارد و به همین دلیل توصیه می‌شود به تمام سوالات پاسخ داده شود. اما نمره‌دهی آیلتس جنرال و آکادمیک با هم فرق دارد. چون ریدینگ جنرال از متن‌های کوتاه‌تر و ساده‌تری تشکیل شده است، محدوده نمره‌ای که برای آن در نظر گرفته شده، در مقایسه با ریدینگ آکادمیک متفاوت‌‌تر است. یعنی با پاسخ دادن به تعداد سوالات بیشتری می‌توانید به نمره مدنظر برسید.

در جدول زیر نحوه نمره‌دهی ریدینگ آیلتس جنرال را مشاهده می‌کنید.

نمره‌دهی آزمون ریدینگ جنرال
نمره کل تعداد پاسخ‌های درست
۹ ۴۰
۸٬۵ ۳۹
۸ ۳۷-۳۸
۷٬۵ ۳۶
۷ ۳۴-۳۵
۶٬۵ ۳۲-۳۳
۶ ۳۰-۳۱
۵٬۵ ۲۷-۲۹
۵ ۲۳-۲۶
۴٬۵ ۱۹-۲۲
۴ ۱۵-۱۸
۳٬۵ ۱۲-۱۴
۳ ۹-۱۱
۲٬۵ ۶-۸

فرق ریدینگ آکادمیک و جنرال

یکی از نکات مهم در خصوص آمادگی برای آزمون آیلتس، آشنایی با نوع آزمون است. آزمون آیلتس به دو دسته زیر تقسیم می‌شود:

  • آیلتس آکادمیک (IELTS Academic Training Test)
  • آیلتس جنرال (IELTS General Training Test)

دو بخش لیسنینگ و اسپیکینگ برای هر دو آزمون یکسان است، اما ریدینگ و رایتینگ فرق می‌کند. بنابراین قبل از هر چیز لازم است که نوع آزمون خود را مشخص کنیم تا بدانیم برای کدام‌یک باید آماده شویم و چه منابعی را انتخاب کنیم. در این بخش از مطلب، به منظور تقویت ریدینگ آیلتس با فرق ریدینگ آکادمیک و جنرال آشنا می‌شویم و آن‌ها را فهرست می‌کنیم. در این دسته‌بندی تفاوت‌ها را بر اساس هدف، نوع متن و سطح دشواری در نظر گرفته‌ایم.

  • هدف: ریدینگ آکادمیک مناسب افرادی است که قصد مهاجرت به کشور انگلیسی‌زبان دارند و به منظور تحصیل در مقاطع بالاتر یا پیدا کردن فرصت شغلی بهتر اقدام کرده‌اند. اما ریدینگ جنرال مناسب افرادی است که به منظور شرایط زندگی بهتر و با اهداف غیرتحصیلی به کشور دیگری مهاجرت می‌کنند.
  • نوع متن: متن‌های ریدینگ آکادمیک از منابع آکادمیک انتخاب شده است، درحالی‌که ریدینگ جنرال از متن‌‌های اجتماعی و برش‌هایی از روزنامه، آگهی، کاتالوگ و مواردی از این قبیل انتخاب شده است، به‌جز متن آخر که متن کاملاً آکادمیک است.
  • سطح دشواری: ریدینگ آکادمیک در مقایسه با جنرال از متن‌های سخت‌تر و تخصصی‌تری تشکیل شده است و لغات پیشرفته‌تری را در خود جای داده است.
نمودار منابع تقویت ریدینگ آیلتس

منابع تقویت ریدینگ آیلتس

یکی از راه‌های تقویت ریدینگ آیلتس این است که منابع درستی را انتخاب کنیم و بر اساس یک برنامه‌ریزی هدفمند مطالعه را پیش ببریم. برای انتخاب منابع، به غیر از کتاب می‌توانید از اپلیکیشن یا پادکست‌هایی که به طور ویژه برای آیلتس یا ریدینگ آیلتس طراحی شده استفاده کنید. در این بخش از مطلب چند کتاب، اپلیکیشن و پادکست مناسب برای تقویت ریدینگ آیلتس را به شما معرفی می‌‌کنیم تا بهتر بتوانید برای تهیه منابع مدنظر خود تصمیم بگیرید.

برخی از این کتاب‌ها هم برای آیلتس آکادمیک و هم جنرال مناسب است و برخی دیگر به طور اختصاصی به آموزش تکنیک‌های ریدینگ آیلتس آکادمیک و جنرال پرداخته است. همچنین اگر به طور کل قصد دارید مهارت ریدینگ زبان انگلیسی خود را برای شرکت در آزمون‌های مختلف تقویت کنید، مشاهده فیلم آموزش درک مطلب آزمون‌های بین‌المللی زبان انگلیسی از فرادرس را به شما پیشنهاد می‌کنیم که لینک آن در ادامه آورده شده است.

کتاب تقویت ریدینگ آیلتس

به عنوان منابع ضروری آیلتس، کتاب‌های زیاد و متنوعی برای تقویت ریدینگ آیلتس در بازار موجود است. اما مهم‌ترین و کاربردی‌ترین کتاب‌های ریدینگ آیلتس عبارتند از:

  • کتاب IELTS Advantage – Reading Skills
  • کتاب های Inside Reading
  • کتاب Improve your Skills Reading for IELTS

۱. کتاب IELTS Advantage – Reading Skills

کتاب IELTS Advantage – Reading Skills

کتاب‌های «IELTS Advantage» منابع بسیار مفید و معتبری برای آزمون آیلتس هستند و به کمک آن‌ها می‌توان در هر یک از مهارت‌ها تسلط کافی پیدا کرد. هر کتاب برای مهارت خاصی در نظر گرفته شده است و به بررسی انواع سوالات، ویژگی‌های هر بخش مانند مدت زمان، تعداد سوالات و بخش‌های آزمون می‌پردازد. همچنین شما را به کمک تمرین‌های متنوع با نحوه پاسخ دادن به سوالات هر بخش آشنا می‌کند و این فرصت را در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید برای مهارت‌های چهارگانه زبان انگلیسی آماده شوید.

کتاب «Reading» این مجموعه به طور اختصاصی برای ریدینگ در نظر گرفته شده است و شامل بررسی انواع سوالات ریدینگ آیلتس و نحوه پاسخ دادن به آن‌ها می‌شود. این کتاب هم به آموزش ریدینگ آکادمیک و جنرال می‌پردازد، هم داوطلب را با نمونه آزمون‌‌‌های سال‌های قبل آشنا می‌‌کند که با پاسخ‌های تشریحی در دسترس است.

در بخش‌های بعدی ارزیابی و بازخوردهایی در رابطه با سوالات ارائه شده است و داوطلب می‌تواند با خواندن پاسخ‌های تشریحی به هر یک از سوالات، عملکرد خود را ارزیابی کند و متوجه نقاط ضعف خود شود.

۲. کتاب های Inside Reading

کتاب‌های Inside Reading

مجموعه کتاب‌های «Inside Reading» فقط مختص آزمون آیلتس نیست، بلکه شامل متن‌های عمومی و تخصصی مختلفی می‌شود که موضوعات متنوعی را پوشش داده است و در انتهای هر درس هم تمرین‌هایی برای ارزیابی عملکرد زبان‌آموز در نظر گرفته شده است. این کتاب‌ها سطوح مختلفی را پوشش می‌دهند و به کمک آن‌ها می‌توان به مرور زمان مهارت ریدینگ را تقویت کرد. توصیه می‌شود برای شروع یادگیری از سطوح پایه کمک بگیرید و تا وقتی که بر متن‌های آن مسلط نشده‌اید، به سراغ بخش‌های دیگر نروید.

۳. کتاب Improve Your Skills Reading for IELTS

کتاب Improve Your Skills Reading for IELTS

این کتاب برای افرادی مناسب است که قصد گرفتن نمره ۶ تا ۷ را در بخش ریدینگ آزمون آیلتس دارند. آموزش‌هایی که برای تقویت ریدینگ ارائه شده، ساده و قابل‌فهم است و برای کسانی که قصد مطالعه به صورت خودآموز را دارند نیز مناسب است. جزو کتاب‌های بسیار خوب و مفید برای تقویت ریدینگ آیلتس به شمار می‌رود و می‌توان آن را هم برای ریدینگ آکادمیک و هم جنرال در نظر گرفت.

در این کتاب علاوه بر آشنایی با انواع سوالات ریدینگ و روش‌های پاسخ دادن به آن‌ها، نمونه آزمون‌های سال‌های قبل را نیز مشاهده می‌کنید که همراه با پاسخ تشریحی در دسترس شما قرار دارد و می‌توانید برای تمرین کردن از آن‌‌ها به عنوان آزمون‌‌های ماک آیلتس استفاده کنید.

اپلیکیشن تقویت ریدینگ آیلتس

از دیگر راه‌های تقویت ریدینگ آیلتس اپلیکیشن است که به کمک آن می‌توانیم همه مهارت‌های آیلتس را تقویت کنیم. برخی از این اپلیکیشن‌ها برای یادگیری زبان انگلیسی طراحی شده است، اما برخی دیگر به طور ویژه برای آیلتس در نظر گرفته شده و حتی به طور مجزا به آموزش تکنیک‌های پاسخ دادن به سوالات هر یک از بخش‌های آزمون اختصاص یافته است.

در این بخش از مطلب ۴ اپلیکیشن برتر و کاربردی آیلتس را معرفی می‌کنیم که به کمک آن‌ها می‌توانید برای آزمون آیلتس آمادگی بیشتری پیدا کنید.

  •  اپلیکیشن IELTS Prep
  • اپلیکیشن IELTS Skills
  • اپلیکیشن IELTS Test Pro
  • اپلیکیشن IELTS Vocabulary Flashcards

۱. اپلیکیشن IELTS Prep

اپلیکیشن IELTS Prep

از ویژگی‌های این اپلیکیشن آشنایی کامل با بخش‌های اسپیکینگ و لیسنینگ آیلتس است. همچنین مروری بر ریدینگ و رایتینگ دارد و برای درک بهتر تمرین‌هایی را در دسترس شما قرار داده است که به کمک آن‌ها می‌توانید با آمادگی بیشتری در آزمون شرکت کنید. همچنین شامل ویدئوهای آموزش اسپیکینگ آیلتس می‌شود که مصاحبه با داوطلبان آزمون‌های قبل را لحاظ کرده است.

از دیگر ویژگی‌‌های اپلیکیشن IELTS Prep نکات ارزشمند و مفیدی است که برای آمادگی در آزمون ارائه کرده است. همچنین شامل آموزش‌هایی درباره ساختار هر یک از بخش‌های آزمون می‌شود که به داوطلب کمک می‌کند تا بهتر بتواند زمان را مدیریت کند و برای آزمون آماده شود. به علاوه، اطلاعات بیشتری درباره موضوعات مرتبط با آزمون آیلتس می‌دهد.

  • لینک دانلود اپلیکیشن IELTS Prep از اپل استور: «+»

۲. اپلیکیشن IELTS Practice Band 9

 ielts practice اپلیکیشن

اپلیکیشن «IELTS Practice Band 9» اطلاعات بسیار مفیدی را در خصوص نحوه آمادگی برای آزمون آیلتس و آشنایی با ساختار هر یک از بخش‌های آزمون در اختیار شما قرار می‌دهد. همچنین راهکارهایی را برای تمرین کردن ارائه می‌دهد که با توجه به سطح داوطلب در نظر گرفته شده است. از دیگر ویژگی‌های این اپلیکیشن، آموزش گرامر و لغات آیلتس است که به طور ویژه برای بخش‌های رایتینگ و اسپیکینگ در نظر گرفته شده است.

همچنین نمونه آزمون‌هایی دارد که داوطلب می‌تواند با انجام دادن آن‌ها و گرفتن بازخورد پی به نقاط ضعف خود ببرد و در آزمون اصلی این اشتباهات را تکرار نکند. به کمک «IELTS Practice Band 9» می‌توانید هر چهار مهارت لیسنینگ، ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ خود را تقویت کنید. این مجموعه مناسب افرادی است که سطح زبان انگلیسی پیشرفته‌ای دارند و می‌‌خواهند نمره بسیار خوبی در آزمون آیلتس کسب کنند.

  • لینک دانلود اپلیکیشن IELTS Practice Band 9 از گوگل پلی: «+»
  • لینک دانلود اپلیکیشن IELTS Practice Band 9 از اپل استور: «+»

۳. اپلیکیشن IELTS Test Pro

اپلیکیشن IELTS Test Pro

اگر بخواهیم یکی از بهترین اپلیکیشن‌ها را برای آیلتس معرفی کنیم، بدون شک «IELTS Test Pro» در این دسته قرار می‌گیرد. به کمک آن می‌توانید در هر جای دنیا که باشید، به آزمون‌ها و نمونه سوالات سال‌‌های قبل دسترسی داشته باشید و پاسخ‌های خود را نیز با پاسخ‌های تشریحی مقایسه کنید. این اپلیکیشن با بیش از ۳۰۰۰ نمونه سوال می‌تواند اطلاعات مفیدی را درباره نوع سوالات و روش‌های پاسخ دادن به آن‌ها در اختیار شما قرار دهد.

همچنین به صورت آفلاین خدماتی را در خصوص رفع اشکال داوطلبان ارائه می‌دهد و تقویم ارزیابی روزانه دارد که به کمک آن می‌توان نحوه عملکرد خود را به صورت گام به گام بررسی کرد. در کل می‌توان گفت که این اپلیکیشن هر آنچه که شما برای تقویت ریدینگ آیلتس و سایر مهارت‌های این آزمون نیاز دارید را در خود جای داده است و منبع مناسبی برای مطالعه به شمار می‌رود.

  • لینک دانلود اپلیکیشن IELTS Test Pro از گوگل پلی: «+»
  • لینک دانلود اپلیکیشن IELTS Test Pro از اپل استور: «+»

۴. اپلیکیشن IELTS Vocabulary Flashcards

اپلیکیشن IELTS Vocabulary Flashcards

آزمون آیلتس از چهار بخش تشکیل شده است و لغات و گرامر را در بخش‌های آزمون نداریم. اما ۲۵٪ از نمره کل آزمون به این دو مهارت اختصاص یافته است و برای این‌که بتوانیم نمره خوبی در این چهار بخش کسب کنیم، باید دانش لغات و گرامر خود را تقویت کنیم. به همین دلیل توصیه می‌شود روزانه علاوه بر وقتی که به آمادگی در آزمون اختصاص می‌دهید، زمان کوتاهی را هم برای یادگیری لغات و دستور زبان در نظر بگیرید.

یکی از راه‌های یادگیری و تقویت لغات و گرامر، اپلیکیشن است. برخی از اپلیکیشن‌ها به طور اختصاصی برای این منظور طراحی شده‌اند و به کمک آن‌ها می‌توانیم دامنه لغات خود را بهبود دهیم. «IELTS Vocabulary Flashcards» شامل فلش‌کارت‌هایی می‌شود که لغات پرتکرار آیلتس را آموزش می‌دهد. همچنین این قابلیت را دارد که به صورت آنلاین لغات جدید را آموزش دهد و کالوکیش‌های آن‌ها را معرفی کند.

البته به صورت آفلاین هم در دسترس داوطلبان است و هر جای دنیا که باشند می‌توانند از آن‌ استفاده کنند. همچنین می‌توانند به نمونه آزمون‌های سال‌های قبل دسترسی داشته باشند و انواع آموزش‌ها را در قالب ویدئو یا حتی بازی یاد بگیرند. در کل، یادگیری با این اپلیکیشن هم آموزنده است و هم جنبه سرگرمی دارد و باعث ایجاد انگیزه برای ادامه مسیر می‌شود.

  • لینک دانلود اپلیکیشن IELTS Vocabulary Flashcards از گوگل پلی: «+»
  • لینک دانلود اپلیکیشن IELTS Vocabulary Flashcards از اپل استور: «+»

پادکست تقویت ریدینگ آیلتس

از دیگر روش‌های تقویت زبان انگلیسی گوش دادن به پادکست است. پادکست‌ها برای تقویت مهارت‌های چهارگانه زبان انگلیسی طراحی شده‌اند، اما چون در هر یک از اپیزودها معمولاً بیشتر از یک میزبان با هم گفت‌وگو می‌کنند، برای تقویت مهارت لیسنینگ و اسپیکینگ تأثیر بیشتری دارد. به همین دلیل اساتید زبان انگلیسی توصیه می‌کنند در کنار کتاب‌های آیلتس، برای تقویت این دو مهارت زبانی از پادکست کمک بگیرید.

همچنین برای تقویت زبان انگلیسی خود می‌توانید فیلم آموزش بهترین پادکست‌های خارجی برای سطوح مختلف از فرادرس را مشاهده کنید که لینک آن در ادامه آورده شده است.

پیش‌تر در آموزش‌های زبان انگلیسی مجله فرادرس به معرفی بهترین پادکست‌های یادگیری زبان انگلیسی پرداخته‌ایم. نحوه یادگیری با پادکست به این صورت است که هر اپیزود را باید چند بار با دقت گوش کنید و نکات کلیدی، لغات و اصطلاحات کاربردی را یادداشت کنید. با تکرار این روش، به مرور زمان متوجه بهبود سطح زبان انگلیسی خود می‌شوید.

برخی از پادکست‌ها برای تقویت آیلتس در نظر گرفته شده‌اند و می‌توانند کمک زیادی به آشنایی با ساختار آزمون و نحوه پاسخ دادن به سوالات آن بکنند. در ادامه برخی از پادکست‌های آیلتس را معرفی می‌کنیم.

  • پادکست Radiolab
  • پادکست Invisible
  • پادکست IELTS Listening

۱. پادکست Radiolab

پادکست Radiolab

از دیگر پادکست‌‌هایی که می‌تواند به شما در یادگیری و تقویت مهارت‌های چهارگانه و آمادگی در آزمون آیلتس کمک کند، پادکست «Radiolab» است. دو میزبان آن، «Jad Abumrad» و «Robert Krulwicha »، ماجراهایی را تعریف می‌کنند که اصلاً شبیه داستان‌های دیگر نیست و همگی بر پایه حوادث واقعی است. همچنین آن‌قدر جذاب هستند که می‌توانند ساعت‌ها شما را درگیر کنند و به مرور زمان تأثیر زیادی در بهبود مهارت‌های اسپیکینگ و لیسنینگ شما خواهند داشت.

همچنین موضوعات متنوعی را شامل می‌شوند که بسیاری از آن‌ها در آزمون‌های قبلی آیلتس و به‌ویژه در بخش سوم اسپیکینگ تکرار شده‌اند.

  • لینک دانلود اپلیکیشن Radiolab از اپل استور: «+»

۲. پادکست Invisible

پادکست Invisible

«Roman Mars» معتقد است طراحی روی هر بخش از زندگی ما اثر می‌گذارد، از پرچم‌‌هایی که بر فراز شهر افراشته شده است تا موادی که برای ساختمان‌سازی به کار می‌بریم. موضوعاتی که پادکست «Invisible» مطرح می‌کند، درباره عناصر و المان‌هایی است که وقتی کنار هم قرار می‌گیرند معنی پیدا می‌کنند. اولین چیزی که نظر ما را به خود جلب می‌کند، صدای میزبان است. آن‌قدر صدای دلنشین و گیرایی دارد که می‌توان ساعت‌ها به آن گوش داد و لذت برد.

برای افرادی که قصد دارند زبان انگلیسی خود را تقویت کنند، این پادکست می‌تواند به صورت تدریجی این شرایط را فراهم کند و افراد را با چالش‌های مختلفی درگیر کند که لذت یادگیری را برای آن‌ها دوچندان می‌کند. شاید از خودتان بپرسید که چطور می‌توان از پادکست برای تقویت ریدینگ آیلتس استفاده کرد. در پاسخ به این سوال باید گفت که مهارت‌های زبان انگلیسی به هم مرتبط هستند و برای این‌که بتوانیم هر یک را تقویت کنیم، لازم است بر سایر مهارت‌ها هم تسلط کافی داشته باشیم. وقتی مهارت گوش دادن و صحبت کردن را تقویت می‌کنیم، مهارت درک کردن را تقویت کرده‌ایم و این کار برای خواندن متن‌های انگلیسی ضروری است.

در مجموع، هر یک از این پادکست‌ها می‌تواند برای تقویت مهارت‌های چهارگانه زبان انگلیسی کاربرد داشته باشد، اما بیشترین تأثیر را در تقویت مهارت‌های اسپیکینگ و لیسنینگ دارد.

  • لینک دانلود اپلیکیشن Invisible از اپل استور: «+»

۳. پادکست IELTS Listening

پادکست IELTS Listening

اگر قصد دارید به پادکستی گوش بدهید که به طور اختصاصی برای آزمون آیلتس طراحی شده است، «IELTS Listening» یکی از گزینه‌های مناسب است که برای تقویت هر یک از بخش‌های آزمون راهکارهای مفیدی ارائه می‌دهد. از خوبی‌های پادکست «IELTS Listening» این است که به صورت رایگان در دسترس داوطلبان قرار گرفته است و نکات مهمی را برای هر یک از مهارت‌ها آموزش می‌دهد. برای مثال، برای بخش لیسنینگ سه سطح مختلف را پوشش می‌دهد و هر سطح شامل ۳۴ درس است.

همچنین برای بخش‌‌های اسپیکینگ و لیسنینگ ۳۰۰ درس در نظر گرفته شده است که برای تمرین کردن می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. برای بخش‌‌های ریدینگ و رایتینگ هم نمونه‌ آزمون‌هایی را ارائه کرده است که برای آمادگی بیشتر به داوطلبان کمک می‌کند. داستان‌های زیادی هم برای تقویت درک مطلب و بهبود تکنیک‌های «Skimming» و «Scanning» لحاظ شده است که به تقویت ریدینگ آیلتس کمک می‌کند.

  • لینک دانلود اپلیکیشن IELTS Listening از اپل استور: «+»

تقویت ریدینگ زبان انگلیسی با فرادرس

یکی از روش‌‌های تقویت ریدینگ آیلتس این است که با نکات مهم آن آشنا شویم و تمرین کنیم. در برخی موارد لازم است در کنار نمونه آزمون‌های سال‌های قبل آیلتس، از کتاب‌ها یا منابعی کمک بگیریم که بتواند تکنیک‌های ریدینگ مانند «Skimming» و «Scanning» را آموزش دهد.

همچنین برای این‌که بتوانیم متن‌های ریدینگ را بهتر درک کنیم و با لغات آن‌ها بیشتر آشنا شویم، یادگیری کالوکیشن‌ها هم می‌تواند در این رابطه مؤثر باشد. برای تقویت مهارت ریدینگ می‌توانید از مجموعه فیلم‌های آموزش ریدینگ زبان انگلیسی فرادرس استفاده کنید که برای سطوح مقدماتی تا پیشرفته مناسب است.

همچنین می‌توانید با موضوعاتی مانند آموزش انگلیسی با داستان‌های کوتاه، نکات گرامری ریدینگ و رایتینگ، آموزش کالوکیشن‌ها و آموزش عبارات و اصطلاحات خبری به زبان انگلیسی آشنا شوید. برای سهولت دسترسی لینک مجموعه فیلم‌های آموزش ریدینگ زبان انگلیسی در فرادرس را در ادامه آورده‌ایم.

تصویر آموزش‌های ریدینگ زبان انگلیسی در فرادرس
برای مشاهده فیلم مجموعه آموزش‌های ریدینگ زبان انگلیسی در فرادرس روی تصویر کلیک کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله با انواع روش‌های تقویت ریدینگ آیلتس آشنا شدیم و یاد گرفتیم که چطور باید با انواع سوالات هر بخش آشنا شویم و تکنیک‌های پاسخ دادن به آن‌ها را یاد بگیریم.

در ادامه، به دو نوع ساختار ریدینگ آکادمیک و جنرال اشاره کردیم و تفاوت‌های هر یک را مورد بررسی قرار دادیم. در انتهای مطلب یک جمع‌بندی از نکات مهمی ارائه می‌دهیم که برای تقویت ریدینگ آیلتس در این مطلب یاد گرفتیم.

  • نوع آزمون خود را مشخص کنید.
  • در آزمون تعیین سطح شرکت کنید.
  • منابع مناسب خود را تهیه کنید.
  • با انواع سوالات ریدینگ آیلتس آشنا شوید.
  • نحوه پاسخ دادن به سوالات را یاد بگیرید.
  • نمونه آزمون‌های ماک را تمرین کنید.
  • بازخورد بگیرید.

این مراحل را لازم است به‌ترتیب پیش ببرید تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید. در کل، برای کسب نمره خوب در بخش ریدینگ، دانستن تکنیک‌های تست زدن مهم‌تر از دانش زبانی شماست. نیازی نیست اطلاعات عمومی بالایی داشته باشید یا با موضوعات تخصصی متن‌ها آشنا باشید. هدف ارزیابی مهارت‌های زبانی شما و بررسی میزان تسلط شما به پاسخ دادن سوالات است. با در نظر گرفتن این موضوع بهتر می‌توانید به سوالات پاسخ بدهید.

مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «راهنمای آزمون های زبان انگلیسی» است. در ادامه، می‌توانید فهرست این مطالب را ببینید:

source

توسط expressjs.ir