جوان آنلاین: گزارش یک رسانه اماراتی که صهیونیست‌ها هم به انعکاس آن پرداخته‌اند، حاکی از این است که دولت دونالد ترامپ برای دومین بار از زمان تصدی قدرت، برای مذاکره با حماس اعلام آمادگی کرده است. در شرایطی که صهیونیست‌ها، پیشنهاد‌های جدیدی را به مقاومت اسلامی ارائه داده‌اند، حماس، همچنان تأکید دارد که هر توافقی باید شامل همان شروط قبلی از جمله آتش‌بس دائم و خارج شدن نظامیان صهیونیست از باریکه غزه باشد. 
آدام بولر، نماینده ترامپ در امور اسرای صهیونیست در غزه، اواخر اسفندماه با نمایندگان حماس در دوحه مذاکره کرد. این نخستین مذاکره اعلام شده دولت امریکا با حماس، آن‌هم در شرایطی بود که از نظر دولت امریکا، این گروه به عنوان گروهی تروریستی شناخته شده بود. بولر در آن زمان و پس بعد از مذاکره با حماس گفته بود که امکان آزادی همه اسیران اسرائیلی در غزه طی هفته‌های آینده وجود دارد. اگرچه هم طرف امریکایی و هم حماس به مذاکرات صورت گرفته، واکنش مثبت نشان دادند، اما در روز‌ها و هفته‌های پس از آن، شرایط منطقه به شدت متلاطم و حملات وحشیانه صهیونیست‌ها به باریکه غزه، شدت گرفت. دیروز، تارنمای اماراتی آرام‌نیوز به نقل از یک منبع دیپلماتیک عربی، از تمایل دوباره دولت امریکا برای مذاکره با مقامات ارشد جنبش حماس خبر داد. این خبر هنوز به تأیید مقامات امریکایی نرسیده، اما اسرائیل‌هیوم هم آن را منتشر کرده است و طبق اعلام منابع یاد شده، هدف از این دیدار مذاکرات در خصوص آزادی عیدن الکساندر، اسیر زنده اسرائیلی–‌امریکایی و شماری از اجساد اسرای امریکایی خواهد بود. گزارش‌ها حاکی از این است که درخواست امریکا برای دیدار مستقیم با یکی از مقامات ارشد حماس یک‌شنبه گذشته به میانجیگران ارائه شده و ممکن است در روز‌های آینده انجام شود. تلاش امریکا در این راستا به دنبال تعویق روند مذاکرات از سوی رژیم صهیونیستی در خصوص دستیابی به توافق تبادل اسرا و رد احتمالی پیشنهاد اسرائیل از سوی حماس صورت گرفت. رژیم صهیونیستی در این مرحله از مذاکرات پیشنهاد جدیدی را از طریق میانجیگران به جنبش حماس تحویل داده است که شامل موضوعاتی، چون تعداد اسرا، هویت آنها و بازه زمانی آزادی‌شان و نیز خلع سلاح مقاومت غزه است. این پیشنهاد با واکنش تند و اعتراضی فلسطینیان مواجه شد. اما حماس با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که در حال بررسی آن است تا پاسخ رسمی را ارائه کند و در عین حال تأکید کرد که هرگونه توافق آینده باید شامل آتش‌بس دائم، خروج کامل نظامیان این رژیم از نوار غزه، دستیابی به توافق واقعی برای تبادل اسرا، آغاز روند بازسازی آنچه که رژیم اشغالگر اسرائیل ویران کرده و رفع محاصره ظالمانه از مردم غزه باشد. 

 سلاح مقاومت، خط قرمز حماس
بر اساس گزارش اسرائیل هیوم، منابعی نیز به شبکه القاهره گفتند که رایزنی‌ها در داخل حماس برای دستیابی به توافق آتش بس دائمی در غزه ادامه دارد و این جنبش در حال بررسی پیشنهاد‌های دریافتی از میانجیگران است. این منابع افزودند که تلاش‌های میانجی‌های مصری و قطری برای برقراری آتش‌بس و ارسال کمک‌های انسانی به نوار غزه ادامه دارد. همزمان، منابع آگاه در گفت‌و‌گو با رأی الیوم تأکید کردند که کشور‌های عربی یک پیشنهاد محرمانه به جنبش حماس مبنی بر خلع سلاح کامل مقاومت یا ترک غزه حتی به صورت موقت ارائه داده‌اند. آنها مدعی شده‌اند که در مقابل این اقدام، رژیم صهیونیستی جنگ علیه غزه را متوقف می‌کند. حماس نیز به این کشور‌ها ابلاغ کرده که بحث سلاح مقاومت خط قرمزی به شمار می‌رود که نمی‌توان در مورد آن صحبت کرد. این کشور‌ها باید به جای فشار بر حماس، به رژیم صهیونیستی فشار آورند. درز اسناد محرمانه توسط یک نیروی شاباک (سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی)، نشان می‌دهد که شاباک بر این باور است که حماس که در روز‌های پس از اجرای مرحله اول آتش‌بس، تجدید قوا کرده است، به لحاظ تاکتیکی و استراتژیک از خود راضی است و نه تنها ضعیف نشده، بلکه همانند گذشته به فعالیت خود ادامه می‌دهد. 

 گرسنه نگه داشتن مردم غزه بر مبنای داستانی دروغین،
 اما و اگر‌ها درباره گفت‌و‌گو میان حماس و امریکا و پیشنهاد‌های صهیونیست‌ها به مقاومت، در شرایطی منتشر می‌شود که این باریکه همچنان تحت شدیدترین فشار‌های اقتصادی، وضع وخیم انسانی را تحربه می‌کند. کمیسر سازمان ملل در امور بشردوستانه، از عبارت «خفقان» برای توصیف اوضاع جاری استفاده کرد و افزود: «آنچه در آنجا اتفاق می‌افتد محرومیت عامدانه و هدفمند است. بیش از ۵۰ روز است که هیچ چیز از جمله غذا، سوخت، تجهیزات پزشکی و وسایل تجاری وارد غزه نشده است و بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی از کمبود شدید تجهیزات رنج می‌برند.» همچنین، آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در بیانیه‌ای تأکید کرد که آتش‌بس در نوار غزه باید بار دیگر برقرار و محاصره برداشته شده و گذرگاه‌های این منطقه باز شود تا کمک‌ها به طور مداوم وارد آن شود. این آژانس خاطرنشان کرد: «بیش از ۲میلیون و یکصد هزار نفر در نوار غزه محاصره هستند و در معرض بمباران و گرسنگی قرار دارند.» آنروا تأکید کرد: «کمک‌های غذایی و دارویی و سوخت و چادر‌ها در گذرگاه‌های نوار غزه متوقف شده است زیرا رژیم اسرائیل ۷ هفته است که از ورود آنها به این منطقه ممانعت می‌کند.» روزنامه هاآرتص در سرمقاله خود با عنوان «اسرائیل باید از گرسنه نگه داشتن غزه دست بردارد»، نوشت: «این سیاست بر اساس یک داستان دروغین است که کمک‌های انسانی ارائه شده به ساکنان غزه را به توانایی‌های نظامی حماس ربط می‌دهد.» این روزنامه نوشت: «رنج و مرگ ناشی از سیاست گرسنگی در غزه هیچ‌کدام از اهداف جنگ را محقق نمی‌کند. مرگ کودکان بر اثر سوءتغذیه و بیماری به آزادی اسرا یا سقوط حماس منجر نمی‌شود. اسرائیل باید فوراً ورود کمک‌ها به غزه را از سر بگیرد و کشور‌های جهان نیز باید بر اسرائیل برای مجبور کردن آن به این اقدام فشار بیاورند.»

source

توسط expressjs.ir