حتماً با جملاتی سروکار داشته‌اید که در آن‌ها فعل ing‌دار استفاده شده باشد. این کلمات می‌توانند با توجه به ساختار جمله جایگاه‌های متفاوتی داشته باشند. برای مثال می‌توانند به عنوان عبارت وصفی همراه با اجزای دیگری در ابتدای جمله قرار بگیرند یا در نقش صفت ظاهر شوند. همچنین می‌توانند به عنوان فعل برای زمان‌های استمراری انگلیسی استفاده شوند. در این مطلب از مجموعه مطالب زبان انگلیسی «مجله فرادرس» قصد داریم با گرامر Present Participle آشنا شویم و ساختار و کاربردهای مختلف آن را برای جملات انگلیسی مختلف بررسی کنیم. در ابتدای مطلب درباره «وجه وصفی» (Participle) توضیح می‌‌دهیم و انواع آن را بررسی می‌کنیم. سپس به طور کامل و در قالب مثال و تمرین‌های متنوع این مبحث گرامری را یاد می‌گیریم. در بخش پایانی مطلب نیز تعدادی تمرین در اختیار شما قرار می‌گیرد که می‌توانید عملکرد خود را در رابطه با این مطلب ارزیابی کنید.

فهرست مطالب این نوشته

Present Participle چیست ؟

«Present participle» که در زبان فارسی به آن «صفت فاعلی» گفته می‌شود، به شکلی از فعل گفته می‌شود که به «ing» ختم می‌شود و برای توصیف موقعیتی در حال استمرار یا فعالیت‌‌‌های ادامه‌دار به کار می‌رود. آن‌ها در ساختارهای گرامری متعددی مانند «زمان‌های فعل استمراری» (Progressive Verb Tenses)، «افعال جراند» (Gerund) و «عبارت‌های وصفی» (Participle Phrases) دیده می‌شوند. «Present participle» می‌تواند در نقش صفت انگلیسی نیز ظاهر شود و اسم یا ضمیر در زبان انگلیسی را توصیف کند. همچنین می‌تواند در «جمله‌واره‌های موصولی کوتاه» (Reduced Relative Clauses) به کار برود که به عنوان فاعل جمله عمل می‌کند. در این مطلب قصد داریم با تمام ویژگی‌های این ساختار آشنا شویم. به عبارت دیگر، ساختار و کاربردهای آن را بشناسیم و قوانین املایی و نکات مهم در خصوص نحوه استفاده از آن‌ها در جمله را یاد بگیریم.

برای شروع مثال زیر را در نظر بگیرید. در این جمله، کلمه «walking» به عنوان Present Participle به کار رفته است.

I lost my phone walking back from work.

من موقع برگشتن از سر کار تلفن همراهم را گم کردم.

این جمله نمونه‌ای از یک Reduced Adjective Clause است. اصل جمله به شکل زیر بوده که فعل انگلیسی و ضمیر موصولی انگلیسی حذف شده و فقط «walking» باقی مانده است:

I lost my phone while I was walking back from work.

وقتی در حال برگشتن از سر کارم بودم، تلفنم را گم کردم.

اما Present Participle در دسته‌بندی بزرگ‌تری قرار می‌گیرد که به آن «وجه وصفی» (Participle) گفته می‌شود. برای این‌که بتوانیم گرامر Present Participle را یاد بگیریم، ابتدا بهتر است مفهوم وجه وصفی را بدانیم. در ادامه انواع Participle را به طور کامل و با مثال توضیح می‌دهیم.

انواع Participle

وجه وصفی به کلماتی گفته می‌شود که از فعل مشتق شده‌اند و می‌توانند در نقش صفت یا بخشی از عبارت‌های فعلی ظاهر شوند و زمان‌‌های فعل را تعیین کنند. وجه وصفی ظاهری شبیه فعل دارد، اما ممکن است نقش متفاوتی در جمله داشته باشد. برای مثال، «running» در نقش فعل به معنای «دویدن» است، درحالی‌که در «running shoes» به معنای «کفش ورزشی» به کار رفته و در نقش صفت ظاهر شده است.

وجه وصفی حالت یا نحوه انجام کاری را نشان می‌دهد و به سه دسته تقسیم می‌شود که در جدول زیر مشاهده می‌کنید.

انواع Participle
نام انگلیسی معادل فارسی
Present Participle صفت فاعلی (وجه وصفی حال)
Past Participle صفت مفعولی
Perfect Participle وجه وصفی کامل

همان‌طور که در جدول فوق مشاهده می‌کنید، Participle از سه دسته تشکیل شده است که Present Participle یکی از آن‌هاست. به چند مثال زیر توجه کنید که با انواع Participle ساخته شده است. دو مثال اول با «present participle»، دو جمله بعد با «past participle» و دو مثال آخر با «perfect participle» ساخته شده است.

She is reading a book in the library.

او در کتابخانه مشغول خواندن کتاب است.

The children are playing in the park.

بچه‌ها در پارک مشغول بازی کردن هستند.

The cake was baked by my sister.

کیک توسط خواهرم پخته شد.

The lost keys were found under the couch.

کلیدهای گم‌شده زیر مبل پیدا شد.

Having finished his work, John went home.

«جان» بعد از آن‌که کارش را تمام کرد، به خانه رفت.

She left the room, her task completed.

او اتاق را در حالی ترک کرد که کارش را انجام داده بود.

در این آموزش، با گرامر Present Participle آشنا می‌شویم و کاربردهای آن را یاد می‌گیریم. در ابتدای مطلب، ساختار گرامر Present participle را توضیح می‌دهیم. سپس به انواع کاربردهای آن اشاره می‌کنیم و در قالب مثال‌های متعدد هر یک را بررسی خواهیم کرد. در ادامه، قوانین املایی Present Participle را مشخص می‌کنیم که با افزودن «ing» ممکن است با تغییراتی همراه شود. سپس، برای این‌که صفت فاعلی و صفت مفعولی را به‌اشتباه به‌جای هم به کار نبریم، تفاوت این دو را نیز یاد می‌گیریم. در انتهای مطلب نیز تمرین‌های متنوعی را همراه با پاسخ در اختیار شما قرار می‌دهیم که بتوانید عملکرد خود را ارزیابی کنید.

ساختار گرامر Present Participle

ساختار گرامر Present Participle به این بستگی دارد که از چه نوع فعلی استفاده می‌کنید. همان‌طور که می‌دانید، در زبان انگلیسی دو دسته فعل داریم که به نام افعال باقاعده انگلیسی و افعال بی‌قاعده انگلیسی شناخته شده‌اند. افعال باقاعده با افزودن «ing» به انتهای فعل ساخته می‌شوند. به دو مثال زیر دقت کنید.

Sleep → Sleeping

Wait → Waiting

اکنون به دو مثال زیر دقت کنید که دو فعل باقاعده را در قالب جمله نشان داده است.

They were sleeping when I got there.

وقتی من به آنجا رسیدم، خواب بودند.

He was waiting for more than an hour.

او بیشتر از یک ساعت منتظر بود.

پس در یک جمع‌بندی می‌توانیم بگوییم که وقتی به فعل «ing» اضافه می‌کنیم، می‌توانیم آن را به شکلی تبدیل کنیم که به آن «Present Participle» گفته می‌شود. اما باید این نکته را در نظر داشته باشیم که با افزودن «ing» شکل املایی کلمه ممکن است تغییر کند. در این آموزش و در بخش‌‌های بعدی به این تفاوت‌های املایی به طور کامل اشاره خواهیم کرد.

کاربرد Present Participle

در این بخش از مطلب «مجله فرادرس» قصد داریم با انواع کاربردهای گرامر Past Participle آشنا شویم. به طور کلی کاربرد گرامر Past Participle را می‌توانیم در موارد زیر خلاصه کنیم:

  • «برای ساختن زمان‌های استمراریِ فعل» (Continuous Tenses)
  • «به عنوان صفت» (Adjective)
  • «در عبارت‌های وصفی» (Participle Phrases)
  • «در جمله‌واره‌های وصفی» (Participle Clauses)

در ادامه هر یک از این نقش‌ها را به طور جداگانه بررسی خواهیم کرد و برای هر یک مثال‌هایی ارائه می‌کنیم.

گرامر Present Participle برای زمان‌های استمراری

زمان‌های انگلیسی به سه دسته اصلی گذشته، حال و آینده تقسیم می‌شوند. هر یک از این زمان‌ها خود از چهار دسته حال، استمراری، کامل و کامل استمراری تشکیل شده‌اند. از گرامر Present Participle می‌توانیم برای ساختن زمان‌های استمراری گذشته، حال یا آینده کمک بگیریم. برای مثال می‌توانیم برای ساختن فعل حال استمراری، حال کامل استمراری، گذشته استمراری، گذشته کامل استمراری، آینده استمراری و آینده کامل استمراری از این ساختار وجه وصفی استفاده کنیم.

فعل استمراری به فعلی گفته می‌شود که ing می‌گیرد و برای توصیف عملی به کار می‌رود که در بازه زمانی خاصی در حال استمرار بوده است. در زبان انگلیسی به عمل ادامه‌دار «Ongoing Action» گفته می‌شود و می‌تواند در زمان حال، گذشته یا آینده اتفاق بیفتد. در جدول زیر می‌توانید انواع زمان‌های استمراری را با مثال مشاهده کنید. به هر یک از فعل‌ها پسوند «ing» اضافه شده و به Present Participle تبدیل شده است.

Examples Tenses
You are studying English grammar. Present Continuous
I was working when it all happened. Past Continuous
I’m tired because I‘ve been running. Present Perfect Continuous
Kaz was exhausted. He had been running. Past Perfect Continuous
I‘ll be waiting for you. Future Continuous
I will have been waiting for two hours. Future Perfect Continuous

گرامر Present Participle به عنوان صفت

گرامر Present Participle می‌تواند در نقش صفت نیز ظاهر شود. در این حالت اسم را توصیف می‌کند. به مثال‌های زیر دقت کنید:

To interest → Interesting

To tire → Tiring

اکنون بیایید با کاربرد آن‌ها در جمله بیشتر آشنا شویم.

I was trying to make things interesting.

داشتم سعی می‌کردم کارها را به چیز جالبی تبدیل کنم.

He tries his best but his tiring job won’t give him a rest.

او همه تلاشش را می‌کند اما شغل خسته‌کننده‌اش مانع از استراحت کردنش می‌شود.

تصویری از دانش‌آموزان متنوع در حال شرکت در یادگیری زبان انگلیسی

گرامر Present Participle در عبارت‌های وصفی

از دیگر کاربردهای مهم present participle، حضور آن‌ها در ابتدای جمله به عنوان «عبارت وصفی» (Participle Phrase) است. بعد از این عبارت‌ها یکی از این سه ساختار زیر را خواهیم داشت:

کل عبارت به عنوان صفت عمل می‌کند و اسم یا ضمیر را توصیف می‌کند. عبارت Present Participle موقعیتی را توصیف می‌کند که هم‌زمان با عمل اصلی در حال رخ دادن است. در نظر داشته باشید که سایر اجزای جمله اهمیت چندانی ندارند. برای درک بهتر دو مثال زیر را در نظر بگیرید.

Shaking with excitement, I boarded the plane.

همان‌طور که از شدت هیجان می‌لرزیدم، سوار هواپیما شدم.

Sitting in the yard, the old woman watched the children palying.

بانوی سالخورده در حیاط نشسته بود و کودکان را در حال بازی کردن تماشا می‌کرد.

گرامر Present Participle در جمله‌واره‌های وصفی

جمله‌واره‌های وصفی نوعی جمله‌واره مستقل هستند که از شکل وصفی فعل استفاده می‌کنند. نقش اصلی آن‌ها برای کوتاه کردن «جمله‌واره اصلی» است (Main Clause). از آن‌ها برای نشان دادن زمان، علت و موقعیت استفاده می‌شود. به مثال‌های زیر دقت کنید.

I lost my phone (while) walking back from work.

وقتی از سر کار برمی‌گشتم، تلفنم را گم کردم.

He walked out (as he was) whistling to himself.

او درحالی‌که با خودش سوت می‌زد، با عصبانیت محل را ترک کرد.

سایر کاربردهای گرامر Present Participle

همان‌طور که اشاره شد، گرامر Present Participle چهار کاربرد مهم دارد که هر یک را به طور کامل و با مثال بررسی کردیم. علاوه بر کاربردهای فوق، از گرامر Present Participle می‌توانیم در موارد دیگری نیز کمک بگیریم. در ادامه این مطلب، با سایر کاربردهای این مبحث گرامری مهم آشنا می‌شویم.

Present Participle بعد از فعل‌هایی که جابه‌جایی و وضعیت را نشان می‌دهند

این ساختار به طور ویژه با فعل «to go» کاربرد دارد. به مثال‌های زیر و ترجمه آن‌ها دقت کنید.

She went shopping.

او خرید کرد.

I go running every morning.

من هر روز صبح می‌دوم.

He lay looking up at the clouds.

او دراز کشید و به ابرها نگاه کرد.

She came running towards me.

او به سمتم دوید.

Present Participle بعد از افعال حسی

افعال حسی در انگلیسی به آن دسته از فعل‌هایی گفته می‌شود که برای توصیف حواس پنج‌گانه به کار می‌روند. در جدول زیر می‌توانید این فعل‌ها را مشاهده کنید.

افعال حسی در زبان انگلیسی
smell listen see
taste feel look
hear touch watch

ساختار این نوع جملات را به شکل زیر تعریف می‌کنیم:

Verb + object + present participle

وقتی این فعل‌ها را در جمله به کار می‌‌بریم، با توجه به ساختاری که بعد از آن‌ها می‌آید، معنی فعل و در نهایت معنی جمله تغییر می‌کند. دو مثال زیر را با هم مقایسه کنید.

I saw her cross the street.

من رد شدن او را از خیابان دیدم.

I saw her crossing the street.

من او را دیدم که داشت از خیابان رد می‌شد.

همان‌طور که مشاهده می‌‌کنید، بعد از فعل حسی «see» و مفعول «her»، دو ساختار مختلف به کار رفته است. در مثال اول از «cross» و در مثال دوم از «crossing»‌ استفاده شده است. معنی هر دو جمله نیز با هم فرق می‌کند. در مثال اول گوینده به این موضوع اشاره دارد که کل مرحله رد شدن شخص از خیابان را دیده است. به همین دلیل از «cross» استفاده کرده که به صورت مصدر بدون to به کار می‌رود که در زبان انگلیسی به آن «Infinitive» گفته می‌شود. اما در مثال دوم، گوینده شاهد کل مرحله نبوده است، بلکه برای مدتی شخص را مشاهده کرده که در حال رد شدن از خیابان بوده است. برای مثال او را زمانی دیده که اواسط خیابان بوده است. به همین دلیل «cross» با «ing» همراه شده است که استمرار را برای بازه زمانی مشخصی نشان دهد. در چنین حالتی می‌توانیم آن را در دسته‌بندی گرامر Present Participle قرار دهیم.

پس هر وقت بعد از فعل حسی، ساختار کلمه به صورت Present Participle به کار برود، مفهومش این است که به عملی ادامه‌دار اشاره دارد و گوینده شاهد کل روند ماجرا نبوده و فقط در جریان بخشی از آن بوده است. به چند مثال زیر دقت کنید تا با کاربرد گرامر Present Participle بعد از افعال حسی بیشتر آشنا شوید.

I heard someone singing.

من شنیدم که شخصی در حال آواز خواندن بود.

He saw his friend walking along the road.

او دید که دوستش در حال قدم زدن در کنار جاده است.

I can smell something burning!

بوی سوختن چیزی را حس می‌کنم.

I watched the birds flying away.

پرندگان را دیدم که پر می‌زدند و دور می‌شدند.

Present Participle بعد از Spend و Waste

ساختار جملاتی که بعد از این فعل‌‌‌ها می‌آید، به صورت زیر تعریف می‌شود:

verb + time/money expression + present participle

از این ساختار کاملاً مشخص است که مفعول جمله «time» یا «money» است و بعد از آن Present Participle به کار می‌رود. به مثال‌های زیر دقت کنید.

My boss spends two hours a day commuting to work.

رئیسم روزی دو ساعت از وقتش را صرف رفت و آمد به سر کار می‌کند.

Don’t waste time playing computer games!

وقتت را صرف بازی‌های کامپیوتری نکن!

They’ve spent the whole day shopping.

آن‌ها تمام روز را صرف خرید کردن کردند.

I wasted money buying this game.

من پولم را صرف خریدن این بازی کردم.

Present Participle بعد از Find و Catch

فرمول جملاتی که بعد از این دو فعل قرار می‌گیرند به شکل زیر تعریف می‌شود:

verb + object + present participle

بعد از «catch» یا «find» مفعول یا ضمیر مفعولی انگلیسی و سپس «present participle» به کار می‌رود. همراه با فعل «catch»، صفت فاعلی همواره به عملی اشاره دارد که یا ناراحت‌کننده است یا خشم و عصبانیتی را به دنبال دارد. اما در رابطه با فعل «find» این‌طور نیست. یعنی موقعیت احساسی را خلق نمی‌کند. جملات زیر را با هم مقایسه کنید.

If I catch you stealing my apples again, there’ll be trouble!

اگر یک بار دیگر مُچت را در حال برداشتن سیب‌هایم بگیرم، دردسر به پا می‌شود!

Don’t let him catch you reading his letters.

به او اجازه نده مُچت را در حال خواندن نامه‌هایش بگیرد.

I caught him going through my bag.

مُچش را در حال گشتن کیفم گرفتم.

We found some money lying on the ground.

مقداری پول پیدا کردیم که روی زمین افتاده بود.

They found their mother sitting in the garden.

مادرشان را یافتند که در باغ نشسته بود.

Present Participle برای توصیف دلیل انجام کار

وقتی دو عمل هم‌زمان رخ می‌دهد و توسط یک شخص انجام می‌شود (یعنی فاعل هر دو جمله یک نفر است)، می‌توانیم از گرامر Present Participle استفاده کنیم که برای توصیف یکی از آن‌ فعل‌ها به کار می‌رود. وقتی عملی بلافاصله بعد از عمل دیگری انجام می‌شود، عمل اول را با present participle نشان می‌دهیم. این حالت دقیقا مشابه همان حالتی است که برای توصیف عبارت‌های وصفی بررسی کردیم. مثال‌های زیر را در نظر بگیرید.

Whistling to himself, he walked down the road.

=

He whistled to himself as he walked down the road.

درحالی‌که تا انتهای خیابان در حال قدم زدن بود، با خودش سوت می‌زد.

They went laughing out into the snow.

=

They laughed as they went out into the snow.

در برف بیرون رفتند و خندیدند.

Dropping the gun, she put her hands in the air.

=

She dropped the gun and put her hands in the air.

اسلحه را زمین گذاشت و دستانش را بالا برد.

Putting on his coat, he left the house.

=

He put on his coat and left the house.

ژاکتش را پوشید و خانه را ترک کرد.

در مواقعی که بخواهیم عبارتی را شروع کنیم که دلیل وقوع کاری را نشان می‌دهد، به‌جای این‌که جمله را با کلماتی مانند «as» یا «since» و «because» شروع کنیم که علت را نشان می‌دهد، از present participle کمک می‌گیریم. مثال‌های زیر را در نظر بگیرید.

Feeling hungry, he went into the kitchen and opened the fridge.

چون احساس گرسنگی می‌کرد، به آشپزخانه رفت و در یخچال را باز کرد.

Being poor, he didn’t spend much on clothes.

چون فقیر بود، پول زیادی برای لباس خرج نمی‌کرد.

Knowing that his mother was coming, he cleaned the flat.

چون می‌دانست که مادرش می‌آید، آپارتمان را تمیز کرد.

He whispered, thinking his brother was still asleep.

می‌دانست که برادرش هنوز خواب است، برای همین آهسته حرف می‌زد.

تصویر دختری در حال کتاب خواندن روی مبل

جمله با گرامر Present Participle

در این بخش از مطلب برای درک بهتر گرامر Present Pariciple چند مثال ارائه کرده‌ایم که می‌تواند شما را در درک بهتر این مبحث گرامری کمک کند. سعی کنید نقش صفات فاعلی را در هر یک از جملات زیر حدس بزنید. چند مثال آخر با Past participle ساخته شده است تا بتوانید با گرامر Present participle مقایسه کنید.

He is swimming in the pool.

او در حال شنا کردن در استخر است.

They are laughing at the joke.

آن‌ها در حال خندیدن به آن لطیفه هستند.

I am reading an interesting book.

من در حال خواندن کتاب جالبی هستم.

She is writing a letter to her friend.

او در حال نوشتن نامه‌ای به دوستش است.

The dog is barking loudly.

سگ با صدای بلند در حال پارس کردن است.

The running water is so soothing.

آب روان خیلی آرامش‌بخش است.

We watched the dancing flames of the campfire.

ما رقص شعله‌‌های آتشی که روشن کرده‌ بودیم را تماشا می‌کردیم.

The roaring lion scared everyone away.

شیرهای غران همه را ترساندند.

The smiling baby brightened the room.

بچه خندان [فضای] اتاق را روشنایی بخشید.

I saw him running towards the finish line.

من او را دیدم که به سمت خط پایان می‌دوید.

She heard the birds singing in the morning.

او صدای پرندگان را شنید که صبح‌هنگام در حال آواز خواندن بودند.

We felt the ground shaking during the earthquake.

او تکان خوردن زمین را هنگام زلزله احساس کرد.

They smelled the delicious aroma coming from the kitchen.

آن‌ها بوی دلپذیری را حس کردند که از آشپزخانه می‌آمد.

Tired from work, she decided to take a nap.

او که از کار کردن خسته شده بود، تصمیم گرفت چرت بزند.

Excited about the news, they started planning the celebration.

آن‌ها که از شنیدن خبر هیجان‌زده شده بودند، برنامه جشن را شروع کردند.

Worried about the exam, he studied all night.

درحالی‌که نگران امتحان بود، تمام شب را درس خواند.

Confused by the instructions, they asked for clarification.

آن‌ها که با [خواندن] دستورالعمل‌ها گیج شده بودند، برای شفا‌ف‌سازی سوال کردند.

Amused by the movie, they laughed until their stomachs hurt.

آن‌ها که با دیدن فیلم هیجان‌زده شده بودند، آن‌قدر خندیدند که دل‌درد گرفتند.

قوانین املایی Present Participle

در برخی مواردی، وقتی از Present Participle استفاده می‌کنیم، قوانین املایی در برخی از کلمات دستخوش تغییراتی می‌شود. در حالت عادی، با افزودن «ing» به انتهای فعل، کلمه به «Present Participle» تبدیل می‌شود و دیگر نیازی به هیچ تغییری نیست. اما در برخی موارد، با اضافه کردن «ing» به انتهای کلمه، لازم است در املای آن تغییری ایجاد کنیم. در ادامه این تغییرات را با هم مرور می‌کنیم. در این توضیحات، «Consonant» به معنی «حرف بی‌صدا»، «Vowel» به معنی «حرف صدادار» است.

  • اگر فعل به «consonant + stressed vowel + consonant» ختم شود، حرف آخر را تکرار می‌کنیم، مانند مثال‌های زیر:

Stop → Stopping

Run → Running

  • اگر فعل به «consonant + unstressed vowel + consonant» ختم شود، (فعل اصلی استرس نداشته باشد)، نیازی به تکرار حرف آخر نیست، مانند مثال زیر:
  • اگر فعل به «‌ie» ختم شود، «ie» را با «y» عوض می‌کنیم، مانند مثال زیر:

Lie → Lying

Die → Dying

اگر فعل به «vowel + consonant + -e» ختم شود، «e» را حذف می‌کنیم، مانند مثال‌های زیر:

Come → Coming

Mistake → Mistaking

گرامر Past Participle

هدف از این مقاله، آموزش گرامر Present Participle است. اما بسیاری از زبان‌آموزان وقتی این مبحث گرامری را یاد می‌گیرند، ممکن است فرق آن را با Past Participle متوجه نشوند. به همین دلیل در ادامه این بخش به طور مختصر به سایر ساختار‌های Participle که شامل Past participle و Past Perfect است اشاره خواهیم کرد و مختصری درباره آن‌ها توضیح می‌دهیم.

Past Participle یکی از اشکال گذشته فعل است. بدون شک به عنوان زبان‌آموز اسم افعال باقاعده انگلیسی و بی‌قاعده انگلیسی به گوشتان خورده است و می‌دانید که هر دو به عنوان فعل‌های انگلیسی و برای ساختن زمان گذشته به کار می‌روند. برای مثال، «be» یکی از افعال رایج در زبان انگلیسی است که شکل گذشته آن «was» و «were» است و شکل سوم آن به صورت «been» نوشته می‌شود. این شکل سوم همان Past Participle است که با مخفف «p.p» آن را می‌شناسیم.

اما چرا از Past Participle استفاده می‌کنیم؟ در حالت کلی دو کاربرد برای آن تعریف شده که عبارت است از:

  1. برای ایجاد اشکال مختلف فعل
  2. به عنوان صفت

وقتی به عنوان اشکال مختلف فعل استفاده می‌شود، یعنی می‌تواند برای زمان‌های مختلفی به کار برود. در جدول زیر می‌توانید این زمان‌ها را با مثال مشاهده کنید.

انواع Past Participle برای زمان‌های مختلف فعل
Present Perfect
Example: You’ve met Bill before.
Past Perfect
Example: We had already seen the film.
Future Perfect
Example: She’ll have finished by 12:00.
Third Conditional
Example: I wouldn’t have been late if the train had arrived on time.
Modals in the past
Example: She could have studied more.

Past Participle را در انواع جملات مجهول انگلیسی نیز می‌بینیم، زیرا ساختار فعل در حالت مجهول به صورت «be + p.p» تعریف می‌شود و برای همه زمان‌ها باید از شکل سوم فعل «p.p» استفاده شود. در ادامه می‌توانید چند جمله را در حالت مجهول ببینید که Past Participle به صورت bold» مشخص شده است.

The report is sent to the manager every week.

گزارش هر هفته برای مدیر فرستاده می‌شود.

The letter was written by John yesterday.

نامه دیروز توسط «جان» نوشته شد.

The project will be completed by the end of the month.

پروژه تا آخر ماه کامل می‌شود.

The documents have been signed by the CEO.

اسناد و مدارک توسط مدیر امضا شده است.

By the time we arrived, the decision had already been made.

وقتی رسیدیم، خیلی وقت پیش تصمیم گرفته شده بود.

حالت دوم به عنوان صفت است که در زبان انگلیسی انواع مختلفی دارد. برخی از این صفت‌ها با Past Participle ساخته شده‌اند. در این حالت، Past Participle به عنوان کلمه‌ای به کار می‌رود که اسم ( شخص یا شیء) را توصیف می‌کند، مانند «broed» یا «excited». مشخصه اصلی این کلمه‌ها پسوند «ed» است. به چند مثال زیر دقت کنید.

This computer is broken. It doesn’t work.

این کامپیوتر خراب است. کار نمی‌کند.

She was really interested in the presentation.

او واقعاً به ارائه علاقه‌‌‌مند است.

I was bored, waiting for the bus.

از این‌‌که منتظر اتوبوس بودم خسته شدم.

The children are excited about the party.

بچه‌ها درباره مهمانی هیجان‌زده بودند.

Young graduates are motivated to work hard.

فارغ‌التحصیلان جوان برای سخت کار کردن انگیزه داشتند.

We were very surprised to hear the news.

از شنیدن خبر خیلی تعجب کرده بودیم.

He was tired after the match.

او بعد از بازی خسته بود.

برای ساختن Past Paticiple می‌توانیم از دسته‌بندی افعال باقاعده و بی‌قاعده انگلیسی کمک بگیریم. افعال باقاعده به آن دسته از فعل‌هایی گفته می‌شود که با افزودن «ed» یا «d» به انتهای فعل به گذشته یا Past Participle تقسیم می‌شوند. اما افعال بی‌قاعده انگلیسی به فعل‌هایی گفته می‌شود که شکل آن‌ها کلاً عوض می‌شود و مانند دسته اول، برای تبدیل شدن به Past Participle از قاعده و قانون مشخصی پیروی نمی‌کنند. در جدول زیر می‌توانید برخی از افعال باقاعده انگلیسی را مشاهده کنید.

افعال باقاعده انگلیسی
Past Participle Past Simple Infinitive
looked looked to look
talked talked to talk
worked worked to work

اکنون به جدول زیر دقت کنید که چند فعل بی‌قاعده انگلیسی را نشان می‌دهد.

افعال بی‌قاعده انگلیسی
Past Participle Past Simple Infinitive
been was/were to be
come came to come
done did to do
eaten ate to eat
made made to make
seen saw to see
taken took to take
written wrote to write

بهترین راه برای یادگیری افعال بی‌قاعده در زبان انگلیسی این است که به فهرست آن‌ها مراجعه کنید. در ادامه این مطلب به تعدادی از افعال بی‌قاعده در زبان انگلیسی اشاره کرده‌ایم که کاربردهای زیادی دارند. همچنین می‌توانید پی‌دی‌اف افعال بی‌قاعده را نیز از لینکی که در ادامه آمده دانلود و مطالعه کنید. بهتر است روزی چند فعل را یاد بگیرید تا به مرور زمان با همه آن‌ها به طور کامل آشنا شوید.

در موقعیت‌های رسمی و نوشتار انگلیسی می‌توانید Past Pasrticiple را در «عبارت‌‌های وصفی» (Participle Phrases) مشاهده کنید، مانند مثال‌های زیر:

Driven by ambition, Derek worked up to 14 hours a day.

«درک» با انگیزه جاه‌طلبی، تا ۱۴ ساعت در روز کار می‌کرد.

Exhausted from the marathon, the runner collapsed onto the ground.

دونده که از دوی ماراتون خسته شده بود، روی زمین افتاد.

Illuminated by multi-colored lights, the skyscraper looked incredible.

آسمان‌خراش که با نورهای رنگی روشن شده بود، باورنکردنی به نظر می‌رسید.

اکنون که با کاربردهای گرامر Past Participle آشنا شدید، برای درک بهتر می‌توانید به چند مثال زیر توجه کنید.

The broken window was replaced yesterday.

پنجره شکسته دیروز تعویض شد.

The lost keys were found under the couch.

کلیدهای گم‌شده زیر مبل پیدا شد.

Having finished his homework, he went out to play.

بعد از آن‌‌که تکالیفش را انجام داد، برای بازی کردن به بیرون رفت.

The written report was submitted on time.

گزارش مکتوب به‌موقع ارسال شد.

The exhausted hiker finally reached the mountaintop.

رهنورد خسته، سرانجام به نوک قله رسید.

The cake was baked by my grandmother.

کیک توسط مادربزرگ پخته شد.

The repaired car looked as good as new.

ماشین تعمیرشده مانند ماشین جدید به نظر می‌رسید.

The excited crowd watched the launched rocket.

مردمِ هیجان‌زده پرتاب موشک را تماشا کردند.

The fallen leaves covered the entire garden.

برگ‌های ریخته‌شده تمام باغ را پوشانده بود.

The opened envelope revealed a surprise inside.

داخل پاکت‌ نامه بازشده شگفتانه‌ای بود.

The letter was written by Maria.

نامه توسط «ماریا» نوشته شد.

The cake was baked by the talented chef.

کیک توسط سرآشپز بااستعداد پخته شد.

The car was repaired by the mechanic.

ماشین توسط مکانیک تعمیر شد.

The song was sung by a famous artist.

آهنگ توسط هنرمند مشهوری خوانده شد.

تصویر دو پسربچه در حال قدم زدن در پارک

تفاوت Present Participle و Past Participle

همان‌طور که در ابتدای مطلب اشاره شد، وجه وصفی به سه دسته تقسیم می‌شود. از آنجا که دو دسته «Present Participle» و «Past Participle» شباهت‌های زیادی به هم دارند و ممکن است بسیاری از زبان‌آموزان آن‌ها را اشتباه به‌جای هم به کار ببرند، در ادامه این مطلب این تفاوت‌ها را بررسی خواهیم کرد.

  • یکی از این تفاوت‌ها به ساختار مربوط می‌شود. «Present Partciple» با افزودن «ing» به انتهای فعل ساخته می‌شود درحالی‌که «Past Participle» با پسوند «ed-» شکل می‌گیرد:

run → running

play → playing

  • تفاوت دیگر به کاربرد آن‌ها مربوط است. «Present Participle» با زمان‌های استمراری به کار می‌رود، اما «Past Participle» برای زمان‌‌‌های کامل کاربرد دارد:

She is studying.

او در حال مطالعه است.

They will be working tomorrow at 5 p.m.

آن‌ها فردا تا ساعت ۵ عصر مشغول کار کردن خواهند بود.

They had finished their work.

آن‌ها کارشان را تمام کرده بودند.

He has already seen the movie twice.

او قبلاً دو بار فیلم را دیده بود.

  • از ویژگی‌های بارز Past Participle، قرار گرفتن آن‌ها در جملات مجهول است که به عنوان شکل سوم فعل به کار می‌رود، در صورتی که Prerenst Participle معمولاً در جملات مجهول کاربردی ندارد اما می‌تواند به شکل استمراری برای برخی از زمان‌های مجهول استفاده شود. در مثال زیر «written» را به عنوان «Past Participle» و «being» را به عنوان «Present Padrticiple» مشاهده می‌کنید:

Active voice: She is writing a letter.

Passive voice: A letter is being written by her.

معلوم: او در حال نوشتن نامه است. (زمان حال استمراری)

مجهول: نامه در حال نوشته شدن است.

دانلود لیست PDF گرامر Present Participle و Past Participle

به منظور آشنایی بیشتر با انواع صفت‌های فاعلی و مفعولی در انگلیسی می‌توانید با استفاده از لینک‌های زیر، فهرست کامل آن‌ها را مشاهده و دانلود کنید.

گرامر Perfect Participle

تا به اینجای مطلب درباره دو نوع Participle، یعنی Present Participle و Past Participle صحبت کردیم. «Perfect Participle» که در زبان فارسی به آن «وجه وصفی کامل» گفته می‌شود، نوعی فعل است که برای نشان دادن عملی به کار می‌رود که قبل از شروع عمل دیگری کامل شده است. وجه وصفی کامل اغلب برای ایجاد عبارت‌های وصفی به کار می‌روند که به عنوان صفت در جمله عمل می‌کنند و اسم یا ضمیر را توصیف می‌کنند. به دو مثال زیر توجه کنید.

Having talked to him, she felt awful.

بعد از این‌که با او حرف زد، احساس خیلی بدی داشت.

Having started to rain, we decided not to leave home.

بعد از این‌که باران شروع به باریدن کرد، تصمیم گرفتیم از خانه بیرون نرویم.

ساختار فعل perfect participle به صورت «have + p.p» نوشته می‌شود. پس این حالت را می‌توانیم ترکیبی از present participle و past participle بدانیم. وقتی این ساختار به عنوان عبارت وصفی در ابتدای جمله می‌آید، عملی را توصیف می‌کند که در گذشته قبل از شروع عمل دیگری انجام شده است. مثال‌های زیر و ترجمه آن‌‌ها را در نظر بگیرید:

Having shouted at him, she left the room.

بعد از آن‌که سرش داد زد، اتاق را ترک کرد.

Having read the book, she spoiled the whole story.

بعد از آن‌که کتاب خواند، کل داستان را لو داد.

Having done her homework, she could watch her favorite cartoon.

بعد از آن‌که تکالیفش را انجام داد، موفق شد کارتون محبوبش را تماشا کند.

Having written the book, she felt relieved.

بعد از آن‌که کتاب را نوشت، احساس آرامش کرد.

She cried, having been told that she couldn’t pass the test.

پس از آن‌که به او گفته شد که در امتحان قبول نشده است، گریه کرد.

(ساختار فعل در این جمله به صورت مجهول است.)

برای ساختن شکل منفی perfect participle، منفی‌کننده «not» را قبل از آن می‌آوریم، مانند دو مثال زیر:

My sister left the country, not having said goodbye.

خواهرم کشور را ترک کرد، بی‌آن‌که خداحافظی کند.

Not having paid the rent, he ditched his landlord.

اجاره‌خانه را پرداخت نکرد و صاحبخانه‌اش را قال گذاشت.

تصویر پسری در حال دویدن کنار ساحل

سوالات رایج درباره گرامر Present Participle

در ادامه سعی کرده‌ایم به تعدادی از پرسش‌های رایج در خصوص گرامر Present Participle پاسخ دهیم.

کاربرد گرامر Present Participle چیست؟

گرامر Present Participle برای نشان دادن زمان‌های استمراری فعل به کار می‌رود. همچنین می‌تواند در نقش صفت ظاهر شود یا به عنوان عبارت‌های وصفی در ابتدای جمله و برای توصیف دو عمل هم‌زمان استفاده شود. همچنین به‌جای «as» یا «since» برای بیان علت و دلیل کاربرد دارد.

فرق Present Participle با Past participle چیست؟

صفت فاعلی برای ساخت زمان‌های استمراری به کار می‌رود، مانند «is cooking» یا «are playing». اما صفت مفعولی با زمان‌های گذشته، حال و آینده کامل به کار می‌رود، مانند «have studied» یا «had gone». بنابراین، صفت فاعلی با افزودن «ing» و صفت مفعولی با افزودن «ed» ساخته می‌شود.

کاربرد Perfect participle در انگلیسی چیست؟

در دسته‌بندی وجه وصفی، دسته سومی به نام «Perfect Participle» نیز در نظر گرفته‌اند که نشان می‌دهد عملی در گذشته به پایان رسیده و کامل شده است. در واقع، نشان می‌دهد که عملی که توصیف شده، قبل از عمل دیگری در جمله‌واره مستقل پایان یافته است و برای هر دو حالت معلوم و حالت مجهول به کار می‌رود.

تمرین گرامر Present Participle

برای ارزیابی عملکرد خود در رابطه با «مطلب گرامر Present Participle»، می‌توانید از تمرین‌هایی که در ادامه در اختیار شما قرار گرفته است استفاده کنید. آزمون اول شامل ۱۰ سؤال است و پس از پاسخ دادن به تمامی پرسش‌ها و ظاهر شدن دکمه «دریافت نتیجه آزمون»، می‌توانید نمره عملکردتان را مشاهده کنید و جواب‌های درست و نادرست را نیز ببینید. پاسخ سؤالات نیز بعد از هر آزمون آمده است.

تمرین اول

گزینه درست را انتخاب کنید.

1. Which of the following sentences uses the present participle correctly?

A. She was finish her work when I called.

B. She is finishing her work when I called.

C. She is finishing her work when I call.

D. She finished her work when I called.

2. Identify the sentence where the present participle is used as an adjective.

A. The running river flowed swiftly.

B. Running in the morning is a good habit.

C. We were running late for the train.

D. She is running a successful business.

3. In which sentence is the present participle used in a participle phrase?

A. Sitting on the porch, the sun set beautifully.

B. She is sitting at the cafe right now.

C. We sat on the bench watching the sunset.

D. The sitting cat looked content.

4. Choose the sentence with the correct present participle usage.

A. The excited children played in the park.

B. The excited children plays in the park.

C. The excited children is playing in the park.

D. The excited children playing in the park.

5. Which sentence includes a present participle clause?

A. After finishing her book, she went to bed.

B. She finishes her book before going to bed.

C. She will finish her book and then go to bed.

D. Finishing her book, she went to bed.

6. Select the sentence where the present participle is used in the passive voice.

A. The chef is cooking a delicious meal.

B. A delicious meal is being cooked by the chef.

C. She cooked a delicious meal for her family.

D. Cooking a delicious meal takes time and effort.

7. Which of the following sentences correctly uses a present participle as an adjective?

A. The tired baby slept peacefully.

B. The tired baby sleeping peacefully.

C. The tired baby is sleep peacefully.

D. The tired baby sleep peacefully.

8. Identify the sentence with a correctly used present participle in a continuous tense.

A. He will be finishing his homework by now.

B. He is finish his homework by now.

C. He finished his homework yesterday.

D. He finishing his homework tomorrow.

9. Which sentence uses a present participle in the future continuous tense?

A. They will finish their project by tomorrow.

B. They will be finishing their project by tomorrow.

C. They finished their project last week.

D. They finish their project every month.

10. In which sentence is the present participle used incorrectly?

A. The children, playing in the garden, were happy.

B. Running in the morning is a good exercise.

C. She has been running for the train.

D. The cat is sleeping on the windowsill.

تمرین دوم

جملات زیر را دوباره بنویسید و فعل را به Present Participle تبدیل کنید، مانند مثال زیر:

Example: She was talking to her friend and forgot everything around her.

Example: Talking to her friend, she forgot everything around her.

Q1: She walked home and met an old friend.

Answer: Walking home, she met an old friend.

Q2: Since we watch the news every day, we know what’s going on in the world.

Answer: Watching the news every day, we know what’s going on in the world.

Q3: They are vegetarians and don’t eat meat.

Answer: Being vegetarians, they don’t eat meat.

Q4: The dog wagged its tail and bit the postman.

Answer: Wagging its tail, the dog bit the postman.

Q5: While she was tidying up her room, she found some old photos.

Answer: Tidying up her room, she found some old photos.

Q6: He was a good boy and helped his mother in the kitchen.

Answer: Being a good boy, he helped his mother in the kitchen.

Q7: As they didn’t have enough money, they spent their holidays at home last year.

Answer: Not having enough money, they spent their holidays at home last year.

Q8: The man was sitting in the cafe. He was reading a paper.

Answer: The man was sitting in the cafe reading a paper.

Q9: Since I didn’t feel well, I didn’t go to the cinema.

Answer: Not feeling well, I didn’t go to the cinema.

تصویر دو دانشجوی کالج

تمرین سوم

جاهای خالی را با شکل مناسب فعل کامل کنید.

Q1: I smelled something (burn) _______ in the house.

Answer: I smelled something burning in the house.

Q2: She did not see the car (come) _______ closer.

Answer: She did not see the car coming closer.

Q3: Do you notice Tom (talk) _______ to Amelie?

Answer: Do you notice Tom talking to Amelie?

Q4: We heard the boys (knock) _______ at the door.

Answer: We heard the boys knocking at the door.

Q5: We listened to the mother (sing) _______ her child to sleep.

Answer: We listened to the mother singing her child to sleep.

Q6: She could feel herself (blush) _______.

Answer: She could feel herself blushing.

Q7: I found my two cats (sit) _______ on the table.

Answer: I found my two cats sitting on the table.

Q8: She jealously watched her friend (talk) _______ with another girl.

Answer: She jealously watched her friend talking with another girl.

تمرین چهارم

جاهای خالی را با Present Participle کامل کنید.

Q1: He saw his friend _____ (go) out with Sue.

Answer: He saw his friend going out with Sue.

Q2: The bus crashed into the blue car _____ (drive) down the hill.

Answer: The bus crashed into the blue car driving down the hill.

Q3: Peter hurt his leg ______ (do) karate.

Answer: Peter hurt his leg doing karate.

Q4: The umbrella ______ (find) at the bus stop belongs to John Smith.

Answer: The umbrella found at the bus stop belongs to John Smith.

Q5: The people ______ (dance) in the street are all very friendly.

Answer: The people dancing in the street are all very friendly.

Q6: I heard my mother ______ (talk) on the phone.

Answer: I heard my mother talking on the phone.

Q7: My uncle always has his car ______ (wash).

Answer: My uncle always has his car washed.

Q8: We stood ______ (wait) for the taxi.

Answer: We stood waiting for the taxi.

Q9: ______ (look) down from the tower we saw many people walking in the streets.

Answer: Looking down from the tower we saw many people walking in the streets.

Q10: The people drove off in a ______ (steal) car.

Answer: The people drove off in a stolen car.

جمع‌بندی

در این مطلب از مجله فرادرس گرامر Present participle را آموزش دادیم. در ابتدا به این نکته اشاره کردیم که «وجه وصفی» (Participle) سه نوع مختلف دارد که یکی از آن‌ها Present participle است. سپس ساختار و کاربردهای مختلف این گرامر را به کمک مثال و تمرین‌های مختلف توضیح دادیم. در ادامه به این موضوع پرداختیم که وقتی «ing» به فعل یا صفت اضافه می‌شود و آن را به Present participle تبدیل می‌کند، ممکن است در برخی موارد املای کلمه نیز با تغییراتی همراه شود. به همین دلیل قوانین املایی مربوط به گرامر Present Participle را برشمردیم.

علاوه بر گرامر Present participle، گرامر Past Participle را نیز توضیح دادیم، زیرا در بسیاری موارد زبا‌ن‌آموزان آن‌ها را به‌اشتباه به کار می‌برند و با مقایسه این تفاوت‌ها در قالب مثال، سعی کردیم درک آن را برای شما ساده‌تر کنیم. در بخش پایانی مطلب نیز تمرین‌هایی را با پاسخ در اختیار شما قرار دادیم تا بتوانید عملکرد خود را از این مطلب ارزیابی کنید.

در بخش جمع‌بندی می‌توانید خلاصه‌ای از انواع Participle را همراه با کاربردهای آن‌ها مشاهده کنید.

انواع Participle

با افزودن «ing» به فعل ساخته می‌شوند.

برای زمان‌های استمراری به کار می‌روند.

به عنوان صفت در جمله کاربرد دارند.

در عبارت‌‌ها و جمله‌واره‌های وصفی برای توصیف دو عمل هم‌زمان یا برای بیان علت به کار می‌روند.

Present Participle

Examples:

.I am walking

The barking dog alerted us to the approaching stranger.

Smiling happily, she accepted the award on stage.

Running late for the meeting, he rushed to the conference room.

The glowing members warmed the room as we sat around the campfire.

با افزودن «ed» به فعل ساخته می‌شود.

برای زمان‌های کامل به کار می‌رود.

برای حالت مجهول استفاده می‌شود.

به عنوان صفت به کار می‌رود.

در عبارت‌‌های وصفی به کار می‌رود.

Past Participle

با ساختار «have+ p.p» شکل می‌گیرد.

برای توصیف عملی در گذشته به کار می‌رود که قبل از عمل دیگری کامل شده است.

هم برای حالت معلوم و هم برای حالت مجهول کاربرد دارد.

Perfect Participle

Examples:

Having completed her training, she is now ready for the new position.

Having been made redundant, she started looking for a new job.

Having gotten dressed, he slowly went downstairs.

مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «آموزش گرامر زبان انگلیسی – به زبان ساده» است. در ادامه، می‌توانید فهرست این مطالب را ببینید:

source

توسط expressjs.ir