معمولا وقتی فردی را مسلط به زبان انگلیسی در نظر می‌گیریم که در مهارت های چهارگانه زبان انگلیسی تسلط داشته باشد. این مهارت‌ها شامل «شنیدن» (Listening)، «صحبت کردن» (Speaking)، «خواندن» (Reading) و «نوشتن» (Writing) می‌شوند. معمولا هر زبان‌آموزی به برخی از این چهار مهارت‌ها تسلط بیشتر و در مقابل به برخی دیگر تسلط کمتری دارد. مثلا، ممکن است مهارت خواندن و نوشتن او در حد عالی باشد اما در صحبت کردن و شنیدن ضعف داشته باشد. در این مطلب از «مجله فرادرس» یاد می‌گیریم که لازمه تقویت هر کدام از مهارت های چهارگانه زبان انگلیسی چیست. همچنین، راهکارهای مؤثر و منابع مناسبی را برای یادگیری زبان انگلیسی و تسلط به هر کدام از این مهارت‌ها ارائه می‌کنیم.

فهرست مطالب این نوشته
997696

مهارت های چهارگانه زبان انگلیسی

مهارت های چهارگانه زبان انگلیسی به توانایی زبان‌آموز در «شنیدن» (Listening)، «صحبت کردن» (Speaking)، «خواندن» (Reading) و «نوشتن» (Writing) اشاره دارد. در واقع، مراحل یادگیری هر زبان جدید معمولا به این صورت است که ابتدا کلمات و عبارات آن را می‌شنویم و سپس سعی می‌کنیم آنچه شنیده‌ایم را تقلید کنیم و به این زبان صحبت کنیم. در مرحله بعد، می‌توانیم الفبای زبان را بشناسیم و متن‌های آن را بخوانیم. در نهایت نیز مهارت نوشتن را کسب می‌کنیم.

تسلط به مهارت‌ های چهارگانه زبان انگلیسی درهای جدیدی را برای پیشرفت در کار یا تحصیلات به روی ما باز می‌کند. «تمرین کردن» (Practicing) اولین لازمه برای تقویت هر کدام از این مهارت‌ها است. علاوه بر این، لازم است با اهمیت این مهارت‌ها آشنا باشیم که عبارت‌اند از:

  • با کسب مهارت شنیدن یا Listening در واقع «درک شنیداری» (Reading Comprehension) ما تقویت می‌شود، می‌توانیم راحت‌تر و سریع‌تر متوجه صحبت‌های مخاطب خود شویم و در نتیجه ارتباط مؤثرتری به زبان انگلیسی برقرار کنیم.
  • با تقویت مهارت صحبت کردن یا Speaking می‌توانیم افکارمان را در قالب کلمات بیان کنیم، با افراد بیشتری در سراسر دنیا ارتباط برقرار کنیم، در کلاس‌های درس به زبان انگلیسی ارائه دهیم یا در انواع سمینارهای کاری به این زبان سخنرانی کنیم.
  • با تمرین مهارت خواندن یا Reading، علاوه بر این‌که کلمات جدیدی می‌آموزیم، با ساختارهای رایج در دستور زبان هم آشنا می‌شویم و هم‌زمان اطلاعات عمومی بیشتری به‌دست می‌آوریم.
  • تمرین مهارت نوشتن یا Writing نیز برای شما این امکان را فراهم می‌کند تا به زبان انگلیسی نامه یا ایمیل بنویسید، گزارش تهیه کنید و به‌طور خلاصه بتوانید به انجام هر نوع مکاتبه‌ کاری یا تحصیلی بپردازید.

تصویر نمودار مهارت‌های چهارگانه زبان انگلیسی

در ادامه مطلب هر کدام از مهارت های چهارگانه زبان انگلیسی را تعریف می‌کنیم و با راهکارهایی برای تقویت آن‌ها آشنا می‌شویم.

تقویت مهارت های چهارگانه زبان انگلیسی با فرادرس

یادگیری زبان انگلیسی مسیری چالش‌برانگیز است که نیاز به تمرین مداوم دارد. تقویت مهارت‌ های چهارگانه زبان انگلیسی برای موفقیت در این مسیر نقش کلیدی دارند. در مجموعه فیلم‌های آموزش زبان انگلیسی از فرادرس می‌توانید دوره‌های متنوعی را برای یادگیری هر کدام از چهار مهارت «خواندن»، «نوشتن»، «شنیدن» و «صحبت کردن» پیدا کنید که در سطوح مقدماتی تا پیشرفته در دسترس زبان‌آموزان قرار گرفته‌اند که در این بخش از مطلب به معرفی گزیده‌ای از این فیلم‌های آموزشی پرداخته‌ایم:

تصویر فیلم یادگیری مهارت‌های چهارگانه زبان انگلیسی با روش‌های خودآموز
برای دیدن فیلم یادگیری مهارت های چهارگانه زبان انگلیسی با روش‌های خودآموز می‌توانید روی تصویر فوق کلیک کنید.

۱. مهارت لیسنینگ

در تعریفی ساده، مهارت Listening یکی از مهارت‌ های چهارگانه زبان انگلیسی است که به توانایی فهم زبان از طریق گوش کردن گفته می‌شود. به عبارتی، مهارت شنیدن در زبان انگلیسی به تشخیص درست صداها و پردازش آن‌ها به کلمات یا جملات معنادار اشاره دارد. به طور کلی، گوش کردن نیازمند «تمرکز» (Focus) و «توجه» (Attention) است. تقویت Listening معمولا برای افرادی که تمرکز پایینی دارند، چالش‌برانگیزتر است. البته با یادگیری تکنیک‌های Listening می‌توانید تمرکز خود را بالا ببرید، فیلم آموزش تکنیک‌های تقویت مهارت شنیداری از فرادرس که لینک آن را در ادامه آورده‌ایم نیز می‌تواند به تقویت این مهارت در شما کمک کند.

کار کردن روی مهارت شنیداری، نه تنها به شما کمک می‌کند متوجه صحبت‌های اطرافیان خود شوید، بلکه فهم صحبت‌های شما را هم برای آن‌ها آسان‌تر می‌کند؛ چرا که با تمرین ‌Listening با نحوه صحیح تلفظ کلمات انگلیسی، محل قرارگیری «Stress» کلمات و «آهنگ صدا» (Intonation) آشنا می‎‌شوید و در نتیجه واضح‌تر صحبت خواهید کرد. در واقع، می‌توان گفت که مهارت Listening و Speaking از هم تأثیر می‌پذیرند. به عبارتی دیگر، برقراری مکالمه به دو مؤلفه «شنیدن» یا درک پیام و «صحبت کردن» یا انتقال پیام نیازمند است.

در ادامه با برخی از مؤثرترین راهکارها برای تقویت مهارت لیسنینگ آشنا می‌شویم.

  • ابتدا نقاط ضعف خود را بیابید: تشخیص نقاط ضعف به ما کمک می‌کند که به‌طور خاص سراغ تمرین‌هایی برویم که به برطرف کردن این نقطه ضعف‌ها کمک می‌کنند. به این منظور، با مراجعه به پاسخ‌های غلط خود از خود بپرسید که دلیل نادرست جواب دادن شما به بیشتر این سوال‌ها چیست. آیا دلیل آن عدم آشنایی با ساختار جملات انگلیسی است یا محدود بودن دامنه لغاتی است که متوجه می‌شوید؟ و یا این‌که دنبال کردن مکالمات افراد برای شما دشوار است؟
  • هر روز انگلیسی گوش دهید: بدون شک بدیهی‌ترین روش برای تقویت مهارت لیسنینگ این است به طور منظم به محتوای انگلیسی گوش بدهیم. اگر روزانه تنها ۱۰ تا ۱۵ دقیقه را به گوش کردن محتوای انگلیسی اختصاص دهید، توانایی شما در شنیدن به‌طور چشمگیری پیشرفت می‌کند. همین‌طور بهتر است منابعی که انتخاب می‌کنید هم شامل «مکالمات تک‌نفره» (Monologues) و هم «مکالمات دونفره» (Dialouges) باشد.

به عنوان مثال، شبکه‌های خبری آنلاین با در دسترس قرار دادن تلفیقی از این گفت‌وگوها، منبع مناسبی برای تقویت مهارت لیسنینگ محسوب می‌شوند. همچنین، از آنجا که آزمون‌های شنیداری لهجه‌های مختلفی (لهجه بریتانیایی و آمریکایی، ایرلندی و…) را شامل می‌شوند، نیاز است که حتما کانال‌های خبری از کشورهای انگلیسی‌زبان مختلف را تماشا کنیم تا به مرور گوشمان به انواع لهجه‌ها عادت کند. از دیگر منابع کاربردی برای تقویت مهارت شنیداری می‌توان به انواع پادکست‌های انگلیسی، پلتفرم یوتیوب، «تدتاک» (Ted Talk) و شبکه‌های رادیویی آنلاین اشاره کرد. در انتها نیز بهتر است خلاصه‌ای از شنیده‌های خود بنویسید.

تصویر فردی که در حال گوش کردن و نوشتن چیزی است.

  • با «گفتار پیوسته» (Connected Speech) در تلفظ کلمات انگلیسی آشنا باشید: به کلماتی که در زبان عامیانه با یکدیگر تلفیق می‌شوند، گفتار پیوسته یا «Connected Speech» می‌گوییم که شنیدن آن‌ها می‌تواند برای «انگلیسی‌زبانان غیر بومی» (Non-native Speakers) چالش‌برانگیز باشد. نمونه‌ای از «Connected Speech» را در جدول می‌بینید.

گفتار پیوسته

(Connected Speech)

تلفظ استاندارد

(Standard Pronunciation)

whadya gonna do? What are you going to do?
I’m gonna re dabook. I’m going to read a book.
Cmon. Let’s getethe park. Come on. Let’s go to the park.
Ivte dome homework first. I have to do my homework first.
  • «مشابه‌نویسی» (Paraphrasing) را تمرین کنید: وقتی گفته‌های فردی را به بیانی دیگر ارائه می‌کنیم، در واقع مشابه‌نویسی کرده‌ایم. بسیاری از سوالات موجود در آزمون‌های Listening با جمله‌بندی‌هایی نوشته شده‌اند که با جملات فایل صوتی متفاوت است. به همین دلیل، تمرین «Paraphrasing» به شما در تشخیص درست پاسخ سوالات لیسنینگ کمک می‌کند. به نمونه‌ای از مشابه‌نویسی در آزمون‌های شنیداری توجه کنید.
فایل صوتی گزینه موجود در سوال
The park itself wasn’t developed until 1979. The park was first built in 1979.
it’s the highest wooden roller-coaster in the country. The hurricane roller-coaster is tall and made of wood.
  • «رونوشت کنید» (Transcribe): رونوشت کردن در واقع گوش کردن به فایلی صوتی و نوشتن هم‌زمان شنیده‌های خود است. حین این تمرین، سعی کنید توجه ویژه‌ای به «کلمات کلیدی» (Keywords) و «ایده‌های اصلی» (Main Ideas) داشته باشید. این تمرین برای تقویت تمرکز مؤثر است و به مرور به شما کمک می‌کند تا هم‌زمان با یادداشت‌برداری در آزمون‌ها، توجه خود را از آنچه می‌شنوید از دست ندهید.
  • از «بازی‌های تقویت حافظه» (Memory Games) کمک بگیرید: از آنجا که توانایی به خاطر سپردن اطلاعات نقش پررنگی در موفقیت در آزمون‌های شنیداری ایفا می‌کند، انجام بازی‌های تقویت حافظه می‌توانند برای ارتقا مهارت Listening مؤثر واقع شوند. برای مثال، می‌توانید از دوست خود بخواهید تا فهرستی از مواد غذایی را بلند برای شما بخواند. سپس، ببینید چه تعداد از این موارد را می‌توانید به یاد بیاورید و به ازای هر کدام یک امتیاز برای خود در نظر بگیرید.

۲. مهارت اسپیکینگ

پیش‌تر در مجله فرادرس با راهکارهای کاربردی برای تقویت مکالمه انگلیسی آشنا شدیم. در این بخش از مطلب مروری بر کاربردی‌ترین این راهکارها خواهیم داشت.

مهارت اسپیکینگ یا صحبت کردن به توانایی فرد در بیان کردن افکار و احساسات خود «به صورت شفاهی» (Verbally) اشاره دارد. تسلط به مهارت «Speaking» یکی از مهم‌ترین جنبه‌های یادگیری زبان انگلیسی است. اگر شما هم زبان‌آموزی مبتدی یا خجالتی هستید، احتمالا تسلط به این مهارت برایتان سخت و ناممکن به نظر می‌رسد. اما واقعیت این است که مهارت اسپیکینگ نیز مانند هر مهارت دیگری اکتسابی است و هر فردی با تمرین می‌تواند به آن مسلط شود.

اگر هم به یادگیری زبان انگلیسی از طریق فیلم‌های آموزشی علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌کنیم فیلم آموزش مکالمه زبان انگلیسی سطح مقدماتی A2 از فرادرس را از دست ندهید. لینک این فیلم آموزشی را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید.

در ادامه برخی از موثرترین روش‌ها برای تقویت مهارت اسپیکینگ را فهرست کرده‌ایم:

  • افرادی را پیدا کنید که بتوانید با آ‌ن‌ها به انگلیسی صحبت کنید: این کار محیط مناسبی را برای تقویت زبان انگلیسی شبیه‌سازی می‌کند که در آن به طور مرتب در معرض زبان قرار می‌گیرید. برای مثال، می‌توانید با یک یا چند نفر از دوستان خود صحبت کنید که مثل شما قصد دارند زبان انگلیسی خود را تقویت کنند. با این کار در واقع هر دوی شما از اشتباهات یکدیگر یاد می‌گیرید. سپس، موضوع مشخصی را انتخاب کنید تا با کلمات و اصطلاحات رایج آن آشنا شوید. به عنوان نمونه، می‌توانید آدرس دادن به زبان انگلیسی را با هم تمرین کنید. یکی دیگر از مزایای این روش می‌توان به تقویت هم‌زمان مهارت شنیداری اشاره کرد. چراکه شما در علاوه بر صحبت کردن به مخاطب خود نیز گوش می‌دهید.
  • با صدای بلند بخوانید: متنی را انتخاب کنید و آن را با صدای بلند بخوانید. این متن می‌تواند بخشی از یک کتاب رمان، داستان‌های کوتاه انگلیسی، مجلات انگلیسی و غیره باشد. اما بهتر است متنی را انتخاب کنید که برای شما جذاب و سرگرم‌کننده باشد. با خواندن متون کلمات جدیدی می‌آموزید و با ساختارهای گرامری آشنا می‌شود. همچنین، با نحوه صحیح تلفظ کلمات آشنا می‌شوید. اگر روزانه فقط ده دقیقه از زمان خود را به این کار اختصاص دهید، به مرور می‌توانید روان‌تر به زبان انگلیسی صحبت کنید.
  • صدای خود را ضبط کنید: گوش دادن به صدای خودتان روشی فوق‌العاده برای اصلاح تلفظ شما است. برای شروع می‌توانید بخشی از یک متن آماده را بلند بخوانید و صدای خود را ضبط کنید. اما بهتر است موضوعی را انتخاب کنید و در مهلتی معین (مثلا دو دقیقه) به صورت فی‌البداهه درمورد آن صحبت کنید. با گوش دادن به صدای ضبط شده خود می‌توانید نقاط قوت خود را بهتر بشناسید و متوجه شوید که در چه مواردی نیاز به تمرین بیشتر دارید.
  • از تکنیک «سایه» (Shadowing) استفاده کنید: «Shadowing» یکی از کاربردی‌ترین تکنیک‌هایی است که «روان» (Fluent) صحبت کردن زبان‌آموز کمک می‌کند و در عین حال «تلفظ» (Pronunciation) کلمات را به او می‌آموزد. به این منظور، ابتدا یک فایل صوتی را انتخاب می‌کنید و با دقت به آن گوش می‌دهید. سپس، سعی می‌کنید تا شنیده‌های خود را عیناً تکرار کنید. همچنین، لازم است حین تکرار کردن فایل صوتی، به آهنگ صدای گوینده، لهجه او و محل قرارگیری «Stress» در کلمات توجه و از آن‌ها تقلید کنید.

تصویر دو فرد در حال صحبت کردن با هم

  • گوش بدهید: در واقع ما زمانی می‌توانیم به زبان انگلیسی ارتباط برقرار کنیم که قادر به شنیدن و درک صحبت‌های مخاطب خود باشیم. بنابراین، تقویت مهارت لیسنینگ برای برقراری ارتباط کلامی به زبان انگلیسی ضروری است. به این منظور می‌توانید از کتاب‌های صوتی یا پادکست‌‌های انگلیسی استفاده کنید. برای این‌که بتوانید این تمرین را به صورت مداوم انجام دهید، حتما به سراغ آن دسته از کتاب‌ها یا پادکست‌هایی بروید که موضوع آن برای شما جذابیت داشته باشد.
  • لغات جدید را در دفتر یادداشت کنید: وقتی در مسیر یادگیری زبان انگلیسی قرار می‌گیریم ممکن است هر روز با لغات و عبارات جدیدی برخورد کنیم. یادداشت کردن این کلمات به ما کمک می‌کند راحت‌تر آن‌ها را به خاطر بسپاریم. همچنین، سعی کنید تا علاوه بر معنای آن به کاربرد آن در جمله و کالوکیشن‌های انگلیسی آن توجه کنید تا بتوانید به درستی از آن‌ها در مکالمات خود استفاده کنید. البته دقت داشته باشید که لازم است هر روز تعداد مشخص و محدودی از کلمات جدید در دفتر خود وارد کنید چراکه جست‌وجو کردن معنای تک‌تک کلماتی که به آن‌ها برمی‌خوریم، می‌تواند ما را خسته و از ادامه یادگیری دل‌زده کند.
  • خلاصه‌برداری کنید: خلاصه‌برداری یکی دیگر از روش‌های مؤثر در تقویت مکالمه زبان انگلیسی است. برای این کار، کافی است پیام یا داستان اصلی شنیده‌ها یا خوانده‌های خود را به زبان خود بیان کنید. این تمرین باعث می‌شود که مهارت شما در جمله‌سازی به زبان انگلیسی افزایش پیدا کند. در نتیجه، بتوانید سریع‌تر و روان‌تر صحبت کنید.
  • برنامه‌های تلویزیونی انگلیسی را تماشا کنید: تماشای برنامه‌های تلویزیونی بستری مناسب برای شما فراهم می‌کند تا با نحوه تلفظ کلمات توسط بومی‌زبانان آشنا شوید. همچنین، به مرور یاد می‌گیرد که هر لغت یا عبارت معمولا در کدام «موقعیت» (Context) استفاده می‌شود. بهتر است برای شروع برنامه‌‌هایی را انتخاب کنید که زبان ساده‌ای داشته باشند و با لهجه‌های سخت بیان نشده باشند.

تصویر پسری که در حال تمرین مهارت‌‌های چهارگانه در زبان انگلیسی است.

۳. مهارت ریدینگ

منظور از مهارت خواندن یا ریدینگ توانایی درک معنای یک نوشته و تحلیل آن است. تمرین مهارت «Reading» موجب گسترش دامنه لغات، آشنایی با ساختار جملات انگلیسی و بالا رفتن سطح دانش و اطلاعات می‌شود. برای تسلط به مهارت «Reading» لازم است توانایی خوبی در «درک مطلب» (Reading Comprehension) داشته باشیم یا به عبارتی قادر به درک مفهوم نوشته با کنار هم گذاشتن کلمات و جملات آن باشیم. علاوه بر این، باید «سرعت خواندن» (Reading Speed) خود را افزایش دهیم.

تماشای فیلم آموزش مهارت های درک مطلب زبان انگلیسی از فرادرس نیز می‌تواند به شما کمک کند مهارت «Reading» خود را تقویت کنید. لینک این آموزش را در ادامه آورده‌ایم.

در ادامه به برخی از مؤثرترین راهکارها برای تقویت مهارت خواندن پرداخته‌ایم.

  • تکنیک «Skim» را بیاموزید: تکنیک «Skim» برای به‌دست آوردن نگاهی کلی از موضوع مطلب استفاده می‌شود. در آزمون‌های بین‌المللی معمولا هر پاراگراف یک «ایده اصلی» (Main Idea) دارد که یافتن آن برای پاسخ دادن به سوالات این بخش اهمیت ویژه‌ای دارد. برای «Skim» کردن متن کافی است نگاهی کلی به متن بیندازید. برای این کار، لزومی ندارد متوجه معنای کل متن شوید. در واقع، هدف از این کار به دست آوردن درک کلی از موضوع مطلب است و نباید بیشتر از ۲-۳ دقیقه طول بکشد. همچنین، در «Skim» زیر کلمات مهم خط می‌کشیم.
  • برای سریع‌تر خواندن از تکنیک «Scan» کمک بگیرید: در آزمون‌های بین‌المللی مثل آیلتس و تافل زمان محدودی برای پاسخ دادن به سوالات «Reading» اختصاص داده شده است. «Scan» توانایی پیدا کردن اطلاعات مورد نیاز با نگاه کردن به متن در کوتاه‌ترین زمان ممکن است که این امکان را برای ما فراهم می‌کند تا بدون نیاز به خواندن تک‌به‌تک جملات متن، به پاسخ سوال‌های خود برسید.
تصویر فردی که روی چند کتاب نشسته است و مطالعه می‌کند.
  • دایره لغات خود را گسترش دهید: یکی از دلایل اصلی عدم موفقیت زبان‌آموزان در آزمون‌های «Reading» عدم داشتن دانش کافی لغوی است. از آنجا که منبع مشخصی برای تمام کلماتی که ممکن است در بخش ریدینگ آزمون‌های بین‌المللی وجود ندارد، بهترین راه برای گسترش دامنه لغات این است که شروع به خواندن متون انگلیسی در دسته‌بندی‌های موضوعی متفاوت کنیم؛ یادگیری کلمات پرکاربرد انگلیسی در دسته‌بندی‌های موضوعی به ما کمک می‌کند راحت‌تر آن‌ها را به خاطر بسپاریم.

اما علاوه بر یادگیری معنای لغات، لازم است که با «مترادف‌ها» (Synonyms) آن‌ها نیز آشنایی کافی داشته باشید. چرا که در صورت سوالات آزمون‌های ریدینگ به جای استفاده از کلمات موجود در متن اصلی، از کلمات مترادف آن‌ها و جملات Paraphrase شده استفاده می‌شود و اگر با مترداف‌ها و تکنیک‌های Paraphrase آشنا نباشید، نمی‌توانید پاسخ سوال مورد نظر خود را پیدا کنید.

برای درک بهتر، به نمونه سوال Reading آیلتس زیر توجه کنید. قصد داریم سوال ۱۴ و ۱۶ آن را بررسی کنیم.

تصویر نمونه سوالات ریدینگ آزمون آیلتس

برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگ‌تر می‌توانید روی آن کلیک کنید.

همان‌طور که می‌بینید، سوالات ساده هستند و کلمات پیچیده‌ای در آن‌ها به کار نرفته است. بنابراین به نظر می‌رسد که پیدا کردن پاسخ آن‌قدر‌ها سخت نباشد. اما آیا واقعا این‌طور است؟

برای پاسخ به این سوال، به بخشی از متن این آزمون که پاسخ سوال‌های ۱۴ و ۱۶ را در بردارد، توجه کنید. پاسخ سوالات با رنگ زرد مشخص شده‌اند و شماره سوال مربوط به هر کدام را نیز می‌توانیم در کنار آن‌ها ببینیم.

برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگ‌تر می‌توانید روی آن کلیک کنید.

در جدول زیر نیز صورت سوال و پاسخ آن را در کنار هم آورده‌ایم. همان‌طور که می‌بینید، برای پیدا کردن پاسخ صحیح نیاز است با طیف گسترده‌ای از کلمات آشنا باشیم تا بتوانیم به تحلیل متن بپردازیم.

پاسخ سوال صورت سوال
…universally enhanced the positive aspects of our social nature. Reference to research showing the beneficial effects of oxytocin on people.
.For eight years, it was quite a lonesome field Mention of a period in which oxytocin attracted little scientific attention.

به سوالی دیگر در همین آزمون توجه کنید.

Which researcher discovered that Oxytocin increases people’s feelings of jealousy?

کدام محقق کشف کرد که هورمون اکسی‌توسین باعث افزایش حس حسادت در افراد می‌شود؟

در ادامه، بخشی از متن را می‌خوانیم که به تحقیقات این دانشمند اشاره کرده است.

When volunteers played a competitive game, those who inhaled the hormone felt more envy when others won.

وقتی داوطلبین یک بازی رقابتی را انجام دادند، آن دسته افرادی که [گاز حاوی] اکسی‌توسین را استنشاق کردند، در مقایسه با دیگران، حسادت بیشتری را احساس می‌کردند. 

همان‌طور که می‌بینید، در صورت و پاسخ سوال از کلمات مترادف «jealousy» و «envy» استفاده شده است که بدون آشنایی با آن‌ها قادر به تشخیص پاسخ نخواهیم شد.

۴. مهارت رایتینگ

این بخش از آموزش مجله فرادرس را به مهارت Writing اختصاص داده‌ایم و چند راهکار مؤثر در تقویت این مهارت را به شما معرفی خواهیم کرد.

به بیان ساده، به توانایی برقراری ارتباط موثر با استفاده از یک نوشته رایتینگ یا مهارت نوشتن گفته می‌شود. همچنین، برای تقویت مهارت رایتینگ لازم است با موارد زیر آشنایی کافی داشته باشیم:

  • گرامر یا دستور زبان انگلیسی
  • کلمات پرکاربرد انگلیسی
  • نحوه «نگارش» (Spelling) کلمات

علاوه بر این، یک نوشته خوب از سه ویژگی زیر برخوردار است:

  • «صحت کلام» (Accuracy)
  • «شفافیت کلام» (Clarity)
  • «قدرت ترغیب» (Persuasiveness)

رایتینگ را نیز مانند هر مهارت دیگری می‌توان با تمرین مدام تقویت کرد. در ادامه راهکارهای مؤثر برای تقویت مهارت ریدینگ را به شما معرفی کرده‌ایم:

  • اصول مهم گرامر و قوانین نگارشی را بیاموزید: تسلط به مباحث پایه گرامر زبان انگلیسی مثل ساختار جمله و نحوه صرف فعل در زبان انگلیسی را می‌توان مهم‌ترین اصل برای تقویت مهارت رایتینگ در نظر گرفت. همچنین، لازم است با استفاده صحیح از علائم نگارشی انگلیسی مثل ویرگول، نقطه‌ویرگول و دو نقطه آشنایی داشته باشیم.
  • مطالعه کنید: بهترین نویسنده‌ها معمولا افرادی هستند که زمان زیادی را صرف مطالعه می‌کنند. متنی را انتخاب کنید و حین خواندن به ساختار جملات آن، انتخاب کلمات و نحوه شکل‌گیری رشته کلام در آن توجه کنید.
  • یک طرح کلی داشته باشید: شاید تصور شود که نوشتن طرح کلی باید پروسه‌ای پیچیده داشته باشد. در صورتی که تنها کافی است یک قلم و کاغذ سفید بردارید و بخش‌های مهمی که باید حتما به آن پرداخته شود و جملات کلیدی مربوط به آن را بنویسید. داشتن «طرح کلی» (Outline) برای نوشته‌ها می‌تواند به انسجام هر چه بهتر متن شما کمک کند. همچنین، هر زمان احساس کردید که دیگر ایده‌ای برای نوشتن ندارید، مراجعه به طرح کلی نوشته می‌تواند همان جرقه‌ای برای ذهن شما باشد که برای ادامه دادن به آن نیاز دارید.

تصویر دستی که در حال نوشتن است.

  • نوشته‌های مورد علاقه خود را تحلیل کنید: اکثر ما وب‌سایت یا مجله مورد علاقه‌ای داریم که معمولا به آن سر می‌زنیم. با توجه به نحوه چینش مطالب یا لحن این محتوا می‌توانیم از آن‌ها برای بهبود نوشته‌های خود الهام بگیریم.
  • کمال‌گرایی را رها کنید: به یاد داشته باشید که هیچ نوشته‌ای صددرصد بی‌نقص نیست. این امر به‌خصوص درمورد «نسخه اول» (First Draft) نوشته‌های ما صدق می‌کند. در حقیقت، هر نوشته‌ خوبی نیاز به صرف وقت برای بازنویسی دارد. بنابراین، سعی کنید در مرحله اول آنچه در ذهن دارید را آزادانه بنویسید و در مراحل بعد به رفع ایرادهای آن بپردازید.
  • از بازبینی متن غافل نشوید: بازبینی متن مرحله بسیار مهمی از نوشتن در نظر گرفته می‌شود که برای انجام صحیح آن توجه به این نکات ضروری است:
    • قبل از بازبینی متن خود را برای مدتی کنار بگذارید: با این کار ذهن شما راحت‌تر متوجه ایرادات موجود در آن می‌شود.
    • از اصلاحات کوچک شروع کنید: از آنجا که ایرادات اصلی متن مثل ساختار یا چینش آن به تمرکز بیشتری نیاز دارد. بهتر است با برطرف کردن ایرادهای جزئی در ابتدای کار، از حواس‌پرتی‌های خود بکاهید.
    • کلمات اضافه را حذف کنید: «اضافه‌گویی» (Wordiness) مانع از انتقال سریع پیام شما به خواننده می‌شود. بنابراین، کلمات هجو یا جملات بدیهی را از متن خود حذف کنید.
    • متن خود را با صدای بلند بخوانید: وقتی متن خود را با صدای بلند می‌خوانیم، بهتر متوجه می‌شویم که کدام قسمت‌های متن ما به اندازه کافی روان نیست.

تقویت زبان انگلیسی با فرادرس

در دنیای امروز یادگیری زبان انگلیسی یکی از مهارت‌های ضروری است که به پیشرفت در کار یا تحصیلات کمک می‌کند. همچنین، با یادگیری آن می‌توانیم با افراد مختلف در سراسر دنیا ارتباط برقرار کنیم. فرادرس با ارائه دوره‌های آموزشی جامع و کاربردی، فرصتی عالی برای یادگیری زبان به صورت آنلاین فراهم کرده است. این پلتفرم آموزشی دوره‌هایی را در سطوح مختلف مقدماتی تا پیشرفته ارائه می‌دهد تا بتواند پاسخگوی نیازهای مختلف زبان‌آموزان باشد و بستری مناسب برای تقویت مهارت های چهارگانه زبان انگلیسی را برای آن‌ها فراهم کند.

این دوره‌ها مباحث مختلف زبان انگلیسی مانند گرامر، دایره لغات، مهارت‌های شنیداری و گفتاری، و همچنین مکالمات پوشش می‌دهد. فرادرس با استفاده از روش‌های نوین و منابع متنوع، به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های زبان انگلیسی خود را به طور مؤثر تقویت کنید. یکی از ویژگی‌های خاص فیلم‌های آموزشی فرادرس امکان دسترسی به محتوای آموزشی در هر زمان یا مکان است. این ویژگی به شما اجازه می‌دهد که با توجه به برنامه زمانی خود یادگیری زبان انگلیسی را پیش ببرید و هر زمان که بخواهید به مرور نکات بپردازید. در ادامه عنوان برخی از محبوب‌ترین فیلم‌های آموزش زبان انگلیسی را فهرست کرده‌ایم:

مجموعه فیلم‌های آموزش زبان انگلیسی فرادرس
برای دیدن مجموعه فیلم‌های آموزش زبان انگلیسی فرادرس روی تصویر فوق کلیک کنید.

جمع‌بندی

در این مطلب یاد گرفتیم که مهارت‌ های چهارگانه زبان انگلیسی عبارت‌اند از:

  • مهارت Listening یا شنیدن: توانایی فهمیدن معنای جملات یک زبان با گوش دادن
  • مهارت Speaking یا صحبت کردن: توانایی انتقال صحیح افکار و احساسات به صورت شفاهی
  • مهارت Reading یا خواندن: توانایی درک مفهوم جملات یک نوشته با کنار هم قراردادن کلمات موجود در آن‌ها
  • مهارت Writing یا نوشتن: توانایی انتقال اطلاعات از طریق یک نوشته

ضمن ارائه تعریفی ساده از هر کدام از این مهارت‌ها، راهکارهای مؤثری را برای تقویت آن‌ها نیز ارائه کردیم.

مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «مباحث متفرقه زبان انگلیسی» است. در ادامه، می‌توانید فهرست این مطالب را ببینید:

دانلود PDF مقاله

مهشید آزادروح
مهشید آزادروح (+)

«مهشید آزادروح» فارغ‌التحصیل زبان و ادبیات انگلیسی در مقطع کارشناسی و مترجمی زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه خوارزمی است. او در زمینه ترجمه و تولید محتوا فعالیت داشته است و در حال حاضر، به عنوان کارشناس تولید محتوای زبان انگلیسی با مجله فرادرس مشغول به همکاری است.


source

توسط expressjs.ir