برای ترید موفق لازم است تا تحلیل درستی از نمودار مربوطه داشته باشیم. تحلیل نمودار ارز دیجیتال به تریدرها امکان میدهد تا بتوانند روندهای قیمتی در بازار مربوطه را شناسایی کنند. این موضوع باعث میشود تا معاملهگران نوسانات آتی ارز دیجیتال موردنظر را پیشبینی کنند. تحلیل تکنیکال با استفاده از اطلاعات قیمت در بازار مربوطه به تریدرها در شناسایی نحوه تاثیرگذاری عرضه و تقاضا در تغییرات قیمت برای ارز دیجیتال موردنظر کمک میکند. در این مطلب از مجله فرادرس پس از معرفی انواع نمودار ارز دیجیتال، اجزای آنها و الگوهای قیمتی، مراحل لازم برای تحلیل نمودار را توضیح میدهیم. برای این منظور ترکیب اندیکاتورها و شخصیسازی نمودار برای تحلیل بهتر آن را شرح میدهیم.
تحلیل نمودار ارز دیجیتال
تحلیل نمودار ارز دیجیتال به معنی تحلیل حرکات قیمت و الگوهای قیمتی در نمودار است که به تریدرها در شناسایی روندهای صعودی و نزولی در بازار مربوطه کمک میکند. تحلیل نمودار ارز دیجیتال به تریدرها در پیدا کردن موقعیتهای مناسب معاملاتی در بازار موردنظر کمک میکند.
با پیدا کردن موقعیتهای مناسب معاملاتی در نمودار قیمت تریدرها میتوانند زمان مناسب برای خرید و فروش در بازار مربوطه را شناسایی کنند و با استفاده از سفارشاتی مانند حد ضرر و تیک پروفیت در پلتفرم مربوطه معاملات خود را مدیریت کنند.
تحلیل نمودار ارز دیجیتال چگونه انجام میشود؟
برای تحلیل نمودار ارز دیجیتال در ابتدا لازم است تا با توجه به نوع نمودار انتخابی نسبت به تنظیم تایمفریم مناسب و انتخاب ابزارهای تحلیل تکنیکال برای بررسی رفتار قیمت اقدام کنیم. برای مثال در تصویر زیر نمودار شمعی بیت کوین نسبت به تتر در تایمفریم روزانه را مشاهده میکنید.
در ابتدا به این نکته توجه کنید که هر کندل قیمت در تایم فریم روزانه مقدار نوسانات قیمت در بازه روزانه را نشان میدهد. در این نمودار تریدرها میتوانند علاوه بر بررسی رفتار قیمت، با مشخص کردن مقادیر بیشینه، کمینه، قیمت ابتدایی و قیمت پایانی برای هر کندل، از ابزارهای ترسیمی در تحلیل تکنیکال نیز برای مشخص کردن نواحی مهم قیمتی در نمودار استفاده کنند.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید خط افقی آبی در نمودار بیت کوین ناحیه حمایتی مهمی را در نمودار مربوطه نشان میدهد که احتمال واکنش قیمت به آن بالا است. علاوه بر این برای تحلیل نمودار قیمت ارز دیجیتال میتوان از اندیکاتورها نیز استفاده کرد.
در مثال تصویری بالا از اندیکاتور RSI استفاده شده است. با استفاده از این اندیکاتور تریدرها میتوانند نواحی اشباع خرید و اشباع فروش را پیدا کنند. این موضوع به تریدرها کمک میکند تا بتوانند نواحی از نمودار قیمت که احتمال برگشت بالایی دارد را در نمودار مربوطه مشخص کنند.
انواع نمودار ارز دیجیتال
یکی از مواردی که در تحلیل نمودار ارز دیجیتال به آن توجه میشود، انتخاب نوع نمودار ارز دیجیتال است. برای این منظور در ادامه برخی از مهمترین انواع نمودار ارز دیجیتال را بیان میکنیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع نمودار در بازارهای مالی و نحوه تحلیل آنها میتوانید فیلم آموزش تحلیل تکنیکال در سرمایه گذاری بازارهای مالی فرادرس را مشاهده کنید.
نمودار خطی
نمودار خطی سادهترین نوع نمودار در بازار ارزهای دیجیتال است. نمودار خطی با وصل کردن قیمتهای پایانی در بازه زمانی مشخص تشکیل میشود. نمودار خطی برای شناسایی کلی روندهای موجود در بازار و بررسی روندهای بلندمدت استفاده میشود. عدم ارائه جزئیات مربوط به نوسانات قیمتی از نقاط ضعف نمودار خطی محسوب میشود.
نمودار میلهای
نمودار میلهای جزئیات بیشتری از نوسانات قیمت را نسبت به نمودار خطی ارز دیجیتال نشان میدهد. هر میله قیمتی دوره زمانی مشخصی را نشان میدهد. علاوه بر این هر میله اطلاعات قیمت باز شدن، بسته شدن، بیشینه و کمینه قیمت در بازه زمانی مربوطه را در خود دارد.
بالاترین قسمت میله قیمت بیشینه و پایینترین قسمت نیز کمینه قیمتی را در بازه زمانی مربوطه نشان میدهد. قیمت اولیه یا باز شدن در نمودار میلهای توسط خطی افقی در سمت چپ میله مربوطه نشان داده میشود. از سویی دیگر خط افقی در سمت راست میله قیمتی نیز نشاندهنده قیمت پایانی در بازه مربوطه است.
نمودار شمعی
نمودار شمعی محبوبترین نمودار ارز دیجیتال است که توسط کاربران زیادی در بازار ارزهای دیجیتال استفاده میشود. نمودار شمعی تمامی اطلاعات مربوط به نمودار میلهای را دارد و نحوه بررسی اطلاعات قیمتی در آن راحتتر است. هر کندل بیانگر تغییرات قیمت در بازه زمانی انتخابی است و حاوی اطلاعات مربوط به قیمت اولیه، قیمت پایانی، قیمت بیشینه و کمینه در بازه زمانی مربوطه است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره الگوهای شمعی میتوانید فیلم آموزش الگوهای شمعی یا کندل استیک در بورس و بازارهای مالی فرادرس را مشاهده کنید.
بدنه کندلها رنگی است. معمولا از رنگ سبز برای کندلهای صعودی و از رنگ قرمز برای کندلهای نزولی استفاده میشود. در نمودار شمعی تریدرها بهراحتی میتوانند اختلاف قیمت بین باز شدن و بسته شدن کندل را بررسی کنند. سایههایی که در بالا و پایین کندل در این نوع نمودار مشاهده میشود بیانگر بیشینه و کمینه قیمتی در بازه زمانی انتخابی است.
تحلیل نمودار ارز دیجیتال با فرادرس
برای تحلیل نمودار ارز دیجیتال لازم است تا تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی را یاد بگیریم. تحلیل تکنیکال با بررسی رفتار گذشته قیمت به تریدرها در پیشبینی رفتار آتی قیمت در بازار انتخابی کمک میکند. برای این منظور ابزارهای متنوعی در تحلیل تکنیکال وجود دارد.
اولین و مهمترین ابزارهای تحلیل تکنیکال نمودار قیمت است. توانایی تحلیل نمودار قیمت نیز نیاز به کسب مهارت در استفاده از الگوهای قیمتی و استفاده از ابزارهای موجود در تحلیل تکنیکال همانند انواع اندیکاتورها و اسیلاتورها دارد. برای تحلیل نمودار ارز دیجیتال نیز همانند تحلیل نمودار سایر بازارهای مالی نیاز است تا مهارت خود را در تحلیل تکنیکال بازارهای مالی بالا ببریم.
برای این منظور فیلمهای آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که لینک برخی از آنها را در فهرست زیر مشاهده میکنید.
برای دسترسی به فیلمهای آموزشی بیشتر در حوزه تحلیل تکنیکال میتوانید از لینک زیر استفاده کنید.
اجزای اصلی نمودار ارز دیجیتال
اجزای اصلی نمودار ارز دیجیتال را در ادامه شرح میدهیم.
- تایم فریم نمودار ارز دیجیتال
- محورهای قیمت و حجم در نمودار
تایم فریم نمودار ارز دیجیتال
از هر نوع نمودار قیمت در ارز دیجیتال که استفاده میکنید، تایمفریم انتخابی نقش مهمی در تحلیل نمودار ارز دیجیتال مربوطه دارد.
تایمفریمهای متداول شامل تایمفریم یک دقیقهای، پنج دقیقه، یک ساعته، روزانه و هفتگی است. انتخاب تایمفریم مناسب برای تحلیل نمودار ارز دیجیتال به استراتژی و اهداف معاملاتی تریدرها بستگی دارد. برای مثال تریدرهایی که در بازههای زمانی کوتاهمدت ترید میکنند برای پیدا کردن موقعیتهای مناسب معاملاتی در بازههای زمانی کوتاهتر میتوانند از تایمفریمهای کوتاهمدت استفاده کنند. از سویی دیگر تریدرهای با استراتژی معاملاتی بلندمدت میتوانند از تایمفریمهای بلندمدتتری استفاده کنند.
محورهای قیمت و حجم در نمودار
محور قیمت که معمولا بهطور عمودی در سمت راست نمودار ارز دیجیتال قرار دارد، سطوح قیمتی ارز دیجیتال مربوطه را نشان میدهد. از سویی دیگر محور حجم که بهطور عمودی در سمت چپ یا پایین نمودار قیمت قرار دارد، تعداد واحدهای معاملهشده در طول تایمفریم مشخصی را نشان میدهد.
افزایش حجم معاملات بیانگر افزایش اشتیاق در بازار و افزایش احتمال تغییرات قیمت است. از سویی دیگر حجم کم معاملات عدم قطعیت در بازار مربوطه را نشان میدهد. نمودار حجم را در تصویر زیر مشاهده میکنید.
تحلیل نمودار ارز دیجیتال با اندیکاتورها
اندیکاتورها ابزارهایی در تحلیل تکنیکال هستند که برای تحلیل نمودار قیمت استفاده میشوند. برای تحلیل نمودار ارز دیجیتال نیز از انواع اندیکاتورها استفاده میشود.
برای تحلیل نمودار ارزهای دیجیتال لازم است تا با تحلیل تکنیکال آشنا شوید. برای این منظور میتوانید فیلم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال و رمزارزها فرادرس را مشاهده کنید.
برخی از اندیکاتورها بر روی نمودار قیمت و در کنار آن قرار دارند و برخی دیگر بهطور جداگانه در قسمت پایین نمودار نشان داده میشوند. در ادامه برخی از مهمترین اندیکاتورها برای تحلیل نمودار ارز دیجیتال را شرح میدهیم.
میانگین متحرک
اندیکاتور میانگین متحرک با حذف نوسانات جزئی قیمت باعث تشخیص بهتر روندهای قیمتی میشود. بنابراین تریدرها از میانگین متحرک برای شناسایی روندها و پیدا کردن نقاط مهم برگشت قیمت در تحلیل نمودار ارز دیجیتال استفاده میکنند. از سویی دیگر از میانگین متحرک میتوان برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومتی برای تحلیل نمودار بازار ارز دیجیتال موردنظر استفاده کرد.
روندهای صعودی در نمودار تغییرات افزایشی قیمت در نمودار هستند که توسط خریداران و افزایش فشار خرید ایجاد میشود. از سویی دیگر روندهای نزولی تغییرات کاهشی قیمت در نمودار مربوطه هستند که توسط فروشندگان بازار و افزایش فشار فروش ایجاد میشود.
تحلیل نمودار قیمت در ارز دیجیتال با میانگین متحرک به تریدرها در شناسایی روندها برای استفاده از فرصتهای معاملاتی در بازار موردنظر کمک میکند.
باند بولینگر
اندیکاتور باند بولینگر از سه خط تشکیل شده است. خط میانی میانگین متحرک ساده است و دو خط دیگر انحراف معیار از خط میانی را نشان میدهد. خط میانی معمولا بر روی دوره ۲۰ تنظیم میشود و بیانگر میانگین قیمتی در بازه زمانی انتخابی است. خطوط بالایی و پایینی خط میانی از اضافه و کم کردن مضربی از انحراف معیار از خط میانی محاسبه میشود.
برای این منظور خط بالایی باند بولینگر معمولا از جمع دو برابر انحراف معیار با میانگین متحرک حاصل میشود. برای محاسبه خط پایینی نیز دو برابر انحراف معیار را از خط میانی کم میکنند.
زمانی که قیمت به خط بالایی در باند بولینگر نزدیک میشود، قیمت در ناحیه اشباع خرید قرار میگیرد. از سویی دیگر نزدیک شدن نمودار قیمت به خط پایینی بیانگر حالت اشباع فروش است. بنابراین تریدرها از این اندیکاتور برای پیشبینی برگشت قیمت یا ادامه روند در تحلیل نمودار ارز دیجیتال استفاده میکنند.
ابزار فیبوناچی در تحلیل نمودار ارز دیجیتال
از ابزار فیبوناچی برای مشخص کردن سطوح حمایت و مقاومت در نسبتهای مهم فیبوناچی مانند ۲۳/۶٪، ۳۸/۲٪، ۵۰٪، ۶۱/۸٪ و ۱۰۰٪ استفاده میکنند. ابزار فیبوناچی به تریدرها کمک میکند تا بتوانند سطوح مهم برگشتی در نمودار مربوطه را پیدا کنند. با استفاده از این ابزار تریدرها میتوانند پس از حرکات قیمت سطوح مهم حمایتی یا مقاومتی را در مسیر حرکت مشخص کنند.
اندیکاتور شاخص قدرت نسبی
«شاخص قدرت نسبی» (Relative Strength Index | RSI) در تشخیص مومنتوم در تحلیل نمودار ارز دیجیتال استفاده میشود و به تریدرها نواحی اشباع خرید و فروش در نمودار مربوطه را نشان میدهد. این اندیکاتور بین اعداد صفر تا صد در نوسان است. زمانی که اندیکاتور RSI بالاتر از ۷۰ را نشان میدهد بیانگر اشباع خرید در بازار است.
از سویی دیگر اعداد پایینتر از ۳۰ در این اندیکاتور بیانگر اشباع فروش در بازار مربوطه است. تریدرها از اندیکاتور شاخص قدرت نسبی برای پیدا کردن نواحی احتمالی برگشت قیمت و میزان قدرت روند در تحلیل نمودار ارز دیجیتال استفاده میکنند.
اندیکاتور مکدی در تحلیل نمودار ارز دیجیتال
«اندیکاتور مکدی» (Moving Average Convergence Divergence | MACD) از سه قسمت خط مکدی، خط سیگنال و هیستوگرام تشکیل شده است. اندیکاتور مکدی نوعی اندیکاتور مومنتوم است که برای شناسایی جهت روند و نواحی برگشتی احتمالی در تحلیل نمودار ارز دیجیتال استفاده میشود.
زمانی که خط مکدی از پایین به بالا خط سیگنال را قطع میکند، سیگنالی صعودی محسوب میشود. از سویی دیگر زمانی که خط مکدی از بالا به پایین خط سیگنال را قطع میکند، سیگنالی نزولی برای بازار است. از سویی دیگر اندازه هیستوگرام نیز قدرت روند را نشان میدهد.
اسیلاتور استوکاستیک در تحلیل نمودار ارز دیجیتال
«اندیکاتور استوکاستیک» (Stochastic Indicator) با مقایسه قیمت پایانی با میانگین قیمتها در بازهای مشخص مومنتوم بازار مربوطه را نشان میدهد. این اسیلاتور نیز بین اعداد صفر تا صد نوسان میکند. زمانی که این اسیلاتور اعداد بالای ۸۰ را نشان میدهد بیانگر شرایط اشباع خرید است. اعداد زیر ۲۰ نیز در این اندیکاتور بیانگر حالت اشباع فروش است. تریدرها از این اندیکاتور برای شناسایی نواحی احتمالی برگشت قیمت در نمودار استفاده میکنند تا بتوانند موقعیتهای خرید و فروش مناسبی را در نمودار مربوطه پیدا کنند.
انواع الگوهای نموداری
برای تحلیل نمودار ارز دیجیتال حدود ۳۰ الی ۴۰ الگوی قیمتی در تحلیل تکنیکال وجود دارد. با وجود اینکه انتظار نمیرود تمامی این الگوها را در نمودار قیمت بشناسیم اما شناسایی هر چه بیشتر آنها در نمودار قیمت در پیشبینی بهتر روندهای احتمالی آتی در نمودار ارز دیجیتال به ما کمک میکند.
برای اینکه بدانیم بهترین الگوی نموداری کدام است لازم است تا الگویی متناسب با استراتژی معاملاتی را برای تحلیل نمودار انتخاب کنیم. بنابراین هیچ الگویی نسبت به دیگری برتری ندارد و تنها موضوع مهم تحلیل و استفاده درست از آنها است.
در ادامه برخی از الگوهای قیمتی برای تحلیل نمودار ارز دیجیتال را شرح میدهیم.
الگوی سر و شانه
الگوی سر و شانه یکی از انواع الگوهای برگشتی در تحلیل نمودار ارز دیجیتال است که سیگنالی برای تغییر روند محسوب میشود. این الگو از سه بیشینه تشکیل شده است که بیشینه قیمتی وسطی از بیشینههای کناری آن بالاتر است. قله وسطی را سر و دو قله کناری شانهها را در این الگو تشکیل میدهند. نحوه تشکیل اجزای الگوی سر و شانه را در تحلیل نمودار ارز دیجیتال میتوان به صورت زیر بیان کرد.
- شانه چپ: قلهای نسبی است که پس از آن قیمت ریزش میکند.
- سر: بلندترین بیشینه در الگوی سر و شانه است و بعد از این قله قیمت ریزش میکند.
- شانه راست: قلهای در سمت راست الگوی سر و شانه است که تقریبا همراستا با شانه چپ در این الگو است و بعد از تشکیل این قله نیز قیمت ریزش میکند.
الگوی سر و شانه بیانگر احتمال برگشت روند به سطوح پایینتر قیمتی بعد از روندی صعودی است. خط گردن در این الگو که کمینههای شانههای چپ و راست را به هم متصل میکند، سطحی مهم در الگوی سر و شانه محسوب میشود. عبور قیمت از خط گردن به سمت پایین این الگو را تکمیل میکند و نشانهای برای احتمال برگشت روند به سطوح پایینتر است.
دو قله و دو دره
الگوهای دو قله و دو دره دو نوع از الگوهای برگشتی در تحلیل تکنیکال محسوب میشوند که در تحلیل نمودار ارز دیجیتال نشان دهنده برگشت روند هستند. در ادامه نحوه تشکیل الگوهای دو قله و دو دره را نسبت به هم شرح میدهیم.
- الگوی دو قله: این الگو در روندهای صعودی ایجاد میشود و از دو قله متوالی که تقریبا در یک راستا هستند در نمودار مربوطه تشکیل میشود.
- الگوی دو دره: این الگو در روندهای نزولی ایجاد میشود و از دو دره متوالی که تقریبا در یک راستا هستند در نمودار مربوطه تشکیل میشود.
- الگوی دو قله: در این الگو در ابتدا قیمت قله اول را تشکیل میدهد، سپس قیمت کاهش پیدا میکند ولی دوباره به سمت بالا حرکت میکند و قله بعدی را در این الگو میسازد. در نهایت قیمت از قله دوم نیز به سمت پایین حرکت میکند.
- الگوی دو دره: در این الگو قیمت در ابتدا پس از ریزش دره اول را میسازد، سپس به سمت بالا حرکت میکند ولی در ادامه به سمت پایین میآید و دره دومی را تشکیل میدهد. بعد از آن قیمت دوباره به سمت بالا حرکت میکند.
الگوی دو قله سیگنالی نزولی و الگوی دو دره سیگنالی صعودی در تحلیل نمودار ارز دیجیتال محسوب میشود. تایید این الگوهای قیمتی زمانی روی میدهد که قیمت بتواند از خط گردن عبور کند. بنابراین تایید الگوی دو قله زمانی است که قیمت با شکست خط گردن به سمت پایین حرکت کند. از سویی دیگر تایید الگوی دو دره زمانی است که قیمت با شکست خط گردن از پایین به سمت بالا بتواند روند صعودی را شروع کند.
الگوهای مثلث در تحلیل نمودار ارز دیجیتال
الگوهای مثلث در تحلیل نمودار ارز دیجیتال یکی از انواع الگوهای ادامه دهنده در تحلیل تکنیکال هستند و در زمان تشکیل آنها در نمودار قیمت احتمال ادامه روند قبلی در نمودار مربوطه بیشتر است. سه نوع اصلی از الگوی مثلث را در ادامه شرح میدهیم.
- الگوی مثلث صعودی
- الگوی مثلث نزولی
- الگوی مثلث متقارن
الگوی مثلث صعودی
الگوی مثلث صعودی دارای خط مقاومت افقی در بالا و خط روند حمایتی صعودی در قسمت پایین است.
- نحوه تشکیل الگوی مثلث صعودی: قیمت به تدریج کمینههای بالاتری را در نمودار مربوطه تشکیل میدهد ولی در سطح مقاومتی یکسانی از بالا محدود میشود.
- کاربرد الگوی مثلث صعودی: الگوی مثلث صعودی در تحلیل نمودار ارز دیجیتال نیز کاربرد دارد و زمانی که قیمت بتواند مقاومت بالایی در این الگو را به سمت بالا بشکند احتمال روند صعودی افزایش پیدا میکند.
الگوی مثلث نزولی
الگوی مثلث نزولی دارای خط حمایتی افقی در پایین و خط روند مقاومتی نزولی در بالا است. در ادامه نحوه تشکیل و کاربرد آن را در تحلیل نمودار ارز دیجیتال شرح میدهیم.
- نحوه تشکیل مثلث نزولی: در الگوی مثلث نزولی قیمت بیشینههای کمتری را در بالا تشکیل میدهد ولی در قسمت پایین به سطح حمایتی یکسانی واکنش نشان میدهد.
- کاربرد الگوی مثلث نزولی: این الگو روندی نزولی را نشان میدهد. شکست خط حمایتی پایینی در این الگو بیانگر تایید الگو و افزایش احتمال روند کاهشی در نمودار است.
الگوی مثلث متقارن
الگوی مثلث متقارن دارای خطی حمایتی در پایین و خط مقاومتی در بالا است که این دو خط نسبت به هم همگرا هستند.
- نحوه تشکیل الگوی مثلث متقارن: زمانی که قیمت بین دو خط روند صعودی در پایین و خط روندی نزولی از بالا نوسان میکند، الگوی مثلث متقارن در نمودار قیمت تشکیل میشود.
- کاربرد الگوی مثلث متقارن: الگوی مثلث متقارن بیانگر ادامه روند جاری در نمودار مربوطه است. شکست در جهت روند جاری این الگو را تایید میکند.
نکات تحلیل نمودار با الگوهای قیمتی
در ادامه برخی نکات مهم برای تحلیل نمودار ارز دیجیتال با الگوهای قیمتی را بیان میکنیم.
- اهمیت صبر و کسب مهارت: شناسایی الگوهای قیمتی در نمودار زمانبر است و به تمرین نیاز دارد. برای این منظور لازم است تا تریدرها همواره الگوهای قیمتی را برای تحلیل نمودار ارزهای دیجیتال بررسی کنند.
- استفاده از تایمفریمهای متنوع: برای دریافت نتیجه بهتر از تایمفریمهای متنوع برای شناسایی الگوهای قیمتی استفاده کنید.
- استفاده از اندیکاتورها در کنار الگوهای قیمتی: بهتر است از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال برای دریافت تایید الگوهای قیمتی استفاده کنید. برای مثال استفاده از اندیکاتورهای حجم در کنار الگوهای قیمتی میتواند احتمال موفقیت تحلیل مربوطه را بالا ببرد.
- مدیریت ریسک: برای خنثی کردن اثرات سیگنالهای اشتباه در زمان ترید همواره لازم است از تکنیکهای مدیریت ریسک مانند قرار دادن حد ضرر در معاملات استفاده کنید.
برای آشنایی بیشتر با انواع الگوهای قیمتی در تحلیل تکنیکال میتوانید مطلب الگوهای تحلیل تکنیکال که باید بشناسید از مجله فرادرس را مطالعه کنید.
مراحل تحلیل نمودار ارز دیجیتال
در ادامه نکاتی کاربردی در تحلیل نمودار ارز دیجیتال را در قالب پنج مرحله شرح میدهیم.
استفاده از پلتفرم مناسب
برای انجام تحلیل بهینه نمودار ارز دیجیتال، استفاده از پلتفرمهای مناسب تحلیلی ضروری است. برای مثال پلتفرمهای مربوط به رصد و تحلیل بازار در وبسایت تریدینگ ویو امکانات مناسبی را برای تحلیل نمودار در اختیار تریدرها قرار میدهد.
برای انتخاب پلتفرم مناسب برای تحلیل نمودار قیمت میبایست امکانات پلتفرمهای معاملاتی از قبیل تعداد اندیکاتورها و ابزارهای ترسیمی ارائه شده را در آنها بررسی کنیم.
ترکیب اندیکاتورها برای تحلیل بهتر
استفاده از چند اندیکاتور در کنار هم میتواند اطلاعات بیشتری از وضعیت بازار مربوطه در اختیار تریدرها قرار دهد. برای مثال استفاده از اندیکاتور روند مانند میانگین متحرک در کنار اندیکاتور مومنتوم مانند RSI سیگنالهای بهتری را نسبت به استفاده از دو اندیکاتور مشابه در اختیار تریدرها قرار میدهد.
اما همواره به این موضوع توجه داشته باشید که برای جلوگیری از عدم تمرکز در زمان تحلیل نمودار ارز دیجیتال نباید نمودار مربوطه را بیش از حد شلوغ کنید.
شخصیسازی نمودار برای تحلیل بهتر
بسیاری از پلتفرمهای تحلیل نمودار ارز دیجیتال مانند تریدینگ ویو این امکان را در اختیار کاربران قرار میدهند تا بتوانند برای سهولت بررسی نمودار، تغییر رنگ و شخصیسازی بخشهای مختلف نمودار را مطابق با سلیقه شخصی خود انجام دهند. این موضوع به تریدرها کمک میکند تا بتوانند نمودار را با سلیقه خود تنظیم کنند تا بتوانند بهتر آن را تحلیل کنند.
رویکردی بهینه در تحلیل نمودار ارز دیجیتال
برای اینکه بتوانیم رویکردی بهینه در تحلیل نمودار ارز دیجیتال داشته باشیم میتوانیم فهرستی از اقدامات لازم را برای تحلیل نمودار موردنظر تهیه کنیم و در آن مواردی مانند شناسایی جهت روند، مشخص کردن سطوح حمایت و مقاومت و تحلیل اندیکاتورها را قید کنیم. برای مثال نمونهای از این فهرست را برای انجام تحلیل مناسب نمودار رمزارزها در فهرست زیر مشاهده میکنید.
- شناسایی جهت روند
- بررسی سطوح حمایت و مقاومت
- بررسی حجم
- اعمال اندیکاتورها
- دریافت تاییدیه برای سیگنال
- شخصیسازی نمودار برای بررسی بهتر
- انجام بکتست
انجام بکتست با پیشینه قیمت
انجام بکتست با پیشینه قیمت شامل استفاده از اطلاعات قیمت، حجم و سایر اطلاعات مرتبط برای بررسی نحوه اجرای استراتژیهای معاملاتی در قیمتهای پیشین در نمودار مربوطه است. بنابراین بهتر است قبل از اعمال استراتژی معاملاتی نحوه عملکرد آن را با انجام بکتست آزمایش کنیم.
بسیاری از پلتفرمهای تحلیل نمودار ارز دیجیتال این امکان را به کاربران میدهند تا به اطلاعات قبلی نمودار موردنظر دسترسی داشته باشند. این موضوع باعث میشود تریدرها بتوانند استراتژیهای معاملاتی را قبل از اجرا در قیمت لحظهای بازار در شرایط قبلی بازار مربوطه آزمایش کنند. با بررسی نحوه عملکرد استراتژیهای معاملاتی در شرایط قبلی بازار امکان پایش و بهینهسازی استراتژی انتخابی برای تریدرها فراهم میشود.
یادگیری ترید ارز دیجیتال با فرادرس
نمودار ارز دیجیتال برای ترید در بازار کریپتو ابزاری ضروری است. برای ترید در بازار ارزهای دیجیتال لازم است تا نحوه تحلیل نمودار قیمت را یاد بگیریم. فرقی نمیکند که تازه وارد این بازار شدهایم یا اینکه تریدری با تجربه هستیم. در هر صورت نیاز است تا برای انجام معاملات موفق از نمودار ارز دیجیتال استفاده کنیم.
برای انجام تریدهای موفق در بازار ارزهای دیجیتال لازم است تا موقعیتهای مناسبی را برای ورود به معامله و خروج از آن پیدا کنیم. برای این منظور تحلیل درست نمودار قیمت ارز دیجیتال با استفاده از الگوهای قیمتی و اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال امری ضروری است. علاوه بر این نیاز است تا تریدرها از روشهای مناسبی نیز برای مدیریت ریسک و سرمایه در بازار ارزهای دیجیتال استفاده کنند.
با توجه به اهمیت یادگیری ترید ارزهای دیجیتال فیلمهای آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که لینک برخی از آنها را در فهرست زیر مشاهده میکنید.
برای مشاهده فیلمهای آموزشی بیشتر در این حوزه میتوانید از لینک زیر استفاده کنید.
جمعبندی
در ابتدای این مطلب از مجله فرادرس تحلیل نمودار ارز دیجیتال را شرح دادیم. سپس انواع نمودارهای خطی، میلهای و شمعی را شرح دادیم. اجزای اصلی نمودار ارز دیجیتال را بیان کردیم. برای این منظور تایمفریم و محورهای قمیت و حجم در نمودار را شرح دادیم. در ادامه درباره تحلیل نمودار ارز دیجیتال با اندیکاتورها توضیحاتی ارائه کردیم.
برای این منظور میانگین متحرک، باند بولینگر، ابزار فیبوناچی در تحلیل نمودار ارز دیجیتال، اندیکاتور شاخص قدرت نسبی، اندیکاتور مکدی و اسیلاتور استوکاستیک در تحلیل نمودار ارز دیجیتال را بیان کردیم. سپس به معرفی الگوهای مهم در تحلیل تکنیکال نمودار قیمت پرداختیم. برای این منظور الگوهای سر و شانه، دو قله و دو دره و الگوهای مثلث را برای نمونه شرح دادیم و نکات تحلیل نمودار با الگوهای قیمتی را بیان کردیم.
در ادامه مراحل لازم برای تحلیل بهینه نمودار رمزارزها را توضیح دادیم. برای این منظور درباره استفاده از پلتفرم مناسب، ترکیب اندیکاتورها، شخصیسازی نمودار، استفاده از رویکردی بهینه در تحلیل نمودار و انجام بکتست توضیحاتی ارائه کردیم. در پایان نیز ترید ارز دیجیتال با فرادرس را شرح دادیم.
source