رئیس انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران، پیوند اقتصاد دانش‌بنیان با اقتصاد جهانی و نیروی انسانی را چالش‌های مهم اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور دانست و گفت: به منظور تبیین ابعاد مدیریت فناوری در این اکوسیستم، کنفرانس این حوزه را با شعار هوش مصنوعی و انقلاب چهارم صنعتی برگزار می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی محمدی امروز در نشست خبری نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی را مهمترین کنفرانس اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور دانست و افزود: این رویداد چهاردهمین دوره بین‌المللی خود را سپری می‌کند و این امر نشان‌دهنده اثرات این رویداد است که به جایی برای دورهمی صاحبان حوزه مدیریت فناوری تبدیل شده است.

وی اولین دوره برگزاری این کنفرانس را مربوط به سال ۱۳۸۲ دانست و اظهار کرد: انجمن مدیریت فناوری عمری به اندازه اکوسیستم نوآوری و فناوری دارد و حاصل فعالیت‌های آن موجب شکل‌گیری نهادهای این حوزه مانند معاونت علمی ریاست‌جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، قانون جهش تولید دانش‌بنیان و ستادهای توسعه فناوری شده است.

محمدی ادامه داد: برای انتقال دانش مدیریت فناوری اقدام به برگزاری این کنفرانس با رقابت و حضور صاحبان صنایع، فعالان دانشگاهی و نهادهای دولتی کردیم و در سال گذشته ۴۶ درصد از شرکت کنندگان پنل‌های این کنفرانس از بخش‌های خصوصی و صنعتی بوده است.

رئییس انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران زمان برگزاری کنفرانس در سال جاری را روزهای ۱۹ و ۲۰ دی در پژوهشگاه نیرو دانست و ادامه داد: این کنفرانس در سال جاری با شعار «نوآوری فراتر از مرزها: انقلاب صنعتی چهارم و هوش مصنوعی» برگزار می‌شود، چرا که آینده اقتصاد بر دوش هوش مصنوعی سوار است و تا یک دهه آینده این روند ادامه دارد.

وی افزود: یکی از ماموریت‌های این کنفرانس ترویج اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان است؛ ما به عنوان جامعه مدیریت فناوری در این زمینه نگرانی داریم؛ این‌که به اثرات مورد نظر قانونگذار در قانون جهش تولید دانش‌بنیان توجه نشود و نظر قانونگذار در این زمینه «هل دادن اکوسیستم نوآوری و فناوری از زمین خاکی به زمین واقعی» است.

محمدی اضافه کرد: زمین بازی واقعی اکوسیستم نوآوری کشور، حضور شرکت‌ها در زمین بازی اقتصادی است که برای این منظور نیاز به پیوند شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک و متوسط با شرکت‌های بزرگتر است.

وی ادامه داد: از این رو در این کنفرانس در خصوص ابعاد اجرایی‌سازی این قانون با همکاری معاونت علمی ریاست‌جمهوری و سایر مجموعه‌ها بحث و تبادل نظر خواهد شد.

محمدی در ادامه به چالش‌های اکوسیستم نوآوری کشور اشاره کرد و گفت: هیچ اکوسیستم در دنیا رشد نکرده، مگر آنکه با اقتصاد جهانی پیوند خورده شده باشد و یکی از چالش‌های این پیوند، اتصال به اقتصاد جهانی است.

وی افزود: در این راستا اکوسیستم نوآوری و فناوری ایران باید به شرکت‌های بزرگ از یک سو و از سوی دیگر به اقتصاد جهانی پیوند بخورد.

رئیس انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران، حضور در بازار بین‌المللی و جذب سرمایه را از دیگر چالش‌ها دانست و ادامه داد: دومین چالش ما تامین مالی است. کل ظرفیت استارت‌اپی کشور کوچک است حتی برای اقتصاد ایران. کل منابع دولتی اختصاص داده شده به این اکوسیستم بسیار کوچک است و منجر به اقتصاد دانش‌بنیان نمی‌شود.

وی یادآور شد: سومین چالش «نیروی انسانی» است. بر خلاف آنچه تصور می‌شود که نیروی انسانی زیادی داریم، ولی این تعداد به اندازه تبدیل شدن به اقتصاد دانش‌بنیان نیست.

محمدی تاکید کرد: کشورهایی چون چین و هند برای توسعه خود یکی از سیاست‌هایی که اتخاذ کردند، بازگشت نخبگان به کشورشان بوده است.

انتهای پیام 

source

توسط expressjs.ir