دنیای علم و فناوری در روز چهارم آذر ماه ۱۴۰۳ شاهد رخدادهای جالبی بود که این خبر به اختصار به آنها پرداخته است.

به گزارش ایسنا، علم و فناوری ایران و جهان امروز با اخبار گوناگونی همراه بود. اکنون در این گزارش به مرور خلاصه این اخبار می‌پردازیم.

آزمایش موتور جدید دوزیست چین برای سلاح‌های مافوق صوت

چین موتور قدرتمندی را آزمایش کرده است که می‌تواند سلاح‌ها را با سرعت قابل توجهی هم در هوا و هم زیر آب پیش ببرد. 

تشریح آخرین وضعیت «هدهد» و «کوثر» در مدار/دو چالش بخش خصوصی برای ورود به صنعت فضا

ماهواره‌های هدهد و کوثر که در بامداد ۱۵ آبان‌ماه با ماهواره‌بر سایوز به مدار ۵۰۰ کیلومتری پرتاب شدند، اکنون در مدار تثبیت شده‌اند و به گفته محققان فاز به دست‌گیری و عملیاتی شدن ماهواره هدهد تقریبا رو به اتمام است، ولی ماهواره کوثر در فرآیند خودکار سمت گیری درست به سمت زمین و خورشید قرار دارد و تاکنون در این فرایند روند مثبتی را طی کرده است. 

حمایت مالی «اوپن‌آی‌آی» از پژوهش در زمینه اخلاق هوش مصنوعی

شرکت «اوپن‌آی‌آی»(OpenAI) فاش کرد که برای یک پروژه با عنوان «پژوهش اخلاق هوش مصنوعی»(Research AI Morality) به پژوهشگران «دانشگاه دوک»(Duke University) کمک مالی اعطا کرده است. 

اثرات هوش مصنوعی در مدیریت انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی مصرف سوخت

طبق گزارش اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) استفاده از هوش مصنوعی در بخش‌هایی مانند مراکز داده، حمل و نقل و صنعت می‌تواند مصرف انرژی را به طور چشمگیری کاهش داده و از انتشار گازهای گلخانه‌ای جلوگیری کند، همچنین این فناوری قادر است در مدیریت انرژی‌های تجدیدپذیر مانند خورشیدی و بادی با پیش‌بینی تقاضا و بهینه‌سازی مصرف انرژی، به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی کمک کند. 

کمک ۱۱.۵ میلیون دلاری ناسا برای طراحی هواپیماهای نسل آینده

ناسا به دنبال توسعه نسل جدیدی از هواپیماهای تجاری کم آلاینده است که سفرهای کارآمدتر و پایدارتر را ارائه دهند. آژانس فضایی آمریکا پنج پروژه طراحی جدید را به عنوان بخشی از ابتکار طرح مفهومی هواپیماهای پیشرفته برای پایداری محیطی(AACES) سفارش داده است. 

آدامسی که می‌تواند از زایمان زودرس جلوگیری کند

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که جویدن آدامس با زایلیتول خطر زایمان زودرس را کاهش می‌دهد. این یافته‌ها به ارائه یک اقدام مقرون به صرفه و ساده برای بهبود مراقبت‌های بهداشتی دهان و دندان و جلوگیری از عوارض بارداری کمک می‌کند. 

جایگزین شدن نانوکاتالیست ایرانی با نمونه‌های وارداتی در پتروشیمی‌ها

نانو کاتالیست‌های اکسی کلراسیون در تولید PVC ها به عنوان یکی از متداول‌ترین مواد پلاستیک و پرمصرف‌ترین پلیمر در صنایع ساختمان تا صنعت الکترونیک، داروسازی و خودروسازی، کاربرد دارد که این ماده بعد از اعمال تحریم‌ها به ایران فروخته نشد و اکنون تولیدات یکی از شرکت‌های دانش بنیان جایگزین نمونه وارداتی این کاتالیست شده است.

معافیت مالیاتی ۱۵۰۰ میلیارد تومانی برای دانش‌بنیان‌ها

معاون علمی رئیس‌جمهور با بیان اینکه کل معافیت مالیاتی مصوب معاونت علمی برای شرکت‌های دانش‌بنیان ۱۵۰۰ میلیارد تومان و فروش این شرکت‌ها بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است، گفت: امسال یک گلوگاه مهم و تاریخی در اجرای ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان وجود دارد و لازم است این قانون از سوی سازمان امور مالیاتی، به طور شفاف و دقیق اجرایی شود تا ضمن بهره‌مندی شرکت‌ها از مزایای این قانون، زمینه برای اطمینان سایر شرکت‌ها فراهم و به جذب و ترغیب آنان به سوی سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه منجر شود.

هوش مصنوعی، شخصیت ۱۰۰۰ نفر را کپی کرد!

گروهی از پژوهشگران «دانشگاه استنفورد» و «گوگل دیپ‌مایند» با کمک هوش مصنوعی، کپی‌هایی را از شخصیت ۱۰۰۰ شرکت‌کننده ساختند و تقلید آنها را از همتایان انسانی خود بررسی کردند. 

کشورهای منطقه و آفریقا مقصد صادراتی فریزرهای آزمایشگاهی ایرانی

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت فریزرهای آزمایشگاهی و تجهیزات برودتی شدند که مقصد صادراتی کشورهای منطقه و آفریقا هستند. 

آغاز ثبت‌ نام قطعی نمایشگاه ایران هلث از ۱۷ آذر

ثبت نام قطعی بیست و ششمین دوره نمایشگاه ایران هلث از ۱۷ آذر ماه آغاز می‌شود. 

عینک مخصوص مبتلایان به صرع ساخته شد

دانشمندان دانشگاه‌های گلاسکو و بیرمنگام یک عینک ساخته‌اند که می‌تواند به کاهش خطر تشنج مبتلایان به صرع کمک کند. 

فراخوان ستاد علوم شناختی برای حضور شرکت‌ها در پاویون کنگره علوم اعصاب

ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در فراخوانی از شرکت‌ها و مراکز دانش‌بنیان و استارت‌آپی فعال در حوزه شناختی خواست محصولات و دستاورهای فناورانه خود را در پاویون شناختی این ستاد، در کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی در تهران به نمایش بگذارند. 

باکتری زباله‌ها رگ‌های خونی را پیر می‌کند

یک پژوهش جدید نشان داده است که چگونه یک نوع کمتر شناخته‌شده از آلودگی می‌تواند سرعت پیری بافت قلبی-عروقی را افزایش دهد. 

ویدئوی جدید «ایلان ماسک» از ششمین پرتاب «استارشیپ»

صحنه‌های خیره‌کننده پرواز موشک بزرگ «استارشیپ»(Starship) هنوز به پایان نرسیده‌اند. «ایلان ماسک»(Elon Musk) مدیرعامل شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) در حساب ایکس خود، یک ویدئوی جدید را از اوج گرفتن استارشیپ در آسمان منتشر کرد.

تعجب ستاره‌شناسان از مدار عجیب جوان‌ترین سیاره فراخورشیدی کشف شده تاکنون

پژوهشگران دانشگاه کارولینای شمالی به تازگی یک سیاره فراخورشیدی کوچک را کشف کرده‌اند که می‌تواند درک کنونی ما از چگونگی شکل‌گیری سیارات در منظومه‌های خورشیدی جدید را به چالش بکشد. 

ساخت ربات درامر سریع‌تر از انسان توسط دانشمند ایرانی

یک ربات جدید نوازنده درام که ZRob نام دارد می‌تواند به نوازندگان انسانی کمک کند تا به قله‌های جدیدی از خلاقیت برسند. 

انتهای پیام

source

توسط expressjs.ir