موفقیت اولین پیوند ریه‌دوگانه رباتیک

موفقیت اولین پیوند ریه‌دوگانه رباتیکاختصاصی «تابناک با تو»؛ جراحان آمریکایی برای نخستین‌بار با انجام یک عمل رباتیک‌دوگانه، تمام ریه‌ها را به بدن یک بیمار ۵۷ ساله که از بیماری مزمن انسدادی ریه رنج می‌برد، پیوند زدند.

«استفانی‌ژانگ»، استادیار دانشگاه نیویورک گفت: «استفاده از ربات‌های خودکار به ما امکان می‌دهد تا شانس موفقیت را به حداکثر برسانیم و پیامدهای منفی ناشی از جراحی برای بدن را کاهش بدهیم، و همچنین شدت درد را پس از جراحی کاهش دهیم. این فرصت برای بازگرداندن بیماران به حالت عادی یک دستاورد بزرگ برای ما است.»

اولین شرکت‌کننده در چنین آزمایشی یک زن آمریکایی ۵۷ ساله به نام «شریل‌مرکار» بود که در سال ۲۰۱۰ پزشکان یک نوع بیماری انسدادی مزمن ریه شدید را در او تشخیص دادند. در این بیماری، در نتیجه التهاب مزمن بافت و باریک شدن برونش‌ها، مشکلات تنفسی و کاهش اکسیژن در خون ایجاد می‌شود.

موفقیت اولین پیوند ریه‌دوگانه رباتیک

وضعیت خانم مرکار در سال ۲۰۲۲ پس از ابتلا به عفونت کروناویروس بدتر شد و به پیوند کامل ریه نیاز پیدا کرد. هیچ اهداکننده‌ای برای او پیدا نشد و پزشکان از او برای شرکت در آزمایش پیوند ریه رباتیک دعوت کردند. ربات دو برش کوچک بین دنده‌های زن ایجاد کرد و سپس اندام های تنفسی قدیمی را برداشت و ریه های سالم را جایگزین آنها کرد.

این روش با موفقیت کامل همراه بود و راه را برای استفاده گسترده‌تر از ربات‌ها در هنگام انجام عملیات تنفسی پیچیده باز کرد. ژانگ امیدوار است که استفاده از آن بتواند جان چندین هزار بیمار مبتلا به آسیب‌ریوی را نجات دهد و همچنین احتمال عوارض بعد از عمل را در این بیماران کاهش دهد.

source

توسط expressjs.ir