جوان آنلاین: گزارشها حاکی از توصیه یک شرکت مشاوره صهیونیست برای یک پروژه آزمایشی جهت ایجاد یک مرکز با هدف توزیع کمکهای بشردوستانه در منطقهای در داخل غزه است که تحت کنترل رژیم صهیونیستی است و توسط جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اداره نمیشود.
بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «معا»، در این گزارش ادعا شده که امارات متحده عربی ممکن است یکی از حامیان مالی این پروژه باشد که توسط یک سازمان کمک خصوصی (به جای سازمان ملل) ایجاد میشود و توسط پیمانکاران خصوصی که با هماهنگی ارتش رژیم صهیونیستی کار میکنند، ایمن میشود.
در همین رابطه، یک مقام اماراتی صحت این ادعاها را به شدت رد و اعلام کرد: «گزارشهای منتشر شده در خصوص حمایت مالی امارات از یک مرکز آزمایشی بشردوستانه در غزه بیاساس است و کشورم این ادعاها را رد کرده و تاکید دارد این گزارشها شایعه محض است.»
این مقام مسئول در اظهاراتی به رسانههای آمریکایی گفت، امارات از بازسازی غزه پس از پایان جنگ بدون پایبندی رژیم صهیونیستی به تشکیل کشور مستقل فلسطین حمایت نخواهد کرد.
وی همچنین تاکید کرد، امارات در چارچوب حمایت قاطع و ثابت خود از حق تعیین سرنوشت فلسطینیان و اعتقاد خود به اینکه ثبات منطقهای تنها از طریق راهکار تشکیل ۲ دولتی برقرار میشود، آماده ارائه حمایت خود به غزه در مرحله پساجنگ، بدون تشکیل کشور فلسطین نیست.
پیشتر روزنامه «یسرائیل هیوم» گزارش داد که «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه با رهبران ارشد ارتش نشستی را درباره تغییر روش توزیع کمکهای بشردوستانه در نوار غزه برگزار کرد. در این نشست درباره امکان ورود یک شرکت امنیتی آمریکایی به محلههای مشخصی از نوار غزه و بر عهده گرفتن مسئولیت وظایف غیرنظامی و توزیع کمکهای بشردوستانه صحبت شد.
این روزنامه همچنین نوشت: «یک مشکل قانونی درباره این طرح وجود دارد و آن این است که اگر اسرائیل به حمایت مالی از این شرکت آمریکایی بپردازد، در این صورت شاخه اسرائیل محسوب میشود و از نظر قوانین بینالمللی ممکن است مشکل ایجاد کند. راهحلی که اسرائیل در حال حاضر مشغول بررسی آن برای حل این مشکلات درباره شرکت امنیتی آمریکایی است، تلاش برای جذب حمایت مالی خارجی از آن از سوی کشورهای خارجی یا سازمانهای امدادرسان بینالمللی است.»
در همین حال وبسایت آکسیوس گزارش داد، شرکت مشاوره امنیت ملی ایالات متحده تحت عنوان «اوربیس» (Orbis) اخیرا مطالعهای را در مورد چگونگی ارسال امن کمکهای بشردوستانه در غزه به کابینه تلآویو ارائه کرده است.
در همین رابطه، منابع گفتند که در طول کار بر روی این مطالعه، اوربیس با چندین پیمانکار امنیتی خصوصی صحبت کرد تا نظرات آنها را دریافت کند. این طرح خواستار تامین مالی این پروژه توسط کشورهای کمککننده است و مقامات تلآویو از امارات به عنوان کمککننده بالقوه یاد کردند.
یک منبع گفت که هدف از این اقدامات، «تلاش برای باثبات کردن» وضعیت انسانی در غزه برای یک دوره انتقالی تا زمانی که یک سیاست جامعتر پس از جنگ تدوین شود، است. اوربیس در بیانیهای به آکسیوس تصریح کرد که هیچ نقشی در روند آینده غزه نخواهد داشت.
در سایه بحران شدید انسانی و شبح قحطی بهویژه در شمال نوار غزه، رژیم صهیونیستی همچنان بر ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه نظارت میکند و همکاری با سازمانهای بینالمللی را برای ورود دارو، مواد غذایی و نیازهای اساسی رد میکند. رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ با حمایت آمریکا یک کشتار جمعی را در غزه راه انداخته که به شهادت و زخمی شدن ۱۴۸ هزار فلسطینی منجر شده و یکی از بدترین فجایع انسانی در جهان را در غزه رقم زده است.
source