واحد خبر mobile.ir : کمپانی سامسونگ الکترونیکس به تازگی در بلاگ خود فناوری جدیدی موسوم به ISOCELL ALoP را برای دوربین گوشی‌های هوشمند معرفی کرده است که پیشرفت قابل توجهی در زمینه دوربین‌ تله‌فتوی اسمارت‌فون‌ها ایجاد خواهد کرد. تکنولوژی تازه شرکت کره‌ای شیوه‌ای برای مقابله با چالش روبه‌رشد برآمدگی دوربین‌های بخش پشتی گوشی‌ها ارائه می‌دهد و قادر است تقاضای کاربران برای ثبت عکس با کیفیت بالاتر، به ویژه در عکس‌های تله‌فتو را برآورده سازد. به گفته منابع خبری، سامسونگ قصد دارد نوآوری خود را به طور رسمی در CES 2025 به نمایش بگذارد.

تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند تاکنون به منظور تأمین نظر کاربران برای بهبود ویژگی‌های دوربین اسمارت‌فون تعداد دوربین‌ها را افزایش داده‌ و لنزهای واید، اولتراواید و تله‌فتو را در آن‌ها جای داده‌اند. با این حال، افزودن قابلیت‌ زوم اپتیکال بالاتر 3 تا 3.5 برابری به دوربین‌های تله‌فتو اغلب منجر به ماژول‌های بزرگ‌تر و برآمدگی پشت گوشی می‌شود و یکدستی ظاهری گوشی‌های هوشمند مدرن را از بین می‌برد. از میان گوشی‌هایی با این مشخصات می‌توان به محصولات پرچم‌دار vivo X200 Pro و Oppo Find X8 Pro اشاره کرد که از مشخصات پیشرفته‌ای بهره می‌برند، اما ماژول دایره‌ای شکل و بزرگ بخش پشتی آن‌ها به شکل برآمده طراحی شده است و هنگام قرارگیری روی سطح صاف، دچار لق‌خوردگی می‌شوند.

vivo X200 Pro

حالا فناوری ISOCELL ALoP سامسونگ بناست این چالش را برطرف سازد. به گفته سامسونگ، به‌کارگیری لنز مسطح در این تکنولوژی سبب کاهش ضخامت ماژول می‌شود و در عین حال استفاده از لنزی با دیافراگم بزرگ برای افزایش روشنایی تصویر نیز به آن افزوده شده است. این طراحی تعادلی مناسب بین جنبه زیبایی ظاهری و عملکرد دستگاه ایجاد می‌کند و امکان ثبت تصاویر با اعوجاج کم را در تنظیمات روز و شب فراهم می‌کند.

ALoP چیست؟

فناوری ALoP ابزاری نوآورانه برای ترکیب مجموعه‌ای از لنزهای تله‌فتوی بزرگ در یک گوشی هوشمند بدون برجسته شدن بیش از اندازه ماژول دوربین است. برای ساخت یک دوربین تله‌فتو با ضریب f پایین، شاخص موسوم به قطر موثر مردمک یا EPD (کوتاه‌شده Entrance Pupil Diameter) در لنز باید بزرگ باشد و چگونگی جای دادن چنین لنز بزرگی از نظر جنبه‌های طراحی گوشی چالشی جدی به‌شمار می‌رود.

در طرح جدید سامسونگ از فناوری نوآورانه «همه لنزهای روی منشور» یا ALoP ( کوتاه‌شدهAll Lenses on Prism) استفاده شده است که ساختار لنز و منشور را بازآرایی می‌کند و امکان استفاده از دوربین‌های تله‌فتو با روشنایی بیشتر را بدون افزایش ضخامت ماژول دوربین در گوشی‌ها فراهم می‌سازد.

در فناوری ALoP برخلاف تنظیمات معمول دوربین‌های تاشده تله‌فتو که در آن لنزها به صورت عمودی تراز می‌شوند و بین سنسور تصویر و منشور قرار می‌گیرند، لنزها به صورت افقی و مستقیما روی منشور جای داده می‌شوند. غول کره‌ای مدعی است که با این رویکرد نه تنها ضخامت ماژول به حداقل می‌رسد، بلکه طول آن هم کوتاه می‌شود و مشکل برآمدگی‌ نامطلوب دوربین که سبب هم‌سطح نبودن گوشی و لق خوردن آن می‌شود، از بین می‌رود.

طراحی دوربین‌های پریسکوپی عادی در سمت چپ و ALoP سامسونگ در سمت راست

یکی از جالب‌ترین ویژگی‌های دوربین ISOCELL ALoP طراحی جمع‌وجور در عین ارائه تصویری با کیفیت بالاست. در ساختار ALoP از یک منشور کج با زاویه 40 درجه و یک مجموعه حسگر با زاویه 10 درجه استفاده شده است که سبب می‌شود ضخامت آن در مقایسه با ماژول‌های معمول تا 22 درصد کاهش یابد. در نتیجه، گوشی‌های مجهز به این دوربین با برخورداری از ارگونومی بهبودیافته از برآمدگی کم‌تری برخوردارند و در عین حال امکان ثبت تصاویر با کیفیت بالا در این دوربین‌ها حفظ شده است.

فناوری ALoP سامسونگ در شرایط با نور کم عملکرد بهتری را ارائه می‌دهد و به‌گفته سامسونگ با پشتیبانی از گشودگی f/2.58 در فاصله کانونی 80 میلی‌متری، ثبت تصاویر روشن و شفاف را با کاهش اعوجاج، حتی در نورهای بسیار کم تضمین می‌کند. به این ترتیب دوربین ISOCELL ALoP سامسونگ انتخابی مناسب برای کاربرانی خواهد بود که عکاسی در شب را در فهرست اولویت‌های خود دارند.

دوربین ISOCELL ALoP سامسونگ علاوه بر مزایای فنی، جذابیت بصری گوشی‌های هوشمند را نیز بهبود می‌بخشد. دوربین ALoP با جابه‌جایی منشور مستطیل‌‌شکل حاضر در دوربین‌های پریسکوپی با ظاهر نسبتا براق که در دوربین‌های تاشده معمول دیده می‌شود، از ظاهر دایره‌ای‌‌شکل برخوردار است که به حفظ یکپارچگی ظاهری گوشی کمک می‌کند.

بنا بر گزارش‌ها، سامسونگ نیز مشابه اپل قصد دارد مدل Slim را به عنوان بخشی از تولیدات خود در سال 2025 میلادی ارائه دهد و احتمال دارد که معرفی فناوری جدید نیز در همین راستا باشد.

source

توسط expressjs.ir