جوان آنلاین: پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در ماه نوامبر، کرهجنوبی را وادار کرده است تا درباره امکان ارسال مستقیم تسلیحات به اوکراین تجدید نظر کند، تصمیمی که میتواند تأثیر زیادی بر جهتگیری جنگ داشته باشد.
به گزارش ایسنا، شبکه آمریکایی«بلومبرگ» در گزارشی به نقل از یکی از مقاماتی که هویت آن فاش نشده، نوشت: «دولت یون سوک یول اکنون باید موضع رئیسجمهور منتخب ایالات متحده را در نظر بگیرد و سپس درباره تغییر سیاست دیرینه خود مبنی بر عدم ارسال کمکهای مرگبار به کییف تصمیم گیری کند.»
یکی دیگر از مقامات دولتی کره جنوبی به این شبکه گفت که سئول همچنین در حال بررسی میزان تأثیرگذاری رویکرد ترامپ درباره جنگ بر حمایت از اوکراین در میان طیف وسیعی از کشورها است.
به اذعان بلومبرگ این اظهارات نشان میدهد که احتمال ارسال مهمات از سوی کره جنوبی به اوکراین بسیار کاهش یافته است.
«کیم جونگ»، استاد علوم سیاسی در دانشگاه مطالعات کره شمالی در سئول به این شبکه آمریکایی گفت: «اگر ترامپ به کاخ سفید نقل مکان کند و بخواهد از مناقشه خارج شود، برای کره جنوبی، که حتی یکی از اعضای ناتو نیست، بسیار ناخوشایند است که در این مرحله وارد عمل شود.»
دفتر «یون سوک یول»، رئیس جمهور کره جنوبی در پاسخ به درخواست بلومبرگ برای اظهار نظر اعلام کرد که دولت کره جنوبی سناریوهای احتمالی همکاری نظامی روسیه و کره شمالی را پس از استقرار ادعایی نیروها توسط پیونگ یانگ بررسی کرده و اقدامات متقابلی را اجرا خواهد کرد.
کشورهای غربی و اوکراین مدعی حضور حداقل هشت هزار نیروی کره شمالی در جنگ اوکراین شدهاند.
طبق گزارش بلومبرگ، سئول مدتهاست که در برابر درخواستهای متحدان غربی خود برای بهرهبرداری از ذخایر نظامی عظیم خود و ارسال مستقیم سلاح یا مهمات به اوکراین مقاومت میکند. با این حال، استقرار ادعایی بیش از هشت هزار سرباز کره شمالی در روسیه این موضع را تغییر داده است و رئیس جمهور کره جنوبی اخیرا گفت که دخالت مستقیم پیونگ یانگ در درگیری تهدیدی برای امنیت کشورش است.
منشا گزارش رسانهها درباره حضور نیروهای کره شمالی در جنگ اوکراین، وزارت دفاع آمریکا است. به باور کارشناسان، آمریکا با طرح این ادعا، بهدنبال افزایش کمکهای نظامی خود به اوکراین است.
با این وجود، رئیس جمهور کره جنوبی در یک کنفرانس مطبوعاتی هفته گذشته در حالی که نتایج انتخابات آمریکا هنوز مشخص نشده بود گفت: «ما احتمال حمایت تسلیحاتی از اوکراین را رد نمیکنیم.»
طبق گزارش بلومبرگ، در صورت حمایت نظامی سئول از کییف، خشم مسکو برانگیخته و باعث تحریک بیشتر پیونگ یانگ خواهد شد.
«نائوکو آئوکی»، دانشمند علوم سیاسی در شرکت رند در واشنگتن به این شبکه آمریکایی گفت: «حتی اگر کره جنوبی نتواند از همه اقدامات کره شمالی جلوگیری کند، ممکن است بر میزان مشارکت کره شمالی در این جنگ تأثیر بگذارد. کره شمالی کارهای بیشتری میتواند انجام دهد و کره جنوبی میخواهد فعالیتهای کره شمالی را به حداقل برساند.»
تجدیدنظر سئول از ارسال تسلیحات مرگبار به اوکراین درحالی است که ترامپ در مبارزات انتخاباتی متعهد شد که جنگ اوکراین را «طی ۲۴ ساعت» از طریق مذاکره با روسیه و اوکراین پایان دهد. همین مسئله به شکل گرفتن سوالاتی پیرامون میزان تعهد آمریکا به اوکراین در دولت دوم ترامپ انجامیده است.
از طرفی، طبق گزارش بلومبرگ، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین، در حال آماده شدن برای فرستادن نمایندهای به سئول است تا کره جنوبی را برای تجدید نظر در موضع خود به نفع اوکراین متقاعد کند.
هراس سئول از مسکو
به اذعان بلومبرگ، علاوه بر پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، موضع محتاطانه سئول در ارائه تسلیحات به کییف از ترس کره جنوبی از تبدیل روسیه به دشمن خود نیز نشات میگیرد. وزارت خارجه روسیه تهدید کرده است ارسال سلاح از سوی کره جنوبی به اوکراین، برای سئول «عواقب امنیتی» در پی خواهد داشت.
علاوه بر هراس سئول از مسکو، محبوبیت ۱۷ درصدی رئیس جمهور کره جنوبی در بین شهروندان این کشور، یکی دیگر از دلایل عدم خواست سئول برای مشارکت در جنگ اوکراین است.
source