۱۴:۴۷ – ۱۸ آبان ۱۴۰۳
احد وظیفه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: براساس نقشه های هواشناسی، در حال حاضر میانگین بارش کشور بالای نرمال است و بدلیل آنکه هنوز بارش قابل ملاحظه ای در کشور نداریم، درصدی نمی توان اعلام کرد.
او با بیان اینکه در قالب استان ها بارش ها بالاتر از نرمال است، افزود: در این فصل بارش در استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل قابل ملاحظه بود که اکنون وضعیت چشمگیر نیست.
وظیفه ادامه داد: بنابر مدل های اقلیمی میانگین بارش استان های کشور نرمال است به طوریکه نسبت به پاییز سال گذشته و دوره بلندمدت مناسب تر است. هرچند مناطق غربی و شمال غرب کشور که باید بیشترین بارش دریافت کنند، چندان چشمگیر نیست.
افزایش دمای هوا در فصل پاییز نسبت به مدت مشابه سال قبل
رئیس مرکز خشکسالی با بیان اینکه وضعیت دما از ابتدای آبان تاکنون نرمال بوده است، افزود: در فصل پاییز دما به طور کلی ۱.۴ درجه دما فراتر از نرمال بود به طوریکه در هفته جاری مناطق سواحل شمال تا شمال غرب، دامنه های شمال غرب، بخش های شمال غرب آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل تا حدی دما گرایش به نرمال و اندکی زیرنرمال و مابقی مناطق کشور دمای ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال است و هفته آتی منطقه غرب و شمال غرب دما نرمال و زیرنرمال و جنوب و شرق کشور بیش از نرمال خواهد بود.
به گفته او، از نیمه آبان تا بهمن متوسط دمای کشور ۶۰ تا ۷۰ درصد بویژه در حوزه زاگرس و جنوب کشور بیش از نرمال است، همچنین از لحاظ بارندگی کشور متاسفانه شامل منطقه خاورمیانه تا آسیای میانه و از آن طرف شرق آفریقا بارش های کمتر از نرمال داریم.
پیش بینی احتمال ۶۰ درصدی کاهش بارش ها در فصل پاییز
وظیفه ادامه داد: بسیاری از مناطق غرب زاگرس از نیمه آبان تا نیمه بهمن با احتمال ۵۰ تا ۶۰ درصد بارش کمتر از نرمال خواهد بود و امیدواریم که با رسیدن انتهای زمستان و اوایل بهار بی هنجاری بارندگی کاهش می یابد به طوریکه انتظار سال پربارش و فراتر از نرمال بعید به نظر می رسد.
به گفته او، با توجه به احتمال کاهش بارش در برخی استان ها، احتمال اینکه کمبود منابع آبی جبران شود، ضعیف است، از این رو به کشاورزان توصیه می شود که کشت حداکثری را انجام ندهند.
کشاورزان مصرف کودهای همزمان را در دستور کار قرار بدهند
وظیفه ادامه داد: با توجه به شرایط جوی و کاهش بارندگی ها به کشاورزان توصیه می شود که نحوه کشت و مساحت کشت را در نظر بگیرند، هرچند احتمال تغییر پیش بینی ها وجود دارد.
رئیس مرکز خشکسالی با بیان اینکه شرایط بارش و دما در فصل پاییز تا اوایل زمستان مناسب نیست، افزود: با توجه به شرایط پیش بینی جوی به کشاورزان توسعه کشت توصیه نمی شود، از این رو ملاحظه مساحت کشت باید مدنظر قرار بگیرد.
این مقام مسئول با تاکید بر مصرف کودهای کشاورزی به طور همزمان در آغاز سال زراعی گفت: بنابر توصیه وزارت جهاد به کشاورزان، استفاده از دستگاه های خودکار کودکار کاشت غلات انجام شود چراکه نیازی به شخم زدن نیست و این امر منجر حفظ رطوبت گندم و جو با عمق مناسب می شود.
رئیس مرکز خشکسالی با تاکید بر ضرورت توجه فه تراکم کشت گفت: با توجه به سال کم بارشی، تراکم کشت با در نظرگرفتن پتانسیل بارش در دیمزارها باید با دقت انتخاب شود، همچنین بذر مصرفی قارچ کش ها بذر مالی شود و نوع کود و زمان مصرف توصیه می شود که در زمان کشت کودهای ازوته، فسفانه و پتاسه مصرف کنند.
خبرنگار: آزاده محبی
source