اختصاصی «تابناک با تو»؛ با پنج عکسهایی تکاندهنده از جنگجهانی دوم با ما همراه باشید:
۱. اسیر ۱۹۴۳
این عکس یک سرباز آلمانی تکیده را نشان میدهد که پس از نبرد استالینگراد در سال ۱۹۴۳ میلادی، اسیر شدهاست. چهره مرد تجسمی از ناامیدی است، او سرنوشت تلخ هزاران سرباز و غیرنظامی شبیه به خود در طول خونینترین نبرد تاریخ، را دارد که طی آن دو میلیون نفر کشتهشدند.
۲. کوتاه کردن مو، ۱۹۴۲
این عکس رنگی دراماتیک یک خلبان ارتشهوایی سلطنتی بریتانیا، را نشان میدهد که موهای خود را کوتاه میکند، کتاب میخواند و پیپ میکشد و علیرغم آرامش عجیبی که دارد قرار است برای نبرد آتشین قریبالوقوع علیه دشمنانش آماده بشود. برخی میگویند این عکس در سال ۱۹۴۲ در یک فرودگاه در بریتانیا گرفته شدهاست، یعنی جایی که خلبانان در حال آماده شدن برای رهگیری هواپیماهای آلمانی بودند.
خونسردی او با توجه به ماموریت خطرناک پیشرو، در جنگ جهانی دوم، چشمگیر است. در این نبرد که در سال ۱۹۴۲، رخ داد ۳۰۰۰ خلبان انگلیسی موفق شدند تهاجم آلمان را دفع کنند، اما بهای سنگینی پرداختند و تقریباً نیمی از آنها در نبردی که ۱۱۲ روز به طول انجامید کشته شدند.
۳. کامیکازه، بادهای مقدس، ۱۹۴۴
این عکس، خلبان ۱۷ سالهای به نام «یوکیو اراکی» را نشان میدهد که یک تولهسگ کوچک را در میان چهار خلبان دیگر در آغوش گرفتهاست. این عکس یک روز قبل از انجام مأموریت انتحاری آنها در اوکیناوا ثبت شدهاست.
این حملات در اکتبر ۱۹۴۴ در پاسخ به شکستهای جدی ژاپن از متفقین، آغاز شد. ژاپنیها معتقد بودند که تغییر تاکتیکها و استفاده از حملات انتحاری مؤثرتر است و ممکن است روند جنگ را به سود آنها تغییر بدهد. آنها سوار هواپیماها پر از موشک، بمب و سوخت شدند و خلبانها سعی کردند هواپیماها را به سمت کشتی دشمن هدایت کنند که این کار دقیقتر و مضرتر از سلاحهای معمولی تلقی میشد.
به گفته نیروی هوایی ایالات متحده، حدود ۲۸۰۰ بمبافکن انتحاری حمله خود را انجام دادند که در نتیجه ۲۴ کشتی غرق شد و بیش از ۱۰ هزار ملوان دیگر زخمی شدند. جامعه ژاپن به داوطلب شدن برای این مأموریتهای انتحاری علاقه نشان داد و گفته میشود که تعداد داوطلبان عملیات انتحاری ژاپنیها، مانند دستهای از زنبورهای آماده برای خودکشی بودند. ۳۶۸۰ خلبان خود را فدای این مأموریت کردند.
یوکیو ۱۷ ساله به جوانترین خلبان کامیکازه تبدیل شد. در ۲۷ مه ۱۹۵۴، یوکیو آخرین نامه خود را به خانوادهاش نوشته بود: «با به یادآوری وفاداری من به امپراتور و وفاداریام به پدر و مادرم، آرامش و بردباری پیدا کنید، من از هیچ چیز پشیمان نیستم، من فقط دارم ادامه میدهم.»
۴. مجسمه، ۱۹۴۱
این مجسمهها تصویری از شش کودک را نشان میدهد که دست در دست یکدیگر در حالیکه ساختمانهای اطراف آنها در آتش میسوزد، در حال رقصیدن هستند و میزان ویرانیهای حاصل از نبرد استالینگراد را به نمایش میگذارد. معصومیت مجسمهها با ویرانیهای اطراف ناشی از بمباران هوایی در طول جنگ جهانی دوم از بین رفتهاست. از سپتامبر ۱۹۴۰ تا ۲۱ مه ۱۹۴۱ بیشترین ویرانیهای ناشی از حملات لوفتوافه آلمان علیه اهداف نظامی و غیرنظامی بریتانیا رخ داد. مثلا لندن در طول ۲۶۷ روز ۷۱ بار بمباران شد، بیش از یک میلیون خانه ویران شد و ۳۰ هزار غیرنظامی در آن کشته شدند.
۵. اعدام، ۱۹۴۴
این تصویر یک جاسوس شوروی را نشان میدهد که به چهره مردی که قصد کشتن او را دارد، لحظاتی قبل از مرگ و شلیک گلوله، میخندد.
یکی از اعضای مقاومت فرانسه در این عکس که در سال ۱۹۴۴ گرفته شده با یک جوخه شلیک آلمانی روبرو میشود و به آنها لبخند میزند. این یک اعدام ساختگی به قصد ترساندن مرد و استخراج اطلاعات بود، اما این تاکتیک شکست خورد، زیرا مرد خندان از صحبتکردن خودداری کرد و بعداً در اردوگاه کار اجباری آلمان درگذشت.
source