جوان آنلاین: قانونی که روز گذشته (دوشنبه) توسط رژیم اسرائیل برای ممنوعیت فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در داخل فلسطین اشغالی به تصویب رسید، نگرانی‌هایی را در مورد توانایی این آژانس برای ارائه کمک به غزه پس از گذشت بیش از یک سال جنگ در این باریکه ایجاد کرده است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، در همین حال، جیمز الدر سخنگوی یونیسف اظهار داشت: اگر آنروا نتواند فعالیت کند، به احتمال زیاد شاهد فروپاشی شبکه بشردوستانه در غزه خواهیم بود.

وی ادامه داد: بنابراین چنین تصمیم ناگهانی به این معنی است که راه جدیدی برای کشتن کودکان پیدا شده است.

بر اساس این گزارش، دیگر آژانس‌های سازمان ملل متحد نیز در همین جلسه توجیهی هشدار دادند که پر کردن این خلاء در پی ممنوعیت آنروا، غیرممکن است.

ینس لرکه سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در این باره با اشاره به اینکه فعالیت آنروا «ضروری» است، گفت: در حال حاضر هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ممنوعیت آنروا نوعی مجازات دسته جمعی علیه مردم غزه است، گفت: فکر می‌کنم که این توصیفی منصفانه از آنچه آنها [مقامات رژیم صهیونیستی] در این باره تصمیم گرفته‌اند، است و اگر اجرا شود، به مجازات دسته‌جمعی که شاهد تحمیل آن بر غزه بوده‌ایم، اضافه می‌شود.

امی پاپ رئیس سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) نیز اظهار داشت که این سازمان نمی‌تواند جایگزین آنروا در غزه شود، اما می‌تواند به کسانی که در بحران هستند، کمک بیشتری کند.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در واکنش به قانون تصویب شده از سوی کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) برای جلوگیری از فعالیت آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در سرزمین‌های اشغالی، تاکید کرد: قانون [رژیم] اسرائیل علیه آنروا غیرقابل قبول است.

گوترش با بیان اینکه قانون رژیم صهیونیستی علیه آنروا می‌تواند عواقب مخربی برای آوارگان فلسطینی داشته باشد، اظهار کرد: هیچ جایگزینی برای این آژانس وجود ندارد و ادامه فعالیت آن لازم و ضروری است.

کشورهای ایرلند، نروژ، اسلوونی و اسپانیا نیز پیش‌تر در بیانیه مشترکی اقدام کنست در تصویب قانونی برای جلوگیری از فعالیت آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین را محکوم کردند.

در بیانیه مشترک کشورهای ایرلند، نروژ، اسلوونی و اسپانیا با اشاره به اینکه آنروا نماینده سازمان ملل است، آمده است: مأموریت رسیدگی به امور میلیون‌ها پناهنده فلسطینی در منطقه از طرف مجمع عمومی سازمان ملل بر عهده آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی گذاشته شده است.

source

توسط expressjs.ir