۱۱:۱۱ – ۱۱ مهر ۱۴۰۳
محمد مهدی حیدری رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در جلسه هم اندیشی نوسازی بافت های فرسوده با بيان اينكه نقش پژوهشگران در اجرای برنامه هفتم در حوزه نوسازی بافت های فرسوده بسیار حائز اهمیت است گفت: پژوهش آشکار ترین ابزار قدرت است اما متاسفانه در بخش بافت فرسوده به این موضوع توجهی نمی شود چراکه سهم بودجه پژوهش در تولید ناخالص چین ۲.۸ در فرانسه ۳.۴ اما در کشور ما نیم درصد بوده است .
وی ادامه داد: در حال حاضر در حوزه نوسازی در برخی از حوزه ها بسیار خوب کار کردیم اما در بخش مسکن و عمران به این موضوع توجهی نکرده ایم.
حیدری با بیان اینکه مسکن در اقتصاد کلان کشور با ۷۸ بخش اقتصادی ارتباط مستقیم دارد گفت: بخش مسکن همچنین با ۵۶ حوزه ارتباط دارد و ضریب شغل غیر مستقیم آن هم ۱.۲ است گفت: از میزان ۸ درصدی رشد اقتصادی در کشور سهم بخش مسکن ۲ درصد است که اگر به این موضوع توجه شود محقق می شود.
وی با اشاره به اینکه در حوزه پژوهش در ماده ۵۷ چندین دستورالعمل مربوط به ارزیابی دستگاه های اجرایی است گفت: نیاز است که تمامی دستورالعمل ها اجرایی شود اما یک بند باید به نحو احسن اجرایی شود و آن مربوط به ارزیابی واحدهای مسکونی بلند مرتبه از لحاظ لرزه ای و حریق است.
حیدری گفت: ۳هزار ساختمان بلند مرتبه را در این بخش ارزیابی کردیم که نتایج آن را منتشر شد و تاکنون ۷ ساختمان بلند مرتبه در حوزه حریق لرزه نگاری تعیین تکلیف شده و دستورالعمل آنها هم تدوین شده است.
وی همچنین به پایش واحدهای مسکونی هم اشاره کرد و گفت: در بحث ماده ۵۲ توسعه نوسازی بافت فرسوده سرمایه گذاری در بافت های فرسوده در دستور کار قرار گرفته و چالش های موجود در اين بخش هم مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی تصریح کرد: یکی از چالش های مهم در این بخش عدم امکان استفاده از روش های صنعتی و ماشین آلات ساخت در بافت های فرسوده است چالش های که در این حوزه مطرح شده است.
وی افزود: باید ۱۵ درصد از ساخت و ساز ها به صورت صنعتی سازی اجرا شود و طبق تکلیفی که در این بخش وجود دارد باید برای اجرای صنعتی سازی مشوقی به نام تسهیلات بانکی پرداخت شود تا با سرعت مدل ها هم خوانی داشته باشد.
او گفت: باید ظرف ۳ماه واحدهای مسکونی فرسوده از طریق تکنولوژی های جدید ساخته شود اما اجرای این کار نیاز به روش های نوین دارد که از طریق تشویق مالکان اجرا می شود .
خبرنگار:محبوبه کباری
source