جوان آنلاین: این درخواست شامگاه چهارشنبه (۱۷ مرداد) توسط سفیر ترکیه در لاهه و یک هیات حقوقی از پارلمان این کشور به دیوان بینالمللی دادگستری تقدیم شد.
به گزارش صدا و سیما، ترکیه سیزدهمین کشور پس از فلسطین، ایرلند، بلژیک، مصر، کلمبیا، نیکاراگوئه، لیبی، مکزیک، مالدیو، شیلی، کوبا و اسپانیاست که به این پرونده پیوسته است.
جونیت یوکسل رئیس کمیسیون عدالت پارلمان ترکیه گفت این پرونده پیشتر با شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل بایت نسلکشی در غزه در دیوان لاهه گشوده شده و اسناد ۴۶ صفحهای ارائه شده از سوی ترکیه از جهات مختلف دارای ظرفیت بالایی برای تآثیر گذاری در این پرونده دارد.
حاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: برای متوقف کردن نسلکشی غزه، جامعه بینالمللی باید به وظایف خود عمل و فشار لازم را بر اسرائیل و حامیانش اعمال کند.
به عقیده کارشناسان پیوستن ترکیه به پرونده نسلکشی غزه به معنای تایید مسئولیتهای قانونی و اخلاقی در صحنه جهانی بوده و گام ترکیه برای پیوستن به این پرونده در کنار سایر تلاشهای آنکارا برای صلح منطقهای، میتواند سایر کشورهای منطقه را به مشارکت فعالتر در کشف نقض قوانین بینالمللی در غزه و دفاع از حقوق فلسطینیان تشویق کرده حتی انتظار میرود درخواست ترکیه علاوه بر اهمیت نمادین آن تصمیم کشورهای دیگر منطقه برای پیوستن به روند محاکمه رژیم صهیونیستی را تقویت کند.
source