شایانیوز- دسرهای سنتی ایرونی با عطر زعفرون و گلاب و هل شناخته میشن؛ فرنی، شله زرد، ماقوت و… مزه های عالی و بافت لطیف دارن و حسابی پر طرفدارن. ماه رمضون که میرسه دسرهای سنتی بیشتر از قبل تهیه میشن و در طول سال هم روی میزهای مهمونی و دورهمی حضور دارن…

شیر برنج هم یکی دیگه از دسرهای خوشمزه ایرونیه که خیلی محبوبیت داره، مخصوصا بچه ها خیلی شیر برنج دوست دارن. پس مهمه تا ترفندای درست کردن شیر برنج رو بلد باشی تا اون رو به بهترین شکل درست کنی. توی این مطلب رازهای خوشمزه و خوش طعم شدن شیر برنج رو بهتون آموزش میدیم. تا پایان همراه ما باشید.

shirberenj-6

از چه برنجی استفاده کنیم؟

بهترین برنج برای درست کردن شیر برنج، برنج نیم دونه ایرانیه. عطر خوب و زود پختن این نوع برنج باعث میشه تا بهترین انتخاب برای درست کردن شیر برنج باشه اما اگه برنج نیم دونه در دسترس ندارید، نگران نباشید. برنج کامل رو به مدت حداقل 3 ساعت خیس کنید و سپس شیر برنج رو آماده کنید.

یادتون باشه برنج رو چندین بار بشورید تا آبش زلال بشه، سپس خیسش کنید. کامل نشستن برنج موجب کدر شدن شیر برنج شما میشه. نکته بعدی اینه که پس از اینکه برنج نرم شد از گوشتکوب برقی استفاده کنید و حسابی برنج رو پوره کنید. این کار بافت خیلی خوبی به شیر برنج شما میده.

shirberenj-5

شکر رو چه زمانی اضافه کنیم؟

زمان اضافه کردن شکر بعد از پخت کامل برنج هست. وقتی برنج با آب جوشید و کاملا نرم شد می تونید شکر رو اضافه کنید. زود اضافه کردن شکر ممکنه موجب دیر پختن برنج بشه. می تونید به جای شکر از نبات استفاده کنید تا طبع سرد برنج رو تعدیل کنه. فقط حواستون باشه که نبات زعفرونی نباشه تا رنگ شیر برنج رو تغییر نده.

حتی می تونید داخل شیر برنج شکر نریزید و موقع سرو روی اون عسل یا شیره انگور و شیره خرما بریزید و بعد میل کنید.

shirberenj-3

برای عطر شیر برنج چه کنیم؟

برای عطر و طعم بهتر شیر برنج می تونید از مقدار کمی عرق هل و گلاب استفاده کنید. این دو ماده، عطر و طعم خوبی به شیر برنج شما میده فقط حواستون باشه که از اونها زیاد استفاده نکنید تا عطر زیادشون زننده نشه.

shirberenj-4

فوت کوزه گری؛ استفاده از کمی خامه!

اگه دوست دارین شیر برنج بافت لطیف تر، رنگ شفاف تر و سفید تر و مزه بهتری داشته باشه از مقداری خامه در شیر برنج استفاده کنید. در اواخر پخت شیر برنج، مقداری از اون رو داخل یک کاسه بریزید، وقتی خنک شد خامه رو بهش اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید. سپس به قابلمه شیر برنج اضافه کنید و هم بزنید.

shirberenj-1

حواستون به غلظت شیر برنج باشه

نکته مهمی که در پخت شیر برنج وجود داره اینه که شیر برنج بعد از خنک شدن، سفت تر میشه. پس وقتی اون رو از روی حرارت بردارید که هنوز به غلظت دلخواهتون نرسیده! شیر برنج رو تا وقتی داغه داخل ظرف های کوچکتر بریزید و وقتی از حرارت افتاد داخل یخچال بذارید.

source

توسط expressjs.ir