04 مرداد 1403 ساعت 13:08
اگر شما هم با بحران داغ کردن گوشی موبایل خود روبرو هستید، راهکار برطرف کردن مشکل شما اینجاست. با استفاده از راهکارهای این متن دمای گوشی خود را کاهش دهید و از آسیب دیدن آن جلوگیری کنید.
داغ شدن گوشی های موبایل مسالهایست که هریک از ما حداقل یک بار با آن روبرو شدهایم. اجرای اپلیکیشنها و بازیهای سنگین، شارژ کردن بیش از اندازه، روشن نگه داشتن طولانیمدت صفحه نمایش و بسیاری کارهای دیگر از جمله عواملی هستند که باعث داغ کردن گوشیهای موبایل میشوند. اگر شما نیز بهطور دائمی با مشکل داغ شدن گوشی موبایل خود روبرو هستید، احتمالا در ادامه راه حل مشکلتان را پیدا خواهید کرد.
از کجا بفهمیم گوشی ما داغ شده یا نه؟
تمامی گوشیهای موبایل برای سنجش دمای اجزای مختلف خود از حسگرهایی داخلی استفاده میکنند که وظیفه پایش دائمی دمای آنها در شرایط کاری مختلف را بر عهده دارند. برخی گوشیسازان این حسگرها را تنها برای باتری در نظر میگیرند و برخی دیگر علاوه بر باتری، سایر قطعات مانند نمایشگر، پردازنده و دوربین را نیز به این سنسورها مجهز میکنند تا عیبیابی و رفع مشکلات آنها را سادهتر کنند.
ممکن است اعداد خروجی این حسگرها بهطور مستقیم توسط خود گوشی به شما نمایش داده نشود. بنابراین توصیه میکنیم از ابزارهای شخص ثالث مثل CPU-Z استفاده کنید تا بتوانید دمای اجزای مختلف گوشی خود را بهطور دائمی رصد کنید.
هریک از اجزای مختلف گوشی محدوده دمایی مشخصی برای عملکرد بهینه دارد و خارج شدن از این محدوده میتواند به آن آسیب برساند. استفاده از گوشی در محیطهای داغ، اجرای اپلیکیشنهای سنگین، شارژ سریع یا استفاده از باتریهای قدیمی از جمله فاکتورهایی هستند که میتوانند دمای هریک از اجزای گوشی را بالا ببرند.
چند راهکار برای مقابله با مشکل داغ شدن گوشی موبایل
در ادامه به معرفی روشهایی برای جلوگیری از داغ کردن گوشی های موبایل خواهیم پرداخت. این روشها در سه دسته کلی سخت افزاری، نرم افزاری و عمومی طبقهبندی میشوند.
راهکارهای سخت افزاری
- گوشی خود را بیش از حد به شارژر متصل نکنید و بلافاصله پس از شارژ شدن کامل، آن را از برق خارج کنید.
- مراقب آسیبهای فیزیکی دستگاه خود باشید. صفحه نمایش ترکخورده یا سوکت شارژ آسیبدیده میتوانند باعث اختلال در عملکرد دستگاه و داغ کردن آن شوند.
- درگاه شارژ دستگاه را تمیز کنید. گرد و غبار و ضایعات جمعشده در داخل پورت مانع انتقال حرارت دستگاه شده و باعث داغ شدن آن میشوند.
- از شارژ سریع تنها زمانی استفاده کنید که واقعا نیاز به سرعت بالای شارژ داشته باشید.
- تا زمانی که مجبور نشدهاید از شارژ بیسیم استفاده نکنید.
- بهجای وصل کردن گوشی خود به برق سعی کنید از پاوربانک یا باتریهای کمکی استفاده کنید.
راهکارهای نرم افزاری
- کیفیت ویدیوها را کاهش دهید. ویدیوهای با رزولوشن بالا با وجود آن که کیفیت بهتری دارند، اما با مصرف کردن شارژ و منابع بیشتر باعث داغ شدن گوشی میشوند.
- قابلیتهای که نیاز ندارید را غیرفعال کنید. از قابلیتهایی مثل وای فای، جی پی اس یا بلوتوث تنها زمانی که نیاز دارید استفاده کنید.
- از قابلیتهای مدیریت هوشمند شارژ استفاده کنید. بهینهسازیهای نرم افزاری هوشمند دستگاه ضمن آنکه باعث کاهش مصرف انرژی دستگاه میشوند، از داغ شدن آن نیز جلوگیری میکنند.
- از مد بهینهسازی مصرف انرژی استفاده کنید.
- مراقب بدافزارها باشید. با اسکن کردن دورهای حافظه گوشی خود ویروسها و بدافزارها را شناسایی و حذف کنید. برخی از این بدافزارها با استفاده بیدلیل از منابع دستگاه باعث داغ شدن آن میشوند.
- دسترسی اپلیکیشنهای مختلف را بررسی کنید. با مراجعه به بخش تنظیمات اپلیکیشنها، دسترسیهای بیمورد به مکانیابی، بلوتوث و دیگر قابلیتهای گوشی را برای هریک از برنامهها قطع کنید.
- تعداد اپلیکیشنهای فعال در پسزمینه را کاهش دهید.
- میزان روشنایی صفحه نمایش گوشی خود را بیش از اندازه بالا نبرید.
- تا جای ممکن از مد تیره (Dark Mode) در گوشی خود استفاده کنید.
- اپلیکیشنهای خود را بهطور دورهای بروزرسانی نمایید و همیشه سعی کنید آخرین آپدیت سیستم عامل و رابط کاربری را روی گوشیتان نصب داشته باشید.
- گوشیتان را بهطور دورهای ریستارت کنید تا نواقص نرم افزاری احتمالی آن برطرف شود.
راهکارهای عمومی
بهجز ترفندهای نرم افزاری و سخت افزاری چندین راهکار عمومی نیز برای جلوگیری از داغ شدن گوشی موبایل شما وجود دارد که به شرح زیر است:
- گوشی خود را در محلی خنک و دور از رطوبت نگه دارید و تا جای ممکن از آن در محیطهای بیش از حد گرم استفاده نکنید.
- شارژ گوشی را در محلی انجام دهید که جریان هوای مناسبی دارد. این جریان هوا باعث انتقال بهتر حرارت حین شارژ و جلوگیری از داغ شدن دستگاه میشود.
- از یک قاب مناسب برای گوشی خود استفاده کنید. قاب انتخابی شما باید از جنسهایی مثل سیلیکون یا پلاستیک باریک باشد که توانایی دفع حرارت بهتری دارند.
- حین انجام بازی یا کاربریهای سنگین از اکسسوریهای خنککننده گوشی مانند فن یا پدهای خنککننده استفاده کنید.
source