شایانیوز- اگه اهل غذاهای خوش عطر و طعم هستی و دلت می خواد یه غذای متفاوت رو توی خونه امتحان کنی، مرغ کره ای همونه که باید بری سراغش. این غذای هندی خوشمزه با اون سس خامه ای و مخملی و بوی وسوسه برانگیز ادویه هاش، یکی از اون غذاهاییه که با یه قاشقش، آدم حس می کنه توی قلب دهلی داره غذا می خوره. مرغ کره ای رو خیلی ها به اسم باتر چیکن می شناسن؛ یه غذای خاص که بین ایرانی ها هم کم کم داره جای خودشو باز می کنه. شاید با خودت فکر کنی پختنش خیلی سخت باشه یا مواد خاصی بخواد که توی همه خونه ها پیدا نمیشه. ولی خبر خوب اینه که اگه چند تا ادویه پایه مثل گرام ماسالا، زنجبیل و پاپریکا داشته باشی، بقیه چیزا رو راحت می تونی توی خونه پیدا کنی. ماست، سیر، پیاز، گوجه و خامه؟ هممون داریم دیگه. در واقع، ما قراره یه مرغ خوش طعم رو با یه سس جادویی ترکیب کنیم که هم خوش رنگه، هم خوشبو و هم دلچسب. خوبیش اینه که هم با نون خیلی می چسبه، هم با برنج. خلاصه که مهمونیپسنده، دورهمی پسنده، حتی غذای تنهایی هم می تونه باشه. تو این مقاله قراره مرحله به مرحله بهت یاد بدم چطور مرغ کره ای رو خودت توی خونه بپزی، اونم بدون دردسر. پس پیش بندتو ببند، ادویه هاتو آماده کن و بریم سراغ یه تجربه جدید و خوشمزه.
مواد لازم برای تهیه مرغ کره ای (۴ نفره)
برای مزه دار کردن مرغ؛
سینه یا ران بدون استخوان مرغ: ۵۰۰ گرم
ماست چکیده: ۱/۲ پیمانه
آبلیمو تازه: ۱ قاشق غذاخوری
سیر رنده شده: ۲ حبه
زنجبیل رنده شده: ۱ قاشق چایخوری
پودر گرام ماسالا: ۱ قاشق چایخوری
پاپریکا یا فلفل قرمز شیرین: ۱ قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
برای تهیه سس؛
کره: ۵۰ گرم
روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
گوجه فرنگی پوره شده: ۳ عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
سیر و زنجبیل تازه: از هر کدام ۱ قاشق چایخوری
خامه صبحانه یا خامه پرچرب: ۱/۲ پیمانه
پودر گرام ماسالا: ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه، فلفل، نمک، پاپریکا: به مقدار لازم
شکر: ۱ قاشق چایخوری (اختیاری)
طرز تهیه مرحله به مرحله
مرحله اول؛ مزه دار کردن مرغ
تکه های مرغ را با ماست، ادویه ها، آبلیمو، زنجبیل و سیر به خوبی مخلوط کنید. مواد را در ظرفی بریزید، درب آن را بپوشانید و اجازه دهید حداقل ۲ تا ۳ ساعت (یا شب تا صبح) در یخچال بماند تا طعم دار شود.
مرحله دوم؛ پخت اولیه مرغ
می توانید مرغ را در تابه با کمی روغن سرخ کنید یا داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه بپزید. هدف این است که مرغ ها نیم پز شده و کمی برشته شوند.
مرحله سوم؛ آماده سازی سس کره ای
در یک تابه بزرگ، کره و روغن را گرم کنید. پیاز را اضافه کرده و تا زمانی که نرم و طلایی شود تفت دهید. سپس سیر و زنجبیل تازه را اضافه کرده و کمی تفت دهید.
پوره گوجه و رب را اضافه کرده، ادویه ها را بیفزایید و بگذارید سس به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آرام بجوشد تا غلیظ شود و روغن بیندازد. سپس خامه را اضافه کرده و مواد را مخلوط کنید.
مرحله چهارم؛ ترکیب مرغ با سس
مرغ های نیم پز شده را به سس اضافه کرده و حدود ۱۰ دقیقه اجازه دهید در سس پخته شوند تا کاملاً مزه دار و نرم شوند.
در نتیجه…
مرغ کره ای ترکیبی از طعم خامه ای، تندی ملایم و عطر بی نظیر ادویه های شرقی است. با رعایت نکات گفته شده، می توانید در خانه یک غذای رستورانی واقعی بپزید و خانواده یا مهمان ها را شگفتزده کنید.
source