به گزارش رکنا، بر اساس تحقیقات، کمبود سه ماده مغذی بسیار مهم یعنی ویتامین D، ویتامین B۱۲ و اسیدهای چرب امگا ۳ می‌تواند به‌عنوان عامل پنهان خستگی و افسردگی شناخته شود.

کاهش سطح این مواد در بدن می‌تواند موجب احساس خستگی مزمن شود که با خستگی‌های ناشی از فشار کاری یا فعالیت زیاد روزمره متفاوت بوده و به‌مراتب دیرتر از بین می‌رود.

نقش ویتامین D در کاهش خستگی

مقادیر ناکافی ویتامین D در بدن ممکن است منجر به خستگی مداوم، درد استخوان‌ها، ضعف عضلات، افت خلق و خو و کاهش عملکرد شناختی شود. منابع غذایی سرشار از ویتامین D شامل ماهی‌های چرب مانند سالمون و ساردین، لبنیات غنی‌شده و زرده تخم‌مرغ هستند. همچنین افراد وگان یا گیاهخوار می‌توانند از شیرها و غلات غنی‌شده گیاهی و برخی گونه‌های قارچ بهره ببرند.

براساس توصیه‌ها، بزرگسالان روزانه به حدود ۶۰۰ واحد ویتامین D نیاز دارند، اما برای کسانی که به‌طور حرفه‌ای ورزش می‌کنند، احتمالاً این مقدار کافی نیست. با این حال، نباید بیش از ۴۰۰۰ واحد در روز از این ویتامین استفاده کرد.

ویتامین B12؛ ضروری برای حفظ انرژی

کمبود ویتامین B12 می‌تواند یکی از دلایل پنهان کم‌خونی و احساس خستگی شدید باشد. این کمبود بیشتر در سالمندان، زنان باردار یا شیرده، افراد مبتلا به بیماری‌های گوارشی مانند التهاب روده و کسانی که داروهای خاصی مصرف می‌کنند مشاهده می‌شود.

ویتامین B12 عمدتاً در محصولات حیوانی نظیر گوشت، ماهی، محصولات لبنی و تخم‌مرغ وجود دارد؛ اما افراد گیاهخوار و وگان باید از مکمل‌های مخصوص این ویتامین استفاده کنند. مقدار توصیه‌شده روزانه برای افراد بالای ۴ سال، ۲.۴ میکروگرم است.

نقش اسیدهای چرب امگا ۳ در کاهش افسردگی

تحقیقات نشان می‌دهند که حدود ۸۷ درصد از بزرگسالان ۴۰ تا ۵۹ ساله و ۸۰ درصد از افراد بالای ۶۰ سال، مقادیر کافی اسیدهای چرب امگا ۳ را دریافت نمی‌کنند. این ماده برای عملکرد سالم مغز ضروری است و کمبود آن می‌تواند با اضطراب و افسردگی بیشتر، خستگی مفرط و اختلالات شناختی همراه باشد.

ماهی‌های چرب بهترین منبع تامین امگا ۳ هستند. با این حال، گیاهخواران نیز می‌توانند با مصرف دانه‌های چیا، دانه‌های کتان و گردو بخشی از نیاز خود را برطرف کنند. با این وجود، جذب امگا ۳ حاصل از ماهی به‌طور کلی در بدن بهتر از منابع گیاهی صورت می‌گیرد.

source

توسط expressjs.ir