شایانیوز- مویز یه خوراکی خوشمزه و پرطرفداره که خیلی‌ ها دوست دارن همیشه دم دستشون باشه. شاید اسمش رو زیاد شنیده باشی، اما ندونی چطور درست میشه یا اصلاً چی هست. مویز در واقع همون انگور خشک شده‌ ست که به روش‌ های مختلفی درست می‌ کنن. این خوراکی شیرین و لذیذ، هم برای صبحونه عالیه، هم میشه توی دسرها و خوراکی‌ های مختلف استفاده‌ اش کرد. خیلی‌ ها مویز رو از بیرون میخرن، ولی تهیه‌ اش تو خونه چیز دیگه‌ ایه. وقتی خودت مویز درست می‌ کنی، می‌ دونی که توش هیچ مواد نگهدارنده و اضافی نیست و کاملاً طبیعی و سالمه.

تازه طعمش هم خیلی بهتر و تازه‌ تر میشه. برای همین هم هست که خیلی‌ ها دوست دارن روش درست کردن مویز خانگی رو یاد بگیرن و خودشون تو خونه درست کنن. تهیه مویز در واقع خیلی هم سخت نیست، فقط باید چند نکته رو بلد باشی و صبر داشته باشی. اول باید انگورهای مناسب رو انتخاب کنی، بعد خوب بشوری و خشک کنی. خشک کردن انگور هم یه جورایی هنر و تجربه می‌ خواد که بدونی چطوری و کجا این کار رو انجام بدی تا انگورهات کپک نزنه یا خراب نشه. از طرفی، مویز پر از خواص خوبه که به سلامت بدن کمک می‌ کنه. این خوراکی کوچک سرشار از ویتامین‌ ها و آهنه و انرژی زیادی به آدم میده. خلاصه اینکه، درست کردن مویز خانگی یه کار شیرین و لذت‌ بخشه که علاوه بر مزه خوب، برای سلامتی هم مفیده و به راحتی می‌ تونی اون رو توی خونه انجام بدی. توی این مقاله می‌ خوایم قدم به قدم و با جزئیات کامل بهت بگیم چطور این کار رو انجام بدی، پس با ما همراه باش.

نمونه

انتخاب انگور مناسب برای تهیه مویز خانگی

اولین قدم برای تهیه مویز خانگی، انتخاب انگور مناسب است. بهتر است از انگورهای شیرین، بدون دانه و با پوست نازک استفاده کنید. انگورهای سفید یا قرمز هر دو مناسب هستند، اما انگورهای قرمز رنگ معمولاً طعم شیرین‌ تر و مویز با رنگ تیره‌ تر تولید می‌ کنند. انگور باید کاملاً رسیده و سالم باشد، بدون هیچ نشانه‌ ای از کپک یا آفت زدگی.

خشک-کردن-انگور-1024x658

شست و شوی انگور

پس از تهیه انگور، باید آن‌ ها را کاملاً شسته و تمیز کنید. این مرحله بسیار مهم است چون انگور به دلیل تماس با خاک و آفت کش‌ ها ممکن است دارای آلودگی باشد. انگورها را در یک ظرف بزرگ آب سرد قرار دهید و چند بار آن‌ ها را زیر آب بگیرید تا خاک و گرد و غبار از بین برود. می‌ توانید از کمی سرکه طبیعی (مثلاً سرکه سیب) در آب استفاده کنید تا آلودگی‌ ها بهتر تمیز شود.

mceu_18895314911672571259160

خشک کردن انگور

مرحله بعدی، خشک کردن انگورهاست که به دو روش کلی انجام می‌ شود؛ روش سنتی و روش صنعتی.

روش سنتی؛  انگورها را به صورت دسته‌ ای به کمک نخ، کاملاً آویزان کنید و در محلی سایه‌ دار، خشک و با تهویه مناسب قرار دهید. این کار باعث می‌ شود انگورها به آرامی خشک شوند و طعم طبیعی خود را حفظ کنند. مدت زمان خشک شدن ممکن است بین ۱۰ تا ۲۰ روز طول بکشد. توجه کنید که محیط نباید مرطوب یا بیش از حد گرم باشد چون ممکن است انگورها کپک بزنند یا خیلی خشک و شکننده شوند.

dqw-1

روش صنعتی خانگی؛ اگر وقت محدود دارید، می‌ توانید از دستگاه خشک‌ کن میوه استفاده کنید. انگورها را روی سینی دستگاه بچینید و در دمای حدود ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتی‌ گراد قرار دهید. این روش حدود ۱۲ تا ۱۸ ساعت طول می‌ کشد و سرعت خشک شدن را افزایش می‌ دهد، اما باید مراقب بود که دما زیاد نباشد تا مویز تلخ نشود.

aa-9-620x370

مراقبت‌ ها و نکات مهم در طول خشک شدن

در طول خشک شدن، انگورها را مرتب بررسی کنید و اگر کپکی روی آن‌ ها دیدید، سریعاً آن‌ها را جدا کنید.

بهتر است انگورها را در برابر حشرات محافظت کنید؛ می‌ توانید از توری یا پارچه نازک برای پوشاندن آن‌ ها استفاده کنید.

رطوبت محیط را کنترل کنید، زیرا رطوبت بالا باعث خراب شدن مویز می‌ شود.

dried-raisins-recipe jpg

آماده‌ سازی و نگهداری مویز خانگی

پس از خشک شدن کامل انگورها و تبدیل آن‌ ها به مویز، بهتر است آن‌ ها را به مدت یک روز یا دو روز در هوای آزاد (اما در سایه) قرار دهید تا رطوبت نهایی‌ شان تبخیر شود. سپس مویزها را در ظروف دربسته و خشک نگهداری کنید. بهترین گزینه ظروف شیشه‌ ای یا پلاستیکی مقاوم است که هوا داخل آن‌ ها نفوذ نکند. مویز خانگی در این شرایط تا چند ماه قابل نگهداری است.

و در آخر…

تهیه مویز خانگی اگرچه کمی زمان‌ بر است، اما نتیجه آن بسیار رضایت‌ بخش خواهد بود. استفاده از انگور تازه و با کیفیت، خشک کردن صحیح و نگهداری اصولی، عوامل کلیدی برای تهیه مویز خوشمزه و سالم در خانه هستند. شما با رعایت این مراحل می‌ توانید یک خوراکی طبیعی و ارگانیک در اختیار داشته باشید که علاوه بر طعم بی‌ نظیر، فواید زیادی برای سلامتی دارد.

source

توسط expressjs.ir