شایانیوز- قاطی پلو یکی از همون غذاهای خوشمزه و ساده‌ ست که تو هر خونه ایرانی می‌ تونه یه روزی نجات‌ بخش باشه. غذاهایی که همه دوست دارن ولی درست کردنشون یه جور خاصی حس خوبی داره. قاطی پلو هم از همون دسته غذاهاست که با یه عالم رنگ و طعم، دل هرکسی رو می‌ بره. ترکیب برنج خوش‌ عطر و طلایی با گوشت و سبزیجات تازه، اونقدر خوشمزه میشه که آدم دلش نمی‌ خواد تموم بشه.  بوی زعفرون و رب گوجه که تو خونه می‌ پیچه، همه رو وسوسه می‌ کنه تا زودتر سر سفره بشینن. قاطی پلو یه جورایی مثل یه مهمونی کوچیکه تو قابلمه. چون همه چیز توش ریخته میشه؛ گوشت نرم و خوش‌ رنگ، سبزیجات رنگارنگ و البته برنج دونه‌ دونه و خوش‌ عطر. این غذا نه فقط شکمت رو سیر می‌ کنه، بلکه کلی حس خوب و نوستالژیک هم داره. آدم می‌ تونه با مواد دلخواهش قاطی پلو رو درست کنه؛ بعضیا بیشتر هویج دوست دارن، بعضیا قارچ رو، یا حتی نخودفرنگی و فلفل دلمه‌ ای. همین باعث میشه قاطی پلو یه غذای خیلی منعطف باشه که هر کسی می‌ تونه بنا به سلیقه خودش یه نسخه مخصوص داشته باشه. حالا بذار من برات بگم چطوری می‌ تونی خودت این غذای خوشمزه رو تو خونه درست کنی، طوری که حسابی جا باز کنه تو سفره‌ ات و همه ازش تعریف کنن.

لپه-پلو-با-گوشت-چرخ-کرده

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه قاطی پلو

برای تهیه قاطی پلو به مواد زیر نیاز دارید؛

برنج سفید؛ ۳ پیمانه

گوشت مرغ یا گوشت قرمز (گوشت گوسفندی یا گوساله)؛ ۳۰۰ گرم

سبزیجات تازه (شامل هویج، نخودفرنگی، فلفل دلمه‌ ای، قارچ)؛ حدود ۲ پیمانه مخلوط شده

پیاز متوسط؛ ۱ عدد

سیر؛ ۲ حبه

رب گوجه‌ فرنگی؛ ۲ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌ کرده؛ ۲ قاشق غذاخوری

روغن مایع یا کره؛ به مقدار لازم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی؛ به مقدار لازم

آب یا عصاره گوشت؛ حدود ۴ پیمانه

گرد لیمو یا آب نارنج (اختیاری)؛ برای طعم‌ دهی

کلم-پلو-2

مراحل آماده‌ سازی قاطی پلو

شستن و خیس کردن برنج

ابتدا برنج را چند بار با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی آن خارج شود. سپس برنج را به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در آب ولرم خیس کنید. این کار باعث می‌ شود دانه‌ های برنج نرم‌ تر شده و پخت بهتر و یکنواخت‌ تری داشته باشید.

کاهو-پلو

آماده‌ سازی گوشت

اگر از گوشت قرمز استفاده می‌ کنید، ابتدا آن را به قطعات کوچک خرد کنید. پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس گوشت را اضافه کنید و با حرارت متوسط تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. بعد از چند دقیقه زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و در ادامه رب گوجه‌ فرنگی را بیفزایید و اجازه دهید مواد خوب با هم مخلوط شوند و رب بپزد تا طعم خامی آن از بین برود.

طعام-پلو-مازندرانی-دستور-اصلی-عکس

اضافه کردن سبزیجات

سبزیجاتی مانند هویج خرد شده، نخودفرنگی، فلفل دلمه‌ ای و قارچ را به گوشت اضافه کنید و همه مواد را به آرامی تفت دهید تا سبزیجات کمی نرم شوند اما له نشوند. در این مرحله می‌ توانید کمی نمک و ادویه پلویی نیز اضافه کنید.

esfenaj-polo-1

پخت برنج

در قابلمه‌ ای مناسب، آب را به جوش بیاورید و کمی نمک اضافه کنید. برنج خیس‌ خورده را در آب جوش بریزید و وقتی دانه‌ ها به حالت نیم‌ پز رسیدند (معمولاً بعد از حدود ۵ تا ۷ دقیقه)، آن را آبکش کنید.

بندری-2

دم کردن قاطی پلو

در قابلمه‌ ای که برای دم کردن برنج انتخاب کرده‌ اید، مقداری روغن یا کره بریزید و ته قابلمه را چرب کنید. یک لایه برنج آبکش شده بریزید و سپس مخلوط گوشت و سبزیجات را روی برنج قرار دهید. این کار را به صورت لایه‌ لایه ادامه دهید تا مواد تمام شود. روی آخرین لایه برنج، زعفران دم‌ کرده را بریزید تا رنگ و عطر بی‌ نظیری به غذا بدهد. قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و اجازه دهید برنج به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دم بکشد. در این مرحله می‌ توانید یک دم‌ کنی روی قابلمه بگذارید تا بخار به خوبی در غذا حفظ شود.

gharch-polo

در نهایت…

قاطی پلو غذایی کامل و مقوی است که با ترکیب گوشت، سبزیجات و برنج تهیه می‌ شود و به دلیل تنوع مواد و طعم‌ های متنوع، غذایی پرطرفدار در میان ایرانیان است. با رعایت مراحل و نکات گفته شده، شما می‌ توانید در منزل این غذای خوشمزه را به سادگی درست کنید و از طعم بی‌ نظیر آن لذت ببرید. 

source

توسط expressjs.ir