حجم معامله در فارکس را با لات اندازهگیری میکنند. اندازه لات یکی از مفاهیم کلیدی و تاثیرگذار در بازار فارکس است که میتواند نقش تعیینکنندهای در موفقیت یا شکست یک معاملهگر داشته باشد. با یادگیری مفهوم لات در فارکس و درک نقش آن در مدیریت ریسک، معاملهگران میتوانند تا حد زیادی از زیانهای احتمالی جلوگیری کرده و مسیر معاملات بلندمدت و پایدار را دنبال کنند. با توجه به اهمیت محاسبه حجم معامله، در این مطلب از مجله فرادرس نحوه محاسبه لات در فارکس را شرح میدهیم و ارزش معامله در انواع لات را بیان میکنیم. ارتباط حجم معامله و پیپ را شرح میدهیم و در پایان درباره انتخاب حجم مناسب برای معاملات توضیحاتی ارائه میکنیم.
آنچه در این مطلب میآموزید:
-
نحوه محاسبه لات در فارکس را میآموزید.
-
با انواع لات در معاملات فارکس آشنا میشوید.
-
نحوه محاسبه لات استاندارد را یاد میگیرید.
-
استراتژی مدیریت حجم معاملات را خواهید آموخت.
-
با مراحل محاسبه لات در فارکس آشنا میشوید.
-
ارتباط لات سایز و میزان ریسک معامله را درک میکنید.

نحوه محاسبه لات در فارکس
محاسبه لات در فارکس را میتوانیم از فرمول زیر انجام دهیم.
- E: موجودی حساب
- R: درصد ریسک
- SL: مقدار حد ضرر به پیپ
- PV: ارزش پیپ در هر لات

همانطور که در جدول بالا مشاهده میکنید بروکرها محدودهای را برای حداقل و حداکثر حجم معاملات در بازار انتخابی قرار میدهند.
بنابراین میبایست لاتسایز را بهگونهای تنظیم کنیم که در بازه مربوطه قرار بگیرد. اگر بخواهیم تاکید بیشتری بر روی مقدار ریسک در هر معامله داشته باشیم، میتوانیم فرمول بالا را با کمی تغییر بر اساس درصد ریسک در معاملات تنظیم کنیم که در ادامه آن را شرح میدهیم.
محاسبه حجم معامله بر اساس درصد ریسک
تعیین حجم معامله بر اساس درصدی از سرمایه، یکی از اصول کلیدی در مدیریت ریسک معاملات فارکس است. در این روش معاملهگر مشخص میکند که در هر معامله حاضر است چه مقدار از کل سرمایه خود را ریسک کند. این مقدار ریسک معمولا بین یک الی دو درصد از موجودی حساب است.
این درصد در واقع میزان ریسکپذیری تریدر را در هر معامله نشان میدهد. پس از تعیین مقدار قابلقبول برای ریسک، میتوان با استفاده از فرمول زیر، حجم مناسب برای معامله یا همان لات را محاسبه کرد.
- LS: اندازه لات
- RA: مقدار ریسک یا مقدار سرمایهای است که تریدر قصد دارد در یک معامله ریسک کند.
- SL: استاپ لاس بر حسب پیپ که همان فاصله به پیپ است که معاملهگر برای حد ضرر در نظر میگیرد.
- PV: ارزش هر پیپ در ارز پایه حساب معاملاتی است.
نحوه محاسبه لات در فارکس بر اساس درصد ریسک بهگونهای است که به معاملهگران اطمینان میدهد که هر معامله در چارچوب ریسکپذیری آنها انجام میشود و از زیانهای سنگین در حساب آنها جلوگیری میشود.
مراحل محاسبه لات در فارکس
برای محاسبه لات در فارکس میتوانیم مطابق با مراحل زیر عمل کنیم.
- تعیین موجودی حساب: در ابتدا لازم است میزان کل سرمایه موجود در حساب معاملاتی یا همان موجودی حساب، مشخص شود. این مبلغ پایهای برای محاسبه حجم معامله است.
- تعیین درصد ریسک: معمولا معاملهگران بین ۱ تا ۲ درصد از موجودی حساب خود را برای هر معامله به عنوان ریسک در نظر میگیریند. به عبارت دیگر میزان سرمایهای که حاضرند در یک معامله از دست بدهند را برای خود تعیین میکنند.
- تعیین حد ضرر: در این مرحله تریدر مشخص میکند که در صورت حرکت قیمت در خلاف جهت پیشبینیشده، در چه قیمتی از معامله خارج میشود.
- محاسبه ارزش هر پیپ: مقدار پولی است که در ازای یک حرکت یک پیپی در جفتارز مورد معامله اندازهگیری میشود. این مقدار بسته به نوع جفتارز و واحد پولی حساب متفاوت است.
- انجام محاسبات: در این مرحله مقادیر مشخصشده را در فرمول قرار داده و حجم مناسب معامله با توجه به مدیریت ریسک محاسبه میشود.
- بررسی حجم معامله: در نهایت باید بررسی شود که حجم بهدستآمده با میزان ریسکپذیری، استراتژی معاملاتی و سرمایه فرد همخوانی داشته باشد. در صورت نیاز میتوان حجم معامله را اصلاح کرد.
یادگیری ترید فارکس با فرادرس
یادگیری ترید در بازار فارکس یکی از مهارتهای مهم و کاربردی در دنیای مالی امروز است. فارکس بهعنوان بزرگترین بازار مالی جهان، فرصتهای سودآوری زیادی را از طریق معامله جفتارزها در اختیار افراد قرار میدهد. البته ورود به این بازار بدون دانش کافی تریدرها را با ریسکهای زیادی روبرو میکند.
درک مفاهیم پایهای مانند تحلیل تکنیکال، تحلیل فاندامنتال، مدیریت ریسک و روانشناسی معاملهگری از اصول اولیه یادگیری فارکس است. فرآیند یادگیری این مفاهیم برای شروع فعالیت در بازار فارکس نیازمند صرف زمان، تمرین مداوم و برخورداری از منابع آموزشی معتبر است. علاوه بر این استفاده از حسابهای دمو در ابتدای کار به معاملهگران کمک میکند تا بدون ریسک مالی، مهارتهای خود را تقویت کنند.

برای یادگیری ترید در فارکس میتوانید از فیلمهای آموزشی فرادرس استفاده کنید. در فهرست زیر برخی از فیلمهای آموزشی فرادرس در حوزه بازار فارکس را مشاهده میکنید.
برای مشاهده فیلمهای آموزشی بیشتر در این حوزه میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید.
ارزش معامله انواع لات در فارکس
لات یکی از مفاهیم پایهای در میان اصطلاحات موجود در بازار فارکس است و میتوان ارزش معامله را برای انواع آن محاسبه کرد. در ادامه نحوه محاسبه ارزش معامله برای انواع لات در بازار فارکس را شرح میدهیم.
- ارزش معامله لات استاندارد در فارکس
- ارزش معامله مینی لات در فارکس
- ارزش معامله میکرو لات در فارکس
- ارزش معامله نانو لات در فارکس

ارزش معامله لات استاندارد در فارکس
در معاملات فارکس یک لات استاندارد برابر است با ۱۰۰ هزار واحد از ارز پایه. این مقدار اندازه استاندارد معامله برای اکثر معاملهگران است. برای مثال اگر نرخ برابری EUR/USD برابر با ۱/۳۰۰۰ دلار باشد، خرید یک لات استاندار یورو بهمعنی خرید ۱۰۰ هزار یورو است. در این مثال برای خرید این مقدار یورو با نرخ تبدیل ذکرشده، به ۱۳۰ هزار دلار آمریکا نیاز دارید. زیرا برای هر یک یورو لازم است تا ۱/۳۰۰۰ دلار پرداخت کنید.
فرمول کلی برای محاسبه ارزش دلاری یک معامله به شرح زیر است.
- TV: ارزش معامله
- LS: لات سایز
- ER: نرخ تبدیل
در این مثال موارد زیر را خواهیم داشت.
- حجم لات: ۱۰۰ هزار
- نرخ تبدیل: ۱/۳۰۰۰
بنابراین برای باز کردن یک پوزیشن با یک لات استاندارد روی EUR/USD با نرخ ۱/۳۰۰۰، باید ۱۳۰ هزار دلار آمریکا داشته باشید. البته همواره میتوانید با استفاده از اهرم مبلغی بسیار کمتر از آن را بهعنوان مارجین پرداخت کنید.

لات استاندارد شامل صد هزار واحد از ارز پایه در یک معامله فارکس است. این نوع لات معمولا توسط معاملهگران حرفهای و سرمایهگذاران نهادی استفاده میشود، چراکه ارزش بالایی دارد و به همین دلیل با سود و زیانهای احتمالی قابلتوجهی همراه است. لات استاندارد برای افرادی مناسب است که سرمایهای زیاد و ریسکپذیری بالایی دارند. در ادامه نحوه محاسبه ارزش معامله مینی لات در فارکس را شرح میدهیم.
ارزش معامله مینی لات در فارکس
مینیلات در فارکس، یکدهم لات استاندارد است. به این معنا که یک مینیلات برابر است با ده هزار واحد از ارز پایه. به دلیل کوچکتر بودن اندازه آن نسبت به لات استاندارد، میزان سود وزیان حاصل از معامله با مینیلات نیز به همان نسبت کمتر خواهد بود. برای پیدا کردن ارزش معامله به دلار میتوانیم از فرمول زیر استفاده کنیم.
- TV: ارزش معامله به دلار
- ML: حجم مینیلات بر حسب واحد ارز پایه
- ER: نرخ تبدیل
برای درک نحوه محاسبه مینی لات در فارکس در ادامه مثالی میزنیم.
اگر نرخ تبادل EUR/USD برابر با ۱/۳۰۰۰ دلار باشد، خرید یک مینیلات یورو یعنی خرید ده هزار یورو. در این نرخ، برای خرید این مقدار یورو به ۱۳۰۰۰ دلار آمریکا نیاز دارید، زیرا برای هر یورو لازم است تا ۱/۳۰۰۰ دلار پرداخت کنید.
- حجم مینی لات: ده هزار
- نرخ تبدیل: ۱/۳۰۰۰
بنابراین برای باز کردن پوزیشنی برابر با یک مینیلات روی EUR/USD با نرخ ۱/۳۰۰۰ باید ۱۳۰۰۰ دلار آمریکا پرداخت کنید. البته با استفاده از اهرم میتوانید تنهای درصدی از آن را به عنوان مارجین پرداخت کنید.

مینیلات شامل ده هزار واحد از ارز پایه است. این اندازه برای معاملهگرانی که میخواهند با سطح ریسک متوسط وارد بازار شوند، گزینه مناسبی است. به عبارت دیگر استفاده از مینیلات برای افرادی با موجودی کمتر در مقایسه با سرمایه لازم برای لات استاندارد، توصیه میشود.
ارزش معامله میکرو لات در فارکس
برای درک نحوه محاسبه میکرو لات در فارکس در ابتدا لازم است تا به این موضوع توجه کنیم که میکرولات در فارکس یکدهم مینیلات است. یعنی برابر است با هزار واحد از ارز پایه. در معاملات با میکرولات، تغییر یک پیپ منجر به تغییر یک واحد پولی مثلا یک یورو میشود. از آنجا که میکرولات حجم کمتری دارد، به اهرم پایینتری نیاز دارد و در مقایسه با لاتهای بزرگتر نوسانات بازار تاثیر مالی کمتری روی حساب معاملهگر خواهد گذاشت.
اگر نرخ تبدیل EUR/USD را همان ۱/۳۰۰۰ دلار در همان مثال قبلی در نظر بگیریم. برای خرید یک میکرولات یورو یعنی خرید هزار یورو باید ۱۳۰۰ دلار آمریکا پرداخت کنید. برای محاسبه ارزش دلاری معامله میتوانید از فرمول زیر استفاده کنید.
- TV: ارزش معامله به دلار
- μL: حجم میکرولات
- ER: نرخ تبدیل
با توجه به فرمول بالا و با جاگذاری مقادیر ذکر شده خواهیم داشت.
- حجم میکرولات: ۱۰۰۰
- نرخ تبدیل: ۱/۳۰۰۰
بنابراین برای باز کردن پوزیشن معاملاتی به اندازه یک میکرولات روی EUR/USD با نرخ ۱/۳۰۰۰، باید ۱۳۰۰ دلار آمریکا پرداخت کنید.

میکرو لات از هزار واحد ارز پایه تشکیل شده است. این نوع لات بیشتر برای افرادی طراحی شده که در بازار فارکس تازهوارد هستند یا سرمایه محدودی را وارد این بازار میکنند. با توجه به اینکه میکرولاتها امکان مدیریت ریسک بهتری را برای تریدرها فراهم میکند، بنابراین این اندازه لات در میان مبتدیان این بازار محبوبیت بیشتری دارد. استفاده از میکرو لات به معاملهگران اجازه میدهد تا استراتژیهای معاملاتی خود را تمرین کنند و زیانهای احتمالی معاملات مربوطه را به حداقل برسانند.
ارزش معامله نانو لات در فارکس
نانولات در فارکس یکدهم اندازه یک میکرولات است. بنابراین نانو لات برابر با صد واحد از ارز پایه میشود. برای مثال اگر نرخ تبادل EURUSD همانند مثالهای قبل و برابر با ۱/۳۰۰۰ باشد. ارزش یک نانو لات از ارز پایه برابر با ۱۳۰ واحد خواهد بود. یعنی با این نرخ، برای خرید ۱۰۰ واحد یورو به ۱۳۰ واحد دلار نیاز دارید.
نانولات کوچکترین حجم معاملاتی در بازار فارکس است و تنها شامل ۱۰۰ واحد از ارز پایه میشود. این نوع لات معمولا برای معاملات بسیار محتاطانه یا برای آزمایش استراتژیهای معاملاتی استفاده میشود. همه بروکرها نانولات را ارائه نمیدهند، اما در صورت وجود این اندازه لات، روشی عالی برای انجام معاملات با ریسک بسیار پایین محسوب میشود.
حداقل حجم معامله در جفتارزهای بازار فارکس کوچکترین مقدار ارزی است که یک بروکر به شما اجازه میدهد تا با آن معامله کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره حداقل حجم معاملات در فارکس میتوانید مطلب حداقل حجم معامله در فارکس چقدر است را از مجله فرادرس مطالعه کنید.
لاتهای خاص یا غیرمعمول
لاتهای خاص استاندارد مشخصی ندارند و با توجه به بروکر انتخابی میتوانند متفاوت باشند. این نوع لاتها معمولا بهصورت سفارشی و متنانسب با نیازهای خاص معاملهگران ارائه میشوند. برای مثال، ممکن است شامل ۵۰۰ واحد یا ۵۰ هزار واحد از ارز پایه باشند. معاملهگرانی که به دنبال حجمهای معاملاتی متناسب با استراتژیهای خاص خود هستند، میتوانند از این لاتهای غیرمعمول استفاده کنند تا این معاملات همراستا با نیازهای آنها باشد.

استراتژی های مدیریت لات در فارکس
استراتژیهای مدیریت حجم معاملات در فارکس به تریدرها این امکان را میدهد که در طول یک معامله، اندازه لات را تغییر دهند. این استراتژیها روشی موثر برای سازگاری با شرایط متغیر بازار، مدیریت بهتر ریسک و بهبود عملکرد معاملاتی است.
افزایش تدریجی حجم
در این روش در ابتدا معاملهگر با حجم کوچکی وارد معامله میشود و در صورت حرکت مطلوب بازار در جهت پیشبینیشده، بهتدریج حجم بیشتری به پوزیشن معاملاتی اضافه میکند. با استفاده از این روش تریدرها در حالیکه ریسک اولیه همچنان محدود باقی میماند، پتانسیل کسب سود را افزایش میدهند.
کاهش تدریجی حجم
در این روش معاملهگر طی حرکات مطلوب در بازار، بخشی از پوزیشن معاملاتی خود را میبندد. این اقدام باعث کاهش ریسک، حفظ سودهای بهدستآمده و محافظت از سرمایه در شرایط پرنوسان بازار میشود. با ترکیب استراتژیهای افزایش و کاهش تدریجی حجم معاملات با روش تعیین حجم معامله بر اساس درصد ریسک، معاملهگران میتوانند یک برنامه جامع برای مدیریت ریسک طرحریزی کنند.
برای اینکه بتوانید در استراتژیهای بالا مهارت لازم را بهدست آورید، میتوانید در ابتدا برای ترید از حسابهای آزمایشی فارکس استفاده کنید. برای آشنایی با نحوه ترید در حساب آزمایشی فارکس میتوانید فیلم آموزش ترید در حساب دمو فارکس فرادرس را مشاهده کنید.
ارتباط حجم معامله و پیپ
هر اندازه حجم معامله بزرگتر باشد، ارزش مالی هر پیپ بیشتر میشود. پیپ نقش بسیار مهمی در معاملات فارکس دارد. چرا که پیپ بهعنوان واحد اصلی اندازهگیری سود و زیان در بازار فارکس محسوب میشود. پیپ در واقع کوچکترین واحد تغییر قیمت در فارکس است. در بیشتر جفتارزها، پیپ بهصورت تغییر یک واحد در چهارمین رقم اعشار نمایش داده میشود.
برای مثال اگر قیمت EUR/USD از ۱/۱۰۲۴ به ۱/۱۰۲۵ تغییر کند، این تغییر برابر با یک پیپ است. با وجود اینکه این نوسانات کوچک به نظر میرسند، اما میتوانند تاثیر قابلتوجهی بر نتایج مالی معاملهگران داشته باشند، مخصوصا زمانی که حجم معاملات بالا باشد.

عوامل تاثیرگذار بر پیپ
متغییرهایی که بر ارزش پیپ تاثیر میگذارند را در ادامه شرح میدهیم.
- جفتارزها: ارزهایی که در یک جفتارز معامله میکنید، مستقیما بر ارزش پیپ تاثیر دارند. از آنجایی که نرخ تبدیل بین ارزها متفاوت است، ارزش پیپ در هر جفتارز نیز با دیگری فرق دارد.
- حجم معامله: تعداد واحدهایی که در یک معامله خرید و فروش میکنید و به آن لات گفته میشود، مستقیما ارزش هر پیپ را تعیین میکنند. هرچه اندازه لات بزرگتر باشد، ارزش دلاری هر پیپ بیشتر میشود.
- ارز پایه و ارز مظنه: ارز اول جفتارز را ارز پایه و ارز دوم را ارز مظنه میگویند که هر کدام از آنها بر ارزش پیپ تاثیر دارند. چرا که ارزش پیپ معمولا بر اساس ارز مظنه محاسبه میشود.
- ارز حساب معاملاتی: اگر ارز حساب معاملاتی با ارز مظنه جفتارز معاملهشده متفاوت باشد، باید ارزش پیپ به ارز حسابتان تبدیل شود.
- سیاستهای بروکر: برخی از بروکرها ممکن است شیوههای متفاوتی برای محاسبه پیپ داشته باشند، بهویژه اگر از پیپهای کسری یا حجمهای سفارشی و غیراستاندارد استفاده کنند.
تاثیر لات سایز بر ریسک معامله
حجم معامله بهطور مستقیم بر مقدار ریسک هر معامله تاثیر دارد. وقتی با حجمهای کوچک معامله میکنید، ریسک کمتری متوجه معامله شما میشود و میتوانید سرمایه خود را با ریسک کمتری مدیریت کنید. از سویی دیگر حجم های معاملاتی بزرگتر، اگرچه امکان سودهای بیشتر را فراهم میکنند، اما اگر بهدرستی مدیریت نشوند، میتوانند تنها با چند معامله ناموفق، کل حساب معاملاتی را در معرض نابودی قرار دهند.

ارتباط بین حجم معامله، اهرم و مارجین
حجم معامله تعیین میکند که برای باز کردن یک موقعیت معاملاتی، به چه میزان مارجین نیاز دارید، بهویژه زمانی که با اهرم معامله میکنید. برای مثال اگر یک لات استاندار از جفتارز EUR/USD را با اهرم ۱:۱۰۰ معامله کنید، فقط هزار دلار مارجین نیاز دارید. اما با همین هزار دلار میتوانید معاملهای صد هزار دلاری را کنترل کنید که هم سود و هم زیان را چندین برابر میکند.
انتخاب حجم معامله مناسب
پس از یادگیری نحوه محاسبه حجم معامله در فارکس، لازم است تا با انتخاب حجم مناسب نیز آشنا شویم. انتخاب لات سایز مناسب در معاملات فارکس فقط یک انتخاب نیست، بلکه یکی از اصول مهم در مدیریت ریسک در فارکس است. با انتخاب لات سایز مناسب در ترید میتوانید میزان ریسک هر معامله را کنترل و در شرایط پرنوسان بازار آرامش روانی خود را حفظ کنید. برای آشنایی بیشتر با حجم معاملات در بازار فارکس میتوانید فیلم آموزشی حجم معاملات در فارکس چیست فرادرس را مشاهده کنید.
ارتباط حجم معامله با موجودی حساب
هرچه موجودی حسابتان بیشتر باشد، آزادی عمل بیشتری در انتخاب حجم معاملات دارید. با این حال، بسیاری از معاملهگران حرفهای با حسابهای بزرگ نیز ترجیح میدهند با حجمهای کوچکتر معامله کنند تا ریسک را بهتر مدیریت کنند.
یکی از اصول رایج میان معاملهگران حرفهای این است که در هر معامله بیش از ۱ تا ۲ درصد از سرمایه حساب خود را به ریسک اختصاص نمیدهند. برای مثال اگر حساب شما هزار دلار موجودی دارد، ریسک یک درصد یعنی اینکه در هر معامله حداکثر ده دلار را در معرض ضرر قرار میدهید.
- اگر با مینی لات معامله کنید که ارزش هر پیپ برابر با یک دلار است، فقط میتوانید یک استاپلاس ده پیپی تعیین کنید.
- اگر با میکرو لات معامله کنید که ارزش هر پیپ ۰/۱ دلار است، با همان ده دلار ریسک میتوانید یک استاپلاس صد پیپی داشته باشید.
این مثالها نشان میدهد که انتخاب حجم معامله مناسب چگونه به شما کمک میکند تا به درستی استاپلاس یا تارگت سود خود را بر اساس استراتژیتان تنظیم کنید و انعطاف بیشتری در مدیریت معاملات داشته باشید.

پرهیز از معاملات احساسی
معاملهگران تازهکار اغلب گرفتار دامهای احساسی میشوند. مانند انجام تریدهای انتقامی یا دو برابر کردن حجم معامله پس از یک ضرر. در این حالت پایبندی به حجمهای کوچکتر کمک میکند تا احساساتتان را کنترل کنید. این موضوع باعث میشود تا تمرکزتان را بیشتر بر روی استراتژی معاملاتی حفظ کنید و تنها به روی نتیجه تمرکز نداشته باشید. بنابراین در مراحل اولیهای که در حال یادگیری و بالا بردن اعتماد به نفس خود در معاملات هستید، با انتخاب حجمهای کوچکتر میتوانید مدیریت بهتری بر روی معاملات خود داشته باشید.
انتخاب حجم مناسب در معاملات، صرفا برای حداکثر کردن سود نیست، بلکه برای این است که بتوانید به اندازه کافی در بازار باقی بمانید تا به یک معاملهگر سودساز در بازار فارکس تبدیل شوید. بنابراین انتخاب حجم معاملهای هوشمندانه توسط تریدر نشاندهنده این موضوع است که معاملهگر هم ریسک را میشناسد و هم بر معاملاتش کنترل دارد.
یادگیری متاتریدر با فرادرس
متاتریدر یکی از پرکاربردترین پلتفرمهای معاملاتی در بازار فارکس است. این نرمافزار امکانات گستردهای مانند اجرای معاملات، مشاهده نمودارهای قیمتی، استفاده از اندیکاتورها، تست استراتژیهای معاملاتی و حتی برنامهنویسی رباتهای تریدر را در اختیار کاربران قرار میدهد.
متاتریدر در دو نسخه معروف MT4 و MT5 عرضه شده که هر دو با رابط کاربری ساده و قابلیتهای حرفهای، نیازهای معاملهگران مبتدی تا حرفهای را پوشش میدهد. آشنایی با ابزارها، تنظیمات و نحوه کار با این پلتفرم به تریدرها کمک میکند تا معاملات خود را به شکل بهتری مدیریت کنند.

یادگیری متاتریدر قدمی مهم در مسیر حرفهای شدن در دنیای معاملهگری است و میتواند نقش کلیدی در موفقیت بلندمدت تریدرها ایفا کند. با توجه به این موضوع فیلمهای آموزشی متنوعی درباره متاتریدر در فرادرس تهیه شده است که برخی از آنها را در فهرست زیر مشاهده میکنید.
برای دسترسی به فیلمهای آموزشی بیشتر در ارتباط با پلتفرم متاتریدر میتوانید از مجموعه فیلم آموزشی زیر استفاده کنید.
جمعبندی
در ابتدای این مطلب از مجله فرادرس به این موضوع پرداختیم که لات در فارکس چیست و در ادامه نحوه محاسبه آن را شرح دادیم. انواع مختلف لات را توضیح دادیم و نحوه محاسبه ارزش معامله در انواع لات را بیان کردیم. برای این منظور نحوه محاسبه ارزش معامله در لات استاندارد، مینیلات، میکرولات و نانو لات را شرح دادیم.
استراتژیهای افزایش و کاهش تدریجی حجم معاملات را بیان کردیم. سپس مراحل لازم برای محاسبه حجم معامله در فارکس را توضیح دادیم. ارتباط حجم معامله و پیپ را شرح دادیم و درباره تاثیر لات سایز بر ریسک معامله توضیحاتی را ارائه کردیم. در پایان نیز درباره ارتباط حجم معامله با موجودی حساب و پرهیز از معاملات احساسی مواردی را شرح دادیم.
source