04 مرداد 1404 ساعت 21:49
با این ابزار های مهم اندروید که در گوشی شما پنهان شدهاند، از قابلیتهای ناشناخته دستگاه خود برای افزایش تمرکز و سرعت کاربری بهره ببرید.
بسیاری از کاربران از قابلیتهای پنهان در منوی تنظیمات گوشی خود بیخبر هستند؛ ابزارهایی که فراتر از کاربرد اصلی خود میتوانند تجربه کاربری شما را متحول کنند. ابزارهای Accessibility اندروید دقیقا از همین دسته هستند.
این ویژگیها در اصل برای کمک به افرادی که چالشهای بینایی، شنوایی یا حرکتی دارند، طراحی شدهاند. با این حال، هر کاربری میتواند از آنها برای افزایش بهرهوری و بهبود کیفیت کار با گوشی خود استفاده کند.
گزینههایی مانند Voice Access ،Magnification و Grayscale mode میتوانند سرعت کار با گوشی را افزایش دهند، حواسپرتیهای بصری را کم کنند و میانبرهای جدیدی برای انجام کارها در اختیار شما بگذارند.
با این حال، بیشتر کاربران به ندرت این بخش از تنظیمات را بررسی میکنند و در نتیجه، برخی از مفیدترین ویژگیهای سیستم عامل اندروید دستنخورده باقی میمانند. در ادامه با هفت مورد از این قابلیتهای کاربردی آشنا میشویم که استفاده روزمره من از گوشی را تغییر دادند.
معرفی ۷ ابزار مهم اندروید برای تحول گوشی شما
این ویژگیها نشان میدهند که چطور قابلیتهای Accessibility به نفع همه کاربران هستند، نه فقط کسانی که به آنها نیاز مبرم دارند. از ژستهای حرکتی که مالتی تسکینگ را ساده میکنند تا تنظیماتی که باعث صرفه جویی و ذخیره باتری و زمان شما میشوند، این موارد قدرت واقعی دستگاه شما را آشکار میسازند.
بیشتر بخوانید:
با این کد، منوی مخفی و اسرارآمیز گوشی های سامسونگ را فعال کنید
این سه قابلیت اندروید 15 در امور روزمره کمک بزرگی به شما خواهند کرد
6 قابلیت اندروید که حتی iOS 18 هم نتوانست به آیفون ها بیاورد
۱. حالت Grayscale mode؛ گوشی خود را عمدا خستهکننده کنید
قابلیت Grayscale (حالت تکرنگ) تمام رنگها را از صفحه نمایش حذف میکند و همه چیز را با طیفی از رنگ خاکستری نمایش میدهد. این قابلیت را میتوانید با رفتن به Settings > Accessibility > Color correction پیدا کنید.
پس از فعال کردن این قابلیت، رنگهای جذاب اینستاگرام و تصاویر کوچک و درخشان یوتیوب به سایههایی از خاکستری تبدیل میشوند. تصویر زمینه گوشی بیروح به نظر میرسد و آیکون برنامهها جذابیت کمتری خواهند داشت.
احتمالا دیگر وسوسه نمیشوید که اپلیکیشنهای شبکههای اجتماعی را باز کنید و دیگر گشتوگذار در آنها بدون قلابهای رنگارنگشان کسلکننده خواهد بود. این ترفند ساده به شما کمک میکند که عادت مخرب اسکرول بیپایان را کنار بگذارید.
۲. قابلیت Magnification؛ ابزاری برای تمرکز بیشتر
شاید فکرش را نمیکنید که ابزار Magnification برای افزایش تمرکز مفید باشد، اما باید گفت که این ویژگی شگفتانگیز است. برای فعال کردن آن به مسیر Settings > Accessibility > Magnification بروید و شورتکات آن را فعال کنید. پس از آن میتوانید با دو انگشت روی هر بخشی از صفحه زوم کنید.
مثلا به جای چرخیدن بیهدف در فید شبکههای اجتماعی، میتوانید از بزرگنمایی برای تمرکز روی بخشهای خاصی از یک برنامه استفاده کنید؛ مثلا یک پیام مهم در جیمیل یا یک مورد کلیدی در فهرست کارهایتان. این کار شما را مجبور میکند که در هر لحظه فقط روی یک موضوع تمرکز کنید و سرعت دیوانهوار همیشگیتان را کاهش میدهد.
۳. قابلیت Voice Access؛ کنترل بدون دخالت دست
قابلیت Voice Access یا دسترسی صوتی به شما امکان میدهد گوشی خود را با دستورات صوتی کنترل کنید. برای استفاده از آن ابتدا باید اپلیکیشن Voice Access را از پلی استور دانلود کنید. سپس با مراجعه به Settings > Accessibility > Voice Access آن را فعال نمایید.
به جای ضربه زدنهای مداوم برای کار با اینستاگرام یا هر اپ دیگری میتوانید با گفتن عباراتی مانند scroll down یا open Gmail گوشی را کنترل کنید.
این کار سرعت شما را به شدت کاهش میدهد؛ زیرا بیان دستورات با صدای بلند باعث میشود نسبت به کاری که انجام میدهید آگاهتر شوید. این یک ابزار مهم اندروید برای تمرین ذهنآگاهی است.
۴. منوی Accessibility؛ میانبری برای اقدامات سریع
این منو یک دکمه شناور به صفحه اضافه میکند که میانبرهای ساده و بزرگی برای کارهایی مانند گرفتن اسکرینشات، تنظیم صدا یا قفل کردن گوشی در اختیارتان قرار میدهد.
برای فعال کردن آن به مسیر Settings > Accessibility > Accessibility Menu بروید. این ویژگی وسوسه برای سوایپ کردنهای بیپایان را به حداقل میرساند و انجام کارها را سادهتر میکند.
۵. قابلیت Color Inversion؛ شکستن الگوهای بصری
به عنوان مثال، برای مطالعه در اواخر شب میتوانید قابلیت Color Inversion (وارونگی رنگ) را امتحان کنید. این گزینه از مسیر Settings > Accessibility > Color inversion قابل دسترسی است.
این ویژگی رنگهای صفحه را معکوس میکند؛ سفید سیاه میشود، آبی نارنجی و الی آخر. نتیجه کار کمی عجیب است و باعث میشود برنامههای اجتماعی ظاهر ناآشنایی پیدا کنند. این ویژگی مانند حالت تکرنگ به عنوان یک نشانه روانی عمل میکند تا از اسکرول بیهوده دست بکشید.
۶. تنظیم Time to take action؛ کنترل زمان نمایش پیامها
این تنظیم مشخص میکند که پیامهای سیستمی، پاپآپها و هشدارها چه مدت روی صفحه باقی بمانند تا ناپدید شوند. با افزایش این زمان، فرصت بیشتری برای خواندن و تعامل با اعلانهای موقتی مانند لغو حذف (Undo delete) خواهید داشت.
از طرف دیگر، تنظیم زمان کوتاهتر باعث میشود گوشی شما سریعتر به نظر برسد. این گزینه را در Settings > Accessibility > Time to take action پیدا خواهید کرد.
۷. حذف انیمیشنها (Remove Animations)؛ یک رابط کاربری آرامتر
آخرین ابزار مهم اندروید در این فهرست، گزینه حذف انیمیشنها است که جلوههای بصری مانند محو شدن صفحات، زوم شدن برنامهها و اسلاید منوها را غیرفعال میکند. اگرچه انیمیشنها رابط کاربری را روان نشان میدهند، اما میتوانند سرعت کار را به خصوص در دستگاههای قدیمیتر کاهش دهند.
فعال کردن این گزینه که در مسیر Settings > Accessibility قرار دارد، حسی فوری از سرعت و واکنشگرایی را هنگام باز کردن برنامهها یا جابجایی بین صفحات ایجاد میکند. این کار همچنین به دلیل کاهش بار پردازشی GPU به طور نامحسوسی در مصرف باتری نیز صرفهجویی میکند.
این ابزارهای به ظاهر ساده، قدرت پنهان گوشی اندرویدی شما را آشکار میکنند. با صرف کمی وقت برای کاوش در تنظیمات Accessibility میتوانید تجربه کاربری خود را به شکلی معنادار بهبود ببخشید.
source