04 مرداد 1404 ساعت 21:40

طبق اظهارات عضو شورای شهر تهران، بلندگوهای اعلان خطر برای اطلاع‌رسانی در زمان قطعی اینترنت در میادین اصلی شهر نصب شده و در حال توسعه است.

با عنایت به آخرین اخبار داخلی، شورای اسلامی شهر تهران پس از تجربه‌ پرتنش جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل به یک جمع‌بندی کلیدی در خصوص تقویت زیرساخت‌های اطلاع‌رسانی و ارتباطات شهری رسیده است. بر این اساس، ضرورت استفاده‌ فراگیر از بلندگوهای شهری به عنوان ابزاری برای اعلانات عمومی و مدیریت بحران، به تصویب رسیده و اقدامات اجرایی آن آغاز شده است.

در راستای تحقق این تصمیم راهبردی، نصب و راه‌اندازی تعدادی بلندگوی اعلان عمومی در میادین اصلی شهر تهران برای اطلاع‌رسانی قطعی اینترنت آغاز شده است. برنامه‌ریزی‌ها حاکی از آن است که تعداد این بلندگوها در آینده نزدیک افزایش یافته و پوشش جغرافیایی آن‌ها در مناطق مختلف شهر تهران گسترش خواهد یافت. در همین زمینه، مهدی بابایی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، ضمن تأیید این خبر، بر روند توسعه‌ی این زیرساخت‌ها تأکید کرده و اظهار داشت: «تعدادی از بلندگوهای اعلان عمومی در میادین اصلی شهر نصب شده و در حال توسعه است.»

بلندگوها، ابزار جدید اطلاع‌رسانی قطعی اینترنت

دکتر مهدی بابایی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، ضمن ابراز خرسندی از اقدام اخیر شهرداری تهران مبنی بر نصب بلندگوها در سطح شهر برای اطلاع‌رسانی قطعی اینترنت، این حرکت را گامی مثبت و رو به جلو در جهت تقویت زیرساخت‌های ارتباطی و اطلاع‌رسانی پایتخت ارزیابی کرد. وی بر این نکته تأکید داشت که این سیستم‌ها در شرایط عادی، علاوه بر پخش اذان در زمان‌های مقرر می‌توانند به عنوان یک کانال ارتباطی مهم برای اعلام رویدادهای شهری مورد استفاده قرار گیرند.

مهدی بابایی بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق برای نحوه‌ی استفاده از این بلندگوها در شرایط بحرانی و اضطراری تأکید کرد. این عضو شورای شهر تهران با اشاره به تجربه‌ اخیر جنگ ۱۲ روزه، که طی آن اختلالاتی در زیرساخت‌های ارتباطی کشور رخ داد، خاطرنشان کرد که در شرایطی مشابه، اتکا به روش‌های سنتی یا تنها یک کانال ارتباطی، بسیار شکننده و ناکارآمد خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

رئیس مرکز ملی فضای مجازی: ایران یکی از ده کشور موثر جهان در فضای مجازی است!

عضو شورای شهر تهران در تشریح این چالش‌ها بیان داشت: «در شرایط جنگی، لازم است از روش‌های متنوعی برای اعلان عمومی بهره ببریم.» وی در ادامه به محدودیت‌های احتمالی در شبکه‌های ارتباطی اشاره کرد: «در تجربه‌ ۱۲ روزه، وزارت ارتباطات مجبور شد در مقاطعی اینترنت را محدود کند. این اتفاق، زنگ خطری جدی برای اتکای صرف به اینترنت به عنوان ابزار اصلی اطلاع‌رسانی در مواقع حساس بود.»

دکتر بابایی در ادامه افزود: «شاید در شرایط جنگی، ناچار به مسدودسازی موقت تلفن‌های همراه نیز بشویم که در چنین شرایطی، اطلاع‌رسانی صرفاً از طریق تلفن همراه، دیگر روشی درست و قابل اتکا نخواهد بود.» در این راستا، دکتر بابایی سیستم‌های اعلان عمومی مجهز به بلندگوهای شهری را به عنوان یکی از راهکارهای مؤثر و ضروری برای ایجاد تنوع در کانال‌های اطلاع‌رسانی در شرایط اضطراری معرفی کردند. این عضو شورا، این سیستم‌ها را قادر به رساندن پیام‌های حیاتی به شهروندان، حتی در صورت قطع بودن اینترنت یا اختلال در شبکه‌های تلفن همراه دانست.

ضرورت تعیین متولی برای پایداری سیستم‌های اطلاع‌رسانی

رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران، در تشریح یکی از چالش‌های کلیدی در طرح نصب بلندگوهای عمومی در میادین اصلی تهران، بر لزوم تعیین متولی مشخص برای نگهداشت سیستم‌ها تأکید کرد. مهدی بابایی با بیان اینکه «دغدغه‌ای که در این خصوص وجود دارد، این است که باید متولی نگهداشت سیستم‌ها مشخص باشد تا در سال‌های آینده از بین نرود»، به تجربه‌ای تلخ و درس‌آموز از گذشته اشاره کرد.

بابایی با یادآوری تجربه‌ی مشابهی که حدود یک دهه پیش توسط سازمان مدیریت بحران با همکاری سازمان فاوا (فناوری اطلاعات و ارتباطات) صورت گرفت، خاطرنشان ساخت که متأسفانه امروز اثری از آن‌ها نمی‌بینیم. وی بیان کرد که «باید از آن تجربه استفاده و متولی این موضوع را مشخص کنیم تا بدانیم کدام نهاد پاسخگوی نگهداشت و توسعه بلندگوها خواهد بود.»

همچنین بخوانید:

سدها یکی یکی در حال خشک شدن هستند؛ دو هفته دیگر به روز صفر آبی می‌رسیم

در خصوص روند اجرایی نصب بلندگوها در سطح شهر، بابایی توضیح داد: «تعدادی از این بلندگوها در میادین اصلی شهر نصب شده و در حال توسعه است.« رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران، با بیان اینکه این سیستم‌ها قابلیت‌های متعددی دارند، به قابلیت پخش آژیر خطر و همچنین فایل‌های صوتی مختلف اشاره کرد.

در نهایت بابایی تأکید کرد: «بسته به نیاز مدیریت شهری و یا ستاد بحران می‌توان از این بلندگوها استفاده‌های مختلفی داشت. در شرایط جنگی، بستگی به تصمیم نهادهای متولی دارد که آژیر پخش شود یا اعلان عمومی به شکل دیگری صورت بگیرد.»

source

توسط expressjs.ir