
به لطف این استاندارد جدا از گوشیهای موبایل، دیگر دستگاههای همراه از جمله دستبندهای سلامتی، ساعتهای هوشمند، هدفونها و ایربادها نیز امکان شارژ بیسیم را ارائه میکنند. نسخه اولیه شارژ بیسیم Qi در سال ۲۰۰۸ با توان تنها ۵ وات معرفی شد که با توجه به توان ۵ تا ۱۰ واتی شارژرهای سیمی آن زمان دستاورد بزرگی محسوب میشد. نسخه ۱.۲ این فناوری در سال 2015 توان شارژ بیسیم را به ۱۵ وات ارتقا داد و سپس در سال ۲۰۲۳ در همکاری اپل با کنسرسیوم WPC نسخه 2 این فناوری همراه با شارژ مغناطیسی مگ سیف به این جمع افزوده شد.

به گفته WPC «اسمارتفونهای اندرویدی اصلی» در این نسخه جدید برای اولین بار در حال پیوستن به اکوسیستم هستند و نگفته پیداست که آیفونهای اپل نیز در این لیست جای خواهند داشت. در همین ارتباط چهارده دستگاه اعم از فرستنده و گیرنده در هفته گذشته مراحل تست و دریافت مجوز را پشت سر گذاشته و مراحل کامل آزمون دریافت مجوز در دسترس صدها دستگاهیست که در صف انتظار قرار دارند. بخش مهم و بزرگی از این صدها دستگاه البته به لوازم جانبی و اکسسوری های مرتبط با این صنعت از جمله شارژرها و پاوربانکها تعلق دارد اما احتمالاً بهزودی سر و کله این قابلیت در برخی گوشیهای موبایل بهخصوص در کلاس اندروید ظاهر خواهد شد. یک نکته نا مشخص در این میان به شارژ مغناطیسی در این دستگاهها تعلق دارد که حضور یا غیبت آن هنوز بهصورت رسمی اعلام نشده است.

شارژ بیسیم سریعتر بهگفته واحد تحقیقات بازار WPC مهمترین درخواست کاربران برای نسل بعدی Qi بوده و Qi2 25W با توجه به نزدیک به 70 درصد سرعت بیشتر نسبت به نسل قبلی بهنوعی پاسخ WPC به نیاز اصلی کاربران بوده است. سازندگان مختلف برای ارتقاء هرچه بیشتر سرعت شارژ بیسیم گوشیهای هوشمند از فناوریهای متفاوتی بهره میبرند که با وجود ارتقاء توان شارژ وایرلس در سالهای اخیر به 30، 50، 80 و یا حتی 100 وات لزوماً با Qi سازگار نبوده و ساختار متفاوتی را بهکار میگیرند. این روند پیش از معرفی Qi2 بهدلیل توان پایین این استاندارد حتی رواج بیشتری داشت اما بهگفته WPC پس از گذشت تنها یک سال از معرفی Qi2 بیش از 1.5 میلیارد دستگاه مجوز این شارژ بیسیم را در هر دو سمت فرستنده و گیرنده دریافت کردند و میتوان انتظار داشت که با ارتقاء این استاندارد به 25 وات احتمالاً در آینده برندهای بیشتری از آن برای اجرای فناوری شارژ بیسیم استفاده کنند.
source