انتخاب رشته تحصیلی اهمیت بسیار بالایی دارد چرا که بر رضایت شغلی آینده افراد تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد. یکی از رایج‌ترین و مفیدترین ابزارهایی که می‌تواند در این زمینه کمک کند، تست شخصیت‌شناسی MBTI است. در این مطلب از مجله فرادرس ابتدا توضیح می‌دهیم تست MBTI چیست و چه تاثیری در انتخاب رشته دارد. سپس به معرفی ۴ معیار اصلی تست MBTI برای انتخاب رشته می‌پردازیم و ۴ گروه شخصیتی اصلی در این تست را بررسی می‌کنیم. در ادامه ۱۶ تیپ شخصیتی تست MBTI را به همراه رشته‌ها و مشاغل پیشنهادی هر کدام معرفی می‌کنیم. پس از آن ترجمه فارسی سوالات تست MBTI را همراه با نحوه نمره‌گذاری آن به شما ارائه می‌دهیم تا بتوانید تست را انجام دهید، تایپ شخصیتی خود را پیدا کنید و با رشته‌های سازگار با شخصیت خود آشنا شوید.

آنچه در این مطلب می‌آموزید:

  • می‌آموزید که تست MBTI چیست و چه کاربردی در انتخاب رشته دارد.

  • یاد خواهید گرفت که ۴ معیار اصلی MBTI کدامند و چطور بر انتخاب شغل تاثیر می‌گذارند.

  • می‌توانید ۴ گروه شخصیتی اصلی در تست MBTI را شناسایی کنید.

  • ۱۶ تیپ شخصیتی و ۱۰ رشته‌ مناسب هر کدام از آن‌ها را خواهد شناخت.

  • یاد می‌گیرید نمره‌گذاری تست MBTI را انجام بدهید.

  • با سوال‌های تست MBTI برای انتخاب رشته آشنا می‌شوید.

فهرست مطالب این نوشته

کاربرد تست MBTI برای انتخاب رشته

تست MBTI چیست؟

۴ معیار اصلی تست MBTI چیست؟

برون‌گرایی (E) – درون‌گرایی (I)

حسی (S) – شهودی (N)

فکری (T) – احساسی (F)

قضاوت‌گر (J) – ادراکی (P)

آموزش راهکارهای انتخاب رشته و شناخت استعدادها با فرادرس

۴ گروه شخصیتی اصلی در تست MBTI

گروه شخصیتی تحلیل‌گر در انتخاب رشته

گروه شخصیتی دیپلمات‌ در انتخاب رشته

گروه شخصیتی نگهبان در انتخاب رشته

گروه شخصیتی جست‌وجوگر در انتخاب رشته

۱۶ تیپ شخصیتی تست MBTI برای انتخاب رشته

سوال‌های تست MBTI برای انتخاب رشته

آشنایی با رشته های دانشگاه با فیلم های آموزشی فرادرس

نحوه نمره‌گذاری تست MBTI برای انتخاب رشته

مرحله اول نمره‌گذاری تست MBTI برای انتخاب رشته

مرحله دوم نمره‌گذاری تست MBTI برای انتخاب رشته

مرحله سوم نمره‌گذاری تست MBTI برای انتخاب رشته

مرحله چهارم نمره‌گذاری تست MBTI برای انتخاب رشته

997696

کاربرد تست MBTI برای انتخاب رشته

تست شخصیت‌شناسی MBTI به افراد کمک می‌کنند تا در مورد موارد زیر اطلاعات کسب کنند:

  • نوع تعامل خود با دنیای اطراف
  • نحوه درک محیط اطراف
  • نوع تصمیم‌گیری و ارزیابی مسائل
  • شیوه عملکرد خود

به کمک آشنایی با این ویژگی‌ها، فرد درک بهتری از گزینه‌های مناسب خود در انتخاب رشته یا شغل پیدا می‌کند. برای مثال، افرادی که تعامل برون‌گرایانه با دنیای اطراف خود دارند، در شغل‌های اجتماعی بهتر عمل خواهند کرد. همچنین تست MBTI برای انتخاب رشته، ۱۶ تیپ شخصیتی متفاوت را مطرح می‌کند و برای هر یک از این تیپ‌های شخصیتی، چند رشته تحصیلی و شغلی پیشنهاد می‌کند.

اگر رشته‌ای را انتخاب کنید که با شخصیت شما همسو باشد، بیشتر از کلاس‌های درسی لذت می‌برید، رضایت بالاتری در محیط کار دارید و احتمال موفقیت شما در آن‌ رشته بیشتر خواهد بود. با این حال، به خاطر داشته باشید که تست مایرز-بریگز یک علم مطلق نیست و تنها به عنوان توصیه و پیشنهاد باید در نظر گرفته شود.

دانش آموزی بر سر دو راهی - تست MBTI برای انتخاب رشته

تست MBTI چیست؟

«تست شخصیت‌شناسی مایرز-بریگز» (The Myers-Briggs Personality Type Indicator | MBTI) یکی از پرکاربردترین ابزارهای روانشناسی در جهان است. این تست توسط «ایزابل مایرز» (Isabel Myers) و «کاترین بریگز» (Katherine Briggs) بر اساس نظریه‌ شخصیت‌شناسی «کارل یونگ» (Carl Jung) ساخته شده و برای شناسایی تیپ شخصیتی، نقاط قوت، نقاط ضعف، سازگاری‌ها و ترجیحات فردی به کار می‌رود. به کمک این ویژگی‌ها، تست MBTI برای انتخاب رشته تحصیلی و شغلی نیز مفید است.

اگر پیش از این، تست MBTI برای انتخاب رشته را انجام داده‌اید، با مطالعه در مورد تایپ شخصیتی منحصربه‌فرد خود و گروه اصلی آن، می‌توانید رشته‌های سازگار با روحیه‌تان را پیدا کنید. اگر با تایپ MBTI خود آشنا نیستید، می‌توانید به کمک سوالات فارسی و راهنمای نمره‌گذاری که در انتهای مطلب قرار گرفته، تایپ شخصیتی خود را مشخص کنید.

۴ معیار اصلی تست MBTI چیست؟

تست MBTI برای انتخاب رشته، ۴ معیار اصلی شخصیتی را مطرح می‌کند. تمامی این معیارها، به شکل پیوستار هستند، یعنی ۲ حالت برای هر معیار وجود دارد که هر شخصی به یکی از این دو حالت گرایش بیشتری دارد. برای مثال، تقریبا هیچ‌کس کاملا درون‌گرا یا برون‌گرا نیست بلکه هر کسی مقداری درون‌گرایی و برون‌گرایی درون خود دارد اما به یک سمت بیشتر متمایل است. بنابراین، بر اساس تمایل فرد در هر کدام از ۴ معیار، ۴ حرف انگلیسی مشخص برای تیپ شخصیتی او انتخاب می‌‎شود. در جدول زیر، توضیح دادیم که هر یک از حروف انگلیسی، نشانه کدام ویژگی در کدام معیار است.

نام معیار به فارسی و انگلیسی  حروف مخفف نشان‌دهنده آن
برون‌گرایی – درون‌گرایی

Extraversion – Introversion

I یا E
حسی – شهودی

Sensing – Intuition

N یا S
فکری – احساسی

Thinking – Feeling

F یا T
قضاوت‌گر – ادراکی

Judging – Perceiving

P یا J

پس از این در مورد هر یک از این معیارها توضیح می‌دهیم و بررسی می‌کنیم که هر ویژگی چه تاثیری در انتخاب رشته تحصیلی و شغلی دارد.

برون‌گرایی (E) – درون‌گرایی (I)

معیار «برون‌گرایی – درون‌گرایی» نحوه تعامل افراد با دنیای اطراف‌شان را نشان می‌دهد.

  • برون‌گرایی: افراد برون‌گرا به دنیای بیرون متمایل هستند، فعالیت‌های عملی را ترجیح می‌دهند، از تعامل‌های اجتماعی مکرر لذت می‌رند و پس از وقت گذراندن با دیگران، احساس انرژی می‌کنند.
  • درون‌گرایی: افراد درون‌گرا به دنیای درون خود تمایل دارند، فعالیت‌های فکری را ترجیح می‌دهند و تنها از تعامل‌های اجتماعی عمیق و معنادار لذت می‌برند. آن‌ها پس از وقت گذاشتن با جمعیت، نیاز به تنهایی دارند تا انرژی خود را بازیابند.

نحوه مدیریت و بازیابی انرژی شخصی، در تست MBTI برای انتخاب رشته بسیار مهم است زیرا با آگاهی از آن، شما می‌توانید در محیط کار بهتر از خود مراقب کنید.

  • برون‌گرایی در انتخاب رشته: برون‌گراها در کارهای تیمی و ایده‌پردازی با دیگران موفق هستند. آن‌ها همیشه به دنبال راهی برای ارتباط با دیگران می‌گردند و در رویدادهای گروهی، خوشحال‌تر و مشتا‌ق‌ترند. اگر شما یک برون‌گرا هستید، بهتر است شغل‌هایی را انتخاب کنید که در آن تعامل بالایی با دیگران دارید.
  • درون‌گرایی در انتخاب رشته:‌ درون‌گراها اغلب کم‌حرف و متمرکز بر کار هستند. آن‌ها ترجیح می‌دهند به‌طور مستقل کار کنند و ممکن است نسبت به محرک‌های خارجی مثل صداهای محیط حساس باشند. اگر شما درون‌گرا هستید، بهتر است محیط کاری با تعامل اجتماعی کمتر و آرامش بیشتر را انتخاب کنید.

حسی (S) – شهودی (N)

معیار «حسی – شهودی» به این موضوع اشاره می‌کند که افراد از چه طریقی اطلاعات را از دنیای اطرف خود جمع‌آوری می‌کنند.

  • حسی: حسی‌ها، بر روی کسب اطلاعات از حواس پنج‌گانه خود تمرکز می‌کنند. آن‌ها توجه زیادی به واقعیت دارند، روی حقایق و جزئیات تمرکز می‌کنند و از تجربه عملی لذت می‌برند.
  • شهودی: شهودی‌ها بر روی تفسیرها، برداشت‌ها و الگو‌ها تمرکز می‌کنند. آن‌ها از فکر کردن در مورد احتمالات، نظریه‌های انتزاعی و تصور آینده لذت می‌برند.

نحوه جمع‌آوری اطلاعات شما، در ترجیحات شغلی شما تاثیر می‌گذارد چراکه می‌تواند برخی از مسیرهای شغلی را برای شما جذاب‌تر کند.

  • حسی‌ها در انتخاب رشته: افراد حسی مشاهده‌گر، جزئی‌نگر، عمل‌گرا و واقع‌بین هستند. آن‌ها به خوبی می‌توانند بر آنچه که اکنون اتفاق می‌افتد یا آنچه که در گذشته اتفاق افتاده است، تمرکز کنند. همچنین، تصمیم‌هایشان براساس واقعیت عینی است. شغل‌هایی مثل مکانیک، پرستاری و حسابداری که مبتنی بر داده‌های واقعی و دستورالعمل‌های مشخص است، برای این گروه مناسب‌تر است.
  • شهودی‌ها در انتخاب رشته: افراد شهودی، کلی‌نگر، خیال‌پرداز و کنجکاو هستند. آن‌ها ترجیح می‌دهند چیزهای جدیدی را تجربه کنند و بر تفسیرهای پنهان یا احتمالات آینده تمرکز کنند. همچنین، تصمیم‌گیری‌های غریزی‌تری دارند. شغل‌هایی مثل روانشناسی، طراحی و فلسفه که نیازمند نگاه تحلیل‌گر، کاشف و آینده‌نگر است، برای این گروه مناسب‌تر است.
دو فرد کنار هم که یکی به ریاضی و دیگری به هنر فکر میکند - تست MBTI برای انتخاب رشته

فکری (T) – احساسی (F)

معیار «فکری – احساسی» بررسی می‌کند که افراد براساس اطلاعاتی که از راه حسی یا شهودی جمع‌آوری کرده‌اند، چطور تصمیم‌گیری می‌کنند.

  • فکری: افراد که تفکر را ترجیح می‌دهند، تاکید بیشتری بر واقعیت‌ها و داده‌های عینی دارند. آن‌ها تمایل دارند تصمیم‌هایشان سازگار، منطقی و غیرشخصی باشد.
  • احساسی: کسانی که احساس را ترجیح می‌دهند، در هنگام تصمیم‌گیری بیشتر احساسات و افراد را در نظر می‌گیرند.

تصمیم‌گیری‌های فکری یا احساسی نیز در تست MBTI برای انتخاب رشته از اهمیت بالایی برخوردارند. برای مثال هنگامی که با ارباب‌رجوع روبه‌رو هستید، بیشتر بر حقایق تکیه می‌کنید یا احساسات فرد مقابل؟ هر کدام از این رویکردها در برخی شغل‌ها مناسب است.

  • فکری‌ها در انتخاب رشته: فکری‌ها رویکردی تحلیلی، عینی و منطقی دارند. این گروه تا حد امکان یادگیری خود در مورد یک موضوع خاص را افزایش می‌دهند و بر یک زمینه مشخص تمرکز می‌کنند. آن‌ها منطق را به احساسات الویت می‌دهند تا بتوانند کارآمدتر باشند. بنابراین، در رشته‌هایی مثل علوم کامپیوتر، مهندسی و اقتصاد که نیازمند تحلیل منطقی و حل مسئله است، موفق‌تر عمل می‌کنند.
  • احساسی‌ها در انتخاب رشته: احساسی‌ها رویکردی پرشور و حمایت‌گر دارند. آن‌ها اغلب خود را جای دیگران می‌گذارند و می‌توانند دیدگاه‌های مختلف را درک کنند. این گروه به جای رقابت، بر ایجاد هماهنگی و همدلی در محیط کار تمرکز می‌کنند. آن‌ها در رشته‌هایی مثل روانشناسی، مددکاری اجتماعی و معلمی که نیازمند روابط انسانی، همدلی و حمایت است، موفق‌تر عمل می‌کنند.

قضاوت‌گر (J) – ادراکی (P)

معیار «قضاوت‌گر – ادراکی» به این موضوع اشاره می‌کند که نحوه عملکرد فرد در جهان و شیوه برخورد او با دنیای بیرون چگونه است.

  • قضاوت‌گر: کسانی که به قضاوت گرایش دارند، ساختارها و تصمیم‌های قاطع را ترجیح می‌دهند.
  • ادراکی: افرادی که به ادراک گرایش دارند، انعطاف‌پذیرتر و سازگارتر هستند.

این معیار تاثیر زیادی در انتخاب رشته دارد چرا که مشخص می‌کند شما چگونه پروژه‌ها را تکمیل می‌کنید: آیا به برنامه‌ریزی پایبند هستید یا تمایل دارید به‌سرعت با اطلاعات جدید سازگار شوید؟ سازمان‌دهی و ساختاردهی ذهنی شما چگونه است؟

  • قضاوت‌گرها در انتخاب رشته: قضاوت‌گرها مصمم، منظم و قاطع هستند. آن‌ها برای وضوح، پیشبینی‌پذیری، ساختارگرایی و برنامه‌ریزی ارزش قائلند و در محیطی که این ویژگی‌ها را داشته باشد، به خوبی کار می‌کنند. رشته‌هایی مثل حقوق، داروسازی و مدیریت بازرگانی با شخصیت این افراد سازگارتر است چراکه نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و تصمیم‌گیری قاطعانه است.
  • ادراکی‌ها در انتخاب رشته: ادارکی‌ها پذیراتر، سازگارتر و خودجوش‌تر هستند. آن‌ها به تغییرات و موقعیت‌های غیرقابل‌پیشبینی به خوبی پاسخ می‌دهند. در بداهه‌ عمل کردن توانمند هستند و ترجیح می‌دهند گزینه‌های خود را باز نگه دارند. رشته‌هایی مثل هنر، روزنامه‌نگاری و گردشگری با روحیه این افراد سازگارترند زیرا به انعطاف‌پذیری و خلاقیت لحظه‌ای نیاز دارند.
معیارهای تست MBTI برای انتخاب رشته

آموزش راهکارهای انتخاب رشته و شناخت استعدادها با فرادرس

تا این بخش از این مطلب در مجله فرادرس، توضیح دادیم تست MBTI چیست، چرا تست MBTI برای انتخاب رشته مهم است و ۴ معیار اصلی آن چه هستند. در ادامه به بررسی ۴ گروه شخصیتی اصلی و ۱۶ تیپ شخصیتی در این تست می‌پردازیم. با این حال، ابزارها و راهکارهای دیگری برای شناخت استعدادها و انتخاب رشته وجود دارد. به همین منظور، شما می‌توانید از مجموعه فیلم آموزشی آنلاین روانشناسی در فرادرس بهره بگیرید.

انتخاب رشته در فرادرس - تست MBTI برای انتخاب رشته
برای تماشای مجموعه فیلم‌های آموزش روانشناسی در فرادرس، روی عکس کلیک کنید.
  • آموزش استعدادیابی و شناخت توانمندی ها + گواهینامه در فرادرس
  • آموزش راهنمایی و مشاوره تحصیلی و شغلی در فرادرس
  • چگونه به خودشناسی و شکوفایی استعداد برسیم؟ – راهنمای کامل + راهکارها در فرادرس
  • آموزش تست هالند برای رغبت سنجی و استعدادیابی شغلی و تحصیلی
  • آموزش استعدادیابی در منابع انسانی – روش‌ها و ابزارهای ارزیابی (رایگان) در فرادرس

۴ گروه شخصیتی اصلی در تست MBTI

پیش از این توضیح دادیم که در تست MBTI برای انتخاب رشته، 16 تیپ شخصیتی وجود دارد. این ۱۶ تیپ در ۴ گروه شخصیتی اصلی تحلیل‌گر، دیپلمات‌، نگهبان و جست‌وجوگر دسته‌بندی می‌شوند. هر یک از این ۴ گروه رفتار کاری و ترجیحات مخصوص به خود را دارند که در ادامه توضیح می‌دهیم.

گروه شخصیتی تحلیل‌گر در انتخاب رشته

«تحلیل‌گرها» (Analysist)، افرادی به شدت مستقل، متفکر و با اراده هستند. آن‌ها تفکر انتزاعی خود را در چهارچوب منطق به کار می‌گیرند و برای یافتن راهکارهای سودمند، عینی و عملی استفاده می‌کنند. این گروه می‌توانند از نظر استراتژی بسیار قوی عمل کنند، آن‌ها راهبردهایی برای بهبود فرایندها و سیستم‌ها به‌وجود می‌آورند و منجر به بهره‌وری و سازماندهی بیشتر در سازمان‌ها می‌شوند. تحلیل‌گرها در نقش‌های راه‌حل‌محور عالی عمل می‌کنند. با این حال، می‌توانند از نظر اجتماعی دشوار باشند زیرا عملکرد بالا را به رضایت دیگران ترجیح می‌دهند.

  • تیپ‌های شخصیتی تحلیل‌گر: INTJ، INTP، ENTJ و ENTP
  • نقطه قوت‌ها: تفکر تحلیلی، حل مسئله، برنامه‌ریزی استراتژیک، نوآوری
  • رشته‌ها و شغل‌های مناسب: تحلیل‌گر داده، توسعه‌دهنده نرم‌افزار، مهندس، محقق، کارآفرین و..

گروه شخصیتی دیپلمات‌ در انتخاب رشته

«دیپلمات‌ها» (Diplomats) خون‌گرم و همدل هستند. آن‌ها درایت بالایی دارند و تاثیر قوی حمایتی بر سیاست‌های اداری و هماهنگی‌های یک مجموعه می‌گذراند. این گروه از تفکر انتزاعی خود برای همکاری و مشارکت مثبت استفاده می‌کنند. آن‌ها به خاطر قدرت همدلی خود، اغلب اهداف و ارزش‌های والا را در نظر می‌گیرند، الهام‌بخش دیگران هستند و نگاهی مشتاقانه به آینده‌ای بهتر دارند. با این حال، همدلی زیاد آن‌ها با همه، ممکن است در هنگام تصمیم‌گیری‌های سخت مشکل‌ساز باشد.

  • تیپ‌های شخصیتی دیپلمات: INFJ، INFP، ENFJ و ENFP
  • نقطه قوت‌ها: همدلی، دلسوزی، ارتباط، ایجاد روابط، کار تیمی
  • رشته‌ها و شغل‌های مناسب: روانشناس، مددکار اجتماعی، منابع انسانی، مربی‌گری، تدریس و…
یک معلم مرد

گروه شخصیتی نگهبان در انتخاب رشته

«نگهبان‌ها» (Sentinels) سخت‌کوش و قانون‌مند هستند. آن‌ها از نظم و ثبات استقبال می‌کنند و محیط کاری خود را به این سمت سوق می‌دهند. راهکارهای دقیق و عملی آن‌ها باعث می‌شود به خوبی بتوانند جزئیات را مدیریت کنند. هدف آن‌ها محافظت و خدمت‌گذاری دیگران است و به برنامه‌های کاری خود به شدت پایبند هستند. این گروه در نقش‌های تدارکی یا اداری عالی عمل می‌کنند. با این حال، گاهی بسیار سخت‌گیر و انعطاف‌ناپذیر به نظر می‌رسند.

  • تیپ‌های شخصیتی نگهبان: ISTJ، ISFJ، ESTJ و ESFJ
  • نقطه قوت‌ها: عمل‌گرایی، سازماندهی، جزئی‌نگری، مهارت‌های عملی، سازگاری
  • رشته‌ها و شغل‌های مناسب: مدیر مالی، مدیر پروژه، پرستاری، مراقبت‌های بهداشتی، صنعتگر، مأمور اجرای قانون و…

گروه شخصیتی جست‌وجوگر در انتخاب رشته

«جست‌وجوگرها» (Explorers) سریع، عمل‌گرا و خودجوش هستند. این‌ گروه به عنوان استاد کار با ابزارها و تکنیک‌ها شناخته می‌شوند چراکه خیلی زود در مورد ابزارها و تکنیک‌ها یاد می‌گیرند و به آن‌ها مسلط می‌شوند. سرعت جست‌وجوگرها در پیدا کردن راه‌حل‌های جدید زبان‌زد است و در مدیریت بحران‌ها بی‌نظیر عمل می‌کنند. به همین دلیل، متفکران و کارآفرینان بزرگی به شمار می‌آیند. با این حال، گاه قدرت سازگاری سریع آن‌ها باعث می‌شود ریسک‌های بزرگی را بپذیرند.

  • تیپ‌های شخصیتی جست‌وجوگر: ISTP، ISFP، ESTP و ESFP
  • نقطه قوت‌ها: خلاقیت، استقلال، ابتکار، سازگاری، ریسک‌پذیری
  • رشته‌ها و شغل‌های مناسب: نویسنده، هنرمند، موسیقی‌، بازاریابی، مهندس مکانیک، تکنسین، خلبان و…
میز کار یک هنرمند - تست MBTI برای انتخاب رشته

شناخت شخصیت خود و مسیرهای کاری می‌تواند به تصمیمی بهتر در انتخاب رشته و مسیر شغلی منجر شود. به همین منظور،‌ شما می‌توانید از فیلم آموزش از خودشناسی تا کارآفرینی در مجموعه آموزش توسعه مهارت فردی فرادرس بهره بگیرید.

۱۶ تیپ شخصیتی تست MBTI برای انتخاب رشته

تست MBTI برای انتخاب رشته ۱۶ تیپ شخصیتی را همراه با ویژگی‌های شغلی منحصربه‌فرد هر کدام معرفی می‌کند. در ادامه، تیپ‌های شخصیتی را بررسی می‌کنیم و ۱۰ رشته‌ تحصیلی و شغلی مناسب آن‌ها را نام می‌بریم.

۱. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی INTJ: شخصیت معمار

INTJ-ها به علت توانایی تفکر منطقی و حل مسئله بالای خود شناخته می‌شوند. آن‌ها همزمان خلاقیت و قدرت تحلیل بالایی دارند؛ در نتیجه، از انجام پروژه‌های راهبردی که در آن‌ها می‌توانند احتمال‌های مختلفی را تصور کنند، استقبال می‌کنند. این گروه، انتظار بالایی از خود و دیگران دارند و برای توانمند بودن اهمیت قائل هستند. بزرگ‌ترین نقطه قوت آن‌ها این است که به خوبی می‌توانند برای هدف‌های بلندمدت برنامه‌ریزی کنند و اشتیاق زیادی به بهبود سیستم‌ها دارند؛ به همین علت، معمولا در نقش‌های رهبری عمل می‌کنند. نقطه ضعف آن‌ها این است که ممکن است از نظر اجتماعی سرد به نظر برسند.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی INTJ را مشاهده کنید.

درون‌گرایی – I:

  • شغل‌هایی که تعامل کمی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط آرام‌تری دارند

شهودی – N:

  • شغل‌هایی که شامل نوآوری و تحول باشند
  • شغل‌هایی که بر نظریه‌پردازی، کشف و تفسیر چیزهای پنهان تمرکز کنند

فکری – T:

  • شغل‌هایی که رویکردی منطقی و غیرشخصی دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند تحلیل و حل مسئله هستند

قضاوت‌گر – J:

  • شغل‌هایی که شامل ساختارهای مشخص باشد
  • شغل‌هایی که شامل برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های قاطعانه است

برخی از مشاغل و رشته‌های مناسب‌ INTJ-ها عبارتند از:

  • تحلیل‌گر سیستم‌های کامپیوتری
  • توسعه‌دهنده نرم‌افزار
  • تحلیل‌گر داده
  • فیزیوتراپی
  • زبان انگلیسی
  • امور مالی
  • مشاوره مدیریتی
  • دانشمند و محقق
  • جامعه‌شناسی
  • تدریس و آموزش

۲. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی INTP: شخصیت منطق‌ دان

INTP-ها در مورد چگونگی حل مشکلات جهان و کارآمد کردن فرایندها به‌طور ذاتی کنجکاو هستند؛ در نتیجه، در حل مسائلی که نیاز به تفکر منطقی، انتقادی و تحلیلی دارد، مهارت دارند. آن‌ها از مسائل پیچیده، نظریه‌پردازی و فلسفه لذت می‌برند و به خاطر قدرت تفکر انتزاعی خود، خلاقیت بالایی دارند. بزرگ‌ترین نقطه قوت آن‌ها در تشخیص سریع نقص‌ها و ارائه راه‌حل‌های جدید برای مشکلاتی است که شاید دیگران متوجه آن نشوند. از طرف دیگر، همین موضوع ممکن است به عنوان نقطه ضعف آن‌ها دیده شود چراکه گاه بیش از حد انتقاد می‌کنند.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی INTP را مشاهده کنید.

درون‌گرایی – I:

  • شغل‌هایی که تعامل کمی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط آرام‌تری دارند

شهودی – N:

  • شغل‌هایی که شامل نوآوری و تحول باشند
  • شغل‌هایی که بر نظریه‌پردازی، کشف و تفسیر چیزهای پنهان تمرکز کنند

فکری – T:

  • شغل‌هایی که رویکردی منطقی و غیرشخصی دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند تحلیل و حل مسئله هستند

ادراکی – P:

  • شغل‌هایی که انعطاف‌ و تنوع کاری بیشتری دارند
  • شغل‌هایی که به خلاقیت بیشتری نیاز دارند

برخی از مشاغل و رشته‌های مناسب INTP-ها عبارتند از:

  • فلسفه
  • علوم سیاسی
  • معماری
  • روانشناسی
  • ریاضی‌
  • فیزیک
  • برنامه‌نویسی کامپیوتر
  • استاد دانشگاه
  • اقتصاد
  • روزنامه‌نگاری

۳. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی ENTJ: شخصیت فرمانده

ENTJ-ها شخصیت بااعتماد‌به‌نفسی دارند که آن‌ها را به رهبرانی ذاتی تبدیل می‌کند. این گروه در برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی و تعیین هدف عالی عمل می‌کنند. آن‌ها از وظایفی که در آن‌ها بتوانند کارآمد باشند و مهارت‌های رهبری خود را به کار بگیرند، لذت می‌برند. مهم‌ترین نقطه قوت آن‌ها، قدرت اقناع و قاطعیت است. همین موضوع می‌تواند نقطه ضعف آن‌ها نیز باشد چراکه گاهی فردی بدون همدلی و پرخاشگر به نظر می‌رسند.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی ENTJ را مشاهده کنید.

برون‌گرایی – E:

  • شغل‌هایی که تعامل زیادی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط پویاتری دارند

شهودی – N:

  • شغل‌هایی که شامل نوآوری و تحول باشند
  • شغل‌هایی که بر نظریه‌پردازی، کشف و تفسیر چیزهای پنهان تمرکز کنند

فکری – T:

  • شغل‌هایی که رویکردی منطقی و غیرشخصی دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند تحلیل و حل مسئله هستند

قضاوت‌گر – J:

  • شغل‌هایی که شامل ساختارهای مشخص باشد
  • شغل‌هایی که شامل برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های قاطعانه است

برخی از مشاغل و رشته‌های مناسب ENTJ-ها عبارتند از:

  • مهندسی صنایع
  • مهندسی هوا و فضا
  • مدیر اجرایی
  • کارآفرینی
  • حقوق
  • مدیریت بازرگانی
  • مدیریت پروژه
  • بازرسی
  • مدیریت فروش
  • پزشکی
نقاشی مینیمال سخنرانی کردن

۴. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی ENTP: شخصیت مباحثه‌ گر

ENTP-ها عاشق به چالش کشیدن شرایط موجود هستند. آن‌ها از رهبری دیگران برای حل مشکلات چالش‌برانگیز استقبال می‌کنند و از غرق شدن در ایده‌های مختلف لذت می‌برند. گفت‌وگوهای آن‌ها جذاب و نوآورانه است. به همین دلیل، شغل‌هایی که فرصتی برای تحول و کارآفرینی باشند، با روحیه آن‌ها سازگار است. نقطه ضعف آن‌ها این است که معمولا پروژه‌های زیادی را شروع می‌کنند اما چون تمایل زیادی به برنامه‌ریزی ندارند، بسیاری از آن‌ها ناتمام باقی می‌گذارند.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی ENTP را مشاهده کنید.

برون‌گرایی – E:

  • شغل‌هایی که تعامل زیادی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط پویاتری دارند

شهودی – N:

  • شغل‌هایی که شامل نوآوری و تحول باشند
  • شغل‌هایی که بر نظریه‌پردازی، کشف و تفسیر چیزهای پنهان تمرکز کنند

فکری – T:

  • شغل‌هایی که رویکردی منطقی و غیرشخصی دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند تحلیل و حل مسئله هستند

ادراکی – P:

  • شغل‌هایی که انعطاف‌ و تنوع کاری بیشتری دارند
  • شغل‌هایی که به خلاقیت بیشتری نیاز دارند

برخی از مشاغل و رشته‌های مناسب ENTP-ها عبارتند از:

  • مدیریت از جمله مدیریت بازرگانی و مدیریت فروش
  • مهندسی از جمله مهندسی عمران
  • روابط عمومی
  • مطالعه‌های بین‌فرهنگی
  • بازاریابی
  • ویراستاری و روزنامه‌نگاری
  • توسعه‌دهنده وب
  • کارآفرینی
  • مخترع
  • حقوق

۵. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی INFJ: شخصیت حمایت‌ گر

INFJ-ها به دنبال الهام بخشیدن به مردم و کمک به آن‌ها برای تبدیل شدن به بهترین نسخه خودشان هستند. این گروه در راستای منافع جمعی کار می‌کنند و مشتاقانه تلاش می‌کنند دنیا را به مکان بهتری تبدیل کنند. نقطه قوت آن‌ها در همدلی و درک دیدگاه‌های دیگران نهفته است. به همین دلیل، آن‌ها می‌توانند به عنوان واسطه‌ای عمل کنند که به افراد کمک می‌کند تا اختلاف‌های خود را حل و فصل کنند. با این حال، گاه در بیان افکار و احساسات خود ضعیف عمل می‌‎کنند.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی INFJ را مشاهده کنید.

درون‌گرایی – I:

  • شغل‌هایی که تعامل کمی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط آرام‌تری دارند

شهودی – N:

  • شغل‌هایی که شامل نوآوری و تحول باشند
  • شغل‌هایی که بر نظریه‌پردازی، کشف و تفسیر چیزهای پنهان تمرکز کنند

احساسی – F:

  • شغل‌هایی که رویکردی همدل و حمایت‌گرایانه دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند ایجاد هماهنگی بین افراد هستند

قضاوت‌گر – J:

  • شغل‌هایی که شامل ساختارهای مشخص باشد
  • شغل‌هایی که شامل برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های قاطعانه است

برخی از مشاغل و رشته‌های مناسب INFJ-ها عبارتند از:

  • آموزش
  • مددکاری اجتماعی
  • روانشناسی
  • روانپزشکی
  • ادبیات و نویسندگی
  • منابع انسانی
  • پزشکی و مراقبت‌های بهداشتی
  • وکالت
  • طراح گرافیک
  • مربی کودکان استثنائی

۶. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی INFP: شخصیت میانجی‌ گر

INFP-ها به دنبال مشاغلی هستند که احساس معنا و هدف داشته باشد. آن‌ها افراد آرمان‌گرا و باانگیزه‌ای هستند که به ارزش‌ها و باورهای خود به‌شدت پایبندند. این گروه از توانایی بالایی در ارتباط برقرار کردن بین موضوعات مختلف بهره‌مندند و اغلب منبعی از خلاقیت، بینش و الهام برای دیگران به شمار می‌روند. کنجکاوی ذاتی در زمینه جست‌وجو فرصت‌های جدید است، نقطه قوت آن‌ها است. با این حال، تمرکز شدید آن‌ها بر معنا و هدف درونی گاه باعث می‌شود فرصت‌های رشد عملی را از دست بدهند.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی INFP را مشاهده کنید.

درون‌گرایی – I:

  • شغل‌هایی که تعامل کمی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط آرام‌تری دارند

شهودی – N:

  • شغل‌هایی که شامل نوآوری و تحول باشند
  • شغل‌هایی که بر نظریه‌پردازی، کشف و تفسیر چیزهای پنهان تمرکز کنند

احساسی – F:

  • شغل‌هایی که رویکردی همدل و حمایت‌گرایانه دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند ایجاد هماهنگی بین افراد هستند

ادراکی – P:

  • شغل‌هایی که انعطاف‌ و تنوع کاری بیشتری دارند
  • شغل‌هایی که به خلاقیت بیشتری نیاز دارند

برخی از مشاغل و رشته‌های مناسب INFP-ها عبارتند از:

  • نویسندگی، ویراستاری و تولید محتوا
  • منابع انسانی
  • رشته‌های هنری از جمله هنرهای تجسمی
  • محیط زیست
  • مددکاری، مشاوره و روانشناسی
  • هنردرمانی
  • روزنامه‌نگاری
  • الهیات
  • طراحی رابط کاربری
  • فیزیوتراپی

در مطلب زیر از مجله فرادرس به طور مفصل در مورد تیپ شخصیتی INFP و ویژگی‌های کاری آن‌ها توضیح دادیم. همچنین، رفتار آن‌ها در ازدواج و دوستی را بررسی کردیم. برای آشنایی بیشتر با تیپ شخصیتی INFP توصیه می‌کنیم از این مطلب بهره بگیرید.

۷. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی ENFJ: شخصیت قهرمان

ENFJ-ها در موقعیت‌های رهبری قدرتمند عمل می‌کنند چراکه به خوبی‌ می‌توانند الهام‌بخش دیگران باشند و در دیگران انگیزه ایجاد کنند. آن‌ها ارزش‌های شخصی خود را معیاری برای تصمیم‌گیری قرار می‌دهند اما به منافع دیگران نیز توجه می‌کنند. در نتیجه، در پرورش استعداد دیگران و کمک به رشد آن‌ها مهارت بالایی دارند. با این حال، ممکن است در موقعیت‌های استرس‌زا بیش‌از حد از خود و دیگران انتقاد کنند.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی ENFJ را مشاهده کنید.

برون‌گرایی – E:

  • شغل‌هایی که تعامل زیادی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط پویاتری دارند

شهودی – N:

  • شغل‌هایی که شامل نوآوری و تحول باشند
  • شغل‌هایی که بر نظریه‌پردازی، کشف و تفسیر چیزهای پنهان تمرکز کنند

احساسی – F:

  • شغل‌هایی که رویکردی همدل و حمایت‌گرایانه دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند ایجاد هماهنگی بین افراد هستند

قضاوت‌گر – J:

  • شغل‌هایی که شامل ساختارهای مشخص باشد
  • شغل‌هایی که شامل برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های قاطعانه است

برخی از مشاغل و رشته‌های مناسب ENFJ-ها عبارتند از:

  • آموزش و تدریس
  • خدمات مشتریان و روابط عمومی
  • مدیریت منابع انسانی
  • روانشناسی
  • مددکاری اجتماعی
  • مدیریت بازرگانی
  • روزنامه‌نگاری و خبرنگاری
  • کار در مراکز مراقبت‌های بهداشتی مانند پرستاری و کاردرمان‌گری
  • مشاوره
  • کار‌آفرینی
نقاشی ساده از یک پرستار - تست MBTI برای انتخاب رشته

۸. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی ENFP: شخصیت پیکارگر

ENFP-ها به انرژی زیاد، بداهه‌پردازی و خلاقیت بالا معروفند. آن‌ها می‌توانند در چیزهایی که معمولا مردم به آن‌ها توجهی نمی‌کنند، معنا و اهمیت پیدا کنند. این گروه به دیگران اعتماد‌‌به‌نفس و مثبت‌اندیشی هدیه می‌دهند و به این طریق دیگران را به بهتر بودن تشویق می‌کنند. آن‌ها از فعالیت‌های گروهی و خلاقانه لذت می‌برند. با این حال، اجتناب آن‌ها از برنامه‌ریزی گاه باعث می‌شود که نتوانند به خوبی عمل کنند.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی ENFP را مشاهده کنید.

برون‌گرایی – E:

  • شغل‌هایی که تعامل زیادی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط پویاتری دارند

شهودی – N:

  • شغل‌هایی که شامل نوآوری و تحول باشند
  • شغل‌هایی که بر نظریه‌پردازی، کشف و تفسیر چیزهای پنهان تمرکز کنند

احساسی – F:

  • شغل‌هایی که رویکردی همدل و حمایت‌گرایانه دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند ایجاد هماهنگی بین افراد هستند

ادراکی – P:

  • شغل‌هایی که انعطاف‌ و تنوع کاری بیشتری دارند
  • شغل‌هایی که به خلاقیت بیشتری نیاز دارند

برخی از مشاغل و رشته‌های مناسب ENFP-ها عبارتند از:

  • روابط عمومی
  • مدیریت فروش
  • مدیریت بازرگانی
  • منابع انسانی
  • شغل‌های مرتبط با کوچینگ
  • بازیگری
  • طراحی
  • نویسندگی و روزنامه‌نگاری
  • کارآفرینی
  • شغل‌های مرتبط با طراحی تبلیغات

۹. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی ISTJ: شخصیت بازرس

ISTJ-ها کم‌حرف و منطقی هستند. آن‌ها از شغل‌هایی استقبال می‌کنند که چهارچوب و نظم مشخص داشته باشند. همچنین، مشاغلی را ترجیح می‌دهند که شامل، عمل‌گرایی، برنامه‌ریزی و احساس مدیریت باشند. نقطه قوت آن‌ها این است که در وظایف خود بسیار کارآمد عمل می‌کنند و می‌توانند مشکلات را به وضوح ببینند. با این حال، ممکن است به راحتی از فرآیند‌هایی که با آن‌ها موفق نیستند، انتقاد کنند.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی ISTJ را مشاهده کنید.

درون‌گرایی – I:

  • شغل‌هایی که تعامل کمی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط آرام‌تری دارند

حسی – S:

  • شغل‌هایی که نیازمند عمل‌گرایی و جزئی‌نگری هستند
  • شغل‌های برپایه واقع‌نگری و دستورالعمل‌های مشخص

فکری – T:

  • شغل‌هایی که رویکردی منطقی و غیرشخصی دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند تحلیل و حل مسئله هستند

قضاوت‌گر – J:

  • شغل‌هایی که شامل ساختارهای مشخص باشد
  • شغل‌هایی که شامل برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های قاطعانه است

برخی از مشاغل و رشته‌های تحصیلی مناسب ISTJ-ها عبارتند از:

  • علوم کامپیوتر و IT
  • حسابداری
  • حقوق
  • توسعه‌دهنده نرم‌افزار
  • دندان‌پزشکی
  • تحلیل‌گر مالی
  • مشاغل مراقبت‌های بهداشتی از جمله پزشکی و پرستاری
  • مهندسی کشاورزی
  • مهندسی شیمی
  • مسئول کیفیت کنترل

۱۰. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی ISFJ: شخصیت محافظ

ISFJ-ها بسیار قابل اعتماد هستند و تمایل دارند بر اساس تاثیری که بر دیگران می‌گذارند، تصمیم بگیرند. آن‌ها جزئی‌نگر هستند و از حقایق ملموس برای تصمیم‌گیری استفاده می‌کنند. به همین دلیل، مشاغلی را که به دقت و توجه نیاز دارند، ترجیح می‌دهند. نقطه قوت آن‌ها نیز دقیقا به همین موضوعات اشاره دارد چراکه آن‌ها هم جنبه‌های عینی حقایق و هم جنبه‌های انسانی هر تصمیمی را به خوبی در نظر می‌گیرند. با این‌ حال، ممکن است گاه بیش‌ازحد انتقادی عمل کنند یا هنگامی که ارزش‌های شخصی آن‌ها نقض می‌شود، رنجیده خاطر شوند.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی ISFJ را مشاهده کنید.

درون‌گرایی – I:

  • شغل‌هایی که تعامل کمی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط آرام‌تری دارند

حسی – S:

  • شغل‌هایی که نیازمند عمل‌گرایی و جزئی‌نگری هستند
  • شغل‌های برپایه واقع‌نگری و دستورالعمل‌های مشخص

احساسی – F:

  • شغل‌هایی که رویکردی همدل و حمایت‌گرایانه دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند ایجاد هماهنگی بین افراد هستند

قضاوت‌گر – J:

  • شغل‌هایی که شامل ساختارهای مشخص باشد
  • شغل‌هایی که شامل برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های قاطعانه است

برخی از مشاغل و رشته‌های مناسب ISFJ-ها عبارتند از:

  • مشاغل مراقبت‌های بهداشتی از جمله پرستاری
  • تدریس به خصوص معلمی دبستان
  • مددکاری
  • مهندس پزشکی
  • شهرسازی
  • رسانه‌های دیجیتال
  • طراحی بصری از جمله عکاسی
  • معماری
  • مترجمی زبان
  • داروسازی

۱۱. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی ESTJ: شخصیت مجری

ESTJ-ها به عنوان سازمان‌دهنده و برنامه‌ریزهای ماهر شناخته می‌شوند. آن‌ها وظیفه‌شناس، ساختارگرا و منظم هستند، برای شایستگی و وفاداری ارزش قائلند و نقش‌های رهبری لذت می‌برند. نقطه قوت آن‌ها این است که عین رهبری و مدیریت، به خوبی می‌توانند وظایف را به دیگران واگذار کنند و اطمینان داشته باشند که دیگران نقش‌های خود را به عهده می‌گیرند. با این حال، گاه بیش‌ازحد انتقادی و خودمحور می‌شوند.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی ESTJ را مشاهده کنید.

برون‌گرایی – E:

  • شغل‌هایی که تعامل زیادی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط پویاتری دارند

حسی – S:

  • شغل‌هایی که نیازمند عمل‌گرایی و جزئی‌نگری هستند
  • شغل‌های برپایه واقع‌نگری و دستورالعمل‌های مشخص

فکری – T:

  • شغل‌هایی که رویکردی منطقی و غیرشخصی دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند تحلیل و حل مسئله هستند

قضاوت‌گر – J:

  • شغل‌هایی که شامل ساختارهای مشخص باشد
  • شغل‌هایی که شامل برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های قاطعانه است

برخی از مشاغل و رشته‌های مناسب ESTJ-ها عبارتند از:

  • مدیریت بازرگانی
  • مدیریت پروژه
  • حقوق
  • اقتصاد
  • داروسازی
  • مدیر روابط عمومی
  • رشته‌های مرتبط با موسیقی
  • امور مالی
  • بانکداری
  • حسابداری
نقاشی مینیمال مردی که با لپ تاپ کار میکند - تست MBTI برای انتخاب رشته

۱۲. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی ESFJ: شخصیت مراقبت

ESFJ-ها افرادی وظیفه‌شناس خون‌گرم و مثبت هستند. آن‌ها همواره به دنبال ایجاد هماهنگی هستند، برای روابط اجتماعی ارزش زیادی قائلند، از حمایت دیگران لذت می‌برند و مردم نیز تمایل دارند برای مشاوره به آن‌ها مراجعه کنند. با این حال، گاه برای مثبت نگه داشتن فضا، بیش‌ازحد از درگیری و مشکلات اجتناب می‌کنند.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی ESFJ را مشاهده کنید.

برون‌گرایی – E:

  • شغل‌هایی که تعامل زیادی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط پویاتری دارند

حسی – S:

  • شغل‌هایی که نیازمند عمل‌گرایی و جزئی‌نگری هستند
  • شغل‌های برپایه واقع‌نگری و دستورالعمل‌های مشخص

احساسی – F:

  • شغل‌هایی که رویکردی همدل و حمایت‌گرایانه دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند ایجاد هماهنگی بین افراد هستند

قضاوت‌گر – J:

  • شغل‌هایی که شامل ساختارهای مشخص باشد
  • شغل‌هایی که شامل برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های قاطعانه است

برخی از مشاغل و رشته‌های مناسب ESFJ-ها عبارتند از:

  • آموزش و تدریس
  • مشاغل مراقبت‌های بهداشتی از جمله پرستاری و فیزیوتراپی
  • منابع انسانی
  • هماهنگ‌کننده رویدادها
  • مراقبت‌های بهداشتی
  • گفتار درمانی
  • روابط عمومی
  • خدمات مشتری‌ها
  • متخصص تغذیه
  • هتلداری

۱۳. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی ISTP: شخصیت چیره‌ دست

ISTP-ها در یافتن راه‌حل‌های سریع و منطقی برای مشکلات مهارت دارند. آن‌ها از داده‌های ملموس مبتنی بر منطق استفاده می‌کنند. این گروه شیفته سرهم‌بندی کردن و درک سیستم‌های پیچیده هستند. به همین علت، در شغل‌های فنی به خوبی عمل می‌کنند. نقطه‌ قوت آن‌ها توانایی‌های منطقی بالا است. از سوی دیگر، گاه در ارتباط‌های اجتماعی ضعیف عمل می‌کنند.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی ISTP را مشاهده کنید.

درون‌گرایی – I:

  • شغل‌هایی که تعامل کمی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط آرام‌تری دارند

حسی – S:

  • شغل‌هایی که نیازمند عمل‌گرایی و جزئی‌نگری هستند
  • شغل‌های برپایه واقع‌نگری و دستورالعمل‌های مشخص

فکری – T:

  • شغل‌هایی که رویکردی منطقی و غیرشخصی دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند تحلیل و حل مسئله هستند

ادراکی – P:

  • شغل‌هایی که انعطاف‌ و تنوع کاری بیشتری دارند
  • شغل‌هایی که به خلاقیت بیشتری نیاز دارند

برخی از مشاغل و رشته‌های مناسب ISTP-ها عبارتند از:

  • مکانیک و مهندسی مکانیک
  • مهندسی عمران
  • مهندسی برق
  • مهندسی نرم‌افزار و علوم کامپیوتر
  • علوم جنایی
  • شغل‌های فنی و مهارتی
  • جراح
  • خلبان
  • آتش‌نشان
  • علوم اطلاعات جغرافیایی

۱۴. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی ISFP: شخصیت ماجراجو

ISFP-ها به کارهایی گرایش دارند که نیازمند تعامل با دنیای واقعی و تجربه‌های عینی است. آن‌ها از زمان حال لذت می‌برند بدون اینکه خود را درگیر نگرانی‌ها آینده کنند. این ویژگی به حدی در این گروه پررنگ است که بزرگ‌ترین نقطه قوت‌شان، قدردانی و نگاه ژرف‌ به زیبایی، طبیعت و حیوانات است. نقطه ضعف آن‌ها این است که در مواقع استرس‌زا، بیش‌ازحد از خود انتقاد می‌کنند.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی ISFP را مشاهده کنید.

درون‌گرایی – I:

  • شغل‌هایی که تعامل کمی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط آرام‌تری دارند

حسی – S:

  • شغل‌هایی که نیازمند عمل‌گرایی و جزئی‌نگری هستند
  • شغل‌های برپایه واقع‌نگری و دستورالعمل‌های مشخص

احساسی – F:

  • شغل‌هایی که رویکردی همدل و حمایت‌گرایانه دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند ایجاد هماهنگی بین افراد هستند

ادراکی – P:

  • شغل‌هایی که انعطاف‌ و تنوع کاری بیشتری دارند
  • شغل‌هایی که به خلاقیت بیشتری نیاز دارند

برخی از مشاغل و رشته‌های مناسب ISFP-ها عبارتند از:

  • طراحی داخلی
  • طراحی بصری و گرافیک
  • رشته‌های هنری
  • دامپزشکی
  • رشته‌های مرتبط با موسیقی
  • فیزیولوژی
  • زبان انگلیسی
  • معماری
  • آشپزی
  • آمار و ریاضی

۱۵. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی ESTP: شخصیت کارآفرین

ESTP-ها از تجربه‌های عملی و ملموس استقبال می‌کنند چراکه یادگیری برای آن‌ها از این طریق اتفاق می‌افتد. این گروه می‌توانند به سرعت پیشنهادات جدیدی برای شیوه انجام وظایف کاری ارائه دهند؛ به همین علت، نقطه قوت آن‌ها این است که در موقعیت‌های اضطراری به خوبی عمل می‌کنند. به عنوان نقطه ضعف می‌توان گفت که پایبندی به ساختارها برای آن‌ها آزاردهنده است.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی ESTP را مشاهده کنید.

برون‌گرایی – E:

  • شغل‌هایی که تعامل زیادی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط پویاتری دارند

حسی – S:

  • شغل‌هایی که نیازمند عمل‌گرایی و جزئی‌نگری هستند
  • شغل‌های برپایه واقع‌نگری و دستورالعمل‌های مشخص

فکری – T:

  • شغل‌هایی که رویکردی منطقی و غیرشخصی دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند تحلیل و حل مسئله هستند

ادراکی – P:

  • شغل‌هایی که انعطاف‌ و تنوع کاری بیشتری دارند
  • شغل‌هایی که به خلاقیت بیشتری نیاز دارند

برخی از مشاغل و رشته‌های مناسب ESTP-ها عبارتند از:

  • کارآفرینی
  • مدیر فروش
  • اورژانس و امدادگر
  • پلیس
  • بهیاری
  • هتلداری
  • ریاضیات و اقتصاد
  • عکاسی
  • مربی تربیت بدنی 
  • فیزیولوژی ورزشی
نقاشی مینیمال مربی فوتبال - تست MBTI برای انتخاب رشته

۱۶. رشته‌ های مناسب تیپ شخصیتی ESFP: شخصیت سرگرم‌کننده

ESFP-ها مهارت زیادی در هماهنگ و همدلی با دیگران دارند. آن‌ها بسیار برون‌گرا هستند و از انجام پروژه‌های تیمی که در آن‌ها بتوانند چیزهای جدیدی یاد بگیرند، لذت می‌برند. مشاغل خلاقانه‌ای که تعامل اجتماعی بالا دارند، الویت آن‌ها است. البته باید توجه کنید که خلاقیتی که حسی‌ها به آن علاقه دارند، خلاقیت ملموس مثل اجرای صحنه، طراحی لباس یا آشپزی است. این خلاقیت‌ها شامل آینده‌نگری و احتمالات نیستند بلکه شامل پویایی، رنگ و اجرا هستند. به عنوان نقطه ضعف ESFP-ها می‌توان به عدم علاقه آن‌ها به برنامه‌ریزی اشاره کرد.

در فهرست زیر می‌توانید ویژگی شغل‌های مناسب تیپ شخصیتی ESFP را مشاهده کنید.

برون‌گرایی – E:

  • شغل‌هایی که تعامل زیادی با دیگران دارند
  • شغل‌هایی که محیط پویاتری دارند

حسی – S:

  • شغل‌هایی که نیازمند عمل‌گرایی و جزئی‌نگری هستند
  • شغل‌های برپایه واقع‌نگری و دستورالعمل‌های مشخص

احساسی – F:

  • شغل‌هایی که رویکردی همدل و حمایت‌گرایانه دارند
  • شغل‌هایی که نیازمند ایجاد هماهنگی بین افراد هستند

ادراکی – P:

  • شغل‌هایی که انعطاف‌ و تنوع کاری بیشتری دارند
  • شغل‌هایی که به خلاقیت بیشتری نیاز دارند

برخی از مشاغل و رشته‌های مناسب این گروه عبارتند از:

  • بازیگری و تئاتر
  • هماهنگ‌کننده رویدادها
  • آموزش و تدریس
  • روابط عمومی
  • گردشگری و تورلیدری
  • مددکاری اجتماعی
  • متخصص اطفال
  • بازاریابی
  • رشته‌های مرتبط با موسیقی
  • معلم کودکان استثنائی

سوال‌های تست MBTI برای انتخاب رشته

اگر پیش از این با تایپ شخصیتی MBTI خود آشنا نشده‌اید یا دوست دارید این تست را به شکل رایگان برای خود و اطرافیان انجام دهید، می‌توانید از این بخش از این مطلب در مجله فرادرس بهره بگیرید. در این بخش ترجمه فارسی نسخه ۷۰ سوالی این تست را در اختیار شما قرار می‌دهیم. سپس، در بخش بعدی در مورد شیوه نمره‌گذاری سوالی‌های تست MBTI برای انتخاب رشته توضیح می‌دهیم.

برای دسترسی به سوال‌ها کافی‌ست فایل PDF زیر را دانلود کنید و به سوالات آن پاسخ بدهید تا در ادامه، نحوه بررسی این سوالات را هم یاد بگیرید.

  • دانلود فایل PDF سوال‌های تست MBTI برای انتخاب رشته

آشنایی با رشته های دانشگاه با فیلم های آموزشی فرادرس

تا این بخش از این مقاله در مجله فرادرس، در مورد ۱۶ تیپ شخصیتی تست MBTI برای انتخاب رشته صحبت کردیم و ترجمه فارسی تست MBTI را در اختیار شما قرار دادیم. پس از این به آموزش نحوه نمره‌گذاری تست MBTI می‌پردازیم تا بتوانید رشته‌های مناسب تیپ شخصیتی خودتان را بشناسید. البته برای یک انتخاب هوشمندانه، شناخت رشته‌های دانشگاهی نیز واجب است. برای شناخت بیشتر رشته‌های دانشگاهی می‌توانید از مجموعه فیلم‌های زیر بهره بگیرید:

آشنایی با رشته های دانشگاهی در فرادرس - تست MBTI برای انتخاب رشته
برای تماشای مجموعه معرفی رشته های دانشگاهی – جامع و کاربردی در فرادرس، روی عکس کلیک کنید.
  • معرفی رشته مهندسی صنایع – دانشگاه، بازار کار، ادامه تحصیل و مهاجرت (رایگان)
  • آموزش انتخاب رشته کنکور هنر – معرفی رشته های دانشگاهی هنر (رایگان)

نحوه نمره‌گذاری تست MBTI برای انتخاب رشته

حال که گزینه‌های مورد نظر خود را در ۷۰ سوال بالا انتخاب کردید، زمان نمره‌گذاری تست فرا رسیده است. نمره‌گذاری تست MBTI برای انتخاب رشته به کمک یک جدول در چهار مرحله انجام می‌شود. در ادامه در مورد هر یک از این مراحل همراه با مثال توضیح می‌دهیم.

مرحله اول نمره‌گذاری تست MBTI برای انتخاب رشته

همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم، این تست شامل ۷۰ سوال است که هر کدام دو گزینه دارد. شما باید بین گزینه «الف» و «ب»، گزینه‌ای را که بهتر شما را توصیف می‌کند، انتخاب کنید و در جدولی مثل جدول زیر، علامت بزنید. توجه کنید که باید اولین پاسخی را که بدون تأمل و تفکر زیاد به ذهن‌تان می‌رسد، انتخاب کنید و از تحلیل و بررسی بیش‌ازحد پاسخ‌ها بپرهیزید.

نمره‌ گذاری تست MBTI برای انتخاب رشته

برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگ‌ بر روی عکس کلیک کنید.

مرحله دوم نمره‌گذاری تست MBTI برای انتخاب رشته

هنگامی که به هر ۷۰ سوال پاسخ دادید، نمره هر ستون را محاسبه کنید. برای این کار باید تعداد کل پاسخ‌های «الف» را در خانه‌های پایین هر ستون که با اعداد ۱ تا ۸ شماره‌گذاری شده‌اند، وارد کنید. همین کار را برای پاسخ‌های «ب» انجام دهید تا هر ۱۴ خانه پر شوند. برای درک بهتر این موضوع، به جدول زیر به عنوان نمونه توجه کنید.

نمره‌ گذاری تست MBTI برای انتخاب رشته

برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگ‌ بر روی عکس کلیک کنید.

مرحله سوم نمره‌گذاری تست MBTI برای انتخاب رشته

در گام بعدی، براساس فلش‌ها، اعداد را به خانه‌های پایینی منتقل کنید. اعدادی که در خانه‌های ۱ و ۲ قرار دارند، باید به خانه‌های ۱ و ۲ پایین صفحه منتقل شوند. توجه کنید که برای به ازای شماره‌های ۳ تا ۸ دو خانه وجود دارد. مطابق فلش‌ها، اول عدد درون هر خانه را به زیر خانه دومی که همان شماره را دارد، منتقل کنید. برای مثال اعداد ۹ و ۱ که به ترتیب در خانه‌های ۳ و ۴ قرار دارند، باید به خانه‌های زیر اعداد ۸ و ۲ منتقل شوند. در مورد خانه‌های ۵ تا ۸ نیز همین‌موضوع تکرار می‌شود.

نمره‌ گذاری تست MBTI برای انتخاب رشته

برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگ‌ بر روی عکس کلیک کنید.

مرحله چهارم نمره‌گذاری تست MBTI برای انتخاب رشته

حالا با توجه به علامت مثبت، تمام اعداد زیر یکدیگر را با هم جمع کنید و مجموع را در خانه‌های پایین جدول وارد کنید. در نهایت، تنها یک عدد به هر خانه تعلق می‌گیرد. در این مرحله، چهار جفت عدد وجود خواهد داشت. اعداد را دو به دو با هم مقایسه کنید. برای مثال، اعداد خانه شماره ۱ باید با شماره ۲ مقایسه شود و اعداد خانه شماره ۳ با شماره ۴ مقایسه شود. در پایین هر یک از این خانه‌ها یک حرف وجود دارد. دور حرفی که به عدد بزرگ‌تر تعلق دارد، دایره بکشید. اگر هر دو عدد در یک جفت خانه برابر هستند، دور هیچ‌کدام از حروف دایره نکشید، زیر آن‌ها یک حرف «x» قرار دهید و دور «x» دایره بکشید.

نمره‌ گذاری تست MBTI برای انتخاب رشته

برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگ‌ بر روی عکس کلیک کنید.

می‌توانید مرحله آخر را در جدول نمونه بالا مشاهده کنید. می‌بینید که در خانه‌های ۳ و ۴، اعداد ۸ با ۹ با یکدیگر و اعداد ۲ و ۱ با یکدیگر جمع شده‌اند. حاصل جمع آن‌ها که به ترتیب ۱۷ و ۳ هستند، در خانه‌های پایین جدول قرار گرفته‌اند. سپس، چون عدد ۱۷ از ۳ بزرگ‌تر است، دور حرف S خط کشیده شده. در مورد خانه‌های دیگر نیز همین عمل انجام شده. ۴ حرفی که از این جدول به دست می‌آیند، حروف بیانگر تایپ شخصیتی شما هستند. مثلا در این نمونه تایپ شخصیتی فرد ESFJ است.

اگر حرف X در پاسخ‌ها وجود داشته باشد، به این معنی است که فرد در وسط طیف آن معیار قرار دارد. برای مثال اگر پاسخ این جدول XSFJ باشد، به این معنا است که فرد به یک اندازه درون‌گرا و برون‌گرا است یا EXFJ یعنی فرد به یک اندازه حسی و شهودی است. حال که تیپ شخصیتی خود را به دست آورده‌اید، می‌توانید تحلیل‌های مربوط به آن را مطالعه کنید.

source

توسط expressjs.ir