یکی از الگوهای پرکاربرد در تحلیل تکنیکال، الگوی پرچم سه‌ گوش است که معامله‌گران برای شناسایی ادامه روند در بازار از آن استفاده می‌کنند. این الگو در دو حالت صعودی و نزولی ظاهر می‌شود و معمولا در میانه یک روند قوی شکل می‌گیرد. در حالت صعودی، الگو پس از یک جهش شدید قیمتی به دلیل افزایش فشار خرید ایجاد می‌شود. در حالی‌که در حالت نزولی، این الگو پس از ریزش قابل‌توجه قیمت و تحت تاثیر فشار فروش تشکیل می‌شود. سپس بازار وارد مرحل تثبیت قیمت می‌شود که به‌صورت مثلثی متقارن و کوچک در نمودار قابل مشاهده است. الگو زمانی کامل می‌شود که قیمت از محدوده تثبیت خارج شده و یک شکست قوی به سمت ادامه روند قبلی روی دهد. در این مطلب از مجله فرادرس در ابتدا نحوه شناسایی پرچم سه‌گوش را شرح می‌دهیم و در ادامه استراتژی‌های ترید با آن را یاد می‌گیریم و در نهایت پرچم سه‌گوش را با برخی از الگوهای مشابه مقایسه می‌کنیم.

آنچه در این مطلب می‌آموزید:

  • با نحوه شناسایی الگوی پرچم سه‌گوش در نمودار آشنا می‌شوید.

  • تشخیص الگوهای صعودی و نزولی پرچم سه‌گوش را یاد می‌گیرید.

  • ترید الگوی پرچم سه‌گوش را در نمودار قیمت می‌آموزید.

  • خواهید توانست موقعیت‌های مناسب برای ورود به معامله را پیدا کنید.

  • توانایی پیدا کردن نواحی تیک پروفیت در الگوی پرچم سه‌گوش را کسب می‌کنید.

  • با استراتژی‌های معاملاتی الگوی پرچم سه‌گوش آشنا می‌شوید.

فهرست مطالب این نوشته
997696

الگوی پرچم سه گوش برای ترید

از «الگوی پرچم سه گوش» (Pennant Pattern) می‌توان برای ترید در انواع بازارهای مالی مانند فارکس و ارزهای دیجیتال استفاده کرد. برای ترید این الگو، پس از شکست معتبر خط مقاومت در پرچم صعودی وارد پوزیشن لانگ و پس از شکست معتبر خط روند حمایتی در الگوی پرچم نزولی وارد پوزیشن شورت می‌شویم.

الگوی پرچم سه گوش یکی از الگوهای ادامه‌دهنده در تحلیل تکنیکال است که در زمان ایجاد وقفه‌ در روند قیمتی ایجاد می‌شود. در این الگو می‌توان الگوی مثلث متقارن را شناسایی کرد که به همراه میله پرچم برای تحلیل قیمت در نمودار و پیدا کردن موقعیت‌های مناسب برای ترید استفاده می‌شود.

با توجه به جهت کلی روند قیمت در بازار مربوطه الگوی پرچم سه گوش می‌تواند صعودی یا نزولی باشد. الگوی پرچم سه گوش صعودی در روندهای افزایشی قیمت در نمودار مشاهده می‌‌شود و سیگنالی برای ادامه روند مربوطه است. از سویی دیگر الگوی پرچم سه گوش نزولی در روندهای کاهشی قیمت در نمودار قابل شناسایی است و نشانه‌ای از احتمال ادامه‌دار بودن روند نزولی در نمودار مربوطه است.

الگوی پرچم سه گوش
الگوهای پرچم سه‌گوش صعودی و نزولی

تفاوت الگوی پرچم سه گوش با پرچم

هر کدام از الگوهای پرچم و پرچم سه گوش در تحلیل تکنیکال نشان دهنده ادامه روند در بازار است. اما تفاوت اصلی بین آن‌ها مربوط به ساختار آن‌ها است. الگوی پرچم از دو خط موازی تشکیل شده که بعد از میله پرچم، کانال قیمتی را در نمودار تشکیل می‌دهد. در حالیکه در الگوی پرچم سه گوش بعد از تشکیل میله پرچم، قیمت بین دو خط همگرا نوسان می‌‌کند که الگوی مثلث متقارن را در نمودار ایجاد می‌کند.

علاوه بر این از لحاظ تحلیل قیمت این دو الگو تعبیرهای متفاوتی را در نمودار دارند. در الگوی پرچم اصلاح قیمتی واضح‌تر است. در این الگو قیمت پس از حرکتی قوی بین دو خط موازی اصلاح می‌کند. اما در الگوی مثلث سه گوش قیمت اصلاح کمتری دارد و تنها در محدوده‌ای فشرده می‌شود. این حالت بیان‌گر باقی‌ماندن مومنتوم در بازار است که تنها باعث ایجاد وقفه‌ در مسیر حرکت قیمت می‌شود.

مقایسه الگوهای پرچم سه گوش و صعودی
تفاوت الگوی پرچم سه گوش با الگوی پرچم

پرچم سه گوش و پرچم صعودی

الگوی پرچم سه‌گوش صعودی نشان‌دهنده ادامه روند صعودی است که در آن یک فاز کوتاه تثبیت قیمت به شکل مثلث متقارن ایجاد می‌شود. این الگو معمولا فشرده‌تر و سریع‌تر از نمونه‌های مشابه خود عمل می‌کند. از سوی دیگر «الگوی پرچم صعودی» (Bull Flag) به واسطه مرحله تثبیت قیمت با شیب نزولی مشخصی که دارد، پس از یک جهش قابل‌توجه قیمتی در نمودار تشکیل می‌شود.

لازم به ذکر است که این الگو نیز ادامه روند صعودی را نشان می‌دهد. این الگو با ساختار مشخص خود شامل میله پرچم و خود پرچم می‌شود و دوره تثبیت قیمت طولانی‌تری دارد. با وجود این الگوی پرچم صعودی سیگنال روشنی از احتمال ادامه روند صعودی در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهد.

پرچم سه‌گوش خرسی و Bear Flag

پرچم سه‌گوش خرسی نشان‌دهنده ادامه روند نزولی است که با یک افت شدید قیمت آغاز می‌شود و سپس وارد مرحله‌ای از تثبیت قیمت می‌شود که به شکل مثلثی کوچک و باریک در نمودار قابل‌مشاهده است. از سویی دیگر «الگوی پرچم خرسی» (Bear Flag) نیز تعبیر مشابهی در خصوص ادامه روند نزولی در بازار مربوطه دارد.

البته این الگو از نظر شکل ظاهری فاز تثبیت، با پرچم سه‌گوش متفاوت است. در این الگو پس از حرکت نزولی شدید، مرحله تثبیت قیمت با شیب صعودی ملایم و به شکل مستطیل در نمودار ظاهر می‌شود. این مرحله در واقع یک اصلاح موقت برخلاف روند است و توقفی کوتاه‌مدت را نشان می‌دهد که پس از آن روند نزولی دوباره شروع می‌شود.

بنابراین با اینکه هر دو الگو، ادامه روند نزولی را بیان می‌کنند، اما فاز تثبیت در الگوی Bear Flag معمولا طولانی‌تر است و شیب صعودی مشخص‌تری دارد.

پرچم سه‌گوش خرسی و Bear Flag
مقایسه الگوی پرچم سه‌گوش نزولی با الگوی پرچم نزولی

یادگیری ترید کریپتو با فرادرس

برای ترید کریپتو می‌توان از الگوهای قیمتی مانند الگوی پرچم سه‌گوش در نمودار قیمت استفاده کرد. برای این منظور در ابتدا لازم است تا تریدرها روندهای اصلی بازار را شناسایی کنند. سپس با توجه به جهت روند می‌توانند پرچم سه‌گوش را در روند مربوطه پیدا کنند. برای یافتن موقعیت‌های معاملاتی بهینه با تحلیل الگوهای قیمتی تریدرها می‌توانند از الگوهای شمعی نیز استفاده کنند.

در این حالت با ترکیب سیگنال‌های دریافتی از شکست الگوهای قیمتی و الگوهای شمعی می‌توانند سطوح بهتری را برای ورود به بازار ارز دیجیتال موردنظر پیدا کنند. علاوه بر تحلیل الگوهای قیمتی و شمعی، تریدرها باید وضعیت بنیادی ارز دیجیتال موردنظر را نیز بررسی کنند.

مجموعه آموزش ارز دیجیتال و رمز ارز – مقدماتی تا پیشرفته
برای مشاهده مجموعه فیلم‌های آموزش ارزهای دیجیتال فرادرس، روی تصویر کلیک کنید.

بررسی عوامل تاثیرگذار در رشد توکن‌ها در کنار تحلیل تکنیکال به انجام تریدهای موفق کمک می‌کند. برای فراگیری تحلیل و ترید ارزهای دیجیتال فیلم‌های آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که برخی از آن‌ها را در فهرست زیر مشاهده می‌کنید.

برای مشاهده فیلم‌های آموزشی بیشتر درباره بازار ارزهای دیجیتال می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید.

انواع الگوی پرچم سه گوش

الگوی پرچم سه گوش در تحلیل تکنیکال را می‌توان به دو نوع صعودی و نزولی تقسیم کرد که در ادامه هر کدام را شرح می‌دهیم.

  • الگوی پرچم سه گوش صعودی
  • الگوی پرچم سه گوش نزولی
انواع الگوی پرچم سه گوش
انواع الگوهای پرچم سه‌گوش صعودی و نزولی

الگوی پرچم سه گوش صعودی

«الگوی پرچم سه گوش صعودی» (Bull Pennant Pattern) یکی از انواع الگوهای موجود در تحلیل تکنیکال است که تریدرها می‌توانند سیگنال‌های مربوط به ادامه روندهای صعودی را از آن دریافت کنند. این الگو معمولا زمانی در نمودار تشکیل می‌شود که قیمت در فاز اصلاحی کوتاه‌مدتی در میانه روند صعودی بزرگتری قرار بگیرد. تشکیل این الگو بیان‌گر افزایش احتمال رشد بیشتر قیمت دارایی مربوطه است.

الگوی پرچم سه گوش صعودی
نحوه شناسایی الگوی پرچم سه‌گوش صعودی

این الگو با افزایش شدید قیمت در نمودار شروع می‌شود و در ادامه قیمت وارد فاز تثبیت می‌‌شود که الگوی مثلث متقارن را در نمودار ایجاد می‌کند. این حالت به این معنی است که قیمت با یک افت جزئی، اصلاح یا بازگشت همراه است که در آن دامنه نوسان قیمت به‌تدریج محدودتر می‌شود و کف‌های بالاتر و سقف‌های پایین‌تری شکل می‌گیرند.

این وقفه موقتی فرصتی به معامله‌گران می‌دهد تا بتوانند دارایی مربوطه را دوباره ارزیابی کنند. در این مرحله، بازار در حال هضم رشدهای اخیر است. این الگو زمانی کامل می‌شود که قیمت با یک شکست معتبر به سمت بالا از فاز تثبیت خارج شود. این شکست معمولا با افزایش تقاضا و خرید همراه است و باعث ادامه روند صعودی قیمت می‌‌شود.

نقطه شکست بسیار کلیدی است و اغلب با افزایش حجم معاملات همراه می‌شود که در این حالت اعتبار الگو را تایید کرده و نشان می‌دهد روند صعودی احتمالا ادامه دارد.

الگوی پرچم سه گوش نزولی

«الگوی پرچم سه‌گوش نزولی» (Bear Pennant Pattern) یک الگوی نموداری است که تحلیل‌گران از آن برای شناسایی مواقعی که ریزش قیمت محتمل است، در بازار مربوطه استفاده می‌کنند. این الگو در جریان یک روند نزولی شکل می‌گیرد و شامل دو مرحله اصلی زیر است.

  • افت شدید اولیه قیمت
  • دوره تثبیت قیمت

بنابراین این الگو با کاهش محسوس قیمت شروع می‌شود. این کاهش شدید ناشی از فشار فروش شدید است که نشان‌دهنده غلبه فروشندگان بر خریداران است. پس از این افت قیمت، بازار وارد فاز تثبیت می‌شود. در این مرحله قیمت‌ها به‌صورت افقی یا کمی صعودی حرکت می‌کنند.

این حرکت ناشی از توقف موقت فروشندگان پس از افت اولیه و ورود برخی خریداران برای بستن پوزیشن‌های فروش یا ورود در قیمت‌های پایین است. اکثر فعالان بازار در این دوره منتظر می‌مانند و روند قیمت به دلیل کاهش حجم معاملات، حالت افقی و بی‌رمق به خود می‌گیرد.

الگوی پرچم سه گوش نزولی
نحوه شناسایی الگوی پرچم سه‌گوش نزولی

اما در ادامه فروشندگان دوباره وارد عمل می‌وشند و قیمت را به سطوح پایین‌تری می‌کشانند. الگوی پرچم سه‌گوش نزولی زمانی تکمیل می‌شود که قیمت از مرز پایینی ناحیه تثبیت عبور کند. معامله‌گران می‌توانند این شکست را به‌عنوان سیگنالی برای ورود به موقعیت فروش و همراهی با ادامه روند نزولی در نظر بگیرند.

شناسایی الگوی پرچم سه گوش

برای شناسایی الگوی پرچم سه گوش در ابتدا لازم است تا حرکتی قوی را در نمودار تشخیص دهیم. برای مثال همان‌طور که در تصویر زیر مشاهد می‌کنید در ابتدا حرکتی صعودی و قوی در نمودار مشاهده می‌شود و در ادامه قیمت وارد مرحله تراکم می‌شود. این مرحله از تراکم قیمت که در نمودار مشاهده می‌شود را می‌توان با دو خط همگرا مشخص کرد و با حرکت صعودی قبلی، الگوی پرچم سه گوش را ایجاد می‌کند.

برای پیدا کردن مثلث متقارن در الگوی پرچم سه گوش می‌توان از دو خط روند غیر همجنس استفاده کرد. اولین خط روند با اتصال کمینه‌های بالاتر به هم رسم می‌شود و دومین خط روند را می‌توان با اتصال بیشینه‌های پایین‌تر در نمودار مربوطه ترسیم کرد. لازم به ذکر است برای مشخص کردن مثلث متقارن در الگوی پرچم سه گوش می‌بایست طول خطوط روند برابر باشند. پس از ترسیم خطوط روند و مشخص کردن الگوی مربوطه، در ادامه انتظار می‌رود الگوی مربوطه شکسته شود و قیمت روند قبلی را ادامه دهد.

الگوی پرچم سه گوش در نمودار قیمت
افزایش و کاهش حجم در زمان تشکیل الگوی پرچم سه‌گوش

نحوه شناسایی پرچم سه گوش صعودی

پرچم سه‌گوش صعودی شباهت‌های زیادی با الگوی پرچم در نمودار دارد و از سه مرحله تشکیل شده است. تریدرها می‌توانند الگوی پرچم سه‌گوش صعودی را در میانه روند تشکیل آن در نمودار قیمت، شناسایی و در مراحل پایانی نسبت به ترید آن اقدام کنند. در ادامه مراحل شناسایی پرچم سه‌گوش صعودی در نمودار را شرح می‌دهیم.

میله پرچم سه‌گوش صعودی

شروع الگوی پرچم سه‌گوش صعودی با افزایش ناگهانی قیمت همراه است که میله الگوی پرچم سه‌گوش را تشکیل می‌‌دهد. این مرحله با افزایش حجم معاملات و فعالیت تریدرها همراه است و بیان‌گر اشتیاق زیاد خریداران به انجام معامله در بازار مربوطه است.

مثلث متقارن در پرچم سه‌گوش صعودی

پس از جهش اولیه قیمت، دوره‌ای از نوسانات کوچک‌تر در یک بازه محدود شروع می‌شود. در این مرحله قله‌ها و دره‌های قیمت به‌تدریج به‌هم نزدیک می‌شوند و یک مثلث متقارن را تشکیل می‌دهند که جهت آن معمولا افقی است. هم‌زمان با این رویداد، حجم معاملات نیز به‌تدریج کاهش می‌یابد.

شکست پرچم سه‌گوش صعودی

زمانی الگوی پرچم سه‌گوش صعودی تایید می‌شود که قیمت بتواند شکست معتبری از خط روند بالایی این الگو انجام دهد. این شکست بیان می‌کند که روند صعودی اولیه ادامه دارد. این شکست به سمت بالا عمدتا با افزایش حجم معاملات پشتیبانی می‌شود و در همان جهت روند اولیه ادامه می‌یابد.

در بازارهایی که داده‌های مربوط به حجم معاملات در دسترس است، این افزایش حجم در زمان شکست به بالا، نشانه‌ای از اعتبار الگو و حمایت بازار از ادامه روند صعودی محسوب می‌شود.

نحوه شناسایی الگوی پرچم سه گوش نزولی

برای شناسایی الگوی پرچم سه‌گوش نزولی لازم است تا بتوانیم میله پرچم، ناحیه تثبیت قیمت و افت قیمت بعد از آن را در نمودار مربوطه مشخص کنیم. بنابراین شناسایی الگوی پرچم سه‌گوش نزولی مستلزم درک ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن در سه مرحله زیر است.

  • افت اولیه قیمت
  • تثبیت قیمت
  • شکست ادامه‌دهنده
الگوی پرچم سه‌گوش نزولی در نمودار قیمت
تغییرات حجم معاملات در زمان تشکیل الگوی پرچم سه‌گوش نزولی در نمودار قیمت

افت اولیه قیمت

در این مرحله بازار وارد روندی نزولی می‌‌شود و فروشندگان کنترل بازار را به‌دست می‌گیرند. فروشندگان در مرحله افت قیمت اولیه، قیمت‌‌ها را به‌سرعت پایین می‌آورند. در این مرحله، میله پرچم شکل می‌گیرد که اغلب با افزایش حجم معاملات همراه است و روند نزولی بازار را تایید می‌کند.

تثبیت قیمت

در این مرحله، بازار وارد دوره‌ای از تثبیت می‌شود که به آن پرچم می‌گویند. قیمت‌ها در این مرحله معمولا به‌صورت افقی یا کمی صعودی حرکت می‌کنند و الگویی شبیه به مثلث یا پرچم کوچک را تشکیل می‌دهند. این مرحله نشان‌دهنده تعادل موقت بین خریداران و فروشندگان است و معمولا با کاهش حجم معاملات همراه است، چرا که بازار در انتظار حرکت بعدی است.

شکست ادامه‌دهنده

الگوی پرچم سه‌گوش نزولی زمانی کامل می‌شود که قیمت از مرز پایینی ناحیه تثبیت عبور کند. این شکست معمولا با افزایش قابل‌توجهی در حجم معاملات همراه است که نشانه‌ای از بازگشت قدرت فروشندگان به بازار و ادامه روند نزولی است.

نحوه ترید الگوی پرچم سه گوش

با توجه به نحوه عملکرد احتمالی قیمت در زمان تشکیل الگوی پرچم سه گوش می‌توانیم از آن برای تحلیل قیمت و پیش‌بینی روندهای آتی برای ترید استفاده کنیم. برای ترید الگوی پرچم سه‌گوش در ابتدا لازم است تا این الگو را تشخیص دهیم و در ادامه موقعیت‌های مناسبی را برای ورود به معامله و خروج از آن پیدا کنیم که در ادامه هر کدام از آن‌ها را شرح می‌دهیم.

تشخیص الگوی پرچم سه گوش

در مرحله نخست لازم است تا الگوی پرچم سه گوش را در نمودار قیمت شناسایی کنیم. برای این منظور می‌بایست به‌طور واضح این الگو را در نمودار قیمت مشخص کنیم. برای این منظور تریدرها در ابتدا به‌دنبال پیدا کردن حرکت سریع قیمتی در نمودار هستند. در ادامه لازم است تا قیمت در محدوده‌ای متراکم شود و شکلی شبیه به مثلث متقارن را ایجاد کند.

در این حالت می‌توان دو خط روند همگرا رسم کرد. در این حالت قیمت نباید برای مدت طولانی از این خطوط خارج شود. علاوه بر این برای معتبر بودن الگو لازم است تا قیمت به‌طور واضح بین این خطوط روند نوسان کند.

جهش صعودی قیمت در زمان تشکیل الگوی پرچم سه گوش صعودی
ادامه روند صعودی پس از شکست الگوی پرچم سه گوش صعودی در نمودار قیمت

شکست الگوی پرچم سه گوش

برای ترید الگوی پرچم سه گوش، پس از شناسایی آن لازم است تا ناحیه شکست احتمالی را در این الگو پیدا کنیم. جهت شکست قیمت در الگو هم‌راستا با میله پرچم است که در این حالت در صورتی که با حجم زیاد معاملات در زمان شکست همراه شود، اعتبار آن بیشتر است.

برای انجام ترید لازم است تا قیمت با کندلی قوی خط روند را بشکند یا با روندی مستمر و با چند کندل از خط روند عبور کند. نکته مهمی که در زمان ترید شکست در این الگو باید به آن توجه کرد، وجود شکست‌های فیک است که احتمال برگشت قیمت به داخل الگو را افزایش می‌دهد. برای این منظور تریدرها معمولا منتظر می‌مانند تا چند کندل در بیرون الگو بسته شود تا بتوانند در موقعیت مناسبی به معامله ورود کنند. برای آشنایی با نحوه ترید و استفاده از استراتژی‌های معاملاتی در بازارهای مالی می‌‌توانید فیلم آموزش طرح‌ریزی استراتژی معاملاتی در بازارهای مالی فرادرس را مشاهده کنید.

نواحی ورود و خروج در ترید

برای ورود به معامله در ترید الگوی پرچم سه‌گوش برخی تریدرها پس از دریافت تاییدهای لازم از شکست معتبر با استفاده از سفارش مارکت وارد پوزیشن معاملاتی می‌شوند. اما برخی دیگر از تریدرها از سفارشات لیمیت برای ترید استفاده می‌کنند. در این حالت در الگوهای صعودی سفارش خود را در نزدیکی ناحیه مقاومتی و در الگوهای نزولی در نزدیکی ناحیه حمایتی قرار می‌دهند.

همواره به این موضوع توجه کنید که قیمت دارای نوسانات زیادی است و ممکن است برخلاف پیش‌بینی حرکت کند. بنابراین همزمان با پیدا کردن موقعیت مناسب برای ورود به معامله لازم است تا محدوده‌ای را نیز برای قرار دادن حد ضرر در نمودار پیدا کنید. در این حالت حد ضرر را کمی بالاتر یا پایین‌تر از آخرین بیشینه یا کمینه در نمودار موردنظر قرار می‌دهیم.

نواحی ورود و خروج در معامله
سطح قیمتی برای ورود به معامله در الگوی پرچم سه گوش نزولی

برای تعیین قیمت تیک پروفیت نیز طبق قاعده می‌توانیم هم‌اندازه میله پرچم را از نقطه ورود به معامله به سمت بالا یا پایین در نظر بگیریم. علاوه بر این برخی از تریدرها ممکن است در نواحی حمایت یا مقاومتی که احتمال برگشت قیمت وجود دارد، از معامله مربوطه خارج شوند. در کنار این موارد برای مدیریت مناسب ریسک و سرمایه لازم است تا همواره به نسبت ریسک به ریوارد در معاملات توجه کنیم.

برای این منظور تریدرها می‌توانند از نسبت‌های ریسک به ریوارد ۱:۲ یا ۱:۳ در معاملات خود استفاده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نسبت ریسک به ریوارد می‌‌توانید مطلب ریسک به ریوارد چیست از مجله فرادرس را مطالعه کنید.

مراحل ترید پرچم سه گوش صعودی

برای ترید الگوی پرچم سه‌گوش صعودی می‌توانیم مراحل زیر را در نظر بگیریم.

شناسایی روند بازار

با توجه به اینکه الگوی پرچم ‌سه‌گوش صعودی یکی از انواع الگوهای ادامه‌دهنده صعودی در تحلیل تکنیکال است، بنابراین در اولین گام برای ترید با استفاده از این الگو لازم است تا روندی صعودی در بازار را شناسایی کنیم. برای این منظور برای شناسایی این الگو در ابتدا لازم است حرکات صعودی سریع قیمت را در نمودار ردیابی کنیم.

شناسایی الگوی پرچم سه‌گوش

بعد از حرکت سریع قیمت به سمت بالا لازم است به‌دنبال ناحیه‌ای افقی در نمودار باشیم که تثبیت قیمت در آن روی می‌دهد. در این مرحله ممکن است قیمت کمی اصلاح کند. در این حالت می‌توانیم با استفاده از خطوط روند همگرا شکلی شبیه الگوی مثلث متقارن را در نمودار شناسایی کنیم که خط روند بالایی در آن همانند خط مقاومتی عمل می‌کند.

از سویی دیگر خط روند پایینی همانند خط حمایتی است. بنابراین برخلاف الگوی پرچم صعودی که پس از میله پرچم الگویی شبیه مستطیل با خطوط روند موازی در نمودار ایجاد می‌کند، در الگوی پرچم سه‌گوش صعودی پس از حرکت صعودی اولیه قیمت به سمت بالا، الگوی مثلث متقارن تشکیل می‌شود.

موقعیت ورود به معامله

موقعیت مناسب برای ورود به معامله در پرچم سه‌گوش صعودی زمانی ایجاد می‌شود که قیمت بتواند به‌طور معتبری خط روند بالایی را در این الگو بشکند و از آن عبور کند. برای اینکه از اعتبار شکست مطمئن شویم، لازم است تا بسته شدن کندل شکست در بالای خط مقاومت صبر کنیم.

حد ضرر و تارگت در پرچم سه‌گوش صعودی

برای مدیریت بهینه ریسک در معاملات لازم است تا حد ضرر را کمی پایین‌تر از کمینه‌های قیمتی در الگوی پرچم سه‌گوش صعودی قرار دهیم. با قرار دادن حد ضرر در سطح مناسب قیمتی، در صورت ایجاد روند نزولی در این الگو می‌توانید با کمی ضرر از معامله خارج شوید. برای قرار دادن تارگت در معاملات این الگو نیز می‌توان به اندازه میله پرچم از نقطه شکست الگو به سمت بالا را برای تیک پروفیت در نظر گرفت.

الگوی پرچم سه‌گوش صعودی در نمودار قیمت
تشخیص الگوی پرچم سه‌گوش صعودی در نمودار

نحوه ترید الگوی پرچم سه‌گوش نزولی

همانند سایر الگوهای قیمتی، برای ترید با الگوی پرچم سه‌گوش نزولی می‌بایست با رویکرد مناسبی عمل کنیم. برای این منظور لازم است تا مراحلی را در نظر بگیریم که در ادامه آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

شناسایی روند نزولی

برای ترید الگوی پرچم سه‌گوش نزولی در ابتدا لازم است از وضعیت نزولی بازار اطمینان پیدا کنیم. دلیل پیدا کردن روند نزولی برای ترید پرچم سه‌گوش نزولی این است که این الگو تنها در ادامه روندهای نزولی تشکیل می‌شود. بنابراین در گام نخست لازم است به‌دنبال افت پیوسته و قابل‌توجه قیمت باشیم که نشان‌دهنده وجود روند نزولی در بازار مربوطه است.

تشخیص پرچم سه‌گوش نزولی

پس از شناسایی روند نزولی در نمودار مربوطه باید به دنبال پیدا کردن ناحیه‌ای از تثبیت قیمت در بازار باشیم که به شکل پرچم ظاهر می‌شود. این تثبیت قیمت باید نسبتا کوتاه‌مدت باشد و بیش از ۵۰٪ افت قیمت در نمودار نباشد تا ساختار نزولی بازار همچنان معتبر باقی بماند.

نقطه ورود و خروج در ترید

زمانی که قیمت از مرز پایینی پرچم عبور می‌کند، سیگنال ورود به معامله صادر می‌شود. با این حال، برای جلوگیری از سیگنال‌های شکست اشتباه منتظر بمانید تا کندل به‌طور کامل زیر مرز پرچم بسته شود تا از وجود شتاب نزولی در بازار مطمئن شوید.

از سوی دیگر برای خروج از ترید لازم است تا حد ضرر و تارگت را در سطوح قیمتی مناسبی در نمودار مربوطه قرار دهیم. برای این منظور می‌توان حد ضرر را کمی بالاتر از بالاترین نقطه داخل پرچم قرار داد. تعیین حد ضرر تریدرها را در برابر حرکت قمیت در حلاف جهت مورد انتظار محافظت می‌کند.

از سوی دیگر برای تخمین حد سود، در ابتدا طول میله پرچم را اندازه‌گیری کنید و سپس همین فاصله را از نقطه شکست به سمت پایین اعمال کنید. با این روش می‌توانید تارگت مناسبی برای ترید الگوی پرچم سه‌گوش در روند نزولی قرار دهید.

نحوه تشخیص پرچم سه‌گوش نزولی
تشخیص پرچم سه‌گوش نزولی در نمودار قیمت

استراتژی‌های ترید الگوی پرچم سه گوش

در ادامه برخی از استراتژی‌های معاملاتی مربوط به الگوهای پرچم سه گوش صعودی و نزولی را شرح می‌دهیم.

شکست خط روند پرچم سه‌گوش صعودی

در این استراتژی تریدرها منتظر می‌مانند تا قیمت خط روند بالایی را در الگوی پرچم سه‌گوش صعودی بشکند و از آن عبور کند. برای شکست معتبر در این حالت لازم است تا شکست مربوطه با افزایش حجم همراه شود. در این استراتژی تریدرها می‌توانند پس از ورود به معامله سطوح تیک پروفیت و حد ضرر را به‌گونه‌ای تنظیم کنند که حداقل نسبت ریسک به ریواردی برابر با ۱:۲ داشته باشد.

برای این منظور معامله‌گران با توجه به طول میله پرچم سه‌گوش می‌توانند نواحی مناسبی را برای قرار دادن تارگت انتخاب کنند. از سوی دیگر برای مدیریت بهینه ریسک نیز حد ضرر را کمی پایین‌تر از کم‌ترین کمینه در این الگو قرار می‌دهند. در این استراتژی، قیمت پس از شکست خط روند بالایی می‌تواند به سمت سطوح بالاتر حرکت کند.

شکست خط روند پرچم سه‌گوش صعودی
ورود به معامله در شکست خط روند پرچم سه‌گوش صعودی

شکست خط روند پایینی در پرچم نزولی

در استراتژی شکست خط روند پایینی در پرچم نزولی، معامله‌گران باید منتظر بمانند تا قیمت با قدرت از مرز پایینی پرچم سه‌گوش نزولی عبور کند. حرکتی که ادامه‌دار بودن روند نزولی قبلی را نشان می‌‌دهد. افزایش حجم معاملات در این مرحله، تمایل بازار به روند نزولی را تقویت می‌کند.

شکست خط روند پایینی در پرچم نزولی
ورود به معامله پس از شکست خط روند پایینی در پرچم نزولی

در این استراتژی نقطه ورود ایده‌آل کمی پایین‌تر از محل شکست است. در محلی که رفتار قیمت و حجم معاملات، اعتبار الگو را تایید کرده‌اند. برای مدیریت ریسک در زمان ترید این الگو، حد ضرر را کمی بالاتر از بالاترین نقطه شکل‌گیری پرچم قرار دهید. حد ضرر از تریدرها در برابر برگشت‌های قیمتی برخلاف پیش‌بینی محافظت می‌کند. برای تخمین و قرار دادن هدف قیمتی نیز می‌توانید طول میله پرچم را اندازه بگیرید و همان فاصله را از نقطه شکست به سمت پایین اعمال کنید.

استراتژی پولبک به پرچم صعودی

در استراتژی پولبک به پرچم سه‌گوش صعودی تریدرها پس از شکست خط روند بالایی در پرچم صعودی منتظر می‌مانند تا قیمت به خط روند پولبک بزند. سپس وارد معامله لانگ می‌شوند. پولبک به خط روند بعد از شکست خط روند بالایی در الگوی پرچم سه‌گوش صعودی نشانه‌ای از احتمال ادامه‌دار بودن روند صعودی قیمت است.

برای قرار دادن تارگت در این استراتژی تریدرها اندازه میله پرچم سه‌گوش را اندازه‌گیری می‌کنند و آن را مبنایی برای تعیین سطح مربوط به تیک پروفیت به سمت بالا در نظر می‌گیرند. برای حالتی که شکست نامعتبر باشد و قیمت به سمت پایین برگشت می‌کند نیز تریدرها می‌توانند کمی پایین‌تر از کم‌ترین سطح قیمتی در مثلث متقارن تشکیل‌شده را برای حد ضرر انتخاب کنند.

استراتژی پولبک به پرچم صعودی
ورود به معامله در استراتژی پولبک به پرچم صعودی

ترید پولبک به پرچم سه‌گوش نزولی

نحوه ترید پرچم سه‌گوش نزولی در زمان پولبک قیمت به آن به این ترتیب است که در ابتدا لازم است الگوی پرچم نزولی را در نظر بگیرید تا زمانی که شکست واضحی زیر خط روند پایینی آن روی دهد. این شکست باید با افزایش قابل‌توجه حجم معاملات همراه باشد تا شتاب نزولی بازار تایید شود. پس از شکسته شدن خط روند، معمولا قیمت دوباره به سمت همان خط بازمی‌گردد و آن را از پایین لمس می‌کند. خط روند پایینی در الگوی پرچم نزولی در این حالت نقش خط مقاومت را ایفا می‌کند و اعتبار شکست را تایید می‌کند.

ترید پولبک به پرچم سه‌گوش نزولی
ورود به معامله پس از پولبک به پرچم سه‌گوش نزولی

پس از پولبک قیمت به خط روند پایینی و شروع مجدد حرکت نزولی، تریدرها می‌توانند وارد پوزیشن معاملاتی شورت شوند. حد ضرر در این استراتژی را کمی بالاتر از بالاترین نقطه بازگشت قیمت قرار دهید تا در صورت برگشت روند، از زیان بیشتر جلوگیری شود. برای کسب سود از ادامه روند نزولی پس از شکست معتبر خط روند پایینی در الگوی پرچم سه‌گوش نزولی نیز می‌توان هم‌اندازه با میله پرچم را در سمت پایین الگو برای هدف قیمتی در نظر گرفت.

ترید پرچم سه‌گوش صعودی با تایید حجم

تایید حجم معاملات باعث اعتبار شکست الگوی پرچم سه‌گوش و در نتیجه افزایش اعتبار سیگنال معاملاتی می‌شود. برای ترید این الگو در زمان تشکیل آن لازم است تا به کاهش تدریجی حجم معاملات دقت کنیم. این کاهش بیان‌گر مرحله تثبیت بازار است. در این زمان معامله‌گران برای ارزیابی حرکت بعدی خود مکث می‌کنند. افت حجم معاملات در این مرحله کاملا طبیعی است و نشان می‌دهد فشار خرید به‌طور موقت متوقف شده است.

هنگام استفاده از حجم معاملات برای تحلیل پرچم سه‌گوش صعودی، لازم است تا به افزایش قابل‌توجه حجم معاملات هم‌زمان با عبور قیمت از مرز بالایی الگو دقت کنیم. این جهش ناگهانی در حجم معاملات نشان می‌دهد که فعالیت خریداران در بازار افزایش یافته که باعث بالا رفتن قیمت می‌شود. افزایش حجم معاملات در زمان عبور قیمت از خط روند بالایی در الگوی پرچم سه‌گوش صعودی حاکی از آن است که شکست ایجاد شده یک سیگنال نادرست نیست، بلکه ادامه‌ای بر روند صعودی قبلی است.

ترید پرچم سه‌گوش صعودی با  تایید حجم
تغییرات حجم معاملات در ترید پرچم سه‌گوش صعودی

نحوه اجرای استراتژی شکست پرچم سه‌گوش صعودی

پس از تایید شکست که همراه با افزایش حجم معاملات روی می‌دهد، تریدرها می‌توانند وارد پوزیشن خرید شوند. ورود به معامله در الگوی پرچم سه‌گوش صعودی پس از شکست خط روند بالایی در این الگو بر این فرض استوار است که افزایش حجم نشان‌دهنده مشارکت قوی بازار در ادامه روند صعودی است که این موضوع باعث افزایش احتمال موفقیت معامله می‌شود.

هم‌زمان با باز کردن پوزیشن معاملاتی لازم است تا برای مدیریت موثر ریسک، حد ضرر را کمی پایین‌تر از پایین‌ترین نقطه پرچم سه‌گوش یا نقطه شکست مربوطه قرار دهید. این کار تریدرها را در برابر احتمال بازگشت قیمت به داخل الگو محافظت می‌کند.

برای تعیین حد سود نیز ارتفاع میله پرچم را از نقطه شکست به سمت بالا در نظر بگیرید. این روش برای تیک پروفیت، حرکت احتمالی قیمت به سمت بالا را پیش‌بینی می‌کند و به معامله‌گران این امکان را می‌دهد که در سطحی منطقی با کسب سود از معامله خارج شوند. برای کسب مهارت‌های لازم برای ترید و مدیریت آن در بازارهای مالی می‌توانید فیلم آموزش مدیریت حرفه‌ای ترید در بازار سرمایه فرادرس را مشاهده کنید.

ترید پرچم نزولی با تایید حجم

تایید حجم معاملات در زمان ترید پرچم سه‌گوش نزولی باعث افزایش اعتبار شکست الگو و صحت سیگنال معاملاتی مربوطه می‌شود. برای ترید این الگو با توجه به حجم معاملات می‌بایست در هنگام شکل‌گیری پرچم سه‌گوش نزولی، کاهش تدریجی حجم معاملات را زیر نظر داشته باشید. این کاهش نشان‌دهنده فاز تثبیت بازار است. دوره‌ای که در آن معامله‌گران موقتا توقف می‌کنند تا حرکت بعدی خود را ارزیابی کنند. کاهش حجم معاملات در این مرحله کاملا طبیعی است و بیان‌گر وقفه‌ای گذرا در فشار فروش است.

هنگام استفاده از حجم معاملات برای تحلیل پرچم نزولی، توجه به افزایش قابل‌توجه حجم هم‌زمان با شکست قیمت به زیر مرز پایینی پرچم بسیار مهم است. جهش ناگهانی در حجم معاملات نشان می‌دهد که بازار حرکت نزولی را پذیرفته و فشار فروش بیشتری در حال شکل‌گیری است. در ادامه قیمت به سطوح پایین‌تر حرکت می‌کند و معامله‌گران می‌توانند وارد پوزیشن‌های فروش شوند.

ترید پرچم نزولی با تایید حجم
تغییرات حجم معاملات در ترید پرچم سه‌گوش نزولی

نحوه اجرای ترید پرچم سه گوش نزولی

پس از تایید شکست قیمت همراه با جهش در حجم معاملات، می‌توانید وارد معامله فروش شوید. باز کردن پوزیشن معاملاتی شورت با این فرض انجام می‌شود که افزایش حجم معاملات نشان‌ دهنده مشارکت قوی بازار در ادامه روند نزولی است و در نتیجه احتمال موفقیت معامله زیاد است.

استاپ لاس را کمی بالاتر از بالاترین نقطه پرچم یا ناحیه شکست قرار دهید. برای تعیین حد سود نیز هم‌اندازه با ارتفاع میله پرچم را از نقطه شکست به سمت پایین در نظر بگیرید. این روش برای تعیین تارگت معاملاتی به تریدر این امکان را می‌دهد تا مقدار سودی منطقی از معامله‌ مربوطه به‌دست آورد.

اشتباهات رایج ترید الگوی پرچم سه گوش

در ادامه برخی از مهم‌ترین اشتباهات رایج در زمان ترید با استفاده از الگوی پرچم سه‌گوش را شرح می‌دهیم.

معامله در اصلاح عمیق قیمت

برخی از معامله‌گران زمانی وارد معامله می‌شوند که میزان اصلاح قیمت در الگو بیش از حد زیاد است. مثلا در سطح ۶۰٪ قرار دارد. این موضوع می‌تواند اعتبار الگو را به‌شدت کاهش داده و احتمال ناموفق بودن معامله را افزایش دهد.

نادیده گرفتن شاخص‌های حجم معاملات

برخی از معامله‌گران توجه کافی به حجم معاملات در طول شکل‌گیری الگو ندارند. در حالت کلی، حجم معاملات باید در فاز تثبیت کاهش یابد و هنگام شکست قیمت، به‌طور قابل‌توجهی افزایش پیدا کند. اگر بدون در نظر گرفتن تاییدیه حجمی وارد معامله شوید، احتمال دریافت سیگنال‌های اشتباه در ترید افزایش پیدا می‌کند.

تعیین نامناسب حد ضرر

تعیین حد ضرر در سطحی مناسب برای محدود کردن زیان‌های احتمالی ناشی از برگشت ناگهانی قیمت در خلاف جهت پیش‌بینی‌ شده ضروری است. برای این منظور لازم است تا معامله‌گران از تعیین حد ضرر بیش از حد نزدیک به نقطه ورود به معامله خودداری کنند، زیرا این موضوع ممکن است باعث خروج زودهنگام از معامله شود.

تفاوت الگوی مثلث و پرچم سه گوش

با وجود اینکه الگوهای مثلث متقارن و پرچم سه گوش از نظر ظاهری شبیه هم هستند، اما تفاوت‌هایی نیز با هم دارند. الگوی مثلث متقارن یکی از الگوهای خنثی در نمودار قیمت است که بیان‌گر فشاری برابر از سوی خریداران و فروشندگان در بازار موردنظر است. بنابراین با وجودی که در بیشتر موارد سیگنالی برای ادامه روند در نمودار در نظر گرفته می‌شود ولی در مواردی در پایان روندها ظاهر می‌شود و بیان‌گر تغییر جهت حرکت قیمت است.

تفاوت دیگر این دو الگو در مدت زمان تشکیل شدن آن‌ها در نمودار است. الگوی مثلث متقارن معمولا در بازه‌های زمانی طولانی‌تر در نمودار تشکیل می‌شود ولی الگوی پرچم سه گوش را بیشتر در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر در نمودار می‌توان پیدا کرد.

اما تفاوت واضح‌تری که این دو الگو را از هم متمایز می‌کند، میله پرچم است که در الگوی پرچم سه گوش وجود دارد ولی الگوی مثلث متقارن فاقد آن است.

تفاوت الگوی مثلث و پرچم سه گوش
مقایسه الگوی مثلث متقارن و الگوی پرچم سه‌گوش

مقایسه پرچم سه‌گوش گاوی و مثلث متقارن

الگوی پرچم سه‌گوش گاوی نوعی سیگنال قیمتی برای ادامه روند در حرکات صعودی محسوب می‌شود که با جهش شدید قیمت شناخته می‌شود و پس از آن بازار وارد مرحله تثبیت قیمت می‌شود. در این مرحله، الگو به شکل یک مثلث کوچک و باریک درمی‌آید که پرچم سه‌گوش نامیده می‌شود. الگوی پرچم سه‌گوش گاوی در نهایت با یک شکست به سمت بالا پایان می‌یابد و روند صعودی از سر گرفته می‌شود.

در مقابل الگوی «مثلث متقارن» (Symmetrical Triangle) نه نشانه‌ای از ادامه روند است و نه بازگشت آن. بلکه بیان‌گر دوره‌ای از تثبیت قیمت است که در آن جهت آینده بازار مشخص نیست. الگوی مثلث متقارن حاصل تعادل بین خریداران و فروشندگان است و از برخورد خطوط روندی که سقف‌های پایین‌تر و کف‌های بالاتر را به هم وصل می‌کنند، در نمودار مربوطه تشکیل می‌شود. جهت شکست قیمت در الگوی مثلث متقارن ممکن است به سمت بالا یا پایین باشد و به این موضوع بستگی دارد که کدام ضلع مثلث شکسته شود.

برخلاف الگوی پرچم گاوی که ادامه روند قبلی را نشان می‌دهد، برای تشخیص جهت روند در مثلث متقارن تریدرها باید تا زمان شکست این الگو منتظر بمانند. با توجه به این موضوع الگوی مثلث متقارن وجود نوعی عدم تصمیم‌گیری در انتخاب جهت روند در بازار را نشان می‌دهد.

الگوی پرچم سه‌گوش خرسی و مثلث متقارن

«الگوی پرچم سه‌گوش خرسی» (Bear Pennant) یک سیگنال ادامه‌دهنده در روند نزولی است که با کاهش شدید قیمت آغاز می‌‌شود و سپس وارد مرحله‌ تثبیت قیمت می‌گردد و به شکل مثلثی کوچک و باریک در نمودار قابل شناسایی است. این الگو در نهایت با شکست خط روند پایینی، روند نزولی قبلی را ادامه می‌دهد.

در مقابل الگوی مثلث متقارن صرفا بیان‌گر دوره‌ای از نوسانات محدود قیمت است که در آن روند بعدی بازار معلوم نیست. این الگو تعادل میان خریداران و فروشندگان را نشان می‌دهد و جهت شکست این الگو ممکن است به سمت بالا یا پایین باشد.

برخلاف پرچم سه‌گوش خرسی که نشان‌گر ادامه روند قبلی در بازار است، در زمان تشکیل مثلث متقارن معامله‌گران منتظر می‌مانند تا بتوانند مسیر بعدی بازار را تشخیص دهند. بنابراین این الگو تا پیش از شکست، نشانه‌ای از وجود بی‌تصمیمی در بازار مربوطه است.

الگوی پرچم سه‌گوش خرسی و مثلث متقارن
مقایسه الگوی مثلث متقارن و الگوی پرچم سه‌گوش نزولی

مقایسه پرچم سه‌گوش و مثلث صعودی

الگوی پرچم سه‌گوش گاوی و الگوی مثلث صعودی هر دو با یک روند صعودی شروع می‌شوند و در ادامه مرحله تثبیت قیمت در آن‌ها شروع می‌شود. در هر دو الگو این فاز تثبیت قیمت به شکل مثلثی از خطوط روند غیر همجنس تشکیل می‌شود.

در الگوی پرچم گاوی دو خط روند همگرا وجود دارد که شیب آن‌ها در جهت مخالف یکدیگر است. اما در مقابل الگوی مثلث صعودی دارای یک خط روند افقی و صاف در بالا است که قیمت‌ها بارها به آن برخورد می‌کنند ولی موفق به عبور از آن نمی‌شوند تا اینکه شکست در ساختار الگوی مثلث روی دهد.

مقایسه پرچم سه‌گوش و مثلث صعودی
مقایسه الگوی مثلث صعودی و الگوی پرچم سه‌گوش صعودی

الگوهای گوه‌ای و پرچم سه‌گوش

«الگوهای گوه‌ای» (Wedges) نوعی از الگوهای قیمتی هستند که معامله‌گران برای پیش‌بینی حرکات قیمت در بازار از آن‌ها استفاده می‌کنند. دو نوع الگوی قیمتی گوه وجود دارد. «الگوی گوه صعودی» (Rising Wedge) و «الگوی گوه نزولی» (Falling Wedge). گوه صعودی زمانی تشکیل می‌شود که قیمت‌ها بین دو خط همگرا با شیب صعودی تثبیت می‌شوند.

این حالت معمولا نشان‌دهنده احتمال بازگشت نزولی در یک روند صعودی است، چراکه قدرت خریداران رو به کاهش می‌رود. در مقابل گوه نزولی در جریان روندی نزولی شکل می‌گیرد. در این الگو قیمت‌ها در محدوده‌ای با شیب نزولی تثبیت می‌شوند.

از سویی دیگر الگوی پرچم گاوی سیگنالی ادامه‌دهنده در روند صعودی است که با یک حرکت صعودی قابل‌توجه شروع می‌شود و سپس وارد مرحله‌ای از تثبیت قیمت می‌شود که به شکل مثلث متقارن است. الگوی پرچم خرسی نیز نشان‌دهنده ادامه روند نزولی است و با یک افت شدید اولیه و مرحله‌ای از تثبیت فشرده و منظم قیمت همراه است که در نهایت به شکست نزولی منجر می‌شود. برخلاف پرچم سه‌گوش که ادامه روند را نشان می‌دهد، گوه‌های صعودی و نزولی هر کدام احتمال بازگشت روند را بیان می‌کنند.

الگوهای گوه‌ای و  پرچم سه‌گوش
مقایسه الگوی پرچم سه‌گوش و الگوهای گوه‌ای صعودی و نزولی

یادگیری تحلیل تکنیکال با فرادرس

یادگیری تحلیل تکنیکال یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که هر معامله‌گر باید به آن مسلط باشد. این نوع تحلیل با تمرکز بر روی داده‌های تاریخی قیمت و حجم معاملات، به تریدرها کمک می‌کند تا بتوانند روندهای بازار را شناسایی کرده و نقاط مناسب ورود به معامله و خروج از آن را تعیین کنند. بنابراین برخلاف تحلیل بنیادی که بر عوامل اقتصادی و مالی تاثیرگذار بر قیمت تمرکز می‌کند، تحلیل تکنیکال بیشتر بر رفتار قیمت و روان‌شناسی بازار تمرکز دارد.

ابزارهای متنوعی مانند خطوط روند، اندیکاتورها، سطوح حمایت و مقاومت و الگوهای قیمتی نظیر الگوی پرچم سه‌گوش را در تحلیل تکنیکال می‌توان نام برد که هر کدام در شناسایی بهتر روندهای قیمتی به معامله‌گران کمک می‌کنند. برای یادگیری تحلیل تکنیکال لازم است تا مهارت‌های کسب‌شده را در پلتفرم‌های آزمایشی تمرین کنید و پس از تسلط بر آن‌ها ترید را شروع کنید.

مجموعه آموزش تحلیل تکنیکال – مقدماتی تا پیشرفته
برای مشاهده مجموعه فیلم‌های آموزش تحلیل تکنیکال فرادرس، روی تصویر کلیک کنید.

علاوه بر این برای درک مفاهیم مربوطه به تحلیل تکنیکال، فیلم‌های آموزشی متنوعی در فرادرس درباره این حوزه تهیه شده است که در فهرست زیر برخی از آن‌ها را مشاهده می‌کنید.

برای مشاهده فیلم‌های آموزشی بیشتر در حوزه تحلیل تکنیکال می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید.

جمع‌بندی

در ابتدای این مطلب از مجله فرادرس الگوی پرچم سه گوش را در تحلیل تکنیکال معرفی کردیم. سپس تفاوت این الگو را با الگوی پرچم شرح دادیم. انواع الگوهای پرچم سه‌گوش را نام بردیم و هر کدام از الگوهای پرچم سه‌گوش صعودی و نزولی را توضیح دادیم. در ادامه نحوه شناسایی الگوی پرچم سه‌گوش را بیان کردیم.

برای این منظور میله پرچم، ناحیه تثبیت قیمت و شکست در این الگو را توضیح دادیم. سپس نحوه شناسایی الگوهای صعودی و نزولی را به‌طور جداگانه بیان کردیم. نحوه ترید با استفاده از پرچم سه‌گوش را شرح دادیم و درباره پیدا کردن موقعیت‌های مناسب برای ورود به این الگو و خروج از آن توضیحاتی را ارائه کردیم. استراتژی‌های ترید با این الگو را بیان کردیم و در پایان این الگو را با برخی از الگوهای مشابه در تحلیل تکنیکال مقایسه کردیم.

source

توسط expressjs.ir