زمانی که شکست قیمت ناموفق روی می‌دهد، فیک بریک اوت در نمودار ایجاد می‌شود. الگوهای مربوط به شکست‌های نامعتبر در نمودار قیمت یکی از مهم‌ترین الگوهای پرایس اکشن برای ترید هستند. اهمیت این الگوها به این دلیل است که شکست‌های نامعتبر نشانه‌ای از احتمال برگشت قیمت یا ادامه روند قبلی در بازار موردنظر است. از سویی دیگر شناسایی فیک بریک اوت از شکست‌های معتبر به تریدرها کمک می‌کند تا بتوانند پیش‌بینی بهتری از رفتار آتی قیمت در زمان شکست داشته باشند. در ابتدای این مطلب از مجله فرادرس مفهوم فیک بریک اوت را یاد می‌گیریم و در ادامه انواع شکست کاذب و نحوه تشخیص آن‌ها را در نمودار بررسی می‌کنیم. با نحوه ترید الگوهای شکست فیک در نمودار آشنا می‌شویم و در پایان استراتژی معاملاتی شکست‌های نامعتبر را شرح می‌دهیم.

آنچه در این مطلب می‌آموزید:

  • با مفهوم فیک بریک اوت در تحلیل تکنیکال آشنا می‌شوید.

  • نحوه شناسایی فیک بریک اوت را خواهید آموخت.

  • خواهید توانست انواع فیک بریک اوت را تشخیص دهید.

  • توانایی تفکیک شکست معتبر از نامعتبر را کسب خواهید کرد.

  • نحوه ترید فیک بریک اوت را یاد می‌گیرید.

  • با استراتژی‌های معاملاتی فیک بریک اوت آشنا می‌شوید.

فهرست مطالب این نوشته
997696

فیک بریک اوت چیست؟

فیک بریک اوت به معنی رویداد شکست ناموفق ساختار در نمودار است. شکست ساختار در تحلیل تکنیکال نیز زمانی روی می‌دهد که قیمت از ناحیه نوسانی خود در محدوده حمایت یا مقاومتی خارج شده و آن را می‌شکند. بنابراین زمانی که قیمت به‌طور قابل‌توجهی از حمایت یا مقاومت مربوطه عبور می‌کند، بریک اوت روی می‌‌دهد.

شکست کاذب بیان‌گر نوعی فریب بازار است. یعنی حالتی که بازار به سطح قیمتی مشخصی می‌رسد و حتی آن را می‌شکند. اما در ادامه عقب‌نشینی کرده و نمی‌تواند خود را بالاتر یا پایین‌تر از آن سطح نگه دارد. به عبارت دیگر بازار در نهایت در خارج از سطح مورد‌نظر بسته نشده و فقط یک شکست کاذب انجام می‌دهد. این شکست‌های کاذب نشانه‌های بسیار مهمی از نحوه جهت‌گیری‌های قیمت آتی در بازار هستند.

فیک بریک اوت در نمودار
مقایسه شکست معتبر با شکست نامعتبر

عملکرد معامله‌گران در فیک بریک اوت

زمانی که فیک بریک اوت روی می‌دهد برخی از تریدرها شکست مربوطه را معتبر فرض می‌کنند و با توجه به تحلیل خود به بازار ورود می‌کنند. اما تریدرهایی که توانایی تشخیص شکست معتبر از نامعتبر را کسب کرده‌اند در جهت درست روند بازار وارد معامله می‌شوند و تریدهای موفقی انجام می‌دهند. بنابراین موضوع مهمی که باعث عملکرد بهتر معامله‌گران در زمان شکست‌های قیمتی می‌شود، توانایی تشخیص شکست‌های کاذب و استفاده از آن‌ها برای انجام تریدهای موفق است.

فیک بریک اوت در ناحیه مقاومتی
شکست کاذب در ناحیه مقاومتی

برای اینکه بریک اوت معتبر باشد، لازم است تا شکست با مومنتوم بالا و پایداری انجام شود. به عبارت دیگر عبور موقت و لحظه‌‌ای قیمت از حمایت و مقاومت باعث فیک بریک اوت می‌شود. بنابراین زمانی که قیمت پس از شکست نواحی حمایت و مقاومتی و عبور از آن‌ها دوباره به ناحیه قبلی برگردد و نتواند از نواحی حمایت و مقاومتی عبور کند، شکست نامعتبر روی داده است.

نحوه شناسایی فیک بریک اوت

یکی از راه‌های شناسایی فیک بریک اوت این است که مدت زمان پایداری شکست مربوطه را بررسی کنیم. با توجه به اینکه شکست‌های نامعتبر، پایدار نیستند، بنابراین یکی از روش‌های شناسایی شکست فیک قیمت، رصد بازار در زمان شکست و بررسی نحوه رفتار قیمت پس از عبور از ناحیه حمایت و مقاومتی شکسته شده است.

بررسی فیک بریک اوت‌های قبلی

برای اینکه بتوانیم شکست‌های معتبر را از نامعتبر در نمودار قیمت بهتر تشخیص دهیم، لازم است رفتار گذشته قیمت را در نمودار موردنظر بررسی کنیم. با بررسی فیک بریک اوت‌های قبلی در نمودار قیمت و مقایسه آن‌ها با رفتار قیمت در زمان شکست ساختار فعلی بازار می‌توانیم رفتار حال حاضر را در زمان عبور از نواحی حمایت و مقاومتی با گذشته مقایسه کنیم. این موضوع به ما کمک می‌کند تا راحت‌تر و بهتر بتوانیم فیک بریک اوت را از شکست‌های معتبر تشخیص دهیم.

فیک بریک اوت در نمودار قیمت
ورود سایه کندل به بالاتر از ناحیه مقاومتی

البته لازم به ذکر است که رفتار گذشته نمودار قیمت، شاخص قابل اعتمادی برای پیش‌بینی رفتار آتی قیمت نیست. بنابراین بهتر است اطلاعات مربوط به رفتار پیشین قیمت را تنها به‌ عنوان اطلاعات راهنما در نظر بگیرید، نه به عنوان عواملی که باعث تصمیم‌گیری شما در انجام معاملات می‌شوند.

شناسایی شکست‌ فیک با تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال نقش مهمی در شناسایی شکست‌های فیک در بازار مربوطه دارد. با استفاده از تحلیل تکنیکال تریدرها می‌توانند نواحی مهم حمایت و مقاوتی را در نمودار شناسایی کنند. این موضوع به آن‌ها کمک می‌کند تا بهتر بتوانند شکست‌ واقعی و شکست کاذب قیمت را در نمودار تشخیص دهند.

دلیل اهمیت شناسایی حمایت و مقاومت‌ها در تحلیل تکنیکال برای مشخص کردن فیک بریک اوت این است که وقتی قیمت چندین بار به یک سطح مشخص از حمایت یا مقاومت برخورد کرده و هر بار برگشته است، احتمال فیک بریک اوت بیشتر می‌‌شود.

یادگیری فیک بریک اوت رمزارزها با فرادرس

شکست‌های کاذب در نمودار قیمت ارزهای دیجیتال نیز قابل شناسایی هستند. برای مثال زمانی که قیمت رمزارزی در روند صعودی به ناحیه‌ای مقاومتی نزدیک می‌شود، همواره این احتمال وجود دارد که به‌طور موقت از آن عبور کند و دوباره به پایین این ناحیه برگشت کند که در این حالت شکست فیک روی داده است.

این موضوع در روندهای نزولی و در زمان نزدیک شدن به نواحی حمایتی نیز می‌تواند روی دهد. با توجه به این موضوع تریدرها می‌‌توانند با یادگیری مفاهیم مربوطه به تحلیل نمودار در ارزهای دیجیتال از این شکست‌های کاذب برای ترید رمزارزها استفاده کنند. علاوه بر این توجه به سایر عوامل تاثیرگذار در نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال نیز برای انجام تریدهای موفق امری ضروری است.

مجموعه آموزش ارز دیجیتال و رمز ارز – مقدماتی تا پیشرفته
برای مشاهده مجموعه فیلم‌های آموزش ارزهای دیجیتال فرادرس، روی تصویر کلیک کنید.

با توجه به این موضوع فیلم‌های آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که علاقه‌مندان با مشاهده آن‌ها می‌توانند اطلاعات لازم درباره نحوه کار با صرافی‌های رمزارزی، نحوه پیدا کردن توکن‌های مستعد رشد و تحلیل بازار ارزهای دیجیتال را فرا بگیرند. در فهرست زیر برخی از فیلم‌های آموزشی فرادرس در حوزه ارزهای دیجیتال را مشاهده می‌کنید.

برای مشاهده فیلم‌های آموزشی بیشتر درباره بازار ارزهای دیجیتال می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید.

انواع فیک بریک اوت

در ادامه سعی می‌کنیم انواع فیک بریک اوت را در تحلیل تکنیکال بررسی کنیم.

فیک بریک اوت در تله‌های گاوی و خرسی

تله گاوی یا خرسی معمولا یک الگوی یک الی چهار کندلی است که با یک شکست کاذب در سطح کلیدی بازار تعریف می‌شود. این شکست‌های کاذب معمولا پس از حرکات پرقدرت و جهت‌دار بازار در زمانی روی می‌دهد که قیمت به یک سطح کلیدی نزدیک می‌شود. بیشتر معامله‌گران تصور می‌کنند که تنها به‌دلیل نزدیکی زیاد قیمت به یک سطح، آن سطح شکسته می‌شود. بنابراین اقدام به خرید یا فروش در شکست می‌کنند. اما اغلب اوقات بازار آن‌ها را فریب می‌دهد و تله گاوی یا خرسی شکل می‌گیرد.

تله گاوی زمانی شکل می‌گیرد که بازار حرکت صعودی دارد و معامله‌گران تازه‌کار که تا آن لحظه هیچ اقدامی نکرده‌اند، دیگر نمی‌توانند در برابر وسوسه ورود مقاومت کنند. آن‌ها معمولا درست روی سطح مقاومت کلیدی یا حتی بالاتر از آن وارد معامله خرید می‌شوند، چون احساس می‌کنند که بازار نیروی لازم برای شکست مقاومت را دارد.

بازار نیز کمی از سطح مقاومت عبور می‌کند و سفارش‌های مربوط به شکست را فعال می‌سازد. اما بلافاصله با ورود معامله‌گران بزرگ، بازار به سمت پایین برمی‌گردد و باعث می‌شود معامله‌گران تازه‌وارد ضرر کنند. برای درک تفاوت تله گاوی و خرسی در ادامه رفتار قیمت را در آن‌ها شرح می‌دهیم.

تله‌های گاوی و خرسی در فیک بریک اوت
انواع تله‌های گاوی و خرسی در نمودار قیمت

رفتار قیمت در تله‌های گاوی و خرسی

رفتار قیمت را در تله‌های گاوی و خرسی می‌توانیم به‌صورت زیر بیان کنیم.

  • تله گاوی: در این حالت به نظر می‌رسد که قیمت با شکست مقاومت بالایی خود، قصد دارد روند صعودی قبلی را ادامه دهد. اما قیمت به سمت پایین حرکت می‌کند و شکست نامعتبر روی می‌دهد.
  • تله خرسی: تله خرسی عکس تله گاوی است. در تله خرسی در ابتدا قیمت به پایین‌تر از ناحیه حمایتی خود می‌رود ولی در ادامه به سمت بالا حرکت می‌‌کند و فیک بریک اوت را در نمودار مربوطه تشکیل می‌دهد.
تله‌های گاوی و خرسی
تله‌های گاوی و خرسی در شکست کاذب

فیک بریک اوت در ناحیه تثبیت قیمت

شکست‌های کاذب در نواحی تثبیت یا رنج‌های معاملاتی بسیار رایج هستند. در این شرایط بسیاری از تریدرها به‌سادگی فریب می‌خورند و تصور می‌کنند که بازار در آستانه یک شکست واقعی از ناحیه رنج است. اما در نهایت مشاهده می‌کنند که قیمت دوباره به داخل محدوده نوسانی بازمی‌گردد.

بهترین راه برای جلوگیری از افتادن در این دام، صبر کردن تا زمانی است که یک کندل در نمودار روزانه به‌طور واضح خارج از محدوده نوسانی قیمت بسته شود. بعد از آن می‌توان شروع به جستجوی سیگنال‌های پرایس‌اکشنی در جهت شکست واقعی کرد.

فیک بریک اوت در تریدینگ رنج
فیک بریک اوت در ناحیه حمایتی

شکست کاذب در الگوهای شمعی

الگوی شکست کاذب را در ساختار الگوهای شمعی نیز می‌توان بررسی کرد. برای مثال الگوی اینساید بار یکی از انواع الگوهای پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال است که یادگیری آن می‌تواند در درک بهتر بازار به معامله‌گران کمک کند. شکست کاذب در ساختار اینساید بار به‌این صورت است که در ابتدا باید یک الگوی اینساید بار در نمودار تشکیل شود. در ادامه می‌توان منتظر شکست کاذب اینساید بار یا کندل مادر بود.

الگوهای شکست کاذب می‌توانند در ساختارهای متنوعی در نمودار ظاهر شوند. برای مثال در تصویر زیر دو نمونه از الگوی شکست کاذب را مشاهده می‌کنید. توجه داشته باشید که در یکی از آن‌ها شکست کاذب به‌شکل پین‌بار ظاهر شده و در دیگری ساختاری متفاوت با آن دارد.

تشکیل الگوهای شمعی در مقاومت
فیک بریک اوت با الگوهای شمعی

تشخیص فیک بریک اوت از شکست معتبر

برای تشخیص فیک بریک اوت از شکست‌های معتبر می‌توانیم از روش‌های زیر استفاده کنیم.

  • اختصاص زمان بیشتر برای بررسی شکست
  • بررسی رفتار کندل‌ها
  • بررسی مولتی تایم‌فریم شکست قیمت
  • بررسی فیک بریک اوت در الگوهای قیمتی

اختصاص زمان بیشتر برای بررسی شکست

یکی از روش‌های ساده و در عین حال چالش‌برانگیز برای تشخیص شکست‌های معتبر از نامعتبر، اختصاص زمان بیشتر برای بررسی شکست قیمت در نمودار است. برای این منظور زمانی که قیمت ناحیه حمایت یا مقاومتی را می‌شکند، با توجه به تایم‌فریم انتخابی می‌توانید برای مدتی منتظر بمانید تا از اعتبار شکست اطمینان پیدا کنید. در این حالت با اختصاص زمان بیشتر برای بررسی نحوه شکست می‌توانید فیک بریک اوت را از شکست‌های معتبر تشخیص دهید.

شکست کاذب در ناحیه حمایتی
ایجاد شکست نامعتبر در ناحیه حمایتی

بررسی رفتار کندل‌ها

بررسی نحوه رفتار کندل‌های قیمت در زمان شکست یکی از روش‌های مفید در تشخیص شکست‌‌های معتبر از نامعتبر در نمودار قیمت است. با استفاده از این روش تریدرها منتظر می‌مانند تا کندل شکست در بالا یا پایین ناحیه شکست بسته شود. از سویی دیگر بررسی مومنتوم قیمت در زمان عبور قیمت از ناحیه شکست نیز به تشخیص بهتر فیک بریک اوت از شکست‌های معتبر کمک می‌کند.

شکست کاذب در ناحیه مقاومتی
فیک بریک اوت در ناحیه مقاومتی

با وجود این برخی از تریدرها این موضوع را رعایت نمی‌کنند و زمان کافی برای بررسی رفتار کندل‌های قیمتی پس از شکست اختصاص نمی‌دهند. یکی از راهکارهای مفیدی که برای بررسی رفتار کندل‌های قیمتی در زمان شکست می‌توان در نظر گرفت، استفاده از هشدارهای قیمتی در نمودار مربوطه است. با استفاده از هشدارهای قیمتی تریدرها می‌توانند شرایط کندل‌های قیمتی را در هشدار مربوطه تنظیم کنند و زمانی که شرایط مربوط در زمان شکست ایجاد شد، با دریافت هشدار مربوطه از شکست معتبر آگاه شوند.

بررسی مولتی تایم‌فریم شکست قیمت

یکی از راه‌های موثر برای شناسایی شکست‌های معتبر از بریک‌ اوت نامعتبر، استفاده از تایم‌فریم‌های متنوع در زمان تحلیل است. در این تکنیک تریدرها می‌توانند احتمال شکست ناحیه حمایت یا مقاومتی را در تایم‌فریم‌های کوچک‌تر بررسی کنند. در ادامه با تحلیل همان بازار در تایم‌فریم‌های بالاتر هفتگی یا ماهانه می‌توانند درباره نحوه باز کردن پوزیشن‌های معاملاتی خود تصمیم‌گیری بهتری داشته باشند.

این تکنیک به تریدرها دیدگاه بهتری از نحوه رفتار قیمت در زمان نزدیک شدن به ناحیه حمایت یا مقاومتی ارائه می‌کند. زیرا معامله‌گران قبل از باز کردن پوزیشن معاملاتی رفتار قیمت را در بازه‌های زمانی کوتاه و بلندمدت بررسی کرده‌اند.

فیک بریک اوت در بازه زمانی مشخص
شکست فیک و برگشت قیمت از ناحیه مقاومتی

بررسی فیک بریک اوت در الگوهای قیمتی

تریدرها با بررسی الگوهای قیمتی می‌توانند احتمال ایجاد فیک بریک اوت را در نمودار مربوطه بررسی کنند. بررسی الگوهایی مانند مثلث صعودی، الگوی سر و شانه و الگوهای پرچم به معامله‌گران کمک می‌کند تا بتوانند احتمال ایجاد شکست‌های نامعتبر را در نمودار پیش‌بینی کنند.

آشنایی با نحوه عملکرد قیمت در زمان تشکیل این الگوهای قیمتی به تریدرها این امکان را می‌دهد تا بتوانند نواحی از نمودار قیمت که احتمال تشکیل فیک بریک اوت در آن‌ها بالا است را در بازار مربوطه شناسایی و تحلیل کنند.

علاوه بر الگوهای قیمتی لازم است تا تریدرها الگوهای شمعی را نیز در زمان شکست ساختار‌های قیمتی تحلیل کنند تا موقعیت‌های معاملاتی مناسبی را در نمودار مربوطه پیدا کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شناسایی الگوهای شمعی در تحلیل تکنیکال می‌توانید فیلم آموزش الگوهای شمعی یا کندل استیک در بورس و بازارهای مالی فرادرس را مشاهده کنند.

نحوه ترید فیک بریک اوت

فیک بریک اوت می‌تواند در تمامی شرایط موجود در بازار مانند بازارهای رونددار و خنثی ایجاد شود. ولی همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، بهترین حالت برای ترید فیک بریک اوت در روندهای مشخص در تایم‌فریم روزانه است.

در روند نزولی تصویر زیر تعدادی از شکست‌های فیک در برگشت‌های قیمت به سمت بالا در نمودار مربوطه مشخص شده‌اند. زمانی که شرایطی نظیر این مثال در بازار موردنظر ایجاد می‌شود و شکست‌های ناپایداری در برگشت قیمت از روند اصلی ایجاد می‌شود، فرصت مناسبی برای ترید فیک بریک اوت در نمودار است. در این حالت تشکیل شکست‌های نامعتبر سیگنالی برای ادامه روند اصلی قیمت است.

ترید فیک بریک اوت
فرصت‌های معاملاتی با شکست‌های نامعتبر

تریدرها همواره به‌دنبال پیدا کردن کف‌ها و سقف‌های قیمتی در نمودار هستند. این موضوع در برخی موارد باعث می‌شود تا در صورت تشخیص نادرست روند اصلی، الگوهای مربوط به شکست نامعتبر ایجاد شود. در تمامی شکست‌های نامعتبری که در مثال تصویری بالا مشاهده می‌کنید، تریدرهای تازه‌کار پوزیشن‌های معاملاتی لانگ را در خلاف جهت اصلی بازار باز کرده‌اند.

این موضوع باعث بالا آمدن موقت قیمت و شکست نامعتبر آن شده است. اما در زمان ایجاد فیک بریک اوت در هر کدام از برگشت‌های موقت قیمت به سمت بالا، تریدرهای مجرب وارد پوزیشن معاملاتی شورت می‌شوند تا بتوانند در ادامه مسیر نزولی اصلی بازار مربوطه کسب سود کنند.

فیک بریک اوت در تریدینگ رنج

شکست‌های نامعتبر در الگوهای تریدینگ رنج بین دو ناحیه قیمتی نیز ایجاد می‌شود. در این نواحی تریدرها با تعداد زیادی از شکست‌های نامعتبر روبرو هستند. این موضوع باعث افزایش احتمال خطا در تشخیص شکست‌های معتبر از نامعتبر می‌شود.

آگاهی از این موضوع که در نواحی که قیمت بین دو سطح بالا و پایین نوسان می‌کند، احتمال تشکیل فیک بریک اوت بیشتر است، نکته مهمی برای تریدرها محسوب می‌‌شود و به آن‌ها کمک می‌کند تا دقت بیشتری در انجام معاملات داشته باشند.

از سویی دیگر ترید در شرایطی که قیمت بین خط حمایتی در پایین و مقاومتی در بالا نوسان می‌کند، فرصت مناسبی برای کسب سود به معامله‌گران می‌دهد. در این حالت تریدرها سعی می‌کنند با نزدیک شدن به هر کدام از نواحی حمایت یا مقاومتی در تریدینگ رنج مربوطه، در جهت مخالف روند به معامله ورود کنند.

بهترین راه تشخیص شکست معتبر از نامعتبر این است که پس از شکست نواحی حمایت و مقاومتی در الگوی مربوطه به‌مدت دو روز یا بیشتر در نمودار روزانه صبر کنیم. در صورتی که پس از این مدت قیمت به ناحیه قبلی برگشت نکند، شکست معتبر روی داده است و احتمال شروع بازار رونددار بیشتر می‌شود.

شکست کاذب در حمایت و مقاومت
شکست‌های نامعتبر در حمایت و مقاومت

ترید شکست فیک در بازار نوسانی

همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، تریدرها می‌توانند با سیگنال پین بار در ناحیه مقاومتی که در آن فیک بریک اوت روی داده است، نسبت به باز کردن پوزیشن شورت اقدام کنند. در مثال تصویری بالا علاوه بر شکست نامعتبر در ناحیه مقاومتی بالا، در ناحیه حمایتی پایین تریدینگ رنج نیز شکست نامعتبر ایجاد شده است. شکست‌های نامعتبری که در ناحیه حمایتی در تصویر بالا ایجاد شده است، موقعیت‌های مناسبی را برای ورود به معاملات لانگ در اختیار تریدرها قرار می‌‌دهد.

برای آشنایی بیشتر با نحوه ترید در زمان شکست‌های معتبر و تفکیک آن‌ها از شکست‌های کاذب می‌توانید مطلب BOS در ترید چیست را از مجله فرادرس مطالعه کنید.

فیک بریک اوت در شروع روند جدید

در مواردی نیز فیک بریک اوت در نمودار قیمت به‌عنوان سیگنالی برای پایان روند قبلی و شروع روندی جدید محسوب می‌شود. برای مثال همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، قیمت سه مرتبه به ناحیه مقاومتی واکنش نشان داده است.

در این مثال در دو واکنش اول به ناحیه مقاومتی، قیمت به سمت پایین برگشته است ولی در واکنش سوم به این ناحیه، فیک بریک اوت روی داده است. در سومین واکنش قیمت به ناحیه مقاومتی، با تشکیل پین‌بار قیمت برای مدت کوتاهی از خط مقاومتی عبور کرده و شکست نامعتبری را تشکیل داده است.

در این مثال همان‌‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید شکست نامعتبری که با پین‌بار در نمودار ایجاد شده است، باعث برگشت روند کلی قیمت به سمت سطوح پایین‌تر شده است.

شروع روند نزولی بعد از شکست کاذب
برگشت روند پس از فیک بریک اوت

تغییر روندها با شکست کاذب

شکست‌های کاذب می‌توانند منجر به تغییر روندهای بلندمدت شوند. تریدرها با استفاده از تحلیل پرایس اکشن می‌توانند از رفتار قیمت در بازار برای پیش‌بینی شکست‌های کاذب استفاده کنند. لازم به ذکر است که شکست‌های کاذب می‌توانند باعث تغییرات قابل‌توجهی در جهت حرکت قیمت یا حتی تغییر روند از سطوح کلیدی بازار شوند.

برای تحلیل بهتر رفتار قیمت باید به سایه کندل‌ها که در نزدیکی یا روی سطوح کلیدی بازار شکل می‌گیرند، توجه بیشتری کنیم. در این حالت لازم است به این سوالات پاسخ دهیم که قیمت در طول هر جلسه روزانه چگونه واکنش نشان داده است و کندل مربوطه در کجا بسته شده است. محل بسته شدن کندل مهم‌ترین سطح روزانه است و اگر بازار نتواند در بالاتر یا پایین‌تر از یک سطح کلیدی بسته شود، این موضوع می‌تواند نشانه‌ای از یک شکست کاذب باشد.

اغلب مشاهده می‌شود که قیمت سعی می‌کند یک سطح را بشکند یا از آن عبور کند. اما تا زمان بسته شدن کندل روزانه، آن سطح را رد کرده و با تشکیل سایه، شکست کاذب آن سطح را نشان می‌دهد.

برگشت روند پس از شکست کاذب
شروع روند صعودی پس از شکست نامعتبر

نکات ترید فیک بریک اوت

برای ترید فیک بریک اوت لازم است به نکات زیر توجه کنیم.

  • الگوهای مربوط به شکست نامعتبر می‌توانند در شرایط مختلف بازار مانند هم‌راستا با روند، مخالف روند و در بازارهای خنثی تشکیل شود. توجه به شکست‌های نامعتبر در شرایط مختلف بازار به تریدرها کمک می‌کند تا بتوانند پیش‌بینی بهتری از روند آتی قیمت به‌دست آورند.
  • با وجود دشواری و ریسک بالای ترید در خلاف جهت اصلی، یکی از روش‌های ترید در این شرایط استفاده از شکست‌های نامعتبر است. در این حالت تریدرها پس از تشخیص شکست نامعتبر در ناحیه حمایت یا مقاومتی می‌توانند در خلاف روند اصلی بازار وارد پوزیشن معاملاتی شوند.
  • الگوهای مربوط به شکست نامعتبر بیان‌گر نبردی میان معامله‌گران حرفه‌ای و تازه‌کار است. کسب مهارت در تشخیص درست این الگوها و نحوه استفاده از آن‌ها می‌تواند باعث افزایش احتمال تریدهای موفق شود.

استراتژی معاملاتی فیک بریک اوت

برای اینکه بتوانیم تریدهای موفقی را با شکست‌های کاذب در نمودار تجربه کنیم، باید از اصول مشخصی در ترید پیروی کنیم که در ادامه آن‌ها را شرح می‌دهیم.

نقطه ورود در ترید فیک بریک اوت

زمان‌بندی مناسب برای پیدا کردن نقطه ورود مناسب در زمان ترید الگوی شکست کاذب در نمودار قیمت اهمیت زیادی دارد. در این حالت زمانی که شاهد شکست سطحی مشخص در بازار هستیم و حجم معاملات پایین یا در حال کاهش است، می‌توانیم وقتی وارد بازار شویم که قیمت دوباره به آن سطح بازمی‌گردد. در این حالت در صورتی‌که بازگشت قیمت با قدرت و شتاب بیشتری نسبت به شکست اولیه انجام شود، احتمال اینکه شکست اتفاق‌افتاده یک شکست کاذب باشد، افزایش پیدا می‌کند.

ترید با شکست کاذب
ورود به معامله پس از شکست نامعتبر

برای مثال اگر یک سطح کلیدی با حجم پایین در جهت صعودی شکسته شود، می‌توانیم در بازگشت نزولی قیمت وارد موقعیت فروش شویم. در حالت برعکس اگر سطح کلیدی با حجم پایین در جهت نزولی شکسته شود، می‌توانید در بازگشت صعودی قیمت وارد پوزیشن معاملاتی لانگ شوید.

لازم به ذکر است که سطح کلیدی می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد. از جمله یک سطح افقی حمایت یا مقاومتی، خط روند مورب، کانال قیمتی موازی، سطح فیبوناچی، پیوت پوینت، الگوهای قیمتی و انواع الگوهای شمعی می‌توانند برای پیدا کردن سطوح کلیدی در نمودار استفاده شوند.

حد ضرر در ترید شکست کاذب

مدیریت ریسک با استفاده از راهکارهایی مانند قرار دادن حد ضرر در ترید شکست کاذب انجام می‌شود. دلیل اهمیت حد ضرر در ترید شکست‌ کاذب این است که قیمت‌ها در این نواحی معمولا نوسانات زیادی دارد. در برخی موارد یک الگوی شکست واقعی ممکن است شبیه به یک شکست کاذب ظاهر شود.

در این حالت روند قیمتی می‌تواند پس از پولبک به ناحیه شکست، حرکت خود را در جهت شکست اولیه ادامه دهد. با توجه به این موضوع لازم است تا همواره از سفارش‌های حد ضرر برای کاهش زیان‌های احتمالی در معاملات استفاده کنیم. استفاده از استاپ لاس بهترین روش برای محدود کردن ریسک در معاملات مبتنی بر الگوی شکست کاذب است.

اما سوال مهمی که مطرح می‌شود این است که در معاملات شکست کاذب، حد ضرر را کجا قرار دهیم. بهترین محل برای قرار دادن حد ضرر معمولا در سمت مخالف نوسان اولیه شکست است. یعنی در نقطه‌ای که در صورت رسیدن قیمت به آن، نشان می‌دهد که شکست کاذب نبوده و بازار احتمالا در حال ادامه مسیر اصلی خود است.

حد ضرر در ترید شکست کاذب
تعیین حد ضرر در ترید فیک بریک اوت

همان‌‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، در این مثال سعی شده است تا سطح قیمتی مناسبی برای قرار دادن سفارش حد ضرر در نمودار مربوطه در نظر گرفته شود.

در موارد زیادی سطح قیمتی مربوط به حد ضرر نزدیک به سطح ورود به معامله تعیین می‌شود. این موضوع باعث می‌شود تا تریدرها نسبت ریسک به ریوارد مناسبی را در ترید رعایت کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نسبت ریسک به ریوارد در معاملات می‌توانید مطلب ریسک به ریوارد چیست از مجله فرادرس را مطالعه کنید.

با توجه به اینکه پس از شکست کاذب، احتمال ریزش قیمت در مثال تصویری بالا افزایش پیدا می‌کند، بنابراین تریدرها می‌توانند سفارش حد ضرر را در سطحی نزدیک به قیمت ورود به معامله قرار دهند. در این حالت در صورتی که قیمت بتواند از محدوده حد ضرر عبور کند و آن را فعال کند، در این حالت احتمال ایجاد شکست معتبر بیشتر می‌شود.

برای کسب مهارت‌های لازم درباره نحوه استفاده اصولی از حد ضرر و تارگت در استراتژی‌‌های معاملاتی می‌توانید فیلم آموزش طرح ریزی استراتژی معاملاتی در بازارهای مالی فرادرس را مشاهده کنید.

تارگت در ترید فیک بریک اوت

در معاملات شکست کاذب، تارگت قیمتی ثابت و مشخصی وجود ندارد. تنها مواردی که به‌عنوان استثنا می‌توان ذکر کرد، الگوهای قیمتی هستند که در بیشتر آن‌ها می‌توان اهداف قیمتی را معادل اندازه خود الگو در نمودار قیمت در نظر گرفت.

در این حالت در صورتی که بخواهیم از الگوهای قیمتی برای تعیین اهداف در ترید فیک بریک اوت استفاده کنیم، می‌توانیم هدف قیمتی مربوطه را از نقطه ورود به معامله و در جهت مخالف شکست کاذب قرار دهیم.

شروع روند نزولی پس از شکست کاذب
شروع روند نزولی بازار پس از فیک بریک اوت

زمانی که شکست کاذب در شرایط حجم معاملاتی پایین شناسایی می‌شود، احتمالا در زمان بازگشت قیمت به سطح شکست و پس از آن، حجم معاملات افزایش پیدا می‌کند.

بنابراین پس از ورود به معامله تا زمانی که حجم معاملات در حرکت شتاب‌دار بالا باقی بماند، بهتر است معامله خود را باز نگه دارید. اما در صورت کاهش حجم معاملات، ممکن است حرکت قیمت به پایان خود نزدیک شده باشد. در این حالت بستن پوزیشن معاملاتی و تیک پروفیت گزینه بهتری محسوب می‌شود. علاوه بر این برای پیدا کردن هدف قیمتی مناسب در ترید فیک بریک اوت همواره به رفتار قیمت توجه کنید، چرا که تحلیل پرایس اکشن همواره ابزار کمکی مفیدی برای پیدا کردن نقطه خروج مناسب محسوب می‌شود.

یادگیری تحلیل تکنیکال با فرادرس

بررسی الگوهای فیک بریک اوت و ترید با استفاده از آن‌ها در تحلیل تکنیکال مطرح می‌شود. تحلیل تکنیکال رفتار گذشته قیمت در نمودار را بررسی می‌کند و سعی می‌کند الگوهای تکرار شونده‌ای را برای پیش‌بینی روندهای آتی قیمت در بازار مربوطه به تریدرها ارائه کند.

برای یادگیری تحلیل تکنیکال در ابتدا لازم است تا با مفاهیمی مانند روندهای قیمتی، حمایت و مقاومت در نمودار آشنا شویم. پیدا کردن سطوح کلیدی ناشی از نواحی حمایت و مقاومت و تاثیر آن‌ها در روندها و نحوه شکل‌گیری الگوهای قیمتی در تحلیل تکنیکال در ادامه مسیر یادگیری تحلیل تکنیکال مطرح می‌شود.

مجموعه آموزش تحلیل تکنیکال – مقدماتی تا پیشرفته
برای مشاهده مجموعه آموزش تحلیل تکنیکال مقدماتی تا پیشرفته، روی تصویر کلیک کنید.

علاوه بر این برای کسب مهارت در تحلیل تکنیکال لازم است تا آموخته‌های خود را در پلتفرم‌های آزمایشی ترید اجرا کنیم تا بتوانیم نحوه استفاده عملی از تحلیل تکنیکال را در انجام معاملات یاد بگیریم. برای یادگیری تحلیل تکنیکال می‌توانید از فیلم‌های آموزشی فرادرس در این حوزه استفاده کنید. در فهرست زیر برخی ا‌ز فیلم‌های آموزشی مربوط به تحلیل تکنیکال را مشاهده می‌کنید.

برای مشاهده فیلم‌های آموزشی بیشتر در این حوزه می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید.

جمع‌بندی

در ابتدای این مطلب از مجله فرادرس به این موضوع پرداختیم که فیک بریک اوت چیست و چگونگی عملکرد معامله‌گران در شکست کاذب را شرح دادیم. نحوه شناسایی فیک بریک اوت را بیان کردیم و انواع آن را توضیح دادیم. برای این منظور شکست کاذب در تله‌های گاوی و خرسی، شکست نامعتبر در ناحیه تثبیت قیمت و شکست کاذب در الگوهای شمعی را بیان کردیم.

در ادامه نحوه تشخیص فیک بریک اوت از شکست‌های معتبر را شرح دادیم. سپس ترید با استفاده از شکست‌های نامعتبر را توضیح دادیم. برای این منظور شکست کاذب در تریدینگ رنج، در بازار نوسانی، در شروع روند جدید و در تغییر روندها را بیان کردیم. در پایان نیز استراتژی معاملاتی شکست کاذب را شرح دادیم.

source

توسط expressjs.ir