قطعیهای مکرر برق ⚡ باعث میشود که توجه ما به محافظ های برق بیشتر از قبل باشد.
یکی از مواردی که این روزها بسیار شاهد آن هستیم سبز نشدن چراغ محافظ برق با چشمک زدن مداوم چراغ زرد آن است. در ادامه این مطلب انزل وب به بررسی علت چشمک زدن چراغ زرد محافظ برق چیست میپردازیم.
علت چشمک زدن چراغ زرد محافظ یخچال، کولر و.. چیست؟
Why the Yellow Light LED is Blinking on My Surge Protector?
چراغهای LED محافظ برق خانگی اکثرا دارای سه چراغ LED به رنگهای قرمز، زرد و سبز هستند که هر کدام معنای خاصی دارند:
- چراغ سبز: نشاندهنده وضعیت عادی و فعال بودن محافظ برای عبور جریان برق به دستگاه متصل است.
- چراغ قرمز: اخطار وجود مشکل در برق ورودی، مانند ولتاژ پایین یا بالا.
- چراغ زرد: حالت میانی یا هشدار اولیه است که اغلب مربوط به زمانبندی تاخیر در اتصال مجدد یا بررسی ولتاژ ورودی است.
روند کار محافظ برق پس از قطع شدن و وصل شدن مجدد ولتاژ برق، این صورت است که چراغ زرد بعد از چشمک زدن حدود یک یا چند دقیقه تبدیل به چراغ سبز میشود و ولتاژ برق برقرار میشود. گاهی این روند درست انجام نمیشود و در همان مرحله چشمک زدن چراغ زرد یا نارنجی دستگاه گیر میکند.
اگر بعد از چندین بار چشمک زدن ولتاژ برقرار شد
دقت کنید که چراغ زرد چشمک زن همیشه به معنی خراب بودن نیست. در حالت این چشمک زدن این چراغ بعد از مدتی قطع میشود. برخی اوقات به دلیل نوسانات برق در منطقه ممکن است این کار طولانی شود یا مداوم تکرار شود که میتواند مشکل موقتی باشد. پس حتما به میزان کافی صبر کنید و اگر مشکل پابرجا بود روشهای زیر را بررسی کنید.
۱- نوسان یا غیر عادی ولتاژ برق
اگر ولتاژ ورودی خارج از محدوده ایمن باشد (کمتر از ۱۷۰ ولت یا بیشتر از ۲۵۰ ولت)، محافظ برق اجازهی عبور جریان برق را نمیدهد و چراغ سبز روشن نمیشود. در این شرایط چراغ زرد ممکن است چشمک بزند تا هشدار دهد که ولتاژ هنوز در محدودهی خطر است.
۲- ایراد در برق ورودی
اگر سیم برق دستگاه خراب باشد یا دو شاخه پریز دستگاه خوب در پریز برق اصلی قرار نگرفته باشد، دستگاه به درستی تغذیه نمی گردد و در نتیجه چراغ سبز روشن نمیشود.
۳- خرابی مدارهای داخلی محافظ
در صورتی که مدار داخلی محافظ آسیب دیده یا فرسوده شده باشد (اغلب در اثر نوسانات شدید برق یا قطعی های مکرر)، عملکرد آن مختل میشود و ممکن است فقط چراغ زرد روشن بماند یا چشمک بزند.
پیشنهاد میکنیم که حتما از محافظ برقهای قوی برای دستگاههای مهم خود مثل یخچال، لباسشویی، کولر و تلویزیون استفاده کنید. برای بررسی از عملکرد صحیح دستگاه نیز یک محافظ دیگر تهیه و مشکل را تست کنید.
۴- فعال شدن مکانیزم داخلی حفاظتی
در برخی برندهای محافظ اغلب گران، اگر بار اضافی (مصرف زیاد برق) یا اتصال کوتاه تشخیص داده شود، محافظ به حالت ایمن میرود و خروجی را قطع میکند. در این حالت تا رفع نشدن مشکل، چراغ سبز دستگاه نیز روشن نمیشود.
۵- نقص در مدار LED
در برخی مواقع نادر نیز امکان دارد امکان دارد چراغهای محافظ به درستی سیگنال نگیرند و همزمان روشن شوند. در این صورت پیشنهاد میکنیم برای چند دقیقه محافظ را از برق کشیده مجددا به برق متصل کنید.
برای حل مشکل چکار میتوان کرد؟
اگر مشکل از سختافزار داخلی محافظ برق نباشد، یک راه حل سریع برای حل مشکل چشمک زدن چراغ زرد محافظ برق این است که ابتدا محافظ را از برق جدا کرده و بعد از چند دقیقه مجددا به برق وصل کنید، بررسی کنید که آیا مشکل حل شده است.
اگر سایر محافظ ها نیز شرایط مشابه دارند احتمالا دارای مشکل نوسان یا خرابی برق در محل مورد نظر هستید که باید با یک برق کار تماس بگیرید.
جمع بندی
مهمترین عامل چشمک زدن چراغ زرد وجود نوسان غیر طبیعی است. در برخی مواقع که برق در حالت عادی است ممکن است که این چشمک زدن طولانی شود که نشانگر مشکل جدی یا در محافظ یا در سیستم برق کشی داخلی شما هستند.
متاسفانه اگر تسلط کافی به تعمیر ابزار الکترونیکی نداشته باشید تنها راه حل مراجعه به تعمیرکاران یا تعویض محافظ است.
سوالات متداول
علت سبز نشدن چراغ محافظ یخچال چیست؟
مشکل میتواند به پایدار نبودن ولتاژ ورودی، طی شدن دوره تاخیر و خرابی داخلی محافظ و رله ها مربوط شود.
علت روشن شدن همزمان چراغ زرد و قرمز محافظ برق چیست؟
نشانگر این است که برق خارج از محدود ولتاژ نرمال است و معمولا به دلایل ولتاژ بسیار پایین یا بسیار بالا، وجود نوسان لحظهای خطرناک، قطع و وصل سریع برق و هنگ کردن دستگاه و اشکال در مدار تشخیص ولتاژ رخ میدهد.
علت چشمک زدن چراغ سبز محافظ برق چیست؟
این مورد به دلیل شروع به کار پس از قطعی برق و آماده سازی مجدد دستگاه برای وصل مجدد جریان باشد. همچنین می تواند نشانگر این باشد که برق در مرز ولتاژ مجاز است.
علت روشن ماندن چراغ قرمز محافظ برق چیست؟
روشن ماندن چراغ قرمز محافظ برق معمولا به معنای مشکل در ورودی ولتاژ است. در این حالت ولتاژ برق یا خیلی بالاتر یا خیلی پایینتر از حد معمول است. در این شرایط دستگاه برای جلوگیری از آسیب اقدام به قطع کردن برق میکند.
در برخی از موارد اگر با دستگاه محافظ دیگر ولتاژ برقرار میشود، روشن ماندن مداوم چراغ قرمز به معنای خرابی در دستگاه است.
نظرات و پیشنهاد شما؟
شما از چه راهکارهایی برای افزایش عمر محافظ برق خود استفاده میکنید؟ آیا توانستید مشکل محافظ خود را پیدا کنید؟ لطفا تمام تجربه و دانش خود را با ما و دیگران برای رفع مشکل به اشتراک بگذارید.
source