19 تیر 1404 ساعت 19:17

شاید تاکنون نمی‌دانستید که ارتش آمریکا کنترل GPS را برعهده دارد، اما آیا این نیروی نظامی ممکن است یک روز اقدام به خاموش کردن آن کند؟

سیستم موقعیت‌یابی جهانی یا GPS به صورت روزانه توسط میلیون‌ها کاربر در سراسر جهان استفاده می‌شود. افراد می‌توانند از این سیستم برای ردیابی یا مسیریابی استفاده کنند، اما آیا تاکنون از خود پرسیده‌اید GPS چگونه عمل کرده و چه کسی مسئولیت آن را برعهده دارد؟ در این بخش خبری از گجت نیوز قصد داریم سیستم GPS را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.

کنترل GPS توسط ارتش آمریکا

سیستم موقعیت‌یابی GPS متعلق به دولت ایالات متحده آمریکا بوده و توسط وزارت دفاع اداره می‌شود. هزینه این سیستم توسط مالیات‌دهندگان پرداخت شده و برای پشتیبانی از نیروهای نظامی و غیرنظامی توسعه یافته است.

در حالی که دولت توانایی خاموش کردن GPS را داشته و از نظر تئوری هم کاملا برای انجام کار توانایی دارد، اما هرگز نشانه‌ای مبنی بر اتفاق افتادن چنین چیزی را شاهد نبوده‌ایم.

با نظارت روزانه GPS در سطح جهان می‌توان گفت هرگونه خاموشی احتمالی قابل چشم‌پوشی نبوده و هرگز مدرک محکمی درباره مسدود شدن عمدی دسترسی غیرنظامیان را شاهد نبودیم. جالب است بدانید این سیستم در زمان درگیری هم به صورت مداوم در دسترس قرار دارد.

اینطور که پیداست، وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا قوانین جدیدی را برای کاربران نظامی در نظر گرفته و استفاده از ویژگی‌های GPS را در دستگاه‌های مستقر در مناطق موردنظر وزارت دفاع، ممنوع کرده است.

بیشتر بخوانید

یکی از تصمیم‌های گرفته شده در سال 2018 میلادی نشان می‌دهد ردیاب‌های تناسب اندام و برنامه‌هایی که داده‌های مکانی را ثبت می‌کنند، می‌توانند اطلاعات حساس مانند حرکت سربازان یا مکان پایگاه‌ها را فاش کرده و در اختیار کشورهای رقیب یا دشمن قرار دهد.

کنترل GPS توسط ارتش آمریکا - 2

ارتش ایالات متحده آمریکا برای هر کاری که می‌تواند شامل هدف‌گیری تا موارد لجستیکی باشد به سیستم موقعیت‌یاب جهانی یا جی پی اس وابسته است.

با این که هر روز ایالات متحده آمریکا در تلاش است تا این اختراع نظامی را رشد دهد، اما هنوز بسیاری از کارشناسان هشدارهایی می‌دهند که در برابر حمله دشمنانی که فضا را به عنوان یک نقطه ضعف استراتژیک می‌بینند، می‌تواند بسیار آسیب‌پذیر باشد.

یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌ها درباره جی پی اس را باید میزان احتمال جعل شدن یا مسدودسازی آن دانست. این حمله‌ها نیازی به انجام کارهایی مانند منفجر کردن ماهواره‌ها ندارند و فقط با مسدوسازی یا جعل کردن کامل سیگنال‌ها، موجب بروز اختلال در آن خواهند شد.

به عنوان مثال، درگیری‌های اخیر در کشورهای اوکراین یا سایر مناطق خاورمیانه به عنوان مهد جعل و ایجاد پارازیت در ناوبری یا پنهان کردن موقعیت سربازان شده است.

به نظر می‌رسد ارتش ایالات متحده آمریکا با نصب تجهیزات خاص و مخصوص ضد پارازیت که در ابتدا برای جت‌های جنگنده توسعه داده شده بود در حال مبارزه با اتفاق‌های رخ داده است.

این دستگاه‌های جمع‌و‌جور به محافظت از توپخانه‌ها و سیستم موشکی در برابر تداخل سیگنال کمک کرده و تضمین خواهد کرد که در صورت حمله به سیگنال، کماکان می‌توانند اهداف را پیدا کنند.

در حالی که این تلاش‌ها روی تجهیزات نظامی متمرکز است، در نهایت ایمن نگه داشتن موقعیت مکانی به محافظت از سیستم‌های حیاتی که هر روز به آن‌ها متکی هستیم، کمک می‌کند.

source

توسط expressjs.ir