17 تیر 1404 ساعت 11:02

در این مطلب ضمن معرفی نسخه بنزینی و برقی فونیکس FX مدیران خودرو، هزینه‌های نگهداری هر یک را به تفصیل بررسی خواهیم کرد.

امروز اگر سری به بازار خودرو بزنید، محصولات چینی را بیشتر از هر زمان دیگری می‌بینید. چشم بادامی‌ها با تسخیر بازار کشورمان به صنعت خودرو ایران نفوذ کرده و حجم واردات و مونتاژ ماشین‌های چینی بیش از اندازه است. در این مطلب سراغ بررسی یک کراس اوور چینی جذاب و خوش ترکیب از برند چری رفته‌ایم تا نسخه بنزینی و برقی آن را روی کفه یک ترازو قرار دهیم.

فهرست مطالب

مقایسه فونیکس FX برقی و بنزینی

مقایسه فونیکس FX برقی و بنزینی

خودروهای برقی همواره از جذابیت کافی برای ترغیب مشتریان برخوردار هستند، اما بنزینی‌ها همچنان پادشاه بی‌چون و چرای صنعت خودرو جهان خواهند بود، زیرا توانایی‌های بیشتری نسبت به مدل‌های الکتریکی دارند و هزینه‌های نگهداری آن‌ها متفاوت است. در ادامه این مطلب سراغ کراس اوور فونیکس اف ایکس بنزینی و برقی می‌رویم تا ببینیم کدام یک برنده مقایسه می‌شوند.

ظاهر فونیکس FX برقی و بنزینی یکسان بوده، اما در سینه این دو خودرو، قوای محرکه متفاوتی قرار دارد. نسخه درون سوز مجهز به یک پیشرانه توربوشارژ بنزینی شده، در حالی که مدل برقی از پکیج باتری و یک موتور الکتریکی سود می‌برد. ترجیح شما خرید یک کراس اوور پاک و بدون آلاینده است یا یک خودرو درون سوز که آلایندگی دارد؟

بیشتر بخوانید

قوای فنی

مقایسه فونیکس FX برقی و بنزینی

در سینه نسخه بنزینی فونیکس FX یک پیشرانه 1.6 لیتری توربوشارژ قرار گرفته که می‌تواند در شرایط ایده آل، 197 اسب بخار قدرت و 290 نیوتن متر گشتاور را از طریق یک گیربکس 7 سرعته دبل کلاچ اتوماتیک به چرخ‌های جلو انتقال دهد. وزن این مدل 1423 کیلوگرم اعلام شده و در هر 100 کیلومتر مسافت، تقریبا 7 لیتر بنزین می‌سوزاند. همچنین شتاب صفر تا صد این خودرو 8 ثانیه برآورد شده است.

و اما زیر کاپوت نسخه برقی فونیکس اف ایکس، یک پیشرانه برقی 150 کیلووات ساعت قرار گرفته که می‌تواند در شرایط ایده آل، 204 اسب بخار قدرت و 340 نیوتن متر گشتاور را از طریق یک گیربکس تک سرعته اتومات به چرخ‌های جلو بفرستد. وزن این خودرو بیشتر از نسخه بنزینی و 1710 کیلوگرم اعلام شده و به ازای هر 100 کیلومتر پیمایش، 15 تا 18 کیلووات ساعت برق مصرف می‌کند. نیم ثانیه شتاب بهتری نسبت به مدل درون سوز دارد و ظرف 30 دقیقه تا 50 درصد شارژ خواهد شد.

بیشتر بخوانید

قیمت

مقایسه فونیکس FX برقی و بنزینی

همان‌طور که ملاحظه کردید، دو کراس اوور فوق با اینکه از یک خانواده هستند و به لحاظ قوای محرکه با یکدیگر تفاوت دارند، بهای یکسانی برای آن‌ها در بازار ایران در نظر گرفته شده است. هم اکنون می‌توانید این خودرو بنزینی یا برقی جذاب چینی را تنها با 2.5 میلیارد تومان خریداری کنید، اما آیا در بازار اروپا هم این کراس اوور با قیمت یکسان به فروش می‌رسد؟

پاسخ به سوال فوق منفی است. نسخه بنزینی فونیکس اف ایکس در آلمان و اسپانیا به ترتیب 27 و 25 هزار یورو به فروش می‌رسد در حالی که نسخه برقی آن به ترتیب 35 و 33 هزار یورو قیمت گذاری شده است. با این اوصاف تفاوت هر دو نسخه این کراس اوور در اروپا، 8 هزار یورو است. به نظر می‌رسد که به خاطر سیاست‌های خاصی که دولت در نظر گرفته، بهای هر دو یکسان شده است.

بیشتر بخوانید

امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی

مقایسه فونیکس FX برقی و بنزینی

تفاوت بین دو نسخه Fownix FX تنها به طراحی ظاهری محدود می‌شود و وقتی قدم به کابین این خودرو چینی می‌گذارید، متوجه سطح امکانات خواهید شد. برای مثال در کابین مدل بنزینی یک نمایشگر 12.3 اینچی به هم پیوسته تخت قرار گرفته، حال آنکه نسخه برقی مجهز به یک صفحه نمایش منحنی یکپارچه با طراحی مدرن‌تر شده است.

همچنین خطوط طراحی داشبورد اف ایکس درون سوز کلاسیک بوده و مدل برقی بدون تفاوت خاصی از متریال نرم و باکیفیت و نورپردازی محیطی جذاب سود برده است. کیفیت مواد کابین در هر دو مدل خوب بوده، اما از آنجایی که بعضی از قسمت‌های کابین نسخه بنزینی با پلاستیک خشک و سخت تزئین شده، می‌توان گفت که نسخه الکتریکی عملکرد بهتری دارد. (به ویژه آن که از چرم مصنوعی و مواد نرم‌تر استفاده می‌کند)

مقایسه فونیکس FX برقی و بنزینی

سیستم صوتی اف ایکس بنزینی با 6 بلندگو ارائه شده، در حالی که FX EV مجهز به یک سیستم صوتی ارتقایافته از برند سونی شده است. تهویه مطبوع هر دو مدل از نوع خودکار دو کاناله است و از دیگر امکانات مشابه می‌توان به دوربین 360 درجه، گرم کن صندلی، سقف سانروف، رادار نقطه کور، رادار تغییر لاین، رادار حفظ خودرو در لاین، رادار حرکت در ترافیک، ترمز اضطراری هوشمند و ریموت استارتر اشاره کرد. البته نسخه برقی دارای گرم کن صندلی عقب، گرم کن فرمان و شیفتر پشت فرمان و هدآپ شده که خبری از این‌ها در نسخه درون سوز نیست.

بیشتر بخوانید

هزینه نگهداری کدام مدل بیشتر است؟

فرقی نمی کند که قصد خرید خودرو برقی، هیبریدی یا بنزینی داشته باشید، چرا که باید همواره به فکر هزینه‌های نگهداری آن‌ها باشید. هر یک از این پیشرانه‌ها در کنار مزایای مهمی که دارند، معایبی نیز خواهند داشت که نباید از آن‌ها غافل شوید.

مقایسه فونیکس FX برقی و بنزینی

سوخت: بنزین یا برق

فونیکس اف ایکس بنزینی یک کراس اوور جذاب است که اگر 15 هزار کیلومتر در سال با آن رانندگی کنید، حدود 1070 لیتر بنزین مصرف می‌کند. همچنین هزینه سالیانه سوخت این خودرو 7 میلیون تومان است که در یک بازه 5 ساله، 35 میلیون تومان می‌شود.

و اما اگر قصد خرید نسخه برقی این محصول چینی را داشته باشید، خیالتان حداقل از بابت بنزین راحت می‌شود. این خودرو در یک بازه 15 هزار کیلومتری، 2400 کیلووات ساعت برق مصرف خواهد کرد که هزینه حدودی آن 2.5 میلیون تومان به ازای هر سال است و در 5 سال 12.5 میلیون تومان هزینه خواهد داشت. با این اوصاف، می‌توان نتیجه گرفت که خرید خودروهای برقی به لحاظ سوخت، به صرفه‌تر بوده و در نیم دهه کارکرد، 22.5 میلیون تومان در هزینه‌های شما صرفه جویی خواهد شد.

سرویس و نگهداری

مقایسه فونیکس FX برقی و بنزینی

خودروهای بنزینی نیازهای خاص خود را دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به تعویض روغن، فیلتر، شمع، تسمه، سیستم اگزوز و گیربکس و… اشاره کرد. اگر با گارانتی این هزینه‌ها را محاسبه کنید، باید برای 5 سال کارکرد حدود 25 تا 50 میلیون تومان هزینه کنید.

و اما باز هم خودروهای برقی در این بخش طلایه‌دار هستند و حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. یک ماشین الکتریکی نیازی به تعویض روغن یا فیلتر و شمع ندارد و در بدترین حالت 10 میلیون تومان خرج روی دست شما می‌گذارد. (برای 5 سال کارکرد) با این اوصاف، در صورت انتخاب فونیکس FX برقی می‌توانید تا 40 میلیون تومان صرفه جویی کنید.

بیشتر بخوانید

نقاط قوت فونیکس اف ایکس برقی و بنزینی

بارها گفته‌ایم که هر خودرویی در کنار مزایا و نقاط قوت خود، دارای نقاط ضعفی است که باید به آن‌ها توجه داشت. در ادامه این مطلب صرفا به معرفی مزایای این کراس اوور چینی می‌پردازیم.

مزایا نسخه برقی

  • شتاب بهتر و رانندگی نرم بدون دنده
  • آینده‌نگر و هماهنگ با روند جهانی خودروهای برقی
  • معافیت‌های مالیاتی و عوارضی مثل طرح ترافیک
  • استهلاک کمتر به دلیل قطعات متحرک کمتر
  • مصرف انرژی پایین و هزینه شارژ کمتر نسبت به بنزین
  • کیفیت متریال و مواد داخلی بهتر
  • امکانات رفاهی و ایمنی بیشتر

مقایسه فونیکس FX برقی و بنزینی

معایب نسخه بنزینی

  • مناسب برای سفرهای طولانی بدون محدودیت شارژ
  • دسترسی گسترده به پمپ بنزین در سراسر کشور
  • قیمت تمام شده نگهداری باتری در درازمدت مشخص نیست
  • نیازی به ایستگاه شارژ و معطلی ندارد
  • فروش مجدد راحت‌تر به دلیل شناخت بیشتر مردم

زیرساخت‌های شارژ خودروهای برقی در ایران

گرچه دولت برای واردات خودروهای برقی معافیت‌های بسیاری در نظر گرفته، اما بد نیست بدانید که فکر درست و حسابی برای وضعیت زیرساخت‌های شارژ و تمهید آن‌ها نشده است. تنها در کلان شهرهایی مثل تهران، مشهد، شیراز و اصفهان می‌توان ایستگاه‌های شارژ را مشاهده کرد که آن هم به صورت محدود است.

البته خبر خوب اینکه می‌توانید خودرو الکتریکی خود را با شارژرهای خانگی در منزل شارژ کنید و با این اوصاف، فونیکس اف ایکس برقی نیازهای روزمره و درون شهری شما را به خوبی پاسخ خواهد داد، اما همچنان برای سفرهای بین شهری و طولانی، گزینه خرید نسخه بنزینی ارجحیت دارد.

بیشتر بخوانید

source

توسط expressjs.ir