شایانیوز- اشکنه یک غذای سنتی و ساده ست که تنوع خیلی زیادی داره و میشه اون رو با مواد غذایی ساده و در دسترس آماده کرد. میشه گفت هر شهر و روستا یکی دو نوع اشکنه مخصوص به خودشون دارن که اون رو با مواد محلی و ارگانیک می پزن. اشکنه علاوه بر ساده بودن، یک غذای فوری و خوشمزه ست که برای روزهای شلوغ و بی حوصلگی بسیار گزینه خوبیه. اشکنه آذربایجان یکی از همین غذاهای فوق العاده ست که خیلی سریع آماده میشه. در این مطلب، طرز تهیه اشکنه آذربایجان رو به شما آموزش میدیم که محلی ها به اون چیلدیریم شوربا میگن. تا پایان همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه اشکنه آذربایجان
برنج ایرانی معطر نصف استکان
تره خرد شده نصف استکان
نعنا خرد شده یک قاشق غذاخوری
تخم مرغ یک عدد
پیاز متوسط یک عدد
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
آب جوش 2 لیوان
روغن مایع و کره به مقدار لازم
طرز تهیه اشکنه آذربایجان
مرحله اول
برای درست کردن اشکنه آذربایجان خوشمزه، ابتدا پیاز رو پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. سپس مقداری کره و روغن مایع داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار بدید و پیاز رو تفت بدید تا طلایی رنگ بشه.
مرحله دوم
وقتی پیاز سبک و کمی طلایی رنگ شد، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و کمی دیگه تفت بدید سپس رب گوجه فرنگی رو بریزید و با هم تفت بدید تا رنگ رب باز بشه.
مرحله سوم
وقتی رنگ رب باز شد، تخم مرغ رو داخل قابلمه بشکنید و هم بزنید تا پخته بشه. سپس آب جوش رو اضافه کنید و در قابلمه رو ببندید تا بجوشه.
مرحله چهارم
برنج ایرانی رو بشویید و اجازه بدید تا حدود 5 دقیقه خیس بخوره، بعد آبش رو خالی کنید و داخل قابلمه بریزید. حدود 10 دقیقه زمان بدید تا برنج کاملا بپزه سپس تره و نعنا خشک شده رو به اشکنه آذربایجان اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله پنجم
حدود 10 دقیقه دیگه زمان بدید تا اشکنه به آرومی بجوشه و آماده بشه. بعد از اینکه اشکنه آذربایجان، این غذای ساده، فوری و خوشمزه آماده شد، اون رو داخل یک کاسه بریزید، نان خشک داخلش تیلیت کرده و نوش جان کنید.
نکات درست کردن اشکنه آذربایجان
-این میزان مواد اولیه برای 2 نفر مناسب هست.
-اگر سبزی تازه نداشتید می تونید از سبزی خشک استفاده کنید.
-در صورت تمایل می تونید به جای کره از روغن حیوانی استفاده کنید.
-در تهیه اشکنه آذربایجان حتما از برنج ایرانی معطر استفاده کنید تا غذایی خوش عطر داشته باشید.
-اشکنه آذربایجان به همراه پیاز خام و دوغ ترکیب فوق العاده ای رو می سازه.
اگر به آشپزی علاقمند هستید، این صفحه رو با دستورهای متنوع و عالی دنبال کنید.
source