شایانیوز- اگر شما جزو کسانی هستید که در ماه محرم غذای نذری میپزن و بین مردم توزیع میکنن احتمالا این روزها حال و هوای خاصی دارید. پلو و خورشت قرمه سبزی جزو غذاهای پرطرفدار برای نذری دادن هست و ما در این مطلب طرز تهیه خورش قورمه سبزی نذری برای 50 و 100 نفر رو به شما آموزش میدیم. تا پایان همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی نذری برای 50 نفر
گوشت گوساله یا گوسفندی 4 کیلوگرم
سبزی قورمه 6 کیلوگرم
لوبیا قرمز یک کیلوگرم
پیاز 2 کیلوگرم
لیمو عمانی 50 عدد
روغن 2 و نیم کیلوگرم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه قورمه سبزی نذری برای 50 نفر
مرحله اول
برای تهیه قورمه سبزی نذری برای 50 نفر، باید لوبیا قرمز رو از 12 ساعت قبل چند بار بشویید و سپس با مقداری آب خیس کنید. در این مدت 2 تا 3 بار هم آبش رو عوض کنید تا هم نفخش از بین بره و هم بعد از پخت نرم بشه.
مرحله دوم
پیازها رو پوست بگیرید، نگینی خرد کنید و داخل یک قابلمه، با مقداری روغن تفت بدید تا سبک و طلایی بشه. سپس گوشت گوساله یا گوسفندی رو که در اندازه های حدودا 4 سانتی متری خرد کردید به قابلمه اضافه کنید. گوشت رو تفت بدید تا رنگش تغییر کنه. 4 قاشق غذاخوری فلفل سیاه و 6 قاشق غذاخوری زردچوبه هم بریزید و تفت بدید.
مرحله سوم
وقتی عطر ادویه ها آزاد شد، لوبیا قرمز رو آبکش کنید و همراه گوشت چند دقیقه تفت بدید. بعد آب جوش و 2 قاشق غذاخوری نمک داخل قابلمه بریزید و حرارت رو زیاد کنید تا به جوش بیاد، سپس حرارت رو کم کنید تا خورش قرمه سبزی نذری به آرومی بجوشه و جا بیفته.
مرحله چهارم
لیمو عمانی ها رو داخل آب گرم قرار بدید تا تلخی اون ها گرفته بشه. سبزی خورشتی رو ساطوری خرد کنید و داخل یک تابه با مقداری روغن و نمک تفت بدید تا آب سبزی تبخیر و کمی سرخ بشه.
مرحله پنجم
بعد از اینکه گوشت و لوبیا نیم پز شدن، سبزی سرخ شده رو به خورش قرمه سبزی نذری اضافه کنید و هم بزنید و زمان بدید تا آروم بجوشه. حدود یک ساعت بعد، لیمو عمانی ها رو به خورش قورمه سبزی اضافه و نمک خورش رو هم اندازه کنید.
مرحله ششم
بعد از 3 تا 4 ساعت که خورشت نذری آروم آروم جوشید و جا افتاد، قورمه سبزی نذری خوشمزه شما حاضره و می تونید همراه پلو داخل ظرف های تک نفره نذری بریزید و اون ها رو توزیع کنید. نذرتون قبول.
نکات پخت خورش قورمه سبزی نذری
-برای 50 نفر باید حدود 7 و نیم کیلوگرم برنج بپزید.
-برای درست کردن خورش قرمه سبزی نذری برای 100 نفر میزان مواد اولیه رو دو برابر و برای 200 نفر 4 برابر کنید.
-استفاده از گوشت گوسفندی مزه بهتری به خورش قورمه سبزی میده اما در صورت تمایل از گوشت گوساله هم می تونید استفاده کنید.
-موقع سرخ کردن سبزی، اون رو مرتب هم بزنید تا ته نگیره و نسوزه. اگر سبزی حین سرخ کردن بسوزه مزه تلخی به خورشت میده.
-خورشت قورمه سبزی برای لعاب دار شدن و جا افتادن به حرارت ملایم و زمان زیادی نیاز داره. حدود 4 تا 5 ساعت زمان خوبی برای جاافتادن این غذاست.
اگر به آشپزی علاقمند هستید، این صفحه رو با دستورهای متنوع و عالی دنبال کنید.
source