شایانیوز- دلمه برگ مو از اون غذاهای سنتی و پرطرفداره که آدم رو یاد خونه مامان ها و مامان بزرگا می ندازه وقتی با حوصله و عشق، مقدار زیادی دلمه میپختن و بین عزیزان شون تقسیم می کردن. دلمه برگ مو در فصل بهار که برگ مو به بازار میاد رونق زیادی میگیره و خیلی ها اون رو به تعداد زیاد درست میکنن و در فریزر قرار میدن. در این مطلب طرز تهیه دلمه برگ مو به روش تبریزی ها رو به شما آموزش میدیم. تا پایان همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
برگ مو حدود ۷۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
زردچوبه یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
دارچین یک چهارم قاشق چایخوری
نمک 2 قاشق چایخوری
سبزی دلمه ۶۰۰ گرم
برنج یک پیمانه
لپه نصف پیمانه
زرشک نصف پیمانه
پیاز داغ ۲ قاشق سوپخوری
مواد سس
سرکه یک فنجان
شکر 3 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه دلمه برگ مو تبریزی
مرحله اول
برای تهیه دلمه برگ مو تبریزی، ابتدا برگ ها رو کاملا بشویید، آبکش کرده و دم اون ها رو جدا کنید. سپس یک قابلمه رو پر از آب کنید و روی حرارت قرار بدید تا آب به جوش بیاد بعد برگ ها رو داخل آب در حال جوش قرار بدید و بعد از گذشت ۲ دقیقه آبکش کنید. برنج و لپه رو که از قبل خیس کردید، جداگانه با مقداری آب و نمک بجوشونید و وقتی نیم پز شدن، آبکش کنید و کنار بذارید.
مرحله دوم
پیازها رو پوست بگیرید و رنده کنید. داخل یک تابه کمی روغن مایع بریزید بعد گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پیاز رنده شده رو اضافه کنید و حدود ۱۵ دقیقه تفت بدید سپس کمی دارچین اضافه کنید.
مرحله سوم
وقتی عطر دارچین بلند شد، سبزی خرد شده رو اضافه کنید و بعد از یکی دو دقیق تفت دادن برنج، لپه، زرشک شسته شده و پیاز داغ رو بریزید و بعد از حدود ۳ دقیقه تفت دادن همه مواد، تابه رو از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم
حالا باید دلمه ها رو بپیچید؛ برای پیچیدن دلمه به صورت بقچه ای یک برگ رو بردارید، مقداری از مواد گوشتی رو وسطش بریزید سپس از چهار طرف، برگ رو به سمت مرکز تا کنید. برای پیچیدن دلمه به شکل لوله ای، مواد رو وسط برگ قرار بدید بعد برگ رو از سمت خودتون تا وسط رول کنید سپس سمت راست و چپ برگ رو تا بزنید و دوباره برگ رو تا انتها رول کنید.
مرحله پنجم
یک قابلمه روی حرارت ملایم بذارید، ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید کف قابلمه رو با برگ مو بپوشونید بعد دلمه های پیچیده شده رو داخلش بچینید. ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع و ۲ پیمانه آب رو با هم مخلوط کنید روی دلمه ها بریزید. روی دلمهها رو با برگ بپوشونید بعد یک پیش دستی چینی روی دلمه ها بذارید و یک جسم سنگین روی پیش دستی قرار بدید. ابتدا حرارت رو زیاد کنید وقتی شروع به جوشیدن کرد حرارت رو ملایم کنید تا دلمه ها به مدت یک و نیم ساعت بپزن.
مرحله ششم
بعد از این مدت، سرکه و شکر رو با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار بدید تا شکر حل بشه. بعد اون رو به همراه زعفران داخل قابلمه بریزید و نیم ساعت بعد از روی حرارت بردارید. دلمه ها رو به آرومی داخل ظرف مورد نظرتون بکشید و میل کنید. نوش جان.
نکات درست کردن دلمه برگ مو تبریزی
-سبزی دلمه شامل تره، گشنیز، ترخون، شوید، پیازچه به مقدار مساوی ست.
-برای پیچیدن دلمه، مواد رو پشت برگ بریزید، زیرا روی صاف و براق برگ، باید قسمت خارجی دلمه باشه.
-هر چه اندازه دلمه ها کوچیک تر باشه، مجلسی تر خواهد بود.
-در صورت تمایل می تونید از رب انار به عنوان چاشنی دلمه استفاده کنید؛ به این صورت که کره رو آب کنید و رب انار، نمک، شکر و آب رو اضافه کنید و نیم ساعت آخر، این سس رو روی دلمه ها بریزید.
-چاشنی دلمه رو حتما در اواخر پخت اضافه کنید چون اگر چاشنی رو اول بریزید، برگ ها سفت میشن.
اگر به آشپزی علاقمند هستید، این صفحه رو با دستورهای متنوع و عالی دنبال کنید.
source