بسیاری از افرادی که به کشورهای انگلیسی‌زبان مهاجرت می‌کنند و سطح زبان پیشرفته‌ای هم دارند، هنگام برقراری ارتباط با افراد بومی دچار مشکل می‌شوند. مهم‌ترین دلیل آن آشنا نبودن با اصطلاحات عامیانه و رایجی است که به طور روزمره بین افراد رد و بدل می‌شود و آن‌ها را معمولاً در کتاب‌های آموزشی نمی‌بینید. در این کتاب‌ها با مهارت‌های چهارگانه زبان انگلیسی آشنا می‌شوید و این زبان را با ساختاری رسمی و غیررسمی در مفهومی کلی یاد می‌گیرید. اما هر جایی از دنیا، هر سنی و هر قشری از مردم اصطلاحات خاصی هم دارند که باید در آن محیط و در کنار آن‌ها زندگی کرده باشید تا بتوانید متوجه منظورشان شوید. یکی از راه‌های یادگیری لغات و اصطلاحات رایج انگلیسی، فیلم و سریال است. در این آموزش، نمونه‌هایی از بهترین سریال برای یادگیری زبان انگلیسی را برای سه سطح مبتدی، متوسط و پیشرفته معرفی می‌کنیم.

آنچه در این مطلب می‌آموزید

  • با بهترین سریال‌‌ها برای شروع یادگیری زبان انگلیسی در سطوح مبتدی، متوسط و پیشرفته آشنا می‌شوید.

  • یاد می‌گیرید چطور با دیدن فیلم و سریال انگلیسی مکالمه خود را تقویت کنید.

  • با اصطلاحات عامیانه انگلیسی و با انواع لهجه‌های انگلیسی و‌ آمریکایی آشنا می‌شوید.

  • متوجه می‌شوید که تماشای سریال با زیرنویس یا بدون زیرنویس چه تأثیری بر یادگیری شما دارد.

  • یاد می‌گیرید که چطور با دیدن سریال دامنه لغات انگلیسی خود را بهبود بخشید.

  • با فرهنگ افراد انگلیسی‌زبان آشنا می‌شوید و سبک زندگی آن‌ها را می‌آموزید.

فهرست مطالب این نوشته
997696

بسیاری از سریال‌ها، مانند سریال «Friends» یا «The Office» و «Starnger Things» به دلیل تنوع زبان و سبک محاوره، گزینه‌های مناسبی برای تقویت مهارت لیسنینگ و یادگیری لغات و اصطلاحات جدید به شمار می‌روند. در مجموع شما با ۲۷ سریال انگلیسی آشنا می‌شوید که هر یک به روش‌‌های مختلفی می‌توانند در تقویت زبان انگلیسی به شما کمک کنند. در نهایت، با در نظر گرفتن سبک مورد علاقه، هدف از یادگیری و سطح زبان انگلیسی خود می‌توانید با خواندن هر یک از معرفی‌ها، سریال مدنظر خود را انتخاب کنید.

بهترین سریال برای یادگیری زبان انگلیسی کدام است؟

بهترین سریال برای یادگیری زبان انگلیسی سریالی است که شخصیت‌های آن گفت‌وگوهای روزمره و وقایع زندگی خود را به زبان ساده و واضح بیان می‌کند. در عین حال، موضوع آن هم باید جذاب باشد تا زبان‌آموز به دیدن کل سریال تشویق شود. در این آموزش قصد داریم به معرفی ۲۷ مورد از بهترین سریال برای یادگیری زبان انگلیسی بپردازیم که برای سه سطح زیر تفکیک شده است:

  • سریال انگلیسی برای سطح مبتدی: شماره ۱ تا ۹ همین مطلب
  • سریال انگلیسی برای سطح متوسط: شماره ۱۰ تا ۱۹ همین مطلب
  • سریال انگلیسی برای سطح پیشرفته: شماره ۲۰ تا ۲۷ همین مطلب
نمودار اهمیت سریال در یادگیری زبان انگلیسی

در این آموزش قصد داریم به معرفی ۲۷ مورد از بهترین سریال برای یادگیری زبان انگلیسی بپردازیم.

در ادامه به معرفی چند سریال انگلیسی در ژانرهای مختلف پرداخته‌ایم که برای سطوح ابتدایی گزینه مناسبی است. برای دیدن این سریال‌ها در صورت نیاز می‌توانید از زیرنویس انگلیسی هم کمک بگیرید. از شماره ۱ تا ۹ برای سطح مبتدی، از ۱۰ تا ۱۹ برای سطح متوسط و از ۲۰ تا ۲۷ برای سطح پیشرفته مناسب است.

چهار سریال انگلیسی برای مبتدی

۱. سریال How I Met Your Mother

سریال How I Met Your Mother

برای افرادی که به دیدن سریال‌های انگلیسی علاقه زیادی دارند و می‌خواهند یادگیری زبان انگلیسی هم برای آن‌ها چالش‌برانگیز باشد و هم جنبه تفریح و سرگرمی داشت باشد، می‌توانند سریال‌هایی را که در ادامه معرفی می‌کنیم ببینند. این سریال‌ها برای سطوح مبتدی مناسب است. همچنین اگر قصد دارید با اصلاحات عامیانه انگلیسی آشنا شوید، می‌توانید به لینک مربوطه از مجله فرادرس مراجعه کنید.

«How I Met Your Mother» را می‌توان در دسته بهترین سریال انگلیسی برای یادگیری زبان انگلیسی قرار داد. ژانر آن کمدی موقعیت (Sitcom) و درباره داستان زندگی شخصی به نام «Ted Mosby» است که ماجرای آشنایی با همسرش را برای فرزندانش تعریف می‌کند. داستان از سال ۲۰۰۵ شروع می‌شود و در کنار «Ted Mosby»، دوستان بامزه‌ای او را همراهی می‌کنند که شخصیت‌های جالب و طنازی دارند.

این سریال پر از اصطلاحات و لغات روزمره و کاربردی است. کلماتی مانند «Awesome» یا «Legendary» و «High five» که در گفت‌وگوهای غیررسمی و در زبان انگلیسی آمریکایی زیاد به کار می‌رود، در این سریال بارها و بارها شنیده می‌شود. «Awesome» به معنی «عالی/محشر»، «Legendary» به معنی «مشهور» و «High five» معادل «بزن قدش» است.

همچنین این مجموعه با نشان دادن روابط دوستانه، باعث می‌شود که درک بهتری از فرهنگ آمریکایی پیدا کنیم. به همین دلیل زبان‌آموزان می‌توانند به کمک آن با نحوه صحبت کردن افراد انگلیسی‌زبان آشنا شوند و لغات انگلیسی و اصطلاحات محاوره‌ای را بهتر یاد بگیرند.

۲. سریال Friends

سریال Friends

«Friends» یکی از محبوب‌ترین سریال‌های آمریکایی در ژانر کمدی موقعیت است که داستان آن به روایت ۶ دوست صمیمی می‌پردازد که در نیویورک زندگی می‌کنند. این سریال ماجراهای متفاوتی را دنبال می‌کند و تغییرات این شخصیت‌ها را به شکلی طنزآمیز و دلنشین به نمایش می‌کشد.

این سریال از ده فصل تشکیل شده است و بیش از ۲۰۰ قسمت دارد، بنابراین موقعیت‌هایی را به تصویر می‌کشد که برای مخاطب بسیار سرگرم‌کننده و مهیج است. برای مثال، بیان مشکلات کاری به شیوه‌ای طنزآمیز و حمایت دوستان از هم در فراز و نشیب‌های زندگی، ازجمله موضوعاتی است که در این سریال به آ‌ن‌ها پرداخته می‌شود.

برای زبان‌آموزان سطح مبتدی، «Friends» انتخاب مناسبی است، چون مکالمات این سریال خیلی طبیعی است و افراد انگلیسی‌زبان در مکالمات روزمره با آن‌ها زیاد سروکار دارند، مانند سفارش قهوه، گپ‌وگفت‌های ساده، قرارهای ملاقات دوستانه یا حل کردن مشکلات. شخصیت‌های این سریال خیلی روان و واضح با هم صحبت می‌‌کنند و اغلب عبارت‌هایی که به کار می‌برند را در موقعیت‌های مختلف تکرار می‌کنند. این کار باعث می‌شود که راحت‌تر آن‌ها را یاد بگیریم و دیرتر فراموش کنیم.

استفاده از زبان بدن (Body Language)، توصیف ظاهر افراد و مکالمات خنده‌دار نیز از ویژگی‌‌های خوب این سریال است، چون باعث می‌شود اگر با برخی از لغات آشنایی نداریم، با مفهوم کلی آن‌ها آشنا شویم. در مجموع می‌توان گفت که دیدن سریال Friends می‌تواند مهارت شنیداری را تقویت کند و ما را در یادگیری بسیاری از مفاهیم و اصطلاحات روزمره کمک کند.

۳. سریال The Big Bang Theory

سریال The Big Bang Theory

«The Big Bang Theory» درباره جمعی از دوستان است که با هم در دانشگاه کار می‌‌کنند و انواع و اقسام پژوهش‌ها و آزمایشات علمی را انجام می‌دهند. دو شخصیت معروف این سریال به نام‌‌های «Sheldon» و‌ «Leonard» فیزیک‌دان و دوستان نزدیکی هستند که با هم کار می‌کنند. دو همکار دیگر آن‌ها، «Rajesh » و «Howard» نیز دوستان صمیمی هستند. این برنامه روابط پر فراز و نشیبی را روایت می‌کند که هنگام کار کردن، بازی کردن و خواندن کتاب‌های کمدی رخ می‌دهد.

دلیل محبوبیت سریال «The Big Bang Theory» این است که خیلی سرگرم‌‌کننده و طنزآلود است و حتی اگر متوجه برخی از دیالوگ‌ها نشوید، باز هم می‌توانید بفهمید که چه اتفاقاتی در حال وقوع است، چون رفتار و حرکات شخصیت‌ها کاملاً گویا و مشخص است. برای مثال، اصطلاح عامیانه انگلیسی «?What’s up» را در موقعیت‌های مختلف و در بسیاری از اپیزودهای این سریال می‌توانید مشاهده کنید.

اگر به یاد گرفتن موضوعات علمی هم علاقه دارید، به کمک این سریال می‌توانید با لغات و اصطلاحات زیادی در این زمینه آشنا شوید، چون داستان در دانشگاه و در یک فضای علمی روایت می‌شود. همچنین با حال و هوای تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا آشنا می‌شوید و اصطلاحات رایج بین دانشجویان آمریکایی را نیز یاد می‌گیرید.

۴. سریال That ’70s Show

سریال That ’70s Show

«That ’70s Show» یک سریال کمدی سرگرم‌کننده و مهیج است که در یک شهر خیالی به نام «Point Place» در ایالت ویسکانسین در دهه ۱۹۷۰ میلادی اتفاق می‌افتد. داستان این سریال درباره گروهی از نوجوانان است که با چالش‌ها و تجربه‌های دوران نوجوانی روبه‌رو می‌شوند. یکی از شخصیت‌های اصلی داستان «Eric Forman»، یک دانش‌آموز دبیرستانی است که در دهه هفتاد بزرگ شده است. این سریال بیشتر به روی زندگی او، دوستان و خانواده‌اش می‌پردازد؛ از وقت‌گذرانی در زیرزمین خانه «Eric» تا مدرسه، روابط دوستانه و خانواده. ژانر این سریال ترکیبی از یک درام نوجوانانه و کمدی است که در فضایی از فرهنگ دهه ۷۰ آمریکا روایت می‌شود، با لباس‌های آن دوران، موزیک‌های قدیمی و مواردی که به بیننده حس نوستالژی و طنز را هم‌زمان منتقل می‌کند.

برای زبان‌آموزان سطح مبتدی، «That ’70s Show» می‌تواند انتخاب مناسبی باشد، چون شخصیت‌ها به زبان ساده و روزمره با هم صحبت می‌کنند و اغلب از اصطلاحات عامیانه‌ای استفاده می‌شود که هنوز هم در مکالمه‌ها به کار می‌رود. شوخی‌های فیزیکی و کلامی باعث می‌شود بیننده حتی اگر کلمه‌ای را متوجه نشود، باز هم درک کند که چه اتفاقی افتاده است. دیالوگ‌های کوتاه و واضح اغلب به شکل خنده‌داری تکرار می‌شود که باعث می‌شود برای مدت زیادی در ذهن بیننده بماند.

تماشای این سریال هم مهارت لیسنینگ و هم اسپیکینگ را تقویت می‌کند و هم شما را با اصطلاحات و لغات کاربردی و روزمره آشنا می‌کند که بسیاری از آن‌ها را در کتاب‌های آموزشی پیدا نمی‌‌کنید و فقط باید در محیط آنجا زندگی کرده باشید تا با کاربردشان آشنا شوید.

۵. سریال Glee

سریال Glee

سریال «Glee» روایتی از یک معلم دبیرستان به نام «Will Schuester» است که تلاش می‌کند گروهی از دانش‌آموزان مدرسه‌اش را که در آواز خواندن و نمایش اجرا کردن توانایی و استعداد چندانی ندارند، به یک گروه موفق و حرفه‌ای تبدیل کند. این گروه که نام آن «Glee club» است، در ابتدا با مشکلات زیادی مواجه می‌شود، اما با تمرین و تلاش می‌خواهد به هدف خود که شرکت در مسابقات ملی است برسد.

این سریال ترکیبی از کمدی، درام و موسیقی است که به زندگی روزمره نوجوانان می‌پردازد و مشکلاتی مانند بحران هویت در این دوران، روابط اجتماعی، پذیرش و رسیدن به رؤیاهای خود را به تصویر می‌کشد. هر قسمت اجراهای موسیقی متنوع و جذابی دارد که از سبک‌ها و دهه‌های مختلفی انتخاب شده و به داستان‌ها حس زندگی می‌بخشد.

«Glee» برای کسانی که می‌خواهند زبان انگلیسی یاد بگیرند بسیار مفید است، چون مکالمات ساده و مدرسه‌ای دارد و کلماتی را به کار می‌برد که عمدتاً در میان نوجوانان رواج دارد. همچنین موزیک‌هایی که در این سریال و در اپیزودهای مختلف تکرار می‌شود به زبان‌آموزان کمک می‌کند تا تلفظ کلمات انگلیسی و لیسنینگ خود را تقویت کنند و هم‌زمان دامنه لغات خود را نیز بهبود بخشند.

۶. سریال The Suite Life of Zack and Cody

سریال The Suite Life of Zack and Cody

این سریال درباره داستان زندگی دوقلوهای بازیگوشی به نام‌های «Zack» و «Cody»‌ است که با مادرشان در یک هتل بزرگ زندگی می‌کنند. در این هتل با مسائل مختلفی مواجه می‌شوند که ازجمله آن‌ها می‌توان به برخوردشان با مدیر سرسخت هتل و کارکنان اشاره کرد. این سریال ترکیبی از طنز، ماجراجویی‌های جالب و روابط دوستانه است که هر سنی را می‌تواند جذب کند.

برای زبان‌آموزان مبتدی، این سریال می‌تواند در دسته بهترین سریال انگلیسی برای یادگیری زبان انگلیسی باشد، زیرا از زبانی ساده و لغات روزمره و کاربردی استفاده می‌کند. دیالوگ‌ها کوتاه و قابل‌‌فهم هستند و بارها تکرار می‌شوند که به یادگیری لغات انگلیسی کمک می‌کند. علاوه بر این، طنز تصاویر دیداری در این سریال باعث درک بهتر وقایع می‌شود، حتی اگر بیننده معنی بعضی از کلمات را نداند. به همین دلیل می‌توان آن را هم یک سریال سرگرم‌‌کننده و هم گزینه مناسبی برای تقویت مکالمه انگلیسی در سطح مبتدی دانست.

۷. سریال Modern Family

سریال Modern Family

این سریال روایتی داستانی به سبک مستند است که در زبان انگلیسی به آن «Mockumentary» و در زبان فارسی «مستندنما»‌ گفته می‌شود. مخاطب با شخصیت‌های این سریال ارتباط نزدیکی برقرار می‌کند. هر شخصیت خصوصیات منحصربه‌فردی دارد و نحوه صحبت کردن آن‌ها با هم فرق می‌کند. برای مثال، شخصیتی به نان گلوریا زبان انگلیسی را با لهجه کلمبیایی صحبت می‌کند، نوجوان‌ها بیشتر از زبان محاوره‌ای اینترنتی استفاده می‌کنند و سایر شخصیت‌ها هم با لحن خاص خودشان حرف می‌زنند.

این سریال هم برای زبان‌آموزان سطح مبتدی گزینه مناسبی است و می‌توانیم آن را در دسته بهترین سریال انگلیسی برای یادگیری زبان انگلیسی قرار دهیم. واژگان پرکاربرد و موضوعات مختلفی را پوشش می‌دهد و با طنز تصویری، حالت چهره‌ها و روایت‌های ساده، می‌توان بیشتر قسمت‌های آن را متوجه شد. تماشای این سریال راهی سرگرم‌کننده و مفید برای یادگیری زبان انگلیسی در بستر زندگی واقعی و مدرن خانوادگی است.

۸. سریال Ugly Betty

سریال Ugly Betty

«Ugly Betty» سریالی کمدی-درام است که داستان زندگی «Betty Suarez»، دختری باهوش، مهربان و پرتلاش را در محله‌ای در نیویورک روایت می‌کند. بتی با وجود این‌که از نظر ظاهری امروزی نیست و با دنیای پرزرق‌وبرق مد ارتباطی ندارد، موفق می‌شود در یک مجله مد پرطرفدار مشغول به کار شود. او پرقدرت و پرتلاش به مسیرش ادامه می‌دهد. این سریال ترکیبی از طنز و سکانس‌های غم‌انگیز است و درس زندگی به ما می‌دهد.

برای زبان‌آموزان سطح مبتدی، «Ugly Betty» بدون شک می‌تواند در دسته بهترین سریال انگلیسی برای یادگیری زبان انگلیسی قرار بگیرد. دیالوگ‌ها، به‌ویژه در سکانس‌هایی که بتی با خانواده‌اش صحبت می‌کند، واضح و قابل‌فهم است و زبان روزمره را به شیوه‌ای طبیعی و دوستانه به چالش می‌کشد.

البته علاوه بر گپ‌وگفت‌های دوستانه، از زبان رسمی در محیط کار هم استفاده می‌شود که به افزایش دامنه لغات زبان‌آموزان کمک می‌کند. بتی اغلب سوال‌ می‌کند، توضیح می‌دهد یا درباره وقایعی که رخ داده فکر می‌کند. به همین دلیل، فهم داستان و زبان گفتاری آسان‌تر می‌شود. ترکیبی از صحنه‌های خنده‌دار، احساسی و درس‌های زندگی باعث می‌شود که زبان‌آموزان در کنار تقویت مهارت لیسنینگ، ریدینگ و لغات خود را نیز با تماشای این سریال بهبود دهند.

۹. سریال MTV Cribs

سریال MTV Cribs

سریال «MTV Cribs» یک برنامه تلویزیونی مستند و سرگرم‌کننده است که در آن افراد مشهور مانند بازیگران، ورزشکاران، خوانندگان و بلاگرها، بینندگان را با خودشان به خانه‌های لوکس خودت دعوت می‌کنند.در هر قسمت، یک فرد شناخته‌شده خانه‌اش را معرفی می‌کند، از همه اتاق‌های آن فیلم می‌گیرد و حتی خوراکی‌‌های مورد علاقه‌اش را نشان می‌دهد. فضای برنامه صمیمی و شاد است و شخصیت‌های مختلفی در آن حضور دارند. در نتیجه شما به عنوان بیننده حس می‌‌کنید به زندگی افراد محبوب‌تان نزدیک‌تر شده‌اید و با سبک زندگی آن‌ها بیشتر آشنا می‌شوید.

این سریال را می‌توان بهترین سریال برای یادگیری زبان انگلیسی در نظر گرفت که برای سطوح مبتدی مناسب است. زبان این برنامه بسیار ساده، محاوره‌ای و اغلب جملات تکراری است. افراد مشهور خانه‌های خود را با جملات روزمره‌ای مانند «This is where I chill» یا «I love this couch» و «Here’s my kitchen» توصیف می‌کنند. تصاویر به شما کمک می‌کند تا بدون زیرنویس هم متوجه حرف‌ها بشوید، چون هر چیزی که درباره آن صحبت می‌شود، هم‌زمان نشان داده می‌شود.

بنابراین «MTV Cribs» برنامه‌ای مناسب برای تقویت مهارت شنیداری شماست و همچنین به یادگیری واژگان مرتبط با دکوراسیون و سبک زندگی کمک می‌کند که در قالب برنامه‌ای سرگرم‌کننده و واقعی ارائه شده است. هر قسمت ۳۰ دقیقه است و هر بار به بررسی زندگی یکی از افراد معروف می‌پردازد.

یادگیری مکالمه انگلیسی با فرادرس

اگر می‌خواهید مکالمه انگلیسی خود را تقویت کنید، باید با لغات و اصطلاحات روزمره آشنا شوید که معمولاً افراد انگلیسی‌زبان با آن‌ها سروکار دارند. به همین دلیل یکی از راه‌های تقویت مکالمه انگلیسی می‌تواند دیدن فیلم و سریال باشد. اما دیدن فیلم و سریال که صرفاً آن را ببینیم و به دید سرگرمی به آن نگاه کنیم، نمی‌تواند باعث یادگیری شود.

برای این منظور باید بدانید که چطور به زبان انگلیسی فیلم و سریال مشاهده کنید. ازطرفی، می‌توانید با دیدن فیلم‌های آموزشی نیز مکالمه انگلیسی خود را تقویت کنید. در فرادرس فیلم‌های آموزش مکالمه انگلیسی در دسترس کاربران قرار داده شده است که موضوعات مختلفی را پوشش می‌دهد و برای سطوح مختلفی از مبتدی تا پیشرفته در نظر گرفته شده است. برای دیدن فیلم‌‌های آموزش مکالمه زبان انگلیسی از مقدماتی تا پیشرفته در فرادرس روی لینک زیر کلیک کنید.

۱۰. سریال Grey’s Anatomy

سریال Grey’s Anatomy

اگر قصد یادگیری زبان انگلیسی با فیلم و سریال را دارید، باید سطح زبان انگلیسی خود را مشخص کنید. اگر سطح شما متوسط است، سریال‌هایی را باید تماشا کنید که برای سطح شما مناسب باشد تا بتوانید بهتر یاد بگیرید و به کمک آن‌ها سطح زبان خود را تقویت کنید. در ادامه می‌توانید چند معرفی از بهترین سریال انگلیسی برای یادگیری زبان انگلیسی را مشاهده کنید که برای سطوح متوسط در نظر گرفته شده است. برای مشاهده فیلم آموزش مکالمه زبان انگلیسی سطح متوسط از فرادرس روی لینک زیر کلیک کنید.

«Grey’s Anatomy» یکی از سریال‌های پرطرفدار انگلیسی در ژانر درام پزشکی است که زندگی گروهی از کارآموزان، رزیدنت‌‌ها و پزشکان را در بیمارستان شلوغی در شهر سیاتل به تصویر می‌کشد. داستان درباره چالش‌های شخصی این افراد، روابط دوستی و تصمیم‌گیری‌ در مواقع بحرانی است که در زندگی روزمره هر یک از آن‌ها اتفاق می‌افتد.

چهار سریال انگلیسی برای متوسط

این سریال با شخصیت‌پردازی قوی، ترکیبی از واقعیت‌های زندگی و داستان‌های الهام‌بخش را روایت می‌کند و احساسات شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. برای زبا‌ن‌آموزان انگلیسی، «Grey’s Anatomy»‌ فرصت یادگیری خوبی را فراهم می‌کند و آن‌ها را با چالش‌های مختلفی روبه‌رو خواهد کرد. از یک طرف، با مکالمه‌های عادی و روزمره با بیماران آشنا می‌شوید که به تقویت مهارت شنیداری و محاوره‌ای کمک می‌‌کند. علاوه بر این، در بسیاری از اپیزودها از لغات تخصصی پزشکی استفاده می‌شود که برای مکالمات روزمره چندان مفید نیستند، اما برای علاقه‌مندان به رشته‌های پزشکی یا علمی می‌تواند کاربردی باشد.

۱۱. سریال Anne with an E

سریال Anne with an E

سریال «Anne with an E» یک درام احساسی و تأثیرگذار است که بر اساس رمان کلاسیک «آن شرلی» ساخته شده است. این سریال داستان آن شرلی، دختر یتیم باهوش و خیال‌پردازی را روایت می‌کند که به اشتباه برای زندگی با خواهر و برادری سالخورده به جزیره پرنس ادوارد در کانادا فرستاده می‌شود. «Anne» در تلاش است که جایگاه خودش را بهتر بشناسد، به همین دلیل با چالش‌هایی مواجه می‌شود، دوستی‌های عمیقی را شکل می‌دهد و کم‌کم زندگی اطرافیانش را متحول می‌کند. این مجموعه به بررسی موضوعات مهمی مانند هویت، تعلق، آموزش، مهربانی و عدالت اجتماعی می‌پردازد.

برای زبان‌آموزان به‌ویژه نوجوانان سطح متوسط، این سریال منبعی غنی برای یادگیری لغات و اصطلاحات است. گپ‌وگفت‌های آن ترکیبی از شعر و انگلیسی روزمره است و زبان‌آموزان را با عبارت‌های خوب و زبان قرن نوزدهم آشنا می‌کند. این سریال الهام‌بخش هم می‌تواند باعث تقویت مهارت شنیداری شما شود و هم به بهبود دامنه واژگان شما کمک کند.

۱۲. سریال Lie to Me

سریال Lie to Me

سریال «Lie to Me»‌ یک درام جنایی روان‌شناختی است که داستان آن درباره زندگی شخصی به نام «Dr. Cal Lightman» است که از طریق حالت‌های چهره، زبان بدن و تن صدا می‌تواند دروغ گفتن افراد را تشخیص دهد. او رهبری تیمی را بر عهده دارد که به نیروهای پلیس و مشتریان خصوصی کمک می‌کند تا در تحقیقات بتواند حقیقت را کشف کنند. در هر قسمت، با تحلیل احساسات و حالت‌های غیرکلامی افراد، رازها و دروغ‌های آن‌ها فاش می‌شود و احساساتی که سعی در پنهان کردن آن داشتند، معلوم می‌شود. این مجموعه بر پایه تحقیقات علمی واقعی در زمینه روان‌شناسی و بررسی ویژگی‌های رفتاری انسان ساخته شده است.

برای زبان‌آموزان سطح متوسط، «Lie to Me» می‌تواند در دسته بهترین سریال انگلیسی برای یادگیری زبان انگلیسی قرار بگیرد. دیالوگ‌ها این سریال اغلب شامل کلماتی است که در رابطه با بیان احساسات، روان‌شناسی، تحقیقات جنایی و کیفری است. این مجموعه فرصت خوبی را در اختیار زبان‌آموزان قرار می‌دهد تا زبان انگلیسی را به شکل رسمی و غیررسمی یاد بگیرند، چون شخصیت‌ها در بین گفت‌وگوهای حرفه‌ای و مکالمه‌های روزمره تغییر می‌کنند. همچنین به بهبود مهارت‌های شنیداری، افزایش دامنه واژگان و درک شما از لحن صدا و زبان بدن افراد در موقعیت‌های مختلف کمک می‌کند.

۱۳. سریال Stranger Things

سریال Stranger Things

سریال «Stranger Things» یک داستان علمی تخیلی و ترسناک است که در دهه ۱۹۸۰ در یک شهر کوچک آمریکایی اتفاق می‌افتد. در ابتدای داستان به شکل نامعلومی یک پسر ۱۲ ساله به نام «Will» ناپدید می‌شود. دوستان و خانواده او به دنبال سرنخی هستند که بتواند او را پیدا کنند، اما هیچ‌کس نمی‌داند چه اتفاقی افتاده است. در همین زمان، دختری به نام «Eleven» که در یک سازمان دولتی از او نگهداری می‌کنند، فرار می‌کند. به نظر می‌رسد که روی او آزمایش‌هایی عجیب‌وغریب انجام شده و حالا قدرت ذهنی زیادی پیدا کرده است.

دوستان «Will»، با «Eleven» آشنا می‌شوند و به او کمک می‌کنند تا پنهان شود. همچنین در این میان سعی می‌کنند علت ناپدید شدن «Will» را بفهمند. در این مسیر با دنیای عجیبی به نام دنیای وارونه آشنا می‌شوند که موجودات ترسناکی دارد.

این سریال برای زبان‌آموزان سطح متوسط بسیار مناسب است و علاوه بر این‌که به یادگیری لغات و اصطلاحات انگلیسی کمک می‌کند، داستان‌های مهیجی دارد که شما را برای مدتی به فکر فرو می‌برد و دوست دارید آن را دنبال کنید. ازطرف دیگر، زبان کودکان ساده و محاوره‌ای است و شامل اصطلاحات روزمره، بیان لغات و اصطلاحات مربوط به مدرسه، دوستی و ماجراهای علمی تخیلی می‌شود. همچنین بازتابی از فرهنگ آمریکایی دهه هشتاد است که می‌تواند در کنار سرگرمی، آموزنده هم باشد.

۱۴. سریال MasterChef

سریال MasterChef

سریال «MasterChef» یکی از محبوب‌ترین برنامه‌های تلویزیونی در سبک آشپزی است که در آن آشپزهای آماتور از سرتاسر جهان برای کسب عنوان «ماهرترین سرآشپز» با هم رقابت می‌کنند. در هر قسمت، شرکت‌کنندگان با چالش‌های مختلفی روبه‌رو می‌شوند، از آشپزی با مواد اولیه عجیب و ناشناخته تا تهیه غذا در یک بازه زمانی کوتاه و ارائه آن به داوران. این برنامه سرشار از هیجان، خلاقیت و کار گروهی است، زیرا شرکت‌کنندگان داستان‌های زندگی و تجربه‌های آشپزی خود را به اشتراک می‌گذارند.

«MasterChef» را هم می‌توان به عنوان بهترین سریال برای یادگیری زبان انگلیسی به‌ویژه برای افراد با سطح متوسط دانست، چون زبان محاوره، کاربردی و متنوعی بین شرکت‌کنندگان و داوران رد و بدل می‌شود که بیشتر حالت خودمانی دارد و درباره زندگی و غذا صحبت می‌کنند. داوران نیز بازخوردهایی حرفه‌ای و دقیق می‌دهند. شنیدن جملاتی مانند «It’s undercooked» یا «!I’m plating now» شما را با انواع عبارات و اصطلاحات رایج در آشپزی آشنا می‌کند. همچنین چون مراحل پخت غذا به صورت تصویری نمایش داده می‌شود، درک جملات و واژگان راحت‌تر است.

۱۵. سریال Merlin

سریال Merlin

سریال «Merlin» یک مجموعه ماجراجویانه و فانتزی است که با لهجه انگلیسی بریتانیایی ارائه شده است. در این سریال افسانه شاه آرتور از دیدگاه مرلین جوان روایت می‌شود. مرلین جادوگر قدرتمندی است و در جایی زندگی می‌کند که جادوگری ممنوع است. او باید قدرت‌‌های جادویی خودش را بروز ندهد، اما این کار را نمی‌کند و درعوض به شاهزاده آرتور کمک می‌کند تا به پادشاه بزرگی تبدیل شود که سرنوشت برای او تعیین کرده است.

این سریال پر از صحنه‌های هیجان‌انگیز، دوستی‌های عمیق، موجودات افسانه‌ای و رفتارهای متفاوت است که آن را هم سرگرم‌کننده و هم آموزنده می‌کند. برای زبان‌آموزان، به‌ویژه در سطح متوسط، تماشای سریال مرلین می‌تواند مفید باشد. شخصیت‌ها با لهجه بریتانیایی با هم حرف می‌زنند، اما روان و قابل‌فهم است. زبان سریال هم ترکیبی از زبان رسمی و محاوره‌ای است، بنابراین بیننده می‌تواند لغات زیادی را در زمینه احساسات، شجاعت، وفاداری و دوران قرون وسطی بیاموزد. با این‌که بعضی از لغات در انگلیسی قدیم کاربرد دارد، بیشتر مکالمه‌ها را می‌توان متوجه شد و البته کمک گرفتن از زیرنویس برای مواقعی که واژگان جدید هستند، باعث درک بهتر می‌شود.

علاوه بر مواردی که ذکر شد، این سریال فرصت خوبی برای آشنایی با فرهنگ و سبک داستان‌سرایی بریتانیایی فراهم می‌کند که با سریال‌های آمریکایی تفاوت دارد.

۱۶. سریال Alexa & Katie

سریال Alexa & Katie

سریال «Alexa & Katie» یک کمدی زیبا و مناسب برای جوانان و نوجوانان است که داستان دو دوست صمیمی به نام «Alexa» و «Katie» را روایت می‌کند. این دو دوست با هم وارد دبیرستان می‌شوند. الکسا مبتلا به سرطان است، اما با همراهی کیتی با مشکلات زندگی می‌جنگد. این سریال به موضوعاتی مانند روابط دوستی، چالش‌های مدرسه، زندگی خانوادگی و بزرگ شدن آدم‌ها می‌پردازد و نشان می‌دهد که عشق و حمایت می‌تواند حتی در سخت‌ترین شرایط به انسان‌ها کمک کند. این برنامه تلویزیونی هم جنبه سرگرمی دارد و خنده‌دار است و هم احساسات عمیقی را به بیننده منتقل می‌کند.

برای زبان‌آموزان سطح متوسط، «Alexa & Katie»‌ را می‌توان در دسته بهترین سریال برای یادگیری زبان انگلیسی قرار داد. حتی افراد مبتدی هم می‌توانند از آن استفاده کنند. شخصیت‌ها خیلی واضح با هم صحبت می‌کنند و از انگلیسی روزمره استفاده می‌شود که درباره موضوعات روز و دغدغه‌های نوجوانان است. شوخی‌های بین افراد ساده و قابل‌فهم است و می‌توانید با دیدن زیرنویس آن بخش‌هایی را که متوجه نمی‌شوید، بهتر درک کنید. مانند سریال‌های دیگر، «Alexa & Katie» علاوه بر اسپیکینگ، به بهبود مهارت لیسنینگ شما هم کمک می‌کند.

۱۷. سریال Greenhouse Academy

سریال Greenhouse Academy

سریال «Greenhouse Academy» در یک مدرسه شبانه‌روزی جریان دارد. در این مدرسه دانش‌آموزان به دو گروه تقسیم شده‌اند که با هم رقابت می‌کنند. موضوع اصلی خواهر و برادری به نام‌های «Hayley» و «Alex» است که پس از یک تراژدی خانوادگی وارد این آکادمی می‌شوند. به مرور زمان، پرده از رازها و آزمایشات عجیبی برمی‌دارند که ممکن است کل جهان را تحت تأثیر قرار بدهد. این سریال ترکیبی از زندگی مدرسه‌ای و دوستی‌های مختلف است.

برای زبان‌آموزان سطح متوسط، «Greenhouse Academy»‌ می‌تواند گزینه بسیار خوبی باشد و به‌ طور خاص می‌توان گفت قشر دانش‌آموزان و دانشجویان از دیدن آن لذت می‌برند. زبان سریال غیررسمی و خودمانی است و برای یادگیری لغات و اصطلاحات روزمره مفید است. همچنین مکالمه‌هایی بین افراد در محیط مدرسه برقرار می‌شود که به درک فرهنگ‌ها و کاربرد جملات در موقعیت‌های مختلف کمک می‌کند.

۱۸. سریال The Letter for the King

سریال The Letter for the King

سریال «The Letter for the King» یک مجموعه در ژانر فانتزی و ماجراجویانه است که بر اساس یک رمان ساخته شده است. داستان درباره یک شوالیه جوان به نام «Tiuri» است که مأموریتی محرمانه به او سپرده می‌شود تا یک نامه مهم را به دست پادشاهی در سرزمین دیگر برساند. در راه، با دشمنانی روبه‌رو می‌شود و همین باعث می‌شود که قدرت‌های درونی خودش را کشف کند و معنای واقعی شجاعت، وفاداری و تقدیر را می‌فهمد. این سریال سرشار از نبردهای هیجان‌انگیز است و علاوه بر این، درس خودشناسی هم به ما می‌دهد.

برای زبان‌آموزان سطح متوسط تا پیشرفته، «The Letter for the King» را می‌توان در دسته بهترین سریال برای یادگیری زبان انگلیسی قرار داد. شخصیت‌ها واضح و روان صحبت می‌کنند و انگلیسی رسمی را هم در کنار مکالمات روزمره به کار می‌برند. این سریال برای افرادی که به داستا‌ن‌های تخیلی و فانتزی علاقه دارند مفید است و می‌توانند به کمک آن مهارت لیسنینگ و رایتینگ خود را تقویت کنند.

تا به اینجای مطلب بهترین سریال برای یادگیری زبان انگلیسی سطح مبتدی و متوسط را معرفی کردیم. در این بخش قصد داریم به معرفی برخی از سریال‌ها برای سطح پیشرفته بپردازیم که به تقویت مکالمه انگلیسی شما نیز کمک می‌کند. پیش‌تر در مجله فرادرس به ۳۰ روش تقویت مکالمه زبان انگلیسی اشاره کردیم که برای مطالعه می‌توانید به لینک مربوطه مراجعه کنید. در ادامه به معرفی چند سریال انگلیسی در ژانرهای مختلف پرداخته‌ایم که برای سطوح پیشرفته گزینه مناسبی است. برای دیدن این سریال‌ها در صورت نیاز می‌توانید از زیرنویس انگلیسی هم کمک بگیرید.

چهار سریال انگلیسی برای پیشرفته

۱۹. سریال Sherlock

سریال Sherlock

این سریال از داستان‌های معروف کارآگاهی به قلم «Arthur Conan Doyle» الهام گرفته است و ماجراهای آن در لندن اتفاق می‌افتد. شخصیت اصلی داستان کارآگاهی نابغه اما عجیب و غریب به نام «Sherlock» است که با دوست وفادارش «Dr John Watson» پرونده‌های پیچیده را بررسی می‌کنند و جنایتکاران را دستگیر می‌کنند. هر قسمت از این سریال مانند یک فیلم سینمایی است و پایان دارد. اتفاقات مهیج، هوشمندانه و دراماتیک این سریال را جذاب‌تر کرده است.

اگر قصد دارید با لغات واصطلاحات رایج انگلیسی آشنا شوید، مشاهده فیلم آموزش بهترین برنامه‌‌های تلویزیونی برای یادگیری زبان انگلیسی از فرادرس را توصیه می‌کنیم که لینک آن در ادامه آورده شده است.

برای زبان‌آموزان سطح پیشرفته، سریال «Sherlock» را می‌توان در دسته بهترین سریال برای یادگیری زبان انگلیسی قرار داد. زبانی که شرلوک به کار می‌برد، حاوی واژگان سطح بالا، اصطلاحات رسمی و غیررسمی بریتانیایی است. سایر شخصیت‌‌های داستان هم معمولاً لهجه بریتانیایی دارند و همین امر باعث می‌شود که چالش خوبی برای تقویت لیسنینگ شما باشد.

از دیگر ویژگی‌های خوب این سریال انگلیسی این است که شما را با لهجه‌های مناطق مختلف آشنا می‌کند. تماشای این سریال با زیرنویس انگلیسی هم به شما کمک می‌کند تا بتوانید با تمام نکات و اصطلاحاتی که برایتان ناآشنا است، آشنا شوید. این سریال راهی برای تقویت لیسنینگ و افزایش دامنه لغات انگلیسی است و در کنار آن با فرهنگ مردم انگلیس نیز آشنا خواهید شد.

۲۰. سریال The Crown

سریال The Crown

«The Crown» یک سریال درام تاریخی است که داستان سلطنت ملکه الیزابت دوم را از روزهای اول و نشستن بر تخت سلطنت تا دهه‌های بعدی حکومتش روایت می‌کند. این سریال بیشتر پشت صحنه رویدادهای مهم را روایت می‌کند. برای مثال، تصمیمات سیاسی، سنت‌های سلطنتی، روابط خانوادگی و مسائل جهانی را به شکلی زیبا و واقعی به تصویر می‌کشد. همچنین به بررسی مفاهیمی مانند وظیفه، قدرت و فداکاری در سطح جامعه می‌پردازد.

برای زبان‌آموزان سطح پیشرفته، «The Crown» می‌تواند گزینه مناسبی باشد. دیالوگ‌ها رسمی هستند و زبان محاوره روان و پر از واژگان تاریخی و سیاسی است. به همین دلیل می‌توانید با مشاهده آن با لهجه‌های اصیل بریتانیایی آشنا شوید و یاد بگیرید که چطور در موقعیت‌های رسمی، سخنرانی‌های عمومی و جلسات رسمی و کاری از لغات و اصطلاحات مناسب استفاده کنید. این سریال شما را با فرهنگ طبقات مختلف جامعه نیز آشنا می‌کند.

۲۱. سریال A Series of Unfortunate Events

سریال A Series of Unfortunate Events

«A Series of Unfortunate Events» مجموعه‌ای ماجراجویانه با طنز تلخ است که با اقتباس از رمان‌های پرطرفدار «Lemony Snicket» ساخته شده است. این سریال داستان افراد یتیم اما باهوشی را نشان می‌دهد که پدر و مادرشان را در سانحه آتش‌سوزی از دست داده‌اند و افرادی سرپرستی آن‌ها را به عهده می‌گیرند که آدم‌های عجیب و مرموزی هستند. در این مسیر، آن‌ها باید مراقب «Count Olaf» باشند و نگذارند به دنبال ارث و میراث خانوادگی آن‌ها دست پیدا کند.

این سریال پر از اختراعات هوشمندانه، رازهای عجیب و غریب و راویانی است که حین روایت داستان، کلمات و عبارات سخت را توضیح می‌دهند. برای افرادی که به دنبال سریالی در سطح پیشرفته هستند تا بتوانند به کمک آن دانش زبانی خود را در زمینه لغات و اصطلاحات کاربردی افزایش دهند، می‌توان گفته که بهترین سریال انگلیسی برای یادگیری زبان انگلیسی است. زبان سریال علمی تخیلی است و توضیحات لغات که مدام در اپیزودها تکرار می‌شود، هم آن را به سریال سرگرم‌کننده‌ای تبدیل کرده است و هم جنبه آموزشی دارد. روایت‌های توصیفی و دیالوگ‌های مهیج نیز از دیگر ویژگی‌های این سریال است.

۲۲. سریال Young Sheldon

سریال Young Sheldon

این سریال مجموعه‌ای کمدی و پیش‌درآمدی بر سریال «The Big Bang Theory» است. شخصیت اصلی استان فردی به نام «Sheldon» است که پسری باهوش است، اما با جامعه‌ای ناآشنا پیش می‌رود و در تگزاس بزرگ می‌شود. درواقع، این سریال به قبل از اتفاقات «The Big Bang Theory» مربوط می‌شود و کودکی «Young Sheldon» را روایت می‌‌کند. همچنین به مواردی مانند روابط خانوادگی، تجربیات مدرسه و تلاش شلدون برای ارتباط با هم‌سن‌وسالانش می‌پردازد.

«Young Sheldon» هم سرگرم‌کننده است و هم درس زندگی به ما می‌دهد. برای زبان‌آموزان، این سریال گزینه‌‌ای عالی برای یادگیری لغات و اصطلاحات انگلیسی است. لهجه‌های افراد در این سریال آمریکایی و کاملاً واضح و مشخص است و مجموعه‌ای از عبارات و جملات روزمره و غیررسمی را شامل می‌شود. اپیزودها بیشتر در محیط خانه و مدرسه گرفته شده است و به همین دلیل هم با اصطلاحات روزمره نوجوانان و جوانان آشنا می‌شوید و هم با مکالماتی سرو کار دارید که میان اعضای خانواده رد و بدل می‌شود. آموختن واژگان کاربردی، اصطلاحات روزمره برای بیان عواطف و احساسات و حتی اصطلاحات علمی ساده از دیگر ویژگی‌های خوب این سریال است.

۲۳. سریال Call the Midwife

سریال Call the Midwife

«Call the Midwife» یک مجموعه درام تاریخی است که در دهه‌ ۱۹۵۰ در شرق لندن اتفاق می‌افتد. این سریال داستان گروهی از راهبه‌ها را دنبال می‌کند که در «Nonnatus House» کار می‌کنند و به زنان و خانواده‌های فقیر اما امیدوار به زندگی، خدماتی ارائه می‌دهند. این سریال پر از چالش‌های پزشکی، عاطفی و اجتماعی است و مسائلی مانند فقر و روابط افراد را از طریق داستان‌های مختلف و حضور بارز و ارزشمند زنانی با شخصیت قوی به تصویر می‌کشد.

برای افرادی که در سطح پیشرفته هستند، این سریال می‌تواند به یادگیری لغات و اصطلاحات پرکاربرد کمک کند. همچنین لهجه بریتانیایی خود را نیز می‌توانند با مشاهده این سریال تقویت کنند. زبان شخصیت‌‌های داستان هم محاوره است و هم رسمی و مناسب افرادی است که به حوزه سلامت و اصطلاحات پزشکی و پرستاری علاقه‌مند هستند.

۲۴. سریال House of Cards

سریال House of Cards

سریال «House of Cards» یک مجموعه درام سیاسی است که روند صعود یکی از نمایندگان کنگره آمریکا به نام «Frank Underwood» را نشان می‌دهد که با توطئه و نقشه به بالاترین سطح قدرت در واشنگتن می‌رسد. این سریال موضوعاتی مانند جاه‌طلبی، فساد، خیانت و استراتژی‌های سیستم‌های حکومتی آمریکا را به چالش می‌کشد. دیالوگ‌‌های رسمی و غیررسمی، پیرنگ داستانی خوب و شخصیت‌پردازی‌های حرفه‌ای، با نگاهی به پشت صحنه زندگی دولتمردان آمریکا، این سریال را بسیار محبوب و پرطرفدار جلوه می‌دهد.

برای زبان‌آموزان سطح متوسط رو به بالا «House of Cards» را می‌توان در دسته بهترین سریال برای یادگیری زبان انگلیسی قرار داد. اصطلاحات سیاسی، لغات تخصصی و حقوقی و نحوه سخنرانی شخصیت‌ها می‌تواند زبان انگلیسی شما را تا سطح پیشرفته بالا ببرد. در این سریال با مناظره‌های رسمی، کنفرانس‌های خبری و گفت‌وگوهای خصوصی مواجه می‌شویم که پر از لغات و اصطلاحات کاربردی است و به طور خاص برای افرادی که به مسائل روز، روابط عمومی و روزنامه‌نگاری علاقه‌مند هستند، بسیار مفید است. البته توصیه می‌شود آن را با زیرنویس انگلیسی ببینید تا بهتر با اصطلاحات آشنا شوید.

۲۵. سریال The Office

سریال The Office

«The Office» یک سریال کمدی مستند است که در شرکت کوچکی در ایالت پنسیلوانیا رخ می‌دهد. کار این شرکت کاغذسازی و فروش کاغذ است و زندگی روزمره و عجیب کارکنان آنجا را روایت می‌کند. هر قسمت حدود بیست دقیقه است و با دیگر آثار تلویزیونی در ژانر کمدی کمی فرق دارد.

از شخصیت‌های محوری این سریال رئیس اداره «Michael Scott» است که معمولاً از اتفاق‌هایی که در اداره می‌افتد، بی‌خبر است. لحظات ناخوشانید، سیاست‌های اداری، روابط عاشقانه و دوستی‌‌ها را به صورت طنز به تصویر می‌کشد و باعث می‌شود بیننده حس کند خودش هم عضوی از آن مجموعه است.

برای زبان‌آموزان سطح متوسط تا پیشرفته، «The office» گزینه بسیار خوبی است. زبان شخصیت‌ها انگلیسی آمریکایی و غیررسمی است و پر از عبارت‌ها و صحبت‌های روزمره است. در هر قسمت دیالوگ‌های مختلفی بین افراد رد و بدل می‌شود و به همین دلیل برای تقویت مهارت لیسنینگ و اسپیکینگ و همچنین بهبود دستور زبان و لغات پیشرفته مفید است. لحن طنز افراد نیز باعث می‌شود که با شوخی‌ها و اصطلاحات عامیانه و کنایی بیشتر آشنا شویم.

۲۶. سریال Downton Abbey

سریال Downton Abbey

«Downton Abbey» یک درام تاریخی است که در اوایل قرن بیستم در انگلستان رخ می‌دهد. این سریال داستان خانواده اشرافی Crawley و خدمه آن‌ها را در یک عمارت بزرگ روستایی روایت می‌کند. موضوعاتی مانند طبقه اجتماعی، عشق، سنت و تغییرات اجتماعی از موضوعات محوری هستند و در کنار آن مسائلی مانند جنگ جهانی اول و غرق شدن تایتانیک بر زندگی آن‌ها تأثیر می‌گذارد.

برای افرادی که سطح زبان انگلیسی آن‌ها پیشرفته است، «Downton Abbey» گزینه ایده‌آلی خواهد بود و می‌توان آن را در دسته بهترین سریال برای یادگیری زبان انگلیسی قرار داد. زبان سریال بریتانیایی است و بیشتر وقت‌ها لحن رسمی و مؤدبانه دارد. همچنین با لغات و اصطلاحات تاریخی و قدیمی اما پرکاربرد آشنا می‌شوید و درک فرهنگ مردم انگلیس و اختلافات طبقاتی آن دوران هم خالی از لطف نیست.

۲۷. سریال Heartland

سریال Heartland

«Heartland» یک سریال درام و احساسی و در کانادا تهیه شده است. داستان درباره دختر جوانی به نام «Amy Fleming»‌ است که توانایی منحصربه‌فردی در درمان اسب‌های بیمار دارد. داستان در یک روستا روایت می‌شود که مناظر بسیار زیبایی دارد. در این روستا زندگی «Amy»‌ و خانواده‌اش به تصویر کشیده شده است و پر از صحنه‌های عاطفی، تلخ و مقاومت است. موضوعاتی مانند روابط خانوادگی، ارتباط با حیوانات و زندگی روستایی باعث می‌شود که بیننده از تماشای آن واقعاً لذت ببرد.

در کنار سرگرمی، اگر بخواهیم از جنبه آموزشی به آن نگاه کنیم، شاید بتوان گفت که برای هر سطحی می‌تواند مناسب باشد. همچنین زبان‌آموزان را با هر سنی که باشند جذب می‌کند. دیالوگ‌‌ها روان و با سرعت متوسط بیان می‌شود و درک آن با توجه به موقعیت آسان است. البته لهجه بازیگران کانادایی و کمی روستایی است که می‌تواند به بهبود مهارت لیسنینگ و تلفظ انگلیسی کمک کند. همچنین برای افرادی که به یادگیری اصطلاحات عامیانه و slang علاقه‌مند هستند، «Heartland» گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.

نکات مهم درباره مشاهده سریال برای یادگیری زبان انگلیسی

تماشای فیلم و سریال به زبان انگلیسی هم جنبه سرگرمی و هم جنبه آموزشی دارد. به همین دلیل آن را می‌توان روشی مؤثر در یادگیری زبان انگلیسی دانست، البته به شرطی که آن را به شکلی درست و اصولی تماشا کنید. اکنون که با بهترین سریال انگلیسی برای یادگیری زبان انگلیسی آشنا شدیم، بهتر است به نکات مهمی اشاره کنیم که هنگام تماشای این سریال‌ها بتوانید علاوه بر سرگرمی، از جنبه آموزشی آن نیز بهره ببرید.

سطح مناسب خود را انتخاب کنید

سطح مناسب خود را انتخاب کنید: با برنامه‌هایی شروع کنید که با سطح زبان انگلیسی شما مطابقت داشته باشد. اگر مبتدی هستید، به دنبال سریالی باشید که دیالوگ‌های ساده دارد و کلمات واضح و مشخص تلفظ می‌شود. به مرور که سطح زبان شما پیشرفت کرد، می‌توانید با برنامه‌هایی با سطح بالاتر ادامه بدهید.

  • نحوه تماشای فیلم با زیرنویس را یاد بگیرید: برای شروع یادگیری، سریال را با زیرنویس تماشا کنید. به محض این‌که احساس کردید می‌توانید با فیلم ارتباط برقرار کنید و تا حدی متوجه داستان شده‌اید، آن را بدون زیرنویس ببینید تا لیسنینگ شما هم تقویت شود. در کل سعی کنید برای شروع از زیرنویس کمک بگیرید، اما بهتر است به آن وابسته نشوید، چون تأثیر معکوس در یادگیری دارد.
  • بیننده فعال باشید: مانند یک بیننده عادی روی مبل دراز نکشید و فیلم را تماشا کنید. سعی کنید خودتان را وارد داستان کنید. بخش‌‌هایی از دیالوگ‌ها را که به نظرتان کاربردی و جذاب است، متوقف کنید. سپس آن را دوباره گوش کنید و لغات و اصطلاحات مهم و کاربردی آن را یادداشت کنید. در نهایت آن را چند بار شبیه شخصیت داستان تکرار کنید. سعی کنتید لهجه شما به لهجه او نزدیک باشد. این کار شما را از یک بیننده عادی به یک بیننده فعال تبدیل می‌کند که از سریال برای تقویت زبان انگلیسی خود به درستی استفاده کرده است.
  • روی انگلیسی روزمره تمرکز کنید: سریال‌هایی را انتخاب کنید که حاوی دیالوگ‌هایی است که در موقعیت‌های واقعی با آن‌ها زیاد سروکار داریم. برای مثال، کمدی موقعیت که در زبان انگلیسی به آن «Sitcom» گفته می‌شود، همچنین برنامه‌های تلویزیونی یا نمایش‌های خانگی روش خوبی برای استفاده از اصطلاحات، اسلنگ‌ها و عباراتی هستند که در زندگی روزمره با آن‌ها سروکار داریم.
  • اپیزودها را چند بار تماشا کنید: تکرار کردن در یادگیری زبان انگلیسی نقش بسزایی دارد. تماشا کردن یک اپیزود بیشتر از یک بار به شما کمک می‌کند تا لغات انگلیسی خود را تقویت کنید و نکات گرامری که ممکن است بار اول متوجه آن نشده‌اید، یاد بگیرید.
  • لغات و اصطلاحات را یادداشت کنید: یادداشت کردن لغات و اصطلاحات جدید به شما کمک می‌کند تا کلمات، عبارات یا هر چیزی که برای شما جدید یا جالب است را در یک جا به عنوان منبع داشته باشید تا هر موقع تصمیم به مرور کردن گرفتید، بتوانید از آن‌ها استفاده کنید. در نظر داشته باشید که برای این کلمات و عبارت حتماً مثالی هم بنویسید که در قالب جمله و مکالمه آن‌ها را یاد بگیرید.
  • چیزی را که می‌شنوید بلند بگویید: از تکنیک‌ Shadowing می‌توانید برای این منظور استفاده کنید. جملاتی که شخصیت‌های داستان می‌گویند را تکرار کنید. حتی اگر بعضی جاها را متوجه نشدید، سعی کنید مانند آن‌ها و با همان لهجه تقلید کنید. سپس با در نظر گرفتن مراحل تکنیک‌ Shadowing که پیش‌تر در مجله فرادرس با آن آشنا شدیم، ادامه دهید تا در نهایت بتوانید دیالوگ‌ها را درست و دقیق تکرار کنید.
سه پسربچه در حال تماشای فیلم

اگر قصد دارید با تکنیک Shadowing بیشتر آشنا شوید، مشاهده فیلم آموزش تکنیک Shadowing برای تقویت زبان انگلیسی از فرادرس را به شما توصیه می‌کنیم که لینک آن در ادامه آورده شده است.

سریال را با زیرنویس یا بدون زیرنویس ببینیم؟

اکثر کسانی که سریال را به قصد یادگیری زبان انگلیسی می‌بینند، این سوال برایشان پیش می‌آید که آن را باید با یا بدون زیرنویس مشاهده کنند. به همین دلیل در این بخش قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که تا حد زیادی به سطح زبان انگلیسی بستگی دارد.

بر اساس این تقسیم‌بندی ۶ سطح مختلف در نظر گرفته شده است که در یک دسته‌بندی کلی تحت عنوان مبتدی، متوسط و پیشرفته قرار می‌گیرد. پس دیدن زیرنویس را با توجه به این سه سطح در ادامه توضیح می‌دهیم.

  • سطح مبتدی: اگر سطح شما مبتدی است، حتماً دیدن فیلم و سریال را با زیرنویس انگلیسی شروع کنید. با این روش می‌توانید هم اصول تلفظ کلمات انگلیسی را یاد بگیرید و هم با املای کلمات آشنا شوید. از مزایای دیدن سریال با زیرنویس انگلیسی این است که با معنی کلمات و اصطلاحات انگلیسی در «بافت» (Context) آشنا می‌شوید.
  • سطح متوسط: اگر سطح شما متوسط است، با زیرنویس انگلیسی شروع کنید، اما کم‌کم آن را کنار بگذارید. اگر چیزی را متوجه نشدید، سعی کنید با چند بار گوش دادن آن را بفهمید و از زیرنویس فقط زمانی استفاده کنید که حتی با چند بار گوش دادن هم متوجه نمی‌شوید.
  • سطح پیشرفته: اگر سطح شما پیشرفته است، بدون زیرنویس فیلم را از اول تا آخر تماشا کنید و تمرکز خود را روی درک Intonation، کلمات و اصطلاحات کاربردی بگذارید.

یادگیری لغات و اصطلاحات انگلیسی با فرادرس

یکی از راه‌‌های یادگیری لغات و اصطلاحات انگلیسی این است که آن‌ها را در قالب مکالمه یاد بگیریم. به همین دلیل مشاهده فیلم و سریال به زبان انگلیسی می‌تواند تا حد زیادی در این رابطه مؤثر باشد. در فیلم‌‌ها و سریال‌ها از اصطلاحات عامیانه زیادی استفاده می‌شود که افراد انگلیسی‌‌زبان در مکالمات روزمره خود از آن‌‌ها استفاده می‌کنند.

کتاب‌های زیادی هم برای یادگیری لغات و اصطلاحات انگلیسی تهیه شده است که هر یک ویژگی‌های خاصی دارد و برای اهداف متفاوتی در نظر گرفته شده است. همچنین کتاب‌های تقویت مکالمه انگلیسی گزینه مناسبی برای این منظور است، اما چیزی که باید مدنظر داشته باشیم این است که برای یادگیری لغت نباید فقط معنی و تلفظ آن را یاد بگیریم، بلکه لازم است آن را در قالب جمله و در «بافت» (Context) درک کنیم. چون کلمات انگلیسی معمولاً معنی متفاوتی دارند و نمی‌توانیم صرفاً با دانستن معنی این کلمات کاربرد آن‌‌ها را یاد بگیریم.

اگر قصد دارید با لغات انگلیسی بیشتر آشنا شوید و آن‌ها را به صورت آکادمیک یا به هر منظور دیگری یاد بگیرید، مشاهده مجموعه فیلم‌های آموزش لغات انگلیسی در فرادرس را به شما پیشنهاد می‌کنیم که لینک آن در ادامه آورده شده است.

تصویر آموزش لغت انگلیسی در فرادرس
برای مشاهده فیلم آموزش لغات انگلیسی در فرادرس روی تصویر کلیک کنید.

جمع‌بندی

در این آموزش ۲۷ سریال انگلیسی را معرفی کردیم که در دسته بهترین سریال انگلیسی برای یادگیری زبان انگلیسی قرار دارد. همچنین به نکات مهمی اشاره کردیم که با انجام دادن آن‌ها می‌توانید فیلم و سریال را بهتر و به‌دیدِ آموزشی یاد بگیرید. به کمک فیلم و سریال زبان‌آموزان می‌توانند با زبان محاوره و انگلیسی روزمره که بین افراد بومی کاربرد دارد آشنا شوند و علاوه بر تقویت مهارت اسپیکینگ، سطح لیسنینگ خود را نیز بالا ببرند.

از دیگر مواردی که در این آموزش بررسی کردیم، تماشای سریال با زیرنویس انگلیسی بود. این کار به‌ویژه برای زبان‌آموزان سطح مبتدی مفید است و باعث می‌شود علاوه بر تلفظ، با املای کلمات و اصطلاحات نیز آشنا شوند و معنی آن‌ها را دقیق‌تر درک کنند. اما وابستگی به زیرنویس انگلیسی به مرور زمان ممکن است تأثیر منفی داشته باشد. به همین دلیل به این نکته اشاره کردیم که پس از مدتی، سعی کنید فقط بخش‌هایی را با زیرنویس ببینید که متوجه نمی‌شوید.

علاوه بر این‌که سریال انگلیسی به دانش لغات و دستور زبان شما اضافه می‌کند و مهارت اسپیکینگ و لیسنینگ را نیز تقویت می‌کند، شما را با فرهنگ و آداب و رسوم افراد انگلیسی‌زبان و سبک زندگی آن‌ها آشنا می‌کند که هم جالب و هم آموزنده است. در مجموع، یادگیری زبان انگلیسی از طریق فیلم و سریال روشی سرگرم‌‌کننده و کاربردی است که می‌تواند سرعت پیشرفت زبان‌آموزان را افزایش دهد و آن‌ها را برای قرار گرفتن در محیطی واقعی و ارتباط مؤثرتر آماده کند.

مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «مباحث متفرقه زبان انگلیسی» است. در ادامه، می‌توانید فهرست این مطالب را ببینید:

source

توسط expressjs.ir