شایانیوز- وقتی صحبت از کوفته به میون میاد احتمالا همه یاد کوفته تبریزی میفتن اما خب کوفته انواع زیادی داره و میشه اون رو با مواد اولیه مختلفی درست کرد. یکی از خوشمزه ترین کوفته ها که طعم خیلی خوبی داره، کوفته شوید باقالی هست که به شهر اصفهان مربوط میشه و در این مطلب طرز تهیه اون رو به شما آموزش میدیم. تا پایان همراه ما باشید.

kufte-shevidbaghala-1

مواد لازم برای تهیه کوفته شوید باقالا

مواد کوفته

گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم

برنج خام یک پیمانه

شوید تازه خرد شده یک لیوان

پیاز رنده شده و آب گرفته یک لیوان

باقالی سبز یک لیوان

تخم مرغ یک عدد

سبزی معطر یک قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم

مواد میانی

آلو خورشتی چند عدد

زرشک به مقدار لازم

پیاز داغ به مقدار لازم

گردو به مقدار لازم

مواد سس

پیاز یک عدد

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

آلو خورشتی ۴-۵ عدد

زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم

کره و روغن به میزان لازم

kufte-shevidbaghala-6

طرز تهیه کوفته شوید باقالی

مرحله اول

برای درست کردن کوفته شوید باقالی خوشمزه، ابتدا باقالی و برنج رو جداگانه با کمی آب بپزید. سپس اون ها رو آبکش کنید. آلوها رو هم با کمی آب خیس کنید و بعد آبکش کنید.

مرحله دوم

گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، شوید خرد شده، برنج نیم پز، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، باقالی پخته شده، سبزی معطر و تخم مرغ رو داخل یک ظرف بزرگ بریزید و با دست حسابی چنگ بزنید و ورز بدید تا منسجم و چسبناک بشه.

مرحله سوم

اندازه یک پرتقال از مواد کوفته بردارید و داخل دستتون گرد کنید، سپس وسطش رو گود کرده و داخلش یک عدد آلو خورشتی، کمی پیاز داغ و زرشک قرار بدید و کوفته رو ببندید. همه کوفته ها رو به همین شکل درست کنید.

مرحله چهارم

کوفته های آماده شده رو به مدت حداقل ۲ ساعت داخل یخچال استراحت بدید تا منسجم بشن و موقع پخت وا نرن.

مرحله پنجم

حالا سس کوفته شوید باقالی رو آماده کنید؛ داخل یک قابلمه پیاز رو نگینی ریز خرد کنید، کمی کره و روغن بریزید و پیاز رو تفت بدید تا سبک بشه. سپس چند عدد آلوی خورشتی خیس خورده رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. ‌زردچوبه و نمک اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن آب جوش بریزید و زمان بدید تا سس کوفته به جوش بیاد.

kufte-shevidbaghala-2

مرحله ششم

کوفته ها رو از یخچال خارج کنید و یکی از اون ها رو به آرومی در سس در حال جوش بذارید. با ملاقه کمی از مواد سس رو روی کوفته بریزید تا سریع ببنده و وا نره. ‌وقتی کوفته اول کمی خودش رو گرفت کوفته های بعدی رو با فاصله و کم کم اضافه کنید و روی اون ها سس بریزید.

مرحله هفتم

در قابلمه رو نیمه باز بذارید و زمان بدید تا کوفته شوید باقالی کاملا بپزه و سسش غلیظ بشه. اواخر پخت هم کمی زعفران دم کرده به کوفته ها اضافه کنید تا خوش عطر و طعم تر بشه. در نهایت کوفته شوید باقالی خوشمزه رو در ظرف مورد نظرتون بکشید و همراه نان تازه سرو کنید. نوش جان.

فوت و فن درست کردن کوفته شوید باقالی

-موقع درست کردن کوفته ها دست هاتون رومرطوب کنید تا مواد کوفته به دستتون نچسبه.

-کوفته های آماده شده و نپخته رو می تونید فریز کنید و هر زمان که خواستید بپزید.

-در صورت تمایل می تونید از نصف قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی در سس کوفته استفاده کنید.

– دقت کنید که تمام مواد کوفته شامل باقالی، برنج، پیاز و شوید نباید هیچ آبی داشته باشن.

-حتما اول یک عدد کوفته داخل سس در حال جوش بذارید اگر وا نرفت بقیه کوفته ها رو دونه دونه و وقتی سس به جوش اومد اضافه کنید.

kufte-shevidbaghala-5

اگر به آشپزی علاقمند هستید، این صفحه رو با دستورهای متنوع و عالی دنبال کنید.

source

توسط expressjs.ir