شایانیوز- کرمانشاهی آشپزی غنی و اصیلی دارن و غذاهای خوشمزه و خوش رنگ و بویی می پزن. سیب پلو، خورشت خلال، شیرینی نان برنجی و شیرینی کاک از خوشمزه ترین غذاها و شیرینی های کرمانشاهی هاست.
مردم این نقطه، یه نوع کوفته خوشمزه هم دارن که طعم و مزه خیلی خوبی داره و ما در این مطلب، طرز تهیه کوفته کرمانشاهی رو به شما آموزش میدیم. تا پایان همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه کوفته کرمانشاهی
مواد کوفته
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
برنج ۲ پیمانه
تخم مرغ یک عدد
پیاز یک عدد
نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
مواد سس
شکر 4 قاشق غذاخوری
سرکه سفید ۴ قاشق غذاخوری
آب ۴ لیوان
زردچوبه نصف قاشق مرباخوری
طرز تهیه کوفته کرمانشاهی
مرحله اول
برای درست کردن کوفته کرمانشاهی خوشمزه، ابتدا باید برنج رو از چند ساعت قبل بشویید و با آب ولرم خیس کنید. داخل قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت بذارید تا بجوش بیاد. سپس آب برنج رو خالی کنید و اون رو به همراه کمی نمک داخل آب جوش بریزید. زمانی که برنج پخت اون رو آبکش کنید و کنار بذارید تا سرد بشه.
مرحله دوم
داخل یک کاسه برنج آبکش شده و گوشت چرخ کرده رو بریزید. پیاز رو پوست بگیرید، رنده ریز کنید و آبش رو کاملا بگیرید و به گوشت و برنج اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه، نعنا خشک و تخم مرغ رو هم اضافه کنید، با دست چنگ بزنید و ورز بدید تا منسجم بشه و حالت چسبندگی پیدا بکنه.
مرحله سوم
وقتی مواد کوفته کرمانشاهی کاملا منسجم شد، اندازه یک نارنگی کوچیک بردارید و داخل دستتون شکل بدید. به همین صورت تمام کوفته ها رو آماده کنید و سپس 30 تا 40 دقیقه در یخچال قرار بدید تا استراحت کنن.
مرحله چهارم
بعد از گذشت مدت زمان استراحت کوفته ها، داخل یک تابه مقداری روغن سرخ کردنی بریزید و روی حرارت ملایم بذارید تا داغ بشه. وقتی روغن داغ شد کوفته ها رو داخل تابه بچینید. وقتی یک طرفشون سرخ شد، بچرخونید تا همه قسمت هاشون سرخ بشه.
مرحله پنجم
برای درست کردن چاشنی کوفته کرمانشاهی، شکر، سرکه، آب جوش و زردچوبه رو با هم مخلوط کنید تا شکر کاملا حل بشه. چاشنی آماده شده رو داخل تابه کوفته های سرخ شده بریزید و وقتی جوش اومد، در تابه رو بذارید تا کوفته ها بپزن.
مرحله ششم
بعد از ۱۵ دقیقه کوفته ها رو برگردونید تا کاملا مزه دار بشن. ۴۵ دقیقه زمان لازمه تا با حرارت ملایم کوفته کرمانشاهی خوشمزه شما آماده بشه. بعد از پخت اون رو در ظرف مورد نظرتون بکشید و همراه نان تازه سرو کنید. نوش جان.
نکات درست کردن کوفته کرمانشاهی
-در بعضی از دستورها برای تهیه کوفته کرمانشاهی، به جای برنج از لپه یا نخود استفاده میشه.
-در بعضی از دستورها برای سس کوفته از رب گوجه فرنگی یا ترکیب رب انار و برگه زرد آلو استفاده میکنن.
-کوفته کرمانشاهی در نهایت آب کمی داره. آب رو به اندازه ای بریزید که در مدت زمان گفته شده تبخیر بشه.
-کوفته کرمانشاهی طعم ملسی داره و شما می تونید این طعم ملس رو با زیاد و کم کردن شکر و سرکه تنظیم کنید.
اگر به آشپزی علاقمند هستید، این صفحه رو با دستورهای متنوع و عالی دنبال کنید.
source